Kialakultak a 2023/2024. évi Pest vármegyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok osztályainak mezőnyei

2023. július. 07., 15:42   |    

Kialakultak a 2023/2024. évi Pest vármegyei férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok osztályainak mezőnyei

A nevezések összesítése, a hiánypótlások elbírálása és a felkérések lebonyolítása után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2023/2024. évi területi szintű férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok egyes Pest vármegyei osztályaiban.

I. osztály
Az elmúlt szezon eredményei alapján – és a Vecsési FC „félreállása” miatt – a „megye-egyből” feljuthatott volna az NB III-ba a Dunaharaszti MTK, ám sajnos az osztályozós párharcban alulmaradt a Baranya vármegyei Mohácsi TE 1888 együttesével szemben, így az előttünk álló évadban is a területi I. osztály mezőnyének tagja lesz. A bajnokság 15. és 16. helyezett egyletei, az UFC Gyömrő és a már korábban visszalépett Lasselsberger-Pereg SE kiestek a területi I. osztályból, míg a két másodosztályú bajnok, a Perbál SC és az Örkényi SE újoncként vág neki a vármegyei legmagasabb szintnek. S végül, de nem utolsó sorban: szerencsére ezúttal sem volt Pest vármegyei kieső az NB III-ból, ennek köszönhetően nem kellett további egyletnek búcsúznia a területi elittől.

II. osztály
A fentebb megnevezett feljutók mellett távozott még a II. osztályból a kiesők nagy része – így a Leányfalui SE, a Péteri KSK és a visszalépett FC Dabas SE II. –, míg érkezési oldalon megjelentek a „megye-hármas” bajnokok (Fortuna SE-Kismaros, Pátyi SE, Tápiósági KSK) és az osztályozó győztese, a Dunaharaszti MTK II. Mivel téli visszalépése miatt a Lasselsberger-Pereg SE nem nevezhetett a II. osztályba, továbbá az UFC Gyömrő nem adta be nevezését semmilyen szintre, ezért feljuthatott a III. osztály egyébként fel nem jutó ezüstérmesei közül a bajnokságában jobb százalékos eredményt elért Abonyi KID FC, valamint bennmaradhatott a II. osztályú 15. helyezettek közül a bajnokságában szintén jobb százalékos eredményt elért Mogyoród FC. Utóbbi egyébként – több büntetésének is köszönhetően – százalékosan ugyanolyan gyengécskén gyűjtötte a pontokat (16,67%), mint riválisa, a Péteri KSK, viszont – a tabellaszámítás kritériumainak sorrendjét követve – az arányosított győzelemszám tekintetében már jobbnak bizonyult (7/30=23,33%, valamint 4/28=14,29%).

III. osztály
Az előbb felsoroltak mellett távoztak még a visszalépettek, a Csévharaszti KSK, a Nyáregyházi SK, az SK Tóalmás és a Mogyoród FC II., valamint ezen felül a Tápiószőlősi KSE csak a legalsó szintre jelentkezett, míg a Sülysápi SE oda sem. A fentebb már nevesített II. osztályú kiesők közül a Leányfalui SE és a Péteri KSK mellett érkeztek a IV. osztály feljutói (bajnokként a Ceglédi VSE II., a Taksony SE és a Veresegyház VSK II., továbbá az aranyérmes Göd II. mögött feljutó helyen zárt Vácduka KSK, valamint az osztályozó győztesei, a Perbál SC II. és a Hernádi FKSE) és az ide nevező Lasselsberger-Pereg SE. A mezőny – mivel négy induló még hiányzott a teljes létszámhoz – feltöltésre szorult, ezért a szabályok értelmében a fel nem jutó ezüstérmeseket (Szadai SE és VSK Tököl II.), valamint a nem visszalépő kiesőket (Szigetgyöngye SE és Szokolyai SK) kérte fel az igazgatóság, amely klubok örömmel vállalták a(z ismételt) III. osztályú megmérettetések kihívásait.

IV. osztály
A mögöttünk hagyott évadnak összesen 50 csapat vágott neki, amelyek közül hivatalosan 45 fejezte be a bajnokságokat. Közülük a Kék Duna SE, a Pomáz-ICO SE II., a Solymári SC és a Szobi SC idén nem indít csapatot, míg az idei versenyévben a Pro Talentum Nagytarcsa FC néven szerepel majd, a Lions FC és a Romhány KSE pedig hazatért (előbbi Budapestre, utóbbi Nógrád vármegyébe nevezett). A Pest vármegyei területi negyedik vonalban – jelenlegi tudásunk szerint – 51 sportszervezet felnőtt együttese vesz majd részt. A bajnokság(ok) lebonyolításáról a sportszervezetek véleményét is kikérve fog dönteni az MLSZ PVMI Versenyiroda.

Összesítés
Hivatalosan 14 csapat tűnt el az előző szezonhoz képest a Pest vármegyei felnőtt mezőnyből és 15 jelent meg újként – vagy újra… A már korábban említett „megye-négyes” eltűnők mellett – igen komoly érvágásként – az UFC Gyömrő, továbbá az FC Dabas SE II., az SK Tóalmás, a Nyáregyházi SK és a Mogyoród FC II. csapatait sem láthatjuk majd az új idényben. Örömhír viszont, hogy Dánszentmiklóson, Jászkarajenőn, Nagykőrösön, Úriban és Vácrátóton újra (férfi felnőtt) futballmérkőzéseket rendeznek majd, de ezen felül az is pozitívum, hogy Dunaharasztin, Dunakeszin, Felsőpakonyban, Isaszegen, Kismaroson, Tápióságon és Újhartyánban egy újabb felnőttcsapattal bővült a helyi klub. Végezetül – a történeti hűség kedvéért – Sülysápon az SE helyett a Gyerekfoci indít majd felnőttcsapatot – igaz, egy osztállyal lejjebb –, míg Kartalon az SE helyett az Albidok FC.
A II., III. és IV. osztályú csoportbeosztásokkal hamarosan jelentkezünk.


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-29 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.29.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok