McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő: nem sikerült az országos fináléba jutás a Pest vármegyei csapatoknak

2023. április. 28., 13:36   |    

McDonald’s Fair Play Cup regionális döntő: nem sikerült az országos fináléba jutás a Pest vármegyei csapatoknak

Április 25-én Gödöllőn, a Szűcs Lajos Sportcentrumban öt vármegye – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest – részvételével zajlott le McDonald’s Fair Play Cup regionális döntője, amely a szegedi és kiskunfélegyházi csapatok győzelmével zárult.

A 10:00 órakor, kissé borongós időben kezdődő tornára már előre elkészített sorsolás szerint készülhettek az említett vármegyék legjobb gárdái. Egyszerre három pályán, párhuzamosan körmérkőzéses szisztéma szerint zajlottak a találkozók, így az öt-öt lány, illetve fiú csapat számára is biztosított volt a megfelelő mennyiségű pihenőidő.

A lányok mezőnyében nem a legoptimálisabban indult a torna Pest vármegyei szempontból, hiszen a Dunakesziről érkező Radnóti Gimnázium diákjai 2–0-ra veszítették el az első mérkőzést a Bács-Kiskun vármegyei „Gimis Csajok” ellen, viszont rögtön javítani tudtak, ugyanis a nógrádi „Madgirls” együttesét 2–1-re felülmúlták. Az eredmények úgy alakultak, hogy „A Radnóti Angyalai”-nak a harmadik és a negyedik mérkőzésüket is meg kellett nyerniük. A „Jászapáti Girls” elleni mérkőzésük jól is alakult, ugyanis egy góllal felmúlták őket, így az utolsó találkozó döntött a továbbjutás sorsáról. Ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az országos döntőbe meg kellett verni – az egyébként tavalyi országos bajnok – „Szegedi RMG” együttesét. Rendkívül kiélezett mérkőzést vívtak egymással a felek, ám ezúttal sajnos Fortuna nem a radnótisok mellé állt, a találkozó egyetlen gólját a szegediek szerezték, így végül a harmadik helyen zártak a Pest vármegyeiek.

A lány torna végeredménye: 1. Szegedi RMG (Szeged); 2. Gimis Csajok (Kiskunfélegyháza); 3. A Radnóti Angyalai (Dunakeszi); 4. Jászapáti Girls (Jászapáti); 5. Madgirls (Salgótarján).

A fiúknál a halásztelki Bocskai István Oktatási Központ diákjai képviselték Pest vármegyét a regionális döntőben, akik a körzeti tornák és a megyei döntő során is rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek, joggal reménykedhettek ismét a jó szereplésben. Sajnos az első két találkozón egyaránt egy gól döntött a mérkőzéseiken és egyik esetben sem az ő javukra. A Nógrádból érkező „Bolyai Fiú 1.” és a Bács-Kiskun vármegyéből érkező „Constantinum” egyaránt szoros küzdelemben verte meg a „Bocskai Bulls” együttesét. Ennek alapján a hátralévő két összecsapáson muszáj lett volna hat pontot gyűjteni, hogy reménykedni lehessen az első két hely valamelyikében, viszont ezen a napon semmi nem jött össze a szűkebb pátriánkat képviselő fiúknak, a kidolgozott lehetőségek egyaránt kimaradtak. A Jászságból érkező „Karcag Varró SZKI” büntetőkkel, míg a Csongrád-Csanád vármegyei „Közgé Szentes” 2–1 arányban győzte le a halásztelkieket, akik így az ötödik helyen végeztek a tornán.

A fiú torna végeredménye: 1. Constantinum (Kiskunfélegyháza); 2. Közgé Szentes (Szentes); 3. Karcag Varró SZKI (Karcag); 4. Bolyai Fiú 1. (Salgótarján); 5. Bocskai Bulls (Halásztelek).

A június 3-án, Telkiben rendezendő országos döntőbe mindkét nemnél az első két helyezett csapat jutott be. Búslakodásra azonban semmi okuk sincsen a Pest vármegyeieknek, hiszen kiválóan helytálltak, apróságokon múlt csak a továbbjutásuk. Minden résztvevőnek gratulálunk, akik részt vettek az idei versenyévadban, reméljük, ősszel valamennyiükkel ismét találkozunk majd.

Fotós munkatásunk, Sipos Hajnalka által Gödöllőn készített fotóalbumok közel 250 fotója az alábbi két linken megtekinthető:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957712022199124&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957711058865887&type=3


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok