Kétnapos focigála: pénteken Dabason, vasárnap Dunakeszin játszanak

2017. augusztus. 31., 17:48   |    

Kétnapos focigála: pénteken Dabason, vasárnap Dunakeszin játszanak

Formabontó módon idén az 1983 óta minden évben – sorrendben 35. alkalommal – megrendezett Pest Megyei Labdarúgótorna 2017-ben ezúttal két „alaptornából” áll. E két rendezvény – az egyiknek Dabas, a másiknak Dunakeszi ad otthont – a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság 2014 januárjában indított gálatorna-sorozatának 4. és 5. állomása.

A Pest Megyei Labdarúgótorna idei lebonyolításának érdekessége, hogy e két önálló viadal közül a százalékosan legjobb eredménnyel tornagyőztes csapat lesz az „abszolút” első, akinek neve bekerül a három és fél évtizedes múltra visszatekintő labdarúgó-esemény történetébe. A „rutinosabb” futballkedvelők tavaly október után immár másodízben találkoznak a Pest megyei amatőr labdarúgás legrégibb múltra visszatekintő rendezvénye keretében. Korábban jellemzően serdülő és ifjúsági, olykor az U9-es, U10-es és U11-es Bozsik-korcsoportok, míg 2014 óta zajlanak felnőttek részvételével a mérkőzések. A kétnapos rendezvény szeptember 1-jén, pénteken Dabason, a Pálya utcai utánpótlásközpontban kezdődik, ahol hat csapat, a Kerepesi Székely Kör, a „Megyei” MLSZ, a Pest Megyei Grundfocisták, a Pest Megyei Polgármesterek, a Szalkszentmárton KSE Baráti Kör és Székelykeresztúr Város Önkormányzata két csoportba sorsolva küzd meg egymással. A 10.15-ös megnyitót követően 10.30-tól kezdődnek a csoportmérkőzések, a bronzéremért 14.15-kor lépnek pályára az érintettek, majd 14.40-től a döntőt tekinthetik meg a Dabasi Utánpótlásközpontba kilátogató nézők. Szeptember 3-án, vasárnap már a Dunakeszi lesz a villámtorna helyszíne, a csatározások a Bazsanth Vince utcai Radnóti Miklós Gimnázium tornacsarnokában zajlanak majd. Itt a négy résztvevő, a Kerepesi Székely Kör, a Magyar Újságíró-válogatott, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökség/Pest Megyei Igazgatóság és a Pest Megyei Grundfocisták együttese körmérkőzéses rendszerben játszik egymással, s a 10.15-ös megnyitó után 10.30-tól indul útjára a labda a dunakeszi parketten. A villámtorna döntőjét a körmérkőzéseket követően az első két helyen záró együttes játssza, a kétnapos focifinálé így a 14 órakor kezdődő derbivel zárul. A kétnapos focitornán a legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Pest Megyei Grundfocisták csapata felé irányulhat. Az alkalmi együttest – amelynek soraiban több egykori válogatott futballista is szerepel – az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága hívta életre 2013 januárjában, a 2012 őszén indított népszerű Pest Megyei Grund Road Show után. A 4-5. Pest Megyei Focigálán a Pest Megyei Grundfocisták színeiben pályára lép – többek között – Aranyos Imre, Czipper Zsolt, Détári Lajos, Dzurják József, Egressy Gábor, Hamar István, Horváth Dávid, Kasza István, Kovács Béla, Kovács Kálmán, Nagy Tibor, Nahóczky Attila, Orosz Ferenc, Simon Antal és Vörös Péter. Akit érdekel egy jó hangulatú örömfoci, kíváncsi az egykori válogatott futballistákra, szurkolni szeretne a labdarúgómeccseken, vagy csak egyszerűen kikapcsolódna, az látogasson el szeptember 1-jén, pénteken Dabasra, valamint szeptember 3-án, vasárnap Dunakeszire. Minden bizonnyal jó szórakozást jelent majd az érdeklődők számára a 4-5. Pest Megyei Focigála! Hajrá!  

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok