MOL Magyar Kupa: vajon lesz-e Pest vármegyei bravúr?

2023. szeptember. 15., 15:06   |    

MOL Magyar Kupa: vajon lesz-e Pest vármegyei bravúr?

Újabb mérkőzésekkel folytatódnak a MOL Magyar Kupa idei küzdelmei, hétvégén már a 3. fordulót rendezik meg, melynek tétje a legjobb 32 közé jutás lesz. Pest vármegyéből négy csapatunk, a Dunaharaszti, a Gödöllő, a Pilis (valamennyien vm-i I. osztály) és a Budaörs (NB III, Északnyugati csoport) van még versenyben. Az alighanem bizton kijelenthető: többnyire hatalmas bravúr(ok)ra lenne szükség, hogy egyik-másik együttesünk nevével a folytatásban is találkozhassunk.

Dunaharasztiba az élvonaltól nyáron búcsúzó Vasas látogat, amely hét forduló után a 7. helyen áll a Merkantil Bank Ligában, legutóbb Ajkán győzött 2–1-re Desits Szilárd legénysége. Ughy Márk együttese is kiváló „főpróbát” tartott, hét közben a Pest Vármegyei Kupában ugyanis a közvetlen bajnoki rivális Vecsést 3–1-re legyőzve jutottak be a kékek a legjobb 16 közé.

UGHY MÁRK, a Dunaharaszti vezetőedzője: – Két hiányzónk biztosan lesz a Vasas ellen, Oláh Dániel az edzőképző tanfolyamon vesz részt, iskolai elfoglaltsága miatt nem állhat majd rendelkezésre. Fellegi Nándor sajnos a múlt heti, Biatorbágy elleni bajnokin szenvedett sérülést, nincs még olyan állapotban, hogy biztosan pályára merjem küldeni. A régebbi hiányzóink közül Kozári Csaba már a csapattal edz ugyan, de nincs még azon a szinten, hogy játsszon. Hétvégi kupafordulóról van szó, amelyre gyakorlatilag ugyanúgy készültünk, mintha bajnoki mérkőzést játszanánk. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem mi számítunk esélyesnek, de így sem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, amennyire lehet, igyekszünk majd a saját játékunkat játszani, hogy a hazai pálya előnye mellett meg tudjuk nehezíteni egy NB II-es topcsapat dolgát. Szeretnénk szoros mérkőzést játszani, és nem volna baj, ha a végén mi jutnánk tovább.

Ha lehet ilyet mondani, a továbbjutást illetően a Gödöllőnek van talán a legtöbb keresnivalója, nekik ugyanis „csak” NB III-as rivális jutott a Dunaföldvár személyében, amely az előző szezonban a Tolna vármegyei I. osztályt megnyerve harcolta ki a feljutást, most pedig az NB III, Délnyugati csoportjában – újonc létére – az előkelő 4. helyet foglalja el. Láthatóan tehát szeretnék megszilárdítani a helyüket az élbolyban, legutóbb a Pécsi EAC otthonában értek el 2–0-s győzelmet Vukman Donáték.

MOLNÁR ZOLTÁN, a Gödöllő vezetőedzője: – Ránk mindenképpen igaz, hogy mindig csak a következő mérkőzésre, az éppen aktuális kihívásra koncentráltunk. Elérkezett a Dunaföldvár elleni következő feladatunk napja, amelynek megadja a rangját, hogy már a legjobb 32 közé kerülés a tét, ráadásul egy olyan csapat lesz szombaton az ellenfelünk, amelyik az NB III élmezőnyébe tart. Ellenfelünk kiváló erőkből álló együttes, tisztában vagyunk vele, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk ellenük. Szépszámú közönségünk bizonyosan plusz motivációt jelent majd számunkra szombaton, egyértelműen a győzelem és a továbbjutás kivívása lesz a célunk a Dunaföldvár ellen. Sajnos a hiányzóink továbbra is megvannak, a korábbiak mellett Bartucz Martinra sem számíthatok, aki porcleválás miatt hetekre kidőlt.

A Budaörs számára a sikeres MOL Magyar Kupa-szereplés kezdettől fogva komoly szépségtapaszt jelent az eddigi visszafogottabb bajnoki eredményekért, noha az is tény, hogy ifjabb Bognár György gárdája a legutóbbi, Caola Sopron elleni bajnokiját hazai pályán megnyerte, de még így is kieső helyen áll az NB III, Északnyugati csoportjában, ahol egyelőre a 14. Az ellenfél, az egykoron élvonalban is szerepelt Siófok sem lehet túl büszke az őszi szereplésére, hiszen az eddig lejátszott hét mérkőzése közül csupán egyet nyert meg, igaz, azt éppen a Budapest Honvéddal szemben. Legutóbb a Szombathelyi Haladás ellen játszottak hazai környezetben 1–1-es döntetlent Csató Martinék, ám még így is épphogy csak elkerülik a kieső helyeket a Merkantil Bank Ligában. Mindezek ellenére is Dragan Vukmir csapata számít a kupapárharc esélyesének, de ehhez saját pályáján alighanem lesz majd egy-két szava a Budaörsnek is.

IFJ. BOGNÁR GYÖRGY, a Budaörs vezetőedzője: – Kiélezett, színvonalas mérkőzésre számítok. Mindig jó, ha magasabb osztályú ellenféllel játszunk, ugyanis az egyfajta visszajelzés a csapat, illetve a játékosok felé, hogy hova is szeretnén(e)k fejlődni, mi lehet a következő lépcsőfok. Komolyan vesszük a kupát, valószínűleg a Siófok is így lesz ezzel, ebből adódóan remek találkozóra van kilátás. Mindenképpen megpróbáljuk kivívni a továbbjutást, meglátjuk, az igyekezetünk mire lesz majd elég. Biztosan alkalmazkodnunk kell a vendégekhez, de úgy gondolom, ez normális. Szerencsére komolyabb hiányzóval nem kell számolnom a hétvégi kupatalálkozón.

Mint arra korábban már utaltunk, Pilisen megismétlődik a kupatörténelem, hiszen három év után ismét összecsap egymással a helyi együttes és az élvonalban szereplő Kisvárda csapata, amely akkor Tischler Patrik 11-esével 1–0-ra tudott győzni a Dózsa György úti sporttelepen. Nem véletlenül hangsúlyoztuk ki a helyszínt, hiszen Miklósvári János alakulata a vasárnap 15:00 órakor kezdődő MOL Magyar Kupa-mérkőzésen már a szeptemberen 10-én hivatalosan is átadott vadonatúj Gubányi Károly úti létesítményben fogadhatja majd Mátyus János csapatát.

MIKLÓSVÁRI JÁNOS, a Pilis játékos-edzője: – Nem készültünk külön a Kisvárda ellen, úgy gondolom, hogy az új pályánkat méltóképpen avatjuk majd fel tétmérkőzésen is. Várhatóan sokan kijönnek szurkolni és biztatni bennünket, ami plusz löket lehet a csapatunk számára. Csepregi Tamás eltiltás miatt nem játszhat, Kiss Balázs szerepeltetése pedig sérülés miatt kérdéses, de esetében bízom abban, hogy bevethető lesz. Szerintem nem mondok azzal újat, hogy egy ilyen jelentős mérkőzésre mindenki megpróbálja összedrótozni magát. Klubunk számára fontos a kupaszereplés, tiszteljük ellenfelünket és tudjuk a saját helyünket is, de nem titkoltan az a célunk, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, szeretnénk ugyanis megnehezíteni ellenfelünk dolgát.

A 2019. szeptember 22-én a Magyar Kupa 6. fordulójában lejátszott Pilis – Kisvárda (0–1) mérkőzés részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/52/0/20921/6/1486812.html

A Pest vármegyei érintettségű mérkőzések párosításai:

Szeptember 16., szombat
Dunaharaszti (Pest vm-i I. o.) – Vasas (NB II), 15:00.
Budaörs (NB III, Ény-i csop.) – Siófok (NB II), 15:00.
Gödöllő (Pest vm-i I. osztály) – Dunaföldvár (NB III, Dny-i csop.) /Szűcs Lajos Sportcentrum/, 15:00.

Szeptember 17., vasárnap
Pilis (Pest vm-i I. o.) – Kisvárda (NB I) /Gubányi Károly úti sporttelep/, 15:00.

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának valamennyi párosítása:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27257/3.html

A MOL Magyar Kupa 2023/2024-es szezonjának versenykiírása IDE kattintva érhető el.

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok