MOL Magyar Kupa: tizenegy Pest vármegyei csapat áll rajthoz

2023. augusztus. 02., 12:14   |    

MOL Magyar Kupa: tizenegy Pest vármegyei csapat áll rajthoz

Augusztus 5-én és 6-án elrajtol a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es évada, melynek 1. fordulójában nem kevesebb, mint 11 Pest vármegyei együttes (öt NB III-as és hat I. osztályú) lép majd pályára. A sorozatnak ezen szakaszában az NB I-es és az NB II-es együttesek még nem lépnek pályára.

Amint arra a kupasorsolást követő cikkünkben már utaltunk, a legnehezebb feladat alighanem a Pilisre és a legutóbbi Pest Megyei Kupa-döntős Felsőpakonyra vár, hiszen ők egyaránt NB III-as riválist kaptak a Hódmezővásárhely, valamint a III. Kerület személyében, amelyek a mostani szezonban jó eséllyel a bajnoki címért fognak majd küzdeni. Éppen ezért eme két Pest vármegyei I. osztályú csapatunk háza táján érdeklődtünk a várható esélyekkel és a keretükben történt nyári változásokkal kapcsolatban.

MIKLÓSVÁRI JÁNOS, a Pilis játékos-edzője: – Nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni a Hódmezővásárhely ellen, úgy érzem, lehet esélyünk kiharcolni a továbbjutást, mindenesetre szeretnénk a lehető legjobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A nyáron csak minimális változások történtek a keretben, a csapat magja egyben maradt, ami a legnagyobb erősítés számunkra. Kucsván Milán visszatért Bugyira, Beer Márkó szintén máshol folytatja a pályafutását. Ami az érkezőket illeti, Halmos Richárd Gödöllőről, Auer Marcell pedig Tökölről igazolt át, úgy gondolom, mindketten egyértelmű erősítést fognak jelenteni a csapatnak. Sajnos Gyökér Tamás a keresztszalag-szakadása miatt nem játszhat majd a kupameccsen. A srácok a felkészülés és az edzőmérkőzések során nagyon kemény munkát végeztek az elmúlt hetekben, most már a frissítésen van a hangsúly, hogy minél jobb állapotban várhassuk a hétvégi kupamérkőzést.

MEGYESI LÁSZLÓ, a Felsőpakony vezetőedzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben a kupamérkőzés előtti napokban, hiszen különböző okok miatt több játékost kell majd nélkülöznöm a III. Kerület ellen. Oláh Zoltán, Soóky Zsolt, Veibl Viktor és két új szerzeményünk, Oroszi Tibor, illetve Kréti Gergő biztosan nem játszik, ugyanakkor egy másik nyári érkező, Varró Botond már bevetésre kész. Többen eligazoltak tőlünk, kapusunk, Sásdi Dominik Budakalászra, Hajdu Bálint Nagykátára távozott, míg a helyi legendának számító Nagy Szabolcs külföldi munkavállalás miatt hagyott fel a futballal. Tudjuk a realitásokat, a III. Kerület várhatóan a bajnoki címet tűzte ki elérendő célként, s ha azt nézzük, hogy mi épphogy bentmaradtunk, mondhatjuk, majdnem két osztálynyi különbség van a két csapat között, amit valahogy meg kell próbálnunk áthidalni.

A Pest vármegyei érintettségű párosítások (vastagon dőlt betűvel jeleztük a Pest vármegyéhez tartozó csapatokat és a bajnoki osztályukat):

Augusztus 5., szombat
Jászfényszaru – Gödöllői SK (I. osztály); Felsőpakony (I. o.) – III. Kerület; Szepetnek – Érd (NB III, Dny-i) Dunaharaszti (I. o.) – Sárrét (egyaránt 16:30).
Pestszentimre – Meton-FC Dabas (NB III, Délkeleti csoport), 18:00.

Augusztus 6., vasárnap
Pilis (I. o.) – Hódmezővásárhely; Mezőmegyer – Fémalk-Dunavarsány (I. o.); Orosháza – Ceglédi Vasutas (NB III, Dk-i); Balatonfüred – Budaörs (NB III, Ény-i); Perbál (I. o.) – Tata; Monor (NB III, Dk-i) – Karcag (egyaránt 16:30).

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának teljes programja:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27257/1.html

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A MOL Magyar Kupa 2023/2024-es szezonjának versenykiírása az alábbi linkre kattintva megtekinthető:
https://dokumentumtar.mlsz.hu/file/dokumentumtar/3992/file/2023-2024--evi-ferfi-felnott-nagypalyas-labdarugo-magyar-kupa-es-amator-kupa-versenykiirasa-2023-06-06.pdf

 


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-08 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.08.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok