Jubilált februárban a Halhatatlan Sípmesterek Tornája

2015. február. 28., 09:52   |    

Jubilált februárban a Halhatatlan Sípmesterek Tornája

A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola sportcsarnoka adott otthont a február 7-én, szombaton immáron ötödik alkalommal megrendezett Halhatatlan Sípmesterek Tornájának, mely eseményen a megyei játékvezetők futballal emlékeznek elhunyt kollégáikra. Gyarmati Pál főszervező elmondta, hogy pályafutása során ő is több olyan játékvezetővel került kapcsolatba, akikre nemcsak pályán belül lehetett felnézni, hanem az élet többi területén is; ebből a tiszteletből nőtte ki magát ez a teremkupa.

A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola sportcsarnoka adott otthont a február 7-én, szombaton immáron ötödik alkalommal megrendezett Halhatatlan Sípmesterek Tornájának, mely eseményen a megyei játékvezetők futballal emlékeznek elhunyt kollégáikra. Gyarmati Pál főszervező elmondta, hogy pályafutása során ő is több olyan játékvezetővel került kapcsolatba, akikre nemcsak pályán belül lehetett felnézni, hanem az élet többi területén is; ebből a tiszteletből nőtte ki magát ez a teremkupa.

A Pest megyei játékvezetők a tornán focival ünnepeltek, és emlékeztek már elhunyt kollégáikra. Idén immáron nyolc csapat tette tiszteletét a tornán. A Pest megyei játékvezetői válogatott mellett az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság, a Heves megyei játékvezetők, az Opel Di-Fer csapata, az 1. FC Skorpió old boys, valamint a három "újonc", a Sportszelet, Fejér megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye sípmestereinek alakulata vett részt a megmérettetésen.

A tornát Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója nyitotta meg, aki előzékenyen kifejtette: a köszönet nem őt és az általa vezetett igazgatóságot illeti meg ezen torna létrejöttéért, hanem azokat, akik fontosnak tartanak olyan eseményt megszervezni, amelyen a régi játékvezetőtársak emlékének jó hangulatú közösségi eseményen adózhatnak együtt, focival.
A megyei igazgatót követve beszédet mondott Ádám Mihály, Gáspár Tamás, Varga II András és Gyarmati Pál, a torna főszervezője is. A mérkőzések alatt számos vendég látogatta meg az eseményt, a teljesség igénye nélkül: Dorozsmai Lajos, Zagiba Ferenc, Túri Ferenc, Olajos Gábor és még sokan mások. Az emléktorna másik szülőatyja, Varga II András idén nemcsak a munkálatokból és az előzetes szervezésből vette ki a részét, hanem személyesen is kilátogatott az eseményre, az indulás óta először.
A hangulatos nap folyamán a hagyományokhoz híven finom, házi készítésű sütemények, szendvicsek és üdítők várták a résztvevőket.

Gyarmati Pál, a torna főszervezője így nyilatkozott a tornát követően: "Nagy öröm számomra, hogy így fél évtized távlatából azt mondhatom, sikeres kezdeményezés alapjait tettük le öt esztendeje. Boldog vagyok, hogy mindig egy kicsit meg tud újulni a rendezvény, az pedig, hogy mindig sikerül jobb körülmények között megrendeznünk, fantasztikus érzés. A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola sportcsarnokára egyszerűen nem találok szavakat, annyira gyönyörű. Amikor az első tornát szerveztük, nagyon izgultunk, hogy találunk-e négy csapatot, most pedig már vannak olyanok, akik jelentkeznek, hogy nagyon szívesen vennének részt ezen a napon. Legyen az bármilyen csapat, mindig, mindenki nagyon sportszerűen viselkedik. Tudják, hogy ez a nap miről szól. Köszönet illet mindenkit, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy méltóképpen tudjunk megemlékezni elhunyt kollégáinkról, barátainkról. Hálával tartozom Benkő Tamásnak, az MLSZ Pest megyei igazgatójának, továbbá a feleségemnek, Ildikónak, a családomnak, barátaimnak és mindenkinek, aki segítséget nyújtott."

Varga II András, a torna másik főszervezője így vélekedett a tornáról: "Azt mondta egy barátom, hogy az igazán nagy ötletek vagy a mellékhelyiségben, vagy kocsmában születnek... A torna ötlete Gyarmati Pali barátommal ez utóbbi helyen született, ahol olyan sportbarátainkról beszéltünk, akiknek sokat köszönhettünk pályafutásunk során. Elhatároztuk, hogy focival egybekötött összejövetellel összehozhatjuk a kollégákat, aktívakat és azokat, akik pályafutásukat befejezték. Ahol most tartunk, azt a már említett barátom áldozatos munkáján kívül az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak is köszönhetjük. Köszönjük Benkő Tamás igazgató úrnak, hogy már évek óta támogat minket, és teljes mellszélességgel a torna mellé állt. Vannak játékvezető kollégák, akik már nem lehetnek köztünk, akik neve egy-egy díjhoz köthető, sorolhatnám a neveket, és méltathatnám a ténykedésüket, de hogy miért éppen ők, azt egy egyszerű példán keresztül szeretném érzékeltetni és idézni abból, amit a helyszínen is említettem: arra kérek minden jelenlévőt, hogy labdarúgó-pályafutásából, játékvezetői pályafutásából elevenítsen fel olyan pillanatokat, amikor olyan segítséget, tanácsot kapott, ami őt nagyban segítette. Ami olyan pluszt adott, amiért mindig hálás lesz; ez a torna ezekről a játékvezetőkről szól. Azokról az emberekről, akiknek mindig hálásak leszünk a jó tanácsokért, az önzetlen segítségért, akiknek minden nap megköszönnénk, ha találkoznánk velük, ha még velünk lennének. Ezen gondolatokkal még egyszer köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték kollégáink emlékét."

Ádám Mihály, az MLSZ PMI Játékvezetői Bizottságának korábbi elnöke: "Öt évvel ezelőtt, amikor felvetődött a torna ötlete, még nem gondolhattuk, hogy ilyen sikeres sorozat elé nézünk. Ennyi év távlatából mondhatom, hogy akkor jó döntés született. Úgy is fogalmazhatnék, hogy rangos Pest megyei eseménnyé nőtte ki magát. Idén az eddigi négy, majd hat gárda után immáron nyolc csapat tette tiszteletét nálunk egy gyönyörű létesítményben. Sajnos most először volt arra is példa, hogy a Nógrád megyei alakulatot már nem tudtuk fogadni helyhiány miatt. Többen jelzik, hogy jönnének, ami felettébb jó érzés. Sok a teendő, több család veszi ki részét aktívan a szervezésből, valamint a helyszíni munkálatokból is, de abszolút megéri, hiszen idén is nagyszerűen sikerült."


A torna eseménytörténete:

Fejér megyei játékvezető-válogatott - MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 2-0
GÓL:
Tóth Bence, Tóth László.

Pest megyei játékvezető-válogatott - Di-Fer Kft. 1-2
GÓL:
Kupecz Norbert, ill. Demblovszky Tamás, Rakvács Róbert.

Heves megyei játékvezető-válogatott - 1. FC Skorpió 1-0
GÓL:
Szigetvári Márk.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott - Sportszelet 1-0
GÓL:
Csík János József.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság - Heves megyei játékvezető-válogatott 1-3
GÓL:
Bokros János, ill. Györki Bence (2), Szigetvári Márk.

MLSZ Pest Megyei játékvezető-válogatott - Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott 2-1
GÓL:
Fodor Zsolt, Ficsor Richárd, ill. Csík János József.

Fejér megyei játékvezető-válogatott - Heves megyei játékvezető-válogatott 0-0

Di-Fer Kft. - Sportszelet 3-1
GÓL:
Rakvács Róbert (2), Demblovszky Tamás, ill. Szabó Ildikó.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság - 1. FC Skorpió 3-5
GÓL:
Benkő Tamás, Bokros János, Teknős Gergely, ill. Jenei Sándor (2), Nahóczky Attila (2), Dánffy Péter.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott - Di-Fer Kft. 2-3
GÓL:
Nagy Zoltán (2), ill. Rakvács Róbert, Szalai Krisztián, Szedlák Péter.

Fejér megyei játékvezető-válogatott - 1. FC Skorpió 4-2
GÓL:
Rózsa Ádám (2), Rózsa Dávid, Wittner József, ill. Jenei Sándor, Nahóczky Attila.

Pest Megyei játékvezető-válogatott - Sportszelet 2-1
GÓL:
Ficsor Richárd, Kupecz Norbert, ill. Ember Ákos.

A 7-8. helyért:
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság - Sportszelet 3-1
GÓL:
Benkő Tamás (2), Seida Csaba (öngól), ill. Ember Ákos.

Az 5-6. helyért:
Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott - 1. FC Skorpió 3-2
GÓL:
Nagy Zoltán (2), Határ Attila, ill. Dánffy Péter, Jenei Sándor.

Bronzmérkőzés:
Heves megyei játékvezető-válogatott - Pest megyei játékvezető-válogatott 2-1
GÓL:
Szigetvári Márk (2), ill. Oblath Ádám.

Döntő:
Fejér megyei játékvezető-válogatott - Di-Fer Kft. 0-1
GÓL:
Horváth Barna.

A 5. Halhatatlan Sípmesterek Tornájának végeredménye:
1. Di-Fer Kft.;
2. Fejér megyei játékvezető-válogatott;
3. Heves megyei játékvezető-válogatott;
4. Pest megyei játékvezető-válogatott;
5. Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott;
6. 1. FC Skorpió old boys;
7. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság;
8. Sportszelet.

Különdíjasok:
Gólkirály:
Szigetvári Márk (Heves megyei játékvezető-válogatott).
A legjobb kapus: Vincze Anikó (Sportszelet).
A legjobb mezőnyjátékos: Jónás Péter (Fejér megyei játékvezető-válogatott).
A legjobb játékvezető: Csehi Attila.

Íme a pályára lépők:
Di-Fer Kft. csapata:
Ármai Tamás, Bánlaki Bence, Demblovszky Tamás, Horváth Bence, Rakvács Róbert, Sikora Endre, Szalai Krisztián, Szedlák Péter, Tarjányi Péter. Csapatvezető: Demblovszky Tamás.

1. FC Skorpió csapata: Almádi László, Boros Zoltán, Dánffy Péter, Filácz Imre, Jenei Sándor, Horváth László, Nahóczky Attila, Pikál Árpád, Somodi Gyula, Szépvölgyi Zoltán. Csapatvezető: Boros Zoltán.

Fejér megyei játékvezető-válogatott: Altorjay Áron, Jakab Zoltán, Jónás Péter, Rózsa Ádám, Rózsa Dávid, Tóth Bence, Tóth László, Wittner József. Megbízott csapatvezető: Szűcs László.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott: Ács Zoltán, Csík János József, Dobó Sándor, Győrfi Dávid, Határ Attila, Kóródi Ferenc, Miklós Martin, Nagy Zoltán, S. Nagy Zsolt, Simon Ádám, Szabó József, Szilágyi Sándor, Virágh Zoltán. Csapatvezető(k): Agócs János, Dobos Zsolt, Ondok Ferenc.

Heves megyei játékvezető-válogatott: Aux László, Csukás András, Debreczeni Krisztián, Györki Bence, Kecskés Gábor, Krisztián Dávid, Mencsik László, Németh Szabolcs, Panyi Kristóf, Szigetvári Márk, Tóth Zoltán. Csapatvezető(k): Jávorszki Zoltán, Szigetvári Zsolt.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság: Benkő Tamás, Bokros János, Gombos Dániel, Németh Antal, Suga Csaba, Teknős Gergely, Zsolnai Róbert, Kiss Miklós. Csapatvezető: Benkő Tamás.

Pest megyei játékvezető-válogatott: Domokos László, Fenyvesi Szabolcs, Ferenczi Dávid, Ficsor Richárd, Fodor Zsolt, Kupecz Norbert, Laposa Sándor, Németh Gergely, Oblath Ádám. Csapatvezető: Csorba Csaba.

Sportszelet csapata: Boross Tamás, Ember Ákos, Sasvári Mátyás, Seida Csaba, Szabó Ildikó, Vas Péter, Verebes Gergő, Vincze Anikó. Csapatvezető: B. Nagy Zoltán.

A tornán közreműködő játékvezetők: Bodor Marianna, Csehi Attila, Di Matteo Márk, Weil Levente. Időmérők: Gáspár Tamás, Németh Petra.

Így látták a csapatvezetők:
Demblovszky Tamás, a Di-Fer Kft. csapatvezetője: - Először is köszönet Gyarmati Pál főszervező úrnak, hogy évről évre meghívja a Di-Fer Kft. csapatát erre a már hagyományosnak mondható focitornára. Mindig nagy lelkesedéssel veszünk részt rajta, ezt mutatja is az a tény, hogy tavaly és az idén is sikerült az első helyen végeznünk. A szervezésről, kiszolgálásról és a lebonyolításról csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni, nagyon jól éreztük magunkat most is. Jövőre is eleget fogunk tenni a meghívásnak, mivel mi vagyunk a címvédők. Köszönet minden játékosnak, csapatvezetőnek, hogy végig sportszerűen viselkedtek.

Boros Zoltán, az 1. FC Skorpió csapatvezetője: - Csodálatos, jól megszervezett rendezvényen a tartalékos és sérülésekkel tizedelt csapatunk számára a pályán elért eredmények csak másodlagosak voltak. Megtisztelő volt számunkra a meghívás és örülünk neki, hogy jelenlétünkkel tiszteletünket fejezhettük ki az elhunyt játékvezető kollégák emlékének. Nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük, hogy jövőre ismét találkozhatunk barátainkkal ezen a jeles eseményen.

Szűcs László, a Fejér megyei játékvezető-válogatott  megbízott csapatvezetője: - A Fejér megyei játékvezetők nevében szeretném megköszönni a meghívást a színvonalas tornára. Gratulálok a szervezőknek a kiváló rendezvényhez, az első helyezett csapatnak a győzelemhez, valamint saját csapatunknak az eredményes szerepléshez.

Dobos Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei játékvezető-válogatott technikai vezetője: - Sikernek könyveljük el ezt a tornát. A játékosok mindent megtettek a minél jobb eredmény elérésének érdekében, ami a játékunkban is megmutatkozott, de sajnos a helyzetkihasználásunk rávilágított arra, hogy még van hova fejlődnünk. Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a fantasztikus napnak.

Szigetvári Zsolt, a Heves megyei játékvezető-válogatott csapatvezetője: - Az MLSZ Heves Megyei igazgatóságának játékvezetői csapatával mindig szívesen veszünk részt a rendezvényen már ötödik éve. Gyarmati Pál barátom és csapata remek szervezésében emlékezünk azokra a kollégákra, akik már az égi pályákon fújják a sípot. Remek alkalom ez a nap arra is, hogy ápoljuk a sportbarátságokat és találkozunk régi, "nagy" játékvezető legendákkal, az eredmény itt csak másodlagos. Nagy öröm számunkra, hogy megszereztük a harmadik helyet veretlenül, a döntőbe kerülésünk pedig csak a rosszabb gólkülönbségünkön múlott. A gólkirály Szigetvári Márk személyében is tőlünk került ki. Jövőre is tisztelettel várjuk a meghívást.

Csorba Csaba, a Pest megyei játékvezető-válogatott csapatvezetője: - Dicséretes dolog, hogy létrejött ez az esemény azok emlékéért, akik már nem lehetnek velünk. Nekem is vannak személyes tapasztalataim, amik a múltamat idézik. Kiváló volt a szervezés, a helyszín és a kiszolgálás is. A működő játékvezetők munkájában egy kis hibát véltem felfedezni, ezért javasolnám a szervezőknek, hogy legközelebb kérjék ki a Játékvezetői Bizottság véleményét. A csapatunk még formálódik, a debreceni Országos Sípmester Fesztivál után igyekeztem úgy összeállítani a keretet, hogy arányban legyenek a fiatalok és a tapasztalt játékosok. Ennek az állománynak a végtelenül gyenge helyzetkihasználásával jelenleg csak a negyedik helyet tudtuk megszerezni, reálisnak vélem ezt a pozíciót.

Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság együttesének csapatvezetője: - Barátságos amatőr sportrendezvényekre általában igaz az az alaptézis, amely szerint a részvétel a fontos, nem az eredmény. A magunk részéről ezt maximálisan szem előtt tartottuk, bár az azért kétségkívül megnyugtató volt számomra, hogy a január eleji szakmai nap után ezúttal is le tudtuk győzni 3-1-re a Sportszelet együttesét. A viccet félretéve: az igazgatósági csapat részvétele egyúttal szimbolizálja, hogy ez olyan kezdeményezés, amelyre igaz a részvétel elsődlegessége. A Halhatatlan Pest megyei Sípmesterek Tornáját négy évvel ezelőtt indította Gyarmati Pál ötletgazda és az őt segítő szervezői csapat. Gratulálok nekik, ötödszörre is sikerült kiváló körülményeket, jó hangulatot és néhány felejthetetlen órát varázsolniuk a téli felkészülési időszakba, ezzel is áldozva a már eltávozott Pest megyei sípmesterek emlékének. Az igazgatóságon nem fog múlni, hogy jövőre ismét sor kerülhessen a rendezvényre.

B. Nagy Zoltán, a Sportszelet csapatvezetője: - Mivel az elmúlt években nem lépett pályára újságunk csapata, így nagy örömmel fogadtuk el a meghívást a Halhatatlan Sípmesterek Tornájára. Időközben kiderült, hogy az Igazgatóság is indít együttest, így elsőre némi átfedést kellett megoldanunk, már ami a tagokat illeti. Amikor ezzel megvoltunk, megkezdődött a szervezés, de betegségek és munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt lényegében egy vegyescsapattal mentünk Törökbálintra, s mivel újságunk a női labdarúgást is népszerűsíti, így két hölgy is pályára lépett a Sportszelet színeiben. Ami a szereplésünket illeti, rendre szoros meccseket vívtunk, s ez valamelyest kárpótolt bennünket az eredményekért. Örülünk, hogy egy jól szervezett tornán vehettünk részt, s egyben ígérjük, a jövő évi megmérettetésre még acélosabb kerettel utazunk majd el.

Fotóalbum: 5. Halhatatlan Pest megyei Sípmesterek Tornája

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok