Kialakultak a 2021/2022. évi Pest megyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok mezőnyei

2021. július. 14., 10:24   |    

Kialakultak a 2021/2022. évi Pest megyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok mezőnyei

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2021/2022. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok egyes osztályaiban.

I. osztály
Az elmúlt szezon eredményei alapján az I. osztályból feljuthatott volna az NB III-as bajnokságba a Vecsés, ám a vecsésiek nem éltek a lehetőséggel. Mindezzel párhuzamosan a Taksony kiesett az NB III-ból. A téli szünetben visszalépett Törtel – értelemszerűen – nem nevezhetett a megyei élvonalba – más kérdés, hogy a klub nem indított felnőttcsapatot más szinten sem ebben az évadban. A másik kieső a Százhalombatta volt. Mivel mindkét „megye-kettes” bajnok (Gyömrő és Pereg) vállalta a megyei élvonal kihívásait, ezért a versenykiírás szabályai miatt a 14., alapesetben bennmaradó helyen záró Dunakeszi is a kiesés sorsára jutott.

II. osztály
A fentebb megnevezett feljutók mellett távoztak még a II. osztályból a kiesők, így az Aszód, a Dunabogdány, a Taksony II. és a Tárnok, míg érkezési oldalon megjelentek a már említett „megye-egyes” kiesők, valamint meg kellett (volna) jelenniük a „megye-hármas” bajnokoknak (Ecser, Iklad és Kistarcsa) és az osztályozó győztesének (Perbál). Az ikladiak azonban nem vállalták a feljutást, így a szabályok értelmében a Pécel előtt nyílt lehetőség az eggyel magasabb szinten való indulásra, s a péceliek éltek is ezzel a sansszal.

III. osztály
Az előbb felsorolt négy feljutó mellett alapesetben távozott (volna még) a III. osztályból – a csoportok 14 csapatosra történő szűkítése miatt – kilenc kieső: a megszűnő BLSE-Sződliget, a Dunavarsány II., a Galgahévíz, a Kék Duna, a Mogyoródi KSK, a Nagykovácsi, az Újlengyel, az Újszilvás és az Üröm. A fentebb már nevesített II. osztályú kiesők mellett érkeztek az osztályozókat sikerrel teljesítő negyedosztályú bajnokok (Tápióság, Törökbálint és Tura VSK), s így teljes lett volna a mezőny, a Turai TC azonban nem nevezett idén (sehova), ezért felszabadult egy „megye-hármas” hely. A szabályok értelmében először felkért negyedik negyedosztályú bajnok (FC Sződ) nem kívánt élni a kínálkozó lehetőséggel, így az a százalékosan legjobb kieső, azaz a Mogyoródi KSK ölébe hullott.

IV. osztály
A mögöttünk hagyott évadnak összesen 42 csapat vágott neki, amelyek közül hivatalosan 40 be is fejezte a bajnokságot. A két visszalépő közül a PILE-Szántó II. nem nevezett az új idényre, viszont a Szigetbecse ismét jelentkezett, néhány régi-új klubbal egyetemben, melynek – valamint a harmadosztályú szűkítésnek – köszönhetően várhatóan 60 gárda alkotja majd a negyedosztályt.

Összesítés
Hivatalosan hét csapat tűnt el tavalyhoz képest a megyei felnőtt mezőnyből és 19 jelent meg újként – vagy újra… A már korábban említett PILE-Szántó II., Törtel és Turai TC trió mellett a Dabas-Gyón II., a Letkés és a Petőfi DSE-Hévízgyörk sem nevezett az új évadra, míg a Rebelog FC átkérte magát Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. Örömhír viszont, hogy – úgy néz ki – újra lesz futball Acsán, Csobánkán, Kerepesen, Kókán, Mendén, Nyársapáton, Solymáron, Szadán, Tahitótfalun és Vasadon. Lesz továbbá újra felnőttcsapata a Kiskunlacháza SE-nek, ahogy lesz újra Üllő II. és Vác-Deákvár II. is. De indul a „megye-négyben” a Dömsödi USE és a Veresegyház LUA, valamint a Perbál „tarcsi” is, továbbá Pest megyében játszik majd a Nógrád megyei Diósjenő II., valamint a fővárosi Kőbányáért Egyesület és UDSE.

A II., III. és IV. osztályú csoportbeosztásokkal hamarosan jelentkezünk.


További hírek

Általános
Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

2024-04-18 14:36:00

Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

Április 10-én, szerdán 5–3-as győzelmet aratott a Pest vármegyei lány U16-os válogatott a Keleti Régió U14-es korosztályú legjobbjaiból összeállított együttese ellen Hatvanban, a Népkerti Sporttelepen.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

2024-04-17 09:38:39

Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

Van még néhány szabad hely az április 22-én, a dunakeszi Magyarság Sportcsarnokban, illetve az április 26-án, a Pesti Vármegyeházán tartandó elsősegély-oktatásokra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Általános
McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

2024-04-15 13:25:40

McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

Április 10-én, szerdán, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrumban összesen 8 lány és 10 fiú együttes részvételével zajlott le a McDonald’s Fair Play Cup 2023/2024-es kiírásának Pest vármegyei döntője. A lányoknál a győzelmet – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a dunakeszi „A Radnóti Angyalai”, a fiúknál a pilisvörösvári „Schillerspieler” szerezte meg.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

2024-04-15 11:15:12

Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

Van még néhány szabad hely az április 17-i, a Budaörsi Városi Stadionban tartandó elsősegély-oktatásra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Értesítők, információk

2024-04-18 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok