MOL MAGYAR KUPA: Fradi-várás Tökölön – kedvezőtlen előjelekkel, újabb nagy siker küszöbén a Cegléd

2021. október. 26., 14:20   |    

MOL MAGYAR KUPA: Fradi-várás Tökölön – kedvezőtlen előjelekkel, újabb nagy siker küszöbén a Cegléd

Október 27-én, szerdán kerül sor a MOL Magyar Kupában a 4. fordulóra melynek keretében 16 találkozót rendeznek, tét a nyolcaddöntőbe jutás. Pest megyéből két együttes tagja a legjobb 32 mezőnyének, az NB III, Közép-csoportjában szereplő Cegléd és a megyei I. osztályú Tököl csapata. Előbbi ahhoz a Szegedi Vasutashoz látogat, amely épp a tököliek ellenfele lesz majd a jövő májusi Amatőr Kupa döntőben, míg utóbbinak a lehető legnagyobb "falat”, az NB I-es bajnoki címvédő Ferencváros jutott ellenfélül.

Nincsenek könnyű helyzetben egyik oldalon sem, hiszen a sikeres kupaszereplésre teherként nehezedik, hogy mindkét gárda a vártnál gyengébben muzsikál a csoportja bajnokságában. A Ványi Zsolt sportigazgató vezette Cegléd a középmezőny végén található, „elérhető” közelségben a kieső zónához, s ugyanez hatványozottan igaz a Tökölre is, akik 14. helyen állnak a tabellán. A kupafőpróba egyik oldalon sem bizonyult sikeresnek, hiszen a Cegléd hazai környezetben a Paks II.-től, míg a Tököl az idei Amatőr Kupa-győztes Fémalk-Dunavarsány otthonában szenvedett egyaránt 2–1-es vereséget. Ilyen előzmények után lép tehát pályára a két együttes, közülük a Cegléd léphet pályára a továbbjutás reális reményével, míg a jövőre 100. születésnapját ünneplő tököli egyesület az Amatőr Kupa fináléja mellett egyfajta jutalomjátéknak tekintheti a szerdai kilencven percet. Az alábbi nyilatkozatcsokorban a Tököl vezetőedzője mellett a klub játékosai, egykori és mostani vezetői, valamint a megyei I. osztályú riválisok szakvezetői mondják el véleményüket a Ferencváros elleni mérkőzéssel kapcsolatban, s természetesen nem feledkezünk meg a ceglédiekről sem, akik az esetleges továbbjutásukkal egy újabb sporttörténelmi bravúrt állíthatnak be.

MÉSZÁROS ATTILA, a VSK Tököl vezetőedzője: – Nagy nap lesz a holnapi tököli labdarúgás életében, amit nagyon várunk már mindannyian, játékosok, a szakmai stáb, a vezetők és természetesen a szurkolóink is. Szeretnénk egy végig sportszerű mérkőzést játszani, becsületesen küzdeni és emelt fővel lejönni a pályáról. Sajnos a legutóbbi bajnokin, Dunavarsányban nem sikerült a pontszerzés, holott nekünk elsősorban erre kell most koncentrálnunk, ez jelenti a prioritást, míg a Ferencváros elleni 90 perc egy igazi ajándék, jutalomjáték lesz mindannyiunk számára. Sajnos két-három játékosom is sérüléssel bajlódik, Patály János pályára lépése kérdéses, míg Csizmadia Tamás a hétvégén szenvedett combhajlítóizom-sérülést, ő biztosan nem szerepelhet. Legutóbbi információim szerint 1500 jegy már elkelt a Fradi elleni mérkőzésre, így a jó hangulat is garantált lesz majd szerdán.

MÁRCZY GÁBOR, a VSK Tököl elnöke: – A legfontosabb az lenne a szerdai kupamérkőzésen, hogy a játékosok élvezzék ki annak az élményét, hogy idáig eljutottak a kupában és persze 90 percen keresztül legyen jó hangulat. Ehhez számítunk a szurkolóink segítségére.

JASZENOVITS BALÁZS, a VSK Tököl szakosztályvezetője: – Mit várok a szerdai meccstől? Jó időt, jó meccset, sok szurkolót és természetesen Tököl-győzelemre számítok. A viccet félretéve, igyekszünk tőlünk telhetően mindent megtenni a tisztes helytállás érdekében, és jó lenne már, ha csütörtök lenne. Jelenleg is harmincan dolgoznak a pályán, hogy minél jobb állapotban fogadhassuk a zöld-fehéreket. Rengeteg munkánk volt az előkészítés, fázisában, ami azóta tart, hogy összesorsoltak bennünket a Ferencvárossal.

GINDL ISTVÁN, a VSK Tököl korábbi technikai vezetője: – Vegyesek az érzelmeim a csapatot illetően, de elismerést érdemel, hogy a Magyar Kupa kiírásában bejutottak a legjobb 32 mezőnyébe. A Teskánd elleni mérkőzésen parádés teljesítményt nyújtottak, és ennek a Ferencváros elleni televíziós mérkőzés lett a jutalma. Bízom a srácokban, hogy legalább egy gólt tudnak rúgni és természetesen tisztesen helytállnak. Élvezzék ki minden pillanatát, mint ahogy én is tettem ezt korábban, mert ezek a pillanatok életük nagy pillanatai lehetnek. Természetesen kint leszek a mérkőzésen, "ceremóniamesterként”, bemondóként segítem a sportrendezvény lebonyolítását. Az eszem már elengedte a tököli labdarúgást, de a szívem mindig visszahúz a pályára.

A játékosok szemével

NAGY-JÁGER DÁVID: – A csapattól azt várom, hogy az elejétől kezdve maximálisan koncentráljon és küzdjön az utolsó percig, mindenki hajtsa ki magát, amennyire csak tudja. Személy szerint örülök, hogy a Ferencvárossal sorsoltak minket össze, ez egy igazi futballünnep lesz számunkra és a kilátogató nézők számára egyaránt. A magam részéről reménykedem a gólszerzésben, az csodás érzés lenne, ha be tudnék találni Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb csapata ellen.

PATÁLY JÁNOS: – Magunktól elsősorban tisztes helytállást várok, fiatal csapat vagyunk, egy-két rutinos játékossal kiegészülve. Itt a lehetőség, hogy Magyarország egyik top klubja ellen megmutassuk magunkat. Örülünk, hogy saját pályán és saját szurkolóink előtt játszhatunk majd – teher nélkül –, nekünk ez hab a tortán. Felszabadultan kell futballozunk, de emellett szép és élvezhető játékot szeretnénk nyújtani. Nekem kisebb sérülésem van, úgy volt, hogy idén már nem is léphetek emiatt pályára, viszont Székesfehérváron az orvos azt mondta, nem kell műteni, ezáltal valószínűleg ott leszek a keretben. Ha játszani fogok, az óriási élmény lesz, hiszen az FTC ellen még nem léptem pályára korábban. Magamtól is azt várom, amit a többiektől: felszabadult játékot.

ÁRKOCSEVICS MILÁN: – A csapattól leginkább azt várom, hogy élvezzük a focit, ugyanis nem mindennap játszhatunk a Fradi ellen. Óriási öröm lesz ez számunkra, és nagyon remélem, hogy mindenki ki fogja használni ezt a kilencven percet. Úgy készülünk, hogy szép játékot mutassunk a nagyszámú közönség előtt és szeretnénk minél tovább tartani magunkat. Rendkívül erős csatáraik vannak ellenfelünknek, így védőként nehéz dolgom lesz, megpróbálok majd mindent megtenni, hogy a lehető legtovább tartsuk magunkat, elől pedig hátha sikerül egy gólt rúgnunk. Ez volt az egyik legfőbb álmom, hogy televíziós mérkőzésen futballozhassak, a családom is támogatott ebben és most végre sikerül. Ebben a kilencven percben próbálom minden boldogságomat kimutatni.

BÖDÖ DOMINIC: – Most lehetne ódákat zengeni a mérkőzésről, de mindenki reálisan szeretné látni a találkozót a csapatnál. Nagyon sokat beszéltünk az egészről a fiúkkal, nem várunk csodát, persze remek lenne meglepetést okozni, de mint ahogyan már említettem, a földön akarunk maradni. Ez egy igazi futballünnep lesz Tökölön, az egészen biztos. Ami minket illet, nagy szó, hogy a Ferencváros ellen játszhatunk, mind a fiatalabb játékosoknak, mind az idősebbeknek. Sajnos a játékom egyelőre még kérdéses, a múlt heti mérkőzésen ugyanis megsérültem, de remélem, hogy szerdán már ott tudok lenni a pályán.

Így látják a riválisok

HOLLIK ANDRÁS, a 2021-ben Amatőr Kupa-győztes Fémalk-Dunavarsány jelenlegi, a Tököl korábbi edzője: – Bár abból a csapatból, akinek az edzője voltam hét éven át, ma már csak néhány játékos van a keretben, azért jól ismerem a csapatot. Sajnos sok a sérültjük, ráadásul olyan labdarúgók, akik meghatározóak, gondolok itt Patály Jánosra, Nagy-Jáger Dávidra, és rajtuk kívül vannak olyanok is, akik hétről-hétre „összedrótozva” lépnek pályára, mint Sipos Roland, Csizmadia Tamás és Csajági Lajos. Abban biztos vagyok, hogy mind a Fradi, mind a televíziós közvetítés jó hatással lesz a csapatra, nekik ezt úgy kell felfogni, mint egy jutalmat a jól elvégzett munkáért. Felszabadultan, a kapott gólok után nem összeesve, megfelelő tartást kell mutatniuk a remélhetően ezres számú nézőseregnek és a televízió előtt ülő százezreknek. Nem könnyű feladat ez, nagyon szurkolok nekik, hogy méltóképpen végezzenek ezen a futballünnepen. Nem lesz egyszerű, mert az Ferencváros mostanában botladozik, nyilván ki szeretnék szolgálni a népes szurkolótáborukat. A pályára lépők nyilván motiváltak lesznek, aki lehetőséget kap, az tűzzel fog játszani. Így fognak tenni a tököliek is, meglátjuk, mire lesz ez elég. Mindenesetre szurkolok nekik és értük.

HÉGNER ZOLTÁN, a megyei I. osztályú Taksony játékos-edzője: – Örülünk a Tököl sikerének és szurkolunk nekik, hogy minél jobb eredmény szülessen a mérkőzésen! Komoly és jelentős dolog a magyar futball egyik legnagyobb és legerősebb klubja ellen játszani hazai pályán. Sok sikert kívánunk nekik!

GYŐRI ZOLTÁN, a Gödöllői SK edzője: – A Tököl 14. a megyei I. osztályú küzdelmekben, ami egyébként nem tükrözi hűen a csapat igazi tudását. Megtiszteltetés lesz a Ferencváros ellen játszaniuk, nagyon szívesen cserélnék most velük. A tisztes helytállás lesz az elsődleges cél Magyarország legjobb együttese ellen. Sok sikert kívánok nekik, élvezzék ki a mérkőzés minden percét, a Ferencvárosnak pedig egy magabiztos győzelmet a Celtic ellen hazai környezetben.

GÁLHIDI GYÖRGY, a Dunaharaszti vezetőedzője: – A szurkolók számára egyértelműen csemege lesz ez a kupamérkőzés, míg a játékosoknak életre szóló élmény. A Ferencváros számára pedig elsősorban amiatt lehet fontos a szerdai mérkőzés, hogy ezúttal lehetőséget kaphatnak azok a játékosok is, akik eddig kevesebbet léphettek pályára, most viszont megmutathatják magukat.


Továbbjutás a cél a Ceglédnél

A Tököl szempontjából lényeges ellenfél, a másik megyei szintű együttesként az Amatőr Kupa 2022-es döntőjébe bejutó Szegedi Vasutas ideiglenes otthonába, Mórahalomra látogat a harmadosztályú Cegléd együttese. Ványi Zsolt sportigazgató együttese rendhagyó találkozóra készül, amelyen akár egy rekordbeállításra is sor kerülhet, amint ez kiderül a vele készült nyilatkozatból.

„Tisztes helytállásra törekszünk a Szeged elleni kupamérkőzésen, és ha ebbe a továbbjutás kiharcolása is beletartozik, akkor mindenképpen ennek reményében lépünk majd pályára Mórahalmon. Sajnos továbbra is akadnak sérültjeink a keretben, Lukács Richárd és Kelemen László biztosan nem játszhat szerdán. Nem lenne egyedi eset a továbbjutásunk, ugyanis korábban, még a 2003/2004-es szezonban, amikor ugyancsak én voltam csapat edzője, bejutottunk már a legjobb 16 közé, akkor a Vasas ellen hosszabbításos mérkőzésen – karnyújtásnyira a 11-es rúgásoktól – kaptunk ki 1–0-ra és búcsúztunk a Magyar Kupában. A gólszerzőt akkor úgy hívták: Keresztúri András.


forrás: nemzetisport.hu

Pest megyei érdekeltségű mérkőzések:
Október 27., szerda, 13.30: Tököl – Ferencváros; Szegedi Vasutas – Cegléd (Mórahalom, Sportcentrum).

A 4. forduló párosításai:
https://adatbank.mlsz.hu/league/56/0/23707/4.html

A MOL Magyar Kupában a továbbjutás eldöntése:
Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás büntetőkkel dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.
Összeállította: Kovács Krisztián, Kovács Kristóf és Szepesi Péter


További hírek

Általános
PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024. A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

2024-05-09 18:50:57

PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024. A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

Együttműködő kommunikációs partnerünk, a Sportszelet Online részletes, fotókkal gazdagon illusztrált beszámolót közölt a május 1-jén Cegléden, az impozáns Zsengellér Gyula Sportcentrumban megrendezett Pest Vármegyei Kupanap 2024. eseményéről.

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Értesítők, információk

2024-05-13 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-09 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.09.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-06 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok