Mogyoródon tartotta "hivatalos" évzáróját az igazgatóság - értekezlettel és örömfocival

2013. december. 09., 01:47   |    

Mogyoródon tartotta "hivatalos" évzáróját az igazgatóság - értekezlettel és örömfocival

Komplex módon zárta az évet az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága december 5-én Mogyoródon, a helyi sportcsarnokban: a társadalmi elnökség ülése után focitorna, majd vacsora várt az igazgatóság égisze alatt a megyei szakbizottságokban, avagy éppen az OTP Bozsik Program Egyesületi moduljában alközpontvezetőként fontos feladatokat ellátó sportbarátokra.

Komplex módon zárta az évet az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága december 5-én Mogyoródon, a helyi sportcsarnokban: a társadalmi elnökség ülése után focitorna, majd vacsora várt az igazgatóság égisze alatt a megyei szakbizottságokban, avagy éppen az OTP Bozsik Program Egyesületi moduljában alközpontvezetőként fontos feladatokat ellátó sportbarátokra.

A Pest Megyei Igazgatóság szem előtt tartja az utánpótlás-nevelés egyik alapelvét, amelyik úgy szól: a focit be kell vinni az iskolákba. A mogyoródi évzáróval ennek maradéktalanul eleget tett - a futballigazgatóság egy általános iskola épületében, tanteremben, tornacsarnokban és a menzán zárta az esztendőt ebben a körben…

Délután az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége idei utolsó értekezletét tartotta az egyik tanteremben. A napirendek között a két legfontosabb pontként az MLSZ Országos Pályaépítési Program immár hatodik ütemének keretében beérkezett 8 pályázó összesen 11 pályaépítési projektjének, valamint a "Pest megye labdarúgásáért" kitüntetésre érkezett tucatnyinál is több előterjesztés elbírálása szerepelt. A grémium emellett döntött arról, hogy figyelembe véve a Szakmai Bizottság és az MLSZ OTP Bozsik Egyesületi Program Pest megyei alközpontvezetőinek az U13-as megyei válogatottak részére tartott négynapos gödöllői edzőtáborban szerda este hozott javaslatát, kiket kérjen fel a Pest megyei felnőtt válogatott irányítására 2014-től. (Ezen kérdésekben egyelőre hírzárlat van érvényben, amint e személyi kérdések publikussá válnak, természetesen tájékoztatást nyújtunk majd honlapunkon.)

Csakúgy, mint két évvel korábban, idén is szerepelt az "örömfoci" és természetesen az elmaradhatatlan vacsora a hivatali évzáró programjai között. A villámtornára a társadalmi elnökség és a bizottságok tagjai, a Bozsik-program egyesületi moduljában dolgozó alközpontvezetők, valamint az apparátus tagjai alkották a résztvevő három csapatot. A háromcsapatos torna után, a jóízűen elfogyasztott vacsora előtt Benkő Tamás megyei igazgató értékelte röviden az esztendőt, köszönte meg a bizottsági tagok és az alközpontvezetők áldozatos munkáját, pohárköszöntőjében kifejezve abbéli reményét, hogy az MLSZ által 2011-ben megkezdett futballfejlesztési úton 2014-ben még eredményesebben, a TAO-s támogatások még hatékonyabb felhasználásával tud tovább haladni mind a Pest megyei, mind a honi teljes futballtársadalom. Az igazgató ezen a fórumon is kifejezésre juttatta: a felnőtt válogatott romániai és hollandiai veresége után az MLSZ-re és az egész magyar labdarúgásra záporozó válogatás nélküli kritikák nem a jelenlegi, hanem az elmúlt 20-40 esztendő mindenkori sportági és politikai vezetését illetik. Annak a széleskörű fejlesztési programnak az eredményei, amelyet a jelenlegi MLSZ-vezetés a kormány által megalkotott, a sporttámogatást korábban soha nem tapasztalt módon és mértékben lehetővé tevő TAO-törvénynek köszönhetően 2011-ben megkezdett, természetesen még nem láthatóak a felnőtt válogatott és a klubcsapatok szereplésén, így azt még számon kérni sem lehet. Nemhogy az elmúlt négy-öt évtizedben, de talán még soha nem volt tapasztalható ilyen széleskörű, központilag koordinált létesítményfejlesztés, mint manapság. A rendelkezésre álló források hatékony és szabályszerű felhasználását folyamatosan ellenőrizni kell, és a megkezdett úton tovább kell menni, csak így van esély a magyar labdarúgás fejlődési pályára állítására - szögezte le a sportvezető.

A jóízűen elfogyasztott vacsora közben és után kötetlen beszélgetések során a villámtorna eseményeinek megvitatása, és természetesen fontos szakmai kérdések is napirendre kerültek. A rendezvényen természetesen jelen voltak a hivatali apparátus főállású munkatársai is, akik kvázi a házigazda szerepét is betöltötték.


A történeti hűség kedvéért álljon itt az Évzáró Igazgatósági Focitorna eseménytörténete. Eredmények:

Mellnökség - Izgatóság 0-5 (0-1). GÓL: Antalics Á. (3), Boross T., Bokros J.
Izgatóság - Szövetségi kapitányok 2-5 (0-2). GÓL: Antalics Á., Kiss K., ill. Kucsák I. (2), Szél J. (2), Nádudvari Zs.
Szövetségi kapitányok - Mellnökség 4-2 (3-1). GÓL: Króner P. (2), Nádudvari Zs., Baranyi Gy., ill. Rózsavölgyi Sándor, Boross T.
A torna végeredménye: 1. Szövetségi kapitányok 6 pont; 2. Izgatóság 3; 3. Mellnökség 0.

A csapatok összetétele:
MELLNÖKSÉG:
Rózsavölgyi Sándor (csapatkapitány), dr. Bársony Farkas, Bukodi Károly, Kovács Márton, Olajos Gábor, Fenyvesi Szabolcs, Csorba Csaba, Nagy György. Pályára lépett még a csapatban: Antalics Ádám, Benkő Tamás, Boross Tamás.
SZÖVETSÉGI KAPITÁNYOK: Baranyi György (csapatkapitány), Batári Csaba, Króner Péter, Krucsák István, Nádudvari Zsolt, Szél József, Tábori Zoltán. Pályára lépett még a csapatban: Németh Antal.
IZGATÓSÁG: Benkő Tamás (csapatkapitány), Antalics Ádám, Bokros János, Boross Tamás, Gallai Gergő, Kiss Krisztián, Mezei Sándor, Németh Antal.
A torna mérkőzéseit Gyarmati Pál vezette.

Az évzáró örömfocin készült, az MLSZ PMI Facebook-oldaláról is elérhető képeket ide kattintva tekinthetik meg.

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok