Négypontos levonás a VS Dunakeszitől

2018. február. 21., 20:20   |    

Négypontos levonás a VS Dunakeszitől

Még 2017. szeptember 20-án, a Pest megyei II. osztály, Északi csoport 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen történt, hogy a Gödöllői EAC elleni, idegenben megvívott bajnokin Szávuj Zoltánt jogosulatlanul szerepeltette a (korábbi listavezető) VS Dunakeszi.

A Pest megyei felnőtt férfi II. osztályú labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában 2017. szeptember 20-án megrendezett Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi (1–6) bajnoki mérkőzésen a vendégcsapatban pályára lépő Szávuj Zoltán (224 272) szerepeltetésével kapcsolatban 2017. október 2-ai keltezéssel írásos bejelentés érkezett az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság hivatalos elektronikus levelezési címére.

Az MLSZ hatályos Labdarúgás Versenyszabályzatának (továbbiakban LVSZ) IV. fejezet, 45. § (5) bekezdés a) pontja alapján az MLSZ PMI Versenybizottsága 2017. október 9-én hivatalból történő eljárás megkezdését rendelte el. Az MLSZ PMI Versenybizottsága – hosszas tanácskozás után – úgy döntött, hogy Szávuj Zoltán (224 272) a szóban forgó mérkőzésen nem szerepelt jogosulatlanul.

Ezt a határozatot Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója megfellebbezte, ugyanis meglátása szerint a versenyügyi eljárás során nem kellő körültekintés végén született meg az első fokú határozat. Az MLSZ PMI Fellebbviteli Bizottsága a versenybizottság határozatát hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el azzal, hogy megállapította Szávuj Zoltán (224 272) jogosulatlan játékát. Az új versenybizottsági eljárás ezúttal már csak annak vizsgálatára terjedt ki, hogy nevezett labdarúgó jogosulatlan játéka miatt milyen szankciót kell alkalmazni. Az új versenybizottsági döntés szerint a VS Dunakeszi felnőtt csapatától négy büntetőpontot le kell vonni a csapat összeredményéből.

A VS Dunakeszi mindeközben, már a fellebbviteli döntés ismerete után az MLSZ Jogi Bizottságához fordult, amely – egyébként formai okok miatt – elutasította a beadványt, emellett érdemi okfejtésében lényegileg helybenhagyta az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság bizottságának határozatát.

Az MLSZ PMI Versenybizottsága hasonló okok miatt vizsgálja a GEAC játékosainak szereplését is az ominózus Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi találkozón, továbbá górcső alá kerülnek az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzéseken (Erdőkertesi SE – Fortuna SC-Kismaros, Vác-Deákvár SE – Csömör KSK, Pilisszentiván SE – Gödöllői Egyetemi AC és Mogyoród FC – PILE-Szántó SE) pályára lépett játékosok játékjogosultságai is.


További hírek

Általános
Sportszakember súlyos büntetése

2024-03-28 16:41:41

Sportszakember súlyos büntetése

Ezen korábbi esetet azért gondoltuk közkinccsé tenni, mert azt feltételezzük, sokan nem gondolnák, hogy egy lentebb részletezett – vagy ahhoz hasonló – próbálkozással mit is kockáztat(hat)nak valójában. Itt és most úgy gondoljuk, nem is annyira a név a lényeges, hanem magának az ügynek a súlyossága, hogy mások számára okulásul szolgáljon a jövőben.

Általános
Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024-03-28 16:11:05

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

2024-03-27 15:20:03

Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

Nem sikerült az újabb bravúr a Dunakanyar-Szentendre együttesének, amely a hétvégi, Maglód elleni bravúros bajnoki győzelem után tegnap este a Pest Vármegyei Kupa negyeddöntőjében már nem bírt egy másik éllovassal, az I. osztályt 11 pont előnnyel vezető Dunaharasztival.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

2024-03-25 15:34:51

Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda a korábbi évek hagyományaihoz híven ma délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa elődöntőinek, valamint a két még fennmaradó országos főtáblás helyért a területi sorozat részeként zajló Magyar Kupa pótselejtezők párosításait.

Értesítők, információk

2024-03-28 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-28 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok