McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő: nem sikerült az országos döntőbe jutás a Pest megyei csapatoknak

2022. május. 01., 15:00   |    

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő: nem sikerült az országos döntőbe jutás a Pest megyei csapatoknak

Április 26-án, Gödöllőn, a Szűcs Lajos Sportcentrumban öt megye – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun Szolnok, Nógrád és Pest – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup regionális döntője, amely a szegedi és kecskeméti csapatok győzelmével zárult.

A 10:00 órakor, verőfényes napsütésben kezdődő tornára már előre elkészített sorsolás szerint készülhettek az említett megyék legjobb gárdái. Egyszerre három pályán párhuzamosan zajlottak a találkozók körmérkőzéses szisztémában, így az öt-öt lány, illetve fiú csapat számára is biztosított volt a megfelelő mennyiségű pihenőidő.

A lányoknál izgalmakban nem volt hiány, rengeteg szép mozdulatot, remekbe szabott gólokat, illetve bravúros kapusteljesítményeket láthattunk, és nem mellesleg az utolsó mérkőzésig nyitott volt a továbbjutás kérdése. A „Váci Madách” gárdája jól indította a tornát, hiszen a Nógrád megyei „Virágszálak” együttesét magabiztosan, 2–0-ra múlták felül, begyűjtve ezzel a három pontot. A folytatásban sajnos egygólos vereséget szenvedtek a kiskunhalasi „II. Rákóczi” gárdája ellen, de így is nyílt maradt a küzdelem. A harmadik mérkőzést ismét sikeresen abszolválták a váci Madách Gimnázium tanulói, ugyanis 3–0-ra győzték le a Szolnokról érkező „Keris Csajok” együttesét. Az utolsó mérkőzést a szegedi „Radnóti lányok”-kal vívta meg a Pest megyei csapat, amelyen mindenképpen szükséges lett volna számukra a három pont begyűjtése. Jól is alakult a találkozó, egészen az utolsó előtti percig vezettek a váci lányok, de akkor jött egy szegedi találat, akik ezzel büntetőkre mentették a találkozót, amit aztán végül a váciak nyertek meg. Mindez azt jelentette, hogy izgulni kellett az utolsó mérkőzésen amiatt, hogy a „Virágszálak” ne kapjanak ki a „II. Rákóczi” ellen. Végül a Bács-Kiskun megyei diákok nyertek, így ők harcolták ki a második helyet, egyúttal az országos döntőn való részvétel lehetőségét.

A fiúknál, mondhatni, egyszerűbb volt a képlet, hiszen az utolsó forduló mérkőzéseire már eldőlt az első két hely sorsa, melyeket a Bács-Kiskun megyei „Józsi jó zsugásai” és a Nógrád megyei „Balassi” együttese foglaltak el. A játék képe alapján azonban nem volt ilyen egyértelmű a „történet”, hiszen rendkívül szoros találkozókat láthattunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy kétgólosnál nagyobb különbséggel egyik találkozó sem végződött. A szentendrei „Refináltak” diákjainak ezúttal nem jött ki a lépés, a szerencséjük elpártolt mellőlük. Mindegyik riválisuk ellen sikerült ugyan gólt szerezniük, de a védelem most nem állt igazán össze, így négy vereséggel zárták a tornát.

A regionális döntő végeredménye:

Lányok: 1. Radnóti Lányok (Csongrád-Csanád); 2. II. Rákóczi (Bács-Kiskun); 3. Váci Madách (Pest); 4. Virágszálak (Nógrád); 5. Keris Csajok (Jász-Nagykun Szolnok).

Fiúk: 1. Józsi jó zsugásai (Bács-Kiskun); 2. Balassi (Nógrád); 3. Gambino-család (Csongrád-Csanád); 4. Karcag Varró SZKI (Jász-Nagykun Szolnok); 5. Refináltak (Pest).

A május 21-én, Telkiben rendezendő országos döntőbe mindkét nemnél az első két helyezett csapat jutott be. Búslakodásra azonban semmi okuk sincsen a Pest megyeieknek, hiszen kiválóan helytálltak, apróságokon múlt csak a továbbjutásuk.

Minden résztvevőnek gratulálunk, akik részt vettek az idei versenyévadban, reméljük, ősszel valamennyiükkel ismét találkozunk.

A Gödöllőn, Sipos Hajnalka által készített fotóalbumok több, mint 280 fényképe az alábbi linkeken megtekinthetőek:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3170380689949277&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3170382343282445&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3170383633282316&type=3


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok