MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

2024. augusztus. 26., 14:29   |    

MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

Eredményes hétvégét zártak a Pest vármegyei csapatok a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában ugyanis a hat, még versenyben lévő együttesünk közöl öten: Budaörs, Érd, Gödöllő, FÉMALK-Dunavarsány (hosszabbítás után) és Monor (11-esekkel) is továbbjutott, csak a Dunaharasztinak nem volt esélye a BKV Előre elleni párharcban.

A következő, azaz a 3. forduló párosításait augusztus 26-án, este sorsolják majd, a sorozatnak ebben a szakaszában már a profi klubok, az NB I-es és NB II-es sportszervezetek is részt vesznek.

A Pest vármegyei érintettségű mérkőzések eredményei a 2. fordulóban (vastagon szedtük a továbbjutókat):
Nagyatád (Somogy vm-i I. o.) – Érd (NB III, Észak-Nyugat) 1–3; FÉMALK-Dunavarsány (Pest vm-i I. o.) – Csepel (NB III, Dél-Kelet) 4–2 (hosszabbítás után); BKV Előre (NB III, Dél-Kelet) – Dunaharaszti (NB III, Dél-Nyugat) 5–0; Szolnoki MÁV (NB III, Dél-Kelet) – Monor (NB III, Dél-Kelet) 2–2 (11-esekkel: 3–4); Gödöllő (Pest vm-i I. o.) – Bacsó Beton-Cigánd (NB III, Észak-Kelet) 1–0; Budaörs (NB III, Észak-Nyugat) – Majos (NB III, Dél-Nyugat) 3–2.

A két, eddig bravúrosan szereplő, a hétvégi fordulóban egyaránt NB III-as riválist búcsúztató Pest vármegyei együttesünk szakvezetői így értékeltek:

HOLLIK ANDRÁS, a 2021-ben Amatőr Kupa-győztes, Pest vármegyei I. osztályú FÉMALK-Dunavarsány edzője: – Az augusztusi hónap számunkra a MOL Magyar Kupáról és a bajnoki rajtra való felkészülésről szólt. A Pest Vármegyei Kupa előző kiírásában öt mérkőzést abszolválva jutottunk el a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ahol az első ellenfelünk az NB III egyik legjobban megerősített alakulata, a Dél-Keleti csoportot négy forduló után veretlenül vezető Gyulai Termál volt, amelynél nem nagyon kaphattunk volna erősebb riválist, Nem estünk így sem kétségbe, hiszen szeretjük a kihívásokat. A kezdeti megilletődöttségünket leküzdve szervezett és jó játékkal hátrányból sikerült egyenlíteni, majd a hajrában a győztes találatot is elérve kiejteni a kiváló kvalitások az felvonultató ellenfelünket. A 2. fordulót illetően Fortuna ismét távol maradt tőlünk, hiszen egy újabb harmadosztályú, a nyáron ugyancsak kiváló labdarúgókat átigazoló Csepelt kaptunk, ami szomszédvár rangadó volt a javából. Hatalmas érdeklődés közepette, rekkenő hőségben két kiválóan felkészített csapat esett egymásnak, amely a rendes játékidőben nem bírt egymással. Úgy alakult ki a 2–2-es eredmény, hogy kétszer is sikerült vezetnünk. Következett a hosszabbítás, amely már nem hagyott kétséget, két találatot is elértünk a „ráadásban” bizony elfáradó csepeli legénység ellen, kialakítva ezzel a 4–2-es végeredményt. Mindez nagy teljesítmény, főként annak tudatában, hogy magasabb osztályú ellenfelünk az előző négy bajnokiján összesen kapott négy gólt, míg ezt mi egyetlen mérkőzésen véghez vittük.

SIPEKI ISTVÁN, a Pest Vármegyei Kupa- és Szuperkupa-címvédő Pest vm-i I. osztályú Gödöllő edzője: – A csapat nagyon sokat tett a győzelemért, a találkozó folyamán több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, ezek többsége most kimaradt. Összességében olyan játékot mutattunk be, ami eltüntette az osztálykülönbséget és az az energia, amit beletettünk a mérkőzésbe, végül meghozta a gyümölcsét.

A MOL Magyar Kupa 2. fordulójának eredményei és a részletes jegyzőkönyvek:
https://adatbank.mlsz.hu/league/63/0/29216/2.html

A 3. forduló hivatalos játéknapjai(i): szeptember 14-15. (szombat-vasárnap).


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

2024-08-26 13:00:08

Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

Hétvégén befejeződött a Pest Vármegyei Kupa négynaposra nyúlt 1. fordulója (előselejtezője), amely jobbára a papírformát hozta, azért-egy-két érdekesebb eredmény így is született, három helyen pedig 11-esekkel dőlt el a továbbjutás sorsa.

Általános
MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

2024-08-22 10:19:16

MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

A Pest Vármegyei Kupához hasonlóan – ha úgy tetszik, azzal párhuzamosan – a MOL Magyar Kupában is hétvégén rendezik a következő fordulót, igaz, utóbbiban már a második játéknapra kerül sor. Mint arról korábban már beszámoltunk, Pest vármegyéből hatan maradtak versenyben, két vármegyei I. osztályú (FÉMALK-Dunavarsány, Gödöllő) és négy NB III-as együttesünk (Budaörs, Érd, Dunaharaszti, Monor). Valamennyien szombaton, 16:30-kor lépnek pályára.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: két továbbjutó már van, ma és hétvégén folytatódnak az előselejtezők

2024-08-21 11:49:50

Pest Vármegyei Kupa: két továbbjutó már van, ma és hétvégén folytatódnak az előselejtezők

Hétvégén két találkozóval elrajtolt, ma délután további kilenc, hétvégén pedig újabb 14 mérkőzéssel folytatódik a Pest Vármegyei Kupa 2024/2025-ös szezonjának 1. fordulója, azaz az előselejtezők, melynek következtében a 83 indulóból 58-an maradnak.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

2024-08-08 13:37:20

MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a MOL Magyar Kupa 2. fordulójának párosításait. Az előző körből hat (két vármegyei I. osztályú és négy NB III-as) együttesünk jutott tovább.

Értesítők, információk

2024-08-26 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.08.26.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-08-23 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.08.23.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok