MOL Magyar Kupa: 13 Pest megyei együttes reménykedhet

2022. augusztus. 02., 14:39   |    

MOL Magyar Kupa: 13 Pest megyei együttes reménykedhet

Augusztus első hétvégéjén, szombaton és vasárnap kerül sor a MOL Magyar Kupa 2022/2023-as évadának 1. fordulójára, amelyben ezúttal az NB III-as, valamint az alacsonyabb osztályú együttesek lépnek pályára, összesen 64 párosítás mellett.

Pest megye is alaposan kiveszi a részét a kuparajtból, hiszen összesen 13 együttesünk (lásd lentebb a megyei érintettségű párharcokat) küzd meg a továbbjutásért. Az már biztos, hogy két búcsúzónk fixen lesz, hiszen két Pest megyei „házi derbire” is sor kerül, méghozzá a két harmadosztályú, Közép-csoportos együttes, a Monor és a Cegléd, valamint a 2018-ban Pest Megyei Kupa-döntős, megyei II. osztályú Péceli Spartacus és az NB III-as METON-FC Dabas vonatkozásában. A továbbjutás egyetlen találkozón dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, illetve 11-esek következnek.

A Pest megyei érdekeltségű párharcok napi bontásban (vastagon szedtük a megyénkbeli klubokat):

Augusztus 6., szombat

Bag (II. osztály, Északi csoport) – Facultas-Tiszafüred (NB III, Kelet); Mezőkovácsháza (Békés megyei II. o.) – Dunakeszi (I. o.); Péceli Spartacus (II. o., Észak) METON-FC Dabas (NB III, Közép); Bölcske (Tolna megyei I. o.) – Érd (NB III, Nyugat); Semjénháza (Zala megyei I. o.) – Budaörs (NB III, Nyugat) /egyaránt 16:30/.
Pomáz-ICO (II. osztály, Észak) – Abda (Győr-Moson-Sopron megyei I. o.), 18:00.

Augusztus 7., vasárnap

Monor (NB III, Közép) – Cegléd (NB III, Közép), 16:00.
Sárosd (Fejér megyei I. o.) – Dunaharaszti (I. o.); Bugyi-OBO (I. o.) – Kecskeméti LC (Bács-Kiskun megyei I. o.); Mátraderecske (Heves megyei II. o.) – Vác (I. o.); Dabas-Gyón (III. o., Délnyugat) – Székkutas (Csongrád-Csanád megyei II. o.) /egyaránt 16:30/.

Ezúttal is megkérdeztük a Pest megyei sportszervezetek edzőit, vezetőit, arról érdeklődtünk, hogyan látják csapatuk esélyeit, milyen várakozásokkal tekintenek a hétvégi kuparajt elé.

BEKŐ BALÁZS, a Budaörs edzője: – Külön nem készülünk erre a találkozóra. A jövőben majd szépen kialakul, hogy mire juthatunk ebben a sorozatban, az első fordulóban mindenesetre célunk a győzelem megszerzése.

CÉRÓ BÁLINT, a Monor vezetőedzője: – Nehezített terhelés után hosszú felkészülés végén lényegesen frissebb játékot várok csapatomtól. Természetesen megcélozzuk a továbbjutást, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk a Cegléddel szemben. Remélem, a jó játékkal sem maradunk majd adósak.

EBEDLI ZOLTÁN, az Érd vezetőedzője: – Őszintén szólva, nem ismerjük a Bölcskét, amelynek edzője az a Miskovicz Bálint, aki korábban hosszú éveken át volt Érden vezetőedző. Hallomásból persze vannak információink leendő ellenfelünkről, mindenesetre szeretnénk továbbjutni, amilyen messzire csak lehet. Az sem titok, hogy szeretnék pár új felállást kipróbálni a hétvégi kupamérkőzésen. Egyetlen hiányzónk van, a hozzánk nyáron visszatért Pintér Nikolasz, akinek a játéka kétséges.

FEHÉR ÁDÁM, az METON-FC Dabas edzője: Győzelmet várok a csapatomtól, annak ellenére, hogy szerdán is lesz bajnoki mérkőzésünk az Újpest II. ellen. Hétvégi ellenfelünket nem annyira ismerjük, de úgy gondolom, a kétosztálynyi különbségnek ki kellene jönnie a pályán. Mindenesetre jó játékkal szeretnénk abszolválni az első fordulót.

VÁNYI ZSOLT, a ceglédi Cevasport sportigazgatója: – Jó lenne megismételni a tavalyi bravúros szereplésünket, amikor sikerült bejutnunk a legjobb 16 csapat közé. Bevallom, ehhez lényegesen könnyebb ellenfelet is el tudtam volna képzelni, mint a velünk azonos csoportban szereplő Monor elleni találkozó. Elvileg mindenki hadra fogható, Kovács Kolos viszont majd csak hétvégén csatlakozik a kerethez, abban pedig bízom, hogy a szerdai, Hódmezővásárhely elleni bajnokin nem lesz majd további sérültünk.

KECSKÉS ZOLTÁN, a Dunakeszi edzője:Nem ismerjük az erőviszonyokat, de mindenféleképpen továbbjutást várunk. Hosszú utazás áll előttünk, ehhez nem vagyunk hozzászokva, a céljaink ettől persze nem változnak.

KRISTÓF PÉTER, a Péceli Spartacus edzője: – A felkészülést július  10-én kezdtük meg, ennek egyik fontos állomása lesz a hétvégi kupamérkőzés. Keményen készülünk, annyit már tudunk magasabb osztályú riválisunkról, hogy a nyár folyamán igencsak kicserélődött a kerete, szinte csapatnyi új labdarúgót igazoltak. Ami minket illet, a Grundból két tehetséges fiatalt, Titi Zalánt és Bartosik Dánielt igazoltuk át, rajtuk kívül a legutóbb Gyömrőn futballozó István Bence is nálunk folytatja ősztől. Az esélyekről? Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ami nem mellettünk szól, de Pécelen bármi előfordulhat...

SIMÓ LÁSZLÓ, a Bag edzője: – Számunkra ajándék lesz ez a mérkőzés, hiszen a sorsolás egy NB III-as ellenfelet sodort az utunkba. Jobban szerettünk volna egy „megye-egyes” vagy „-kettes” csapatot kapni, ahol talán még reális továbbjutási esélyünk is lehetett volna. Egyértelműen a Tiszafüred a párharc esélyese, számunkra elsődlegesen a tisztességes helytállás a cél. Sajnos akad két-három sérültünk, de bízom benne, hétvégére rendbe jönnek. A felkészülés közben járunk, a játékosoknak is nagy élmény lesz ez a 90 perc, és bízom benne, úgy is állnak majd hozzá, és nem vallunk szégyent.

STEIDL SÁNDOR, a Vác utánpótlás igazgatója: – Teljesen új csapattal vágunk neki a bajnoki és a kupaküzdelmeknek, ugyanis a most kiöregedett ifjúsági korú labdarúgóink fognak játszani a felnőttek között. A kupameccs egy erőfelmérő lesz számunkra, melyet kíváncsian várunk, de természetesen nyerni megyünk Mátraderecskére.

SZALAI ÁRON, a Pomáz-ICO vezetőedzője: – A felkészülést is így terveztük, már négy hét van mögöttünk. Az első két hétben többé-kevésbé nagyon sok hiányzónk volt a nyári munkák, nyaralások és egyéb elfoglaltságok miatt. A Leányfalu elleni hétközi edzőmérkőzés lesz számunkra a főpróba. Most úgy érzem, az utóbbi egy hétben sikerült kiegyenesednünk. Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást és meglovagolni az esélyt a kedvező sorsolásunk által.

SZIRÁKI MIHÁLY, a Dabas-Gyón edzője: – Eléggé fiatal a keretünk, ezért igyekeztünk melléjük rutinos labdarúgókat, így Wrábel Tibort és Bozsik Gábort is legazolni, hogy felkészültebben várhassuk ezt a szezont. Szerencsésnek érzem a sorsolásunkat, azon vagyunk a srácokkal és ennek reményben is készülünk, hogy igenis tovább fogunk jutni. Jó lenne a harmadik fordulóig eljutni, ekkor már az NB I-es és az NB II-es klubok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, és akár jöhetne ide egy nagy csapat, ami jelentős motiváció és hatalmas lehetőség volna a srácoknak, hogy megmutassák magukat. Jobbára 2003-as és 2004-es saját nevelésű srácok alkotják a keretet, bízom benne, megállják majd a helyüket hosszabb távon, a bajnokságban is, és nem a kiesés ellen fogunk harcolni.

SZŐGYI TAMÁS, a Bugyi-OBO szakosztályvezetője: – Taktikailag kell főleg összecsiszolódnunk a hétvégére, sok az új játékosunk, így ez időigényes folyamat. Jelenleg két-három kérdőjel még akad, könnyen lehet, hogy ezen a héten még további két új futballistát tudunk majd átigazolni, és akiket frissen be is vetnénk. Szervettségben kell még előre lépnünk, a Kecskemét elleni kupameccsre sok nézőt várunk. Ellenfelünk gyors, lendületes csapat, tele fiatalokkal, ugyanakkor úgy érzem, nem megugorhatatlan a feladat, amelynek kellő alázattal vágunk neki. Szeretnénk minél tovább menetelni, ami anyagilag sem volna egy utolsó szempont.

UGHY MÁRK, a Dunaharaszti edzője:Számunkra ismeretlen gárdával fogunk találkozni, akik – hozzánk hasonlóan – szintén „megye-egyesek”. Úgy gondolom, háromesélyes lesz a mérkőzés, melyen egyértelműen szeretnénk továbbjutni, ám a felkészülésünknek még csak a közepén járunk, lévén csak később tudtuk azt elkezdeni. A bajnoki nyitányra próbáljuk majd időzíteni a legjobb formánkat, ettől függetlenül győzelmi reményekkel utazunk Sárosdra.

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosításai:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/0/25415/1.html


Címkék:

További hírek

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Értesítők, információk

2024-04-29 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.29.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok