NŐI MAGYAR KUPA-DÖNTŐ: "Ötöst” kapott az Astra a Ferencvárostól

2021. május. 06., 17:29   |    

NŐI MAGYAR KUPA-DÖNTŐ:

Amint arra számítani lehetett, végül nem borult a papírforma az idei, összességében a 25. Női Magyar Kupa-döntő tegnap kora este lejátszott mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ezen a hazai mezőnyből jelenleg igencsak kiemelkedő címvédő Ferencváros magabiztos, 5–1 (2–1)-es győzelmet aratott a Szász Ferenc irányította Astrával szemben, amely története során 2012 és 2013 után harmadik alkalommal jutott be a döntőbe és lett másodszor ezüstérmes.

A dunaharaszti székhelyű, a mérkőzéseit pedig Üllőn játszó Pest megyei együttes (a képen) ettől függetlenül tisztességgel helytállt és vállalható vereséget szenvedett a nagyobb játékerőt képviselő zöld fehérekkel szemben. A találkozón az Astra egy korai, 2. percben „szerzett” góllal még vezetett, ami egészen pontosan a Fradi észt légiósának, Inna Zlidnisnek az öngólja volt, majd ezt követően már nem volt megállás. A zsinórban a hatodik Magyar Kupa sikerét arató fővárosiak gyorsan, négy perc alatt fordítottak, a szünet után pedig még további három találattal terhelték meg Farkas Katalin kapuját.

A találkozó előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a női felnőtt labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Markó Edinát, aki hét éven keresztül, 86 találkozón dirigálhatta a nemzeti csapatot. A döntő résztvevőinek járó érmeket, valamint a győztest megillető trófeát dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Déri Diána, a Női Bizottság tagja adta át a csapatoknak.

Vélemények a fináléról

SZÁSZ FERENC, az Astra vezetőedzője: – Gratulálok a Ferencvárosnak a teljesen megérdemelt kupagyőzelméhez. Úgy gondolom, a harmadik gól volt a fordulópont, ami nagyban befolyásoló hatással bírt a mérkőzésre nézve, és teljesen lenyomott bennünket. Onnantól kezdve a találkozó már teljesen egyoldalú volt. Ettől függetlenül csapatom megtett minden tőle telhetőt, de el kell ismerni, a Fradi ennyivel jobb volt.

DOMBÓ JÁNOS, az Astra HFC ALEF-Üllő ügyvezető igazgatója, a felnőtt együttes korábbi vezetőedzője: – Gratulálok a Ferencváros megérdemelt győzelméhez, benne volt, hogy ez lesz a vége, hiszen azzal már a döntő előtt és azt követően is tisztában voltunk és vagyunk a két klub közötti meglévő lehetőségekkel és különbségekkel egyaránt. Ettől függetlenül végtelenül büszke vagyok a mieinkre, hiszen újra kupadöntőt játszottunk, amelyet nem elvesztettünk, hanem nyertünk egy ezüstérmet.

KORCSOGH ORSOLYA, az Astra utánpótlás-szakágvezetője: – Egy kupadöntő úgy gondolom, mindig különleges alkalom egy játékos, illetve stábtag életében, még akkor is, ha volt már részese ilyen eseménynek. Nagyon örültem, hogy a klub fennállásának 10. évében testközelből nézhettem végig ezt a találkozót, különösen úgy, hogy több U19-es játékosom is átélhette ezt az élményt. Tudtuk, hogy a Ferencváros az esélyese ennek a mérkőzésnek, de nem feltett kézzel mentünk fel a pályára. Úgy gondolom, a lányok mindent megtettek, ami tőlük telt, és azt hiszem, pár nap után már mindenki úgy fogja majd gondolni, hogy büszke lehet erre az ezüstéremre is, hiszen már maga a döntőbe jutás is hatalmas siker volt a csapat számára. Gratulálok a Ferencvárosnak a kupagyőzelemhez!

KIRÁLY BIANKA, az Astra játékosa, utánpótlásedzője, szakágvezető: – Óriási öröm volt számunkra, hogy bejutottunk idén a Magyar Kupa döntőjébe abszolút „magyarokból” álló csapattal és a fináléban is hittünk abban – még a bajnokesélyessel szemben is –, hogy nyerhetünk. Természetesen tudtuk, hogy ők az esélyesek, de a csapat mindent megtett azért, hogy ez megváltozzék! Az erős csapategység, a kitartás, az alázat és a szorgalom vezetett idáig el minket, így nem csoda, hogy többekből érzelmeket váltott ki a vereség, de nem elvesztettük, Mi csakis nyertesei lehetünk az idei kupasorozatnak! Nagyon örülök, hogy a kilátogató szurkolók előtt kerülhetett megrendezésre, nélkülük egész más lett volna, ezt nagyon köszönjük nekik! Gratulálok a Ferencvárosnak!

Az Astra – Ferencváros Női Magyar Kupa-döntő részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/54/0/22672/6/1626261.html

 


Címkék:

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok