Kialakultak a 2022/2023. évi Pest megyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságokban indulók névsorai

2022. július. 12., 08:05   |    

Kialakultak a 2022/2023. évi Pest megyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságokban indulók névsorai

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2022/2023. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok egyes osztályaiban.

I. osztály
Az elmúlt szezon eredményei alapján a „megye-egyből” feljuthatott volna az NB III-as bajnokságba a Gödöllői SK, ám sajnos az osztályozós párharcon alulmaradt a Győr-Moson-Sopron megyei Csorna együttese ellen, így az előttünk álló évadban is a Pest megyei I. osztály mezőnyének tagja lesz. Mindezzel párhuzamosan a Dabas-Gyón kiesett az NB III-ból, ám a gyóniak csak a „megye-hármas” bajnokságba adták be nevezésüket. Mivel a Taksony SE nem vett részt az amatőr licenceljárásban, így eleve nem is nevezhetett ebbe az osztályba (végül csak a megyei negyedik vonalban indul). A bajnokság 15. és 16. helyezett egyletei, a Maglódi TC és a CSO-KI Sport kiestek a területi I. osztályból, míg a két másodosztályú bajnok, a VS Dunakeszi és a Bugyi SE újoncként vág neki a megyei legmagasabb szintnek. S végül, de nem utolsó sorban: a Vác FC ugyan eredményei alapján kiharcolta a bennmaradást az NB III-ban, a nevezését azonban a „megye-egybe” nyújtotta be, így velük lesz teljes a 16 csapatos mezőny.

II. osztály
A fentebb megnevezett feljutók mellett távoztak még a II. osztályból a kiesők – így a Gödi SE, a PILE-Szántó SE, a Szigethalom SC, valamint a Tápiószelei SE –, míg érkezési oldalon megjelentek a már említett „megye-egyes” kiesők mellett a „megye-hármas” bajnokok (Diósdi TC, Tápiógyörgyei KSK, Váchartyán KSE) és az osztályozó győztese, a Törökbálint LASE.

III. osztály
Az előbb felsorolt négy feljutó mellett távozott az Aszód FC Utánpótlásáért, az Úri KSK, a Püspökszilágyi SE, a Szobi SC, valamint a Délegyháza KSE. Ezen felül a Gödi SE II. az elsőcsapat harmadosztályba való visszaesése miatt csúszott egyet lefele, a Taksony SE II. megszűnt, míg a „megye-kettes” Szigethalom a kizárás sorsára jutott, így nem lehetett a területi III. osztályba sorolni. A fentebb már nevesített II. osztályú kiesők mellett érkeztek a IV. osztályú bajnokok (Csévharaszti KSK, Dunaharaszti MTK II., Fót SE, Szokolyai SK, Tahitótfalui SE, Újlengyeli DSE). A mezőny – mivel két induló még hiányzott a teljes létszámhoz – feltöltésre szorult, ezért a szabályok értelmében a százalékosan legjobb fel nem jutó (Sóskúti SBKE), majd a százalékosan legjobb kiesőt (MKFC-Szigetszentmiklós) kérte fel az igazgatóság, s mindketten örömmel vállalták a magasabb osztályú megmérettetések kihívásait.

IV. osztály
A mögöttünk hagyott évadnak összesen 57 csapat vágott neki, amelyek közül hivatalosan 52 be is fejezte a bajnokságokat. Közülük a Dánszentmiklósi KSK, a Diósjenői SE II., a Dunafüred-Százhalombatta, a Galgahévíz SK, a Jászkarajenői SC, a Kőbányáért Egyesület, a Letkés KSE, a Mendei LSE, a MozGó-Nagykőrös, a Szigetszentmártoni KSE, az UDSE, az Üllő SE II., valamint a Vácrátót-LEFC idén nem indít csapatot, míg a Veresegyház LUA az idei versenyévben Veresegyház VSK II. néven szerepel majd. A megyei negyedik vonalban 51 sportszervezet felnőtt együttese vesz részt. A bajnokság(ok) lebonyolításáról a sportszervezetek véleményét is kikérve fog dönteni az MLSZ PMI Versenyirodája.

Összesítés
Hivatalosan tizenhat csapat tűnt el az előző szezonhoz képest a megyei felnőtt mezőnyből és hét jelent meg újként – vagy újra… A már korábban említett „megye-négyes” eltűnők mellet az Úri KSK és a Taksony SE II. csapatait sem láthatjuk az új idényben. Örömhír viszont, hogy Tinnyén közel egy évtized után újra futballmérkőzést rendeznek (miután újjászerveződött a helyi amatőr labdarúgás), de ezen felül az is pozitívum, hogy (újra) megtalálhatóak lesznek az adatbankon a felnőttek mezőnyében a Kartal, a Nógrád megyei Romhány, a „megye-egyes” Tököl, Pereg és Veresegyház tartalékcsapatai, továbbá a nagytarcsai Pro Talentum, amely az idei évben már felnőttcsapatot is versenyeztetni fog.

A II., III. és IV. osztályú csoportbeosztásokkal hamarosan jelentkezünk.

 


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-29 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.29.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok