Közel kétórás tárgyalást tartott a Versenybizottság a PMK-döntő eredményének ügyében

2014. június. 10., 19:04   |    

Közel kétórás tárgyalást tartott a Versenybizottság a PMK-döntő eredményének ügyében

Közel kétórás tárgyalás végén hozott döntést az MLSZ Pest megyei Versenybizottsága a június 8-i, monori 8. Raiker Pest Megyei Kupa-döntő szünetében tudomására jutott jogosulatlan játék vétség gyanúja ügyében.

Közel kétórás tárgyalás végén hozott döntést az MLSZ Pest megyei Versenybizottsága a június 8-i, monori 8. Raiker Pest Megyei Kupa-döntő szünetében tudomására jutott jogosulatlan játék vétség gyanúja ügyében.

A versenybizottsági ülés összehívását Benkő Tamás megyei igazgató kezdeményezte, aki Szendrő Dénessel, a Fegyelmi Bizottság elnökével közösen - aki a kupadöntő szövetségi ellenőre volt - ismertette a kialakult helyzetet a Versenybizottság ülését megelőzően a testület tagjaival.
A hatályos szabályzatok vonatkozó rendelkezéseinek értelmezése, a pró és kontra érveléseket követően a Versenybizottság immár zárt ajtók mögött megtartott, több mint másfél órán keresztül tartó ülésén egyhangú határozat született.

A tanácskozásról a tárgyalóteremből elsőként kilépő versenybizottsági elnök, Lázár Lajos honlapunk érdeklődésére az alábbiakat mondta el: - Előre kell bocsátanom: Benkő Tamás megyei igazgató a paragrafusok töviről hegyire történt ízekre szedése, az ezek alapján megfogalmazott hosszas érvelések végén megszülető versenybizottsági határozat tartalmával kapcsolatban szigorú hírzárlatot rendelt el. A határozat írásba foglalása késő éjszakára várható, míg a döntés hivatalos kommunikálására szerdán délelőtt kerül sor a www.pmlsz.hu oldalon. Addig kérem az érintettek és a nyilvánosság szíves türelmét.

A Nagykáta SE honlapján hétfőn délután megjelent sajtóközleményre ugyanakkor mindenképpen reagálni kíván igazgatóságunk: való igaz, hogy a ma 14 órás határidőre nem érkezett versenybizottságunkhoz óvási beadvány a Nagykáta SE részéről. Tény viszont, hogy a finálé szünetének elején a klub képviseletében két - a rajtuk lévő sportfelszerelés alapján vélhetően - labdarúgó az éppen a női kupadöntő díjátadásának celebrálását előkészítő megyei igazgatóhoz lépett, és bejelentették neki: a találkozót óvás alatt játsszák a Vác FC részéről jogosulatlan játékosok szerepeltetése miatt, és ezen észrevételüket be kívánják íratni a játékvezetővel a mérkőzés jegyzőkönyvébe. A megyei igazgató kérte, hogy nevezzék meg a szóban forgó játékosokat, majd a Versenyiroda helyszínen jelenlévő munkatársával az információt leellenőriztette az internetes adatbankban. Az óvási szándékot a második félidő előtt egy nagykátai vezető is megerősítette az igazgatóság egy másik ott-tartózkodó képviselőjének. A szünetben a hölgyek részére megtartott eredményhirdetés után Benkő Tamás magához kérte a váciak technikai vezetőjét egyeztetés céljából, akivel végül a második félidőben a nagykátai kapu mögött tudott konzultálni. Kiderült: a váciak sajnos figyelmen kívül hagyták a Versenyszabályzat a kupamérkőzéseken begyűjtött sárga lapok következményeiről rendelkező részét...
A megyei igazgató - a helyszínen egyeztetve Szlahó Csaba társadalmi elnökkel és telefonon megerősítést kapva az MLSZ versenyigazgatójától - ezt követően döntött úgy, hogy jogosulatlan játékosok szerepeltetése vétségének alapos gyanúja miatt a kupát és az érmeket nem osztja ki az igazgatóság a versenybizottsági eljárás lefolytatásáig.
Szeretnénk leszögezni: az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága mérhetetlenül sajnálja, hogy a történtek következtében a kupadöntő eredményhirdetése elmaradt, és egyúttal bízik az érintetteket mértéktartó, korrekt, sportszerű hozzáállásában.


Íme az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának ide vonatkozó előírásai:
60. §: Sárga és piros lap
"(...) (2) Az MLSZ, illetve a Megyei (Budapesti) Igazgatóságok által kiírt versenyeken, bajnokságokban, kupákban a játékvezetőknek egységesen alkalmazni kell a sárga és piros kártyát (lapot) a játékszabályok ellen vétő labdarúgó figyelmeztetésére, vagy kiállítására.
(3) A sárga lapos figyelmeztetések nyilvántartása és következménye az alábbi:
a) minden labdarúgó a bajnokság vagy kupa mérkőzésen kapott sárga lapos figyelmeztetését külön-külön kell nyilvántartani. A labdarúgó az adott bajnokság 5. vagy kupa mérkőzésén elért 2. sárga lapos figyelmeztetését követően a soron következő egy bajnoki, vagy kupa mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal
b) A Magyar Kupa megyei selejtezőjében szerzett sárga lapok az adott évi sorozat befejezésekor, illetve az országos táblára jutással törlődnek,
c) amennyiben az 5. vagy 2. sárga lapos figyelmeztetés ellenére pályára lépő játékos miatt óvást nyújtottak be, vagy a versenyrendszert kiíró szövetség Versenybizottsága hivatalból járt el, akkor a versenyügyi eljárást az öt vagy a kettő sárga lapos (versenykiírás szerint ettől eltérő számú) figyelmeztetés utáni, soron következő első mérkőzés eredménye vonatkozásában lehet csak lefolytatni.
(...)
(7) A bajnokság-, a kupa-, a torna sorozat végén a sárga lapos figyelmeztetések (az 5. sárga lapos figyelmeztetés utáni egy mérkőzéstől való eltiltás is) törlődnek."

60. §: Jogosulatlan játék
"(1) A sportszervezet a felelős azért, hogy a mérkőzésen csak játékjogosultsággal rendelkező játékos szerepelhessen. Fegyelmi eljárást kell kezdeményezni az ellen a sportvezető ellen, aki játékjogosultsággal nem rendelkező labdarúgót szándékosan szerepeltet.
(2) Nem rendelkezik játékjogosultsággal, - ezért a mérkőzésen nem léphet pályára, illetve ha pályára lép az jogosulatlan játéknak minősül - az a labdarúgó, aki:
(...)
k) a játéktól el van tiltva, illetve bajnoki mérkőzésen az 5., Kupa mérkőzésen a 2. sárga lapos figyelmeztetés ellenére a soron következő mérkőzésen pályára lépett (...)"


Korábbi közleményeink:
- Három kupadöntő, egyelőre csak kettő kupagyőztes
- Ma délután vizsgálja a Versenybizottság a PMK-döntőn felvetődött jogosulatlan játék ügyét

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-06 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok