MOL Magyar Kupa: a Paks látogat Gyömrőre

2021. szeptember. 17., 16:12   |    

MOL Magyar Kupa: a Paks látogat Gyömrőre

A tét már a legjobb 32 közé jutás a MOL Magyar Kupa küzdelmeinek hétvégi, 3. fordulójában. Eme szakaszban részt vesznek az élvonalbeli klubok is, s ennek legkevésbé talán Gyömrőn örülnek, hiszen a Mendei úti sporttelepre az OTP Bank Ligában 2. helyen álló Paks együttese látogat szombaton délután.

A másik megyei I. osztályú egyesület, a Tököl számára eddig maximálisan szerencsét hozott Zala, hiszen Mészáros Attila legénysége a korábbi fordulók során előbb a megyebeli Szepetneket hazai pályán, illetve a Semjénházát idegenben búcsúztatta. Az előző kört egyébként hat együttesünk „élte túl”, s hozzájuk csatlakozott hetedikként az NB II-ben szereplő Budaörs, amely az elmúlt hetek gyengébb szereplésének következtében a napokban edzőcserén esett át, s információink szerint a távozó Márkus Tibort hamarosan Gabala Krisztián válthatja majd a kispadon. A Vasas ellen a hazai pályában bízhat egy esetleges bravúrban a BSC, amely szombaton 15 órától meccsel az angyalföldiekkel.

Pest megyei érdekeltségű mérkőzések:
Szeptember 18., szombat: Dabas – Szombathelyi Haladás, 14.30.
Vác – Zalaegerszeg; Gyömrő – Paks; Budaörs – Vasas; Monor – Aqvital Csákvár; Cegléd – Kaposvári Rákóczi; Tököl – Technoroll Teskánd (egyaránt 15.00).

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának teljes műsora:
https://adatbank.mlsz.hu/league/56/0/23707/3.html

MOLNÁR TAMÁS, a Gyömrő vezetőedzője: – Sűrű menetrend – bajnokság és kupa – jellemzi mostanság a napjainkat, és számos problémával kell megküzdenünk, gondolok itt a sérültjeinkre, Hevesi Kristófra, Gergely Tamásra és Pintér Andrásra, akik a Taksony elleni 3–2-re elveszített hétközi kupamérkőzésen dőltek ki. Sajnos a MOL Magyar Kupában a lehető legrosszabbul jártunk a sorsolást illetően, de ezen már kár bánkódni, a ránk vár feladattal kell tisztességgel szembenézni. Az említett labdarúgóink játéka kétséges, de azért bízom benne, összekapják valahogy magukat, ráadásul, de ami még külön is fájó, kiestünk a Pest Megyei Kupából. Minden gondunk és problémánk ellenére nagy örömmel, egészséges önbizalommal és lelkesedéssel várjuk a szombati Paks elleni mérkőzést, ugyanis ez egy jelentős esemény és maradandó élmény lesz a klubunk életében valamennyi játékos számára.

TÓTH JÁNOS, az UFC Gyömrő elnöke: – Nem kérdés, hogy az elmúlt évek, az egyesület 2005-ös fennállása óta a legfontosabb mérkőzésünk következik szombaton, hiszen eljutottunk oda, hogy egy élvonalbeli csapatot fogadhatunk a pályánkon a MOL Magyar Kupa keretében. Természetesen tisztában vagyunk a realitásokkal, de így is minden erőnkkel azon leszünk, hogy igazi futballünnepet varázsoljunk Gyömrőre, mert megérdemlik ezt a szurkolóink és a játékosok egyaránt. Jelentős az érdeklődés a Paks vendégjátéka iránt, reményeim szerint sokan kilátogatnak majd Gyömrőre.

JASZENOVITS BALÁZS, a Tököl szakosztályvezetője: – Természetesen nagyon várjuk már a szombati, Teskánd elleni találkozót, amelyen feltett szándékunk, hogy kiharcoljuk a legjobb 32 közé jutást. Már csak azért is, mivel jövőre a 100. születésnapját ünnepli egyesületünk, s nagy fegyvertény lenne, ha ki tudnánk harcolni az Amatőr Kupa döntőjébe jutást. Tiszteletre méltóak ellenfelünk eddig elért eredményei, de nekünk sincs félnivalónk, a csapatunk felkészült, így lelkesen és optimista várakozással tekintünk a szombati kupacsata elé.

TELEKI OLIVÉR, a Tököl technikai vezetője, az U19-es csapat edzője:Óriási lehetőségnek tartja klubunk, hogy itt lehetünk a MOL Magyar Kupa legjobb 64 együttese között. Nyilván mi is szerettünk volna NB I-es csapatot vendégül látni ebben a körben, ám ez sajnos nem adatott meg számunkra. Ettől függetlenül nagyon nehéz mérkőzésre számítunk a Teskánd ellen, hiszen meggyőző teljesítménnyel nyerték meg eddig az összes találkozójukat idén mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. Rengeteg szurkolóra számítunk holnap, és a célunk továbbra is az, hogy továbbjussunk, s akkor a következő fordulóban jöhetne már akár egy NB I-es csapat is hozzánk. A sérültjeink és betegeink rendbejöttek, így mindenképpen bizakodóak vagyunk.

A MOL Magyar Kupában a továbbjutás eldöntése:
Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás büntetőkkel dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok