Október 30-án kísérik utolsó útjára Szikszai Istvánt

2012. október. 25., 15:00   |    

Október 30-án kísérik utolsó útjára Szikszai Istvánt

Október 30-án, kedden, 15 órakor az úri községi temetőben kísérik utolsó útjára Szikszai Istvánt, a megyei III. osztályú Úri KSK elnökét.

Október 30-án, kedden, 15 órakor az úri községi temetőben kísérik utolsó útjára Szikszai Istvánt, a megyei III. osztályú Úri KSK elnökét.

Szikszai István október 19-én, pénteken, 74 éves korában tragikus hirtelenséggel, váratlanul hunyt el. Pista bácsi, nyugodj békében!


Az alábbiakban közzé tesszük Pista bácsi halála kapcsán Balázs István által leírt gondolatokat, amelyek a Sportszelet holnapi, idei 54. lapszámának címoldalán látnak napvilágot.

"Hirtelen, váratlanul ragadta el a halál. Mindenki »Tanár ura«, mint minden nap, akkor is a pályára készült, hiszen edzés, mérkőzés nélküle elképzelhetetlen volt. Akármelyik csapat készült a következő meccsre, ő ott volt és figyelte a tréninget. Aznap éppen az U17-es és a felnőtt csapat edzésére vártuk, ám sajnos nem érkezett meg. Csak egy telefonhívás jött, a Tanár úr meghalt! Nem tudtuk ésszel felfogni. Miért? - tette fel mindenki az értelmetlen kérdést. Válasz - természetesen - nem volt rá. Elment, örökre itt hagyott minket, szeretett klubját, csapatait.

Szikszai István 1987 és 1992 között irányította először az Úri KSK-t. Vezetése alatt a legeredményesebb szezon az 1990/91-es volt. Abban az évben az Úri bajnok lett a Monor-Cegléd körzeti bajnokságban és feljutott a megyei II. osztályba, ahol két évadot töltött. Jött a kiesés és a vezetőségváltás. 2004-ben aztán újra öt választották elnöknek. Ismét belevetette magát a munkába. Nem ismert lehetetlent. Pályázott, kilincselt, felkereste a vállalkozókat, segítséget kért, és kapott. Sokan mögé álltak, támogatták. A sport, a futball volt az élete. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne lehetett volna megtalálni a pályán. A TAO-pénzek új lendületet adtak a sportágnak. A Tanár úr is nekikezdett a támogatások beszerzésének. Ha kidobták az ajtón, visszament az ablakon. Szerencsére, nem nagyon volt ilyenben része. Sikerült vállalkozókat találnia, akik örömmel álltak mellé.

A 2012/13-as szezon nagy változásokat hozott az Úri KSK életében. Sikerült - többek között neki is - visszacsábítani több régi játékost, és felújítatni az öltözőt. Szinte minden munkálatban részt vett. A szezon elejei értekezleten azt monda: »Szeretném, ha itt nemcsak egy csapat lenne, hanem egy olyan baráti társaság alakulna ki, amely nemcsak a pályán, hanem a magánéletben is segíti egymást.«

Nos, ez a közösség kialakult, de immár nélküle működik tovább. De szelleme, hozzáállása örökre velünk marad.

Az október 21-i fordulókban természetesen mindhárom hazai mérkőzésünk gyászszünettel kezdődött, és fekete karszalaggal léptek pályára csapataink. Tisztelettel adóztunk emléke előtt, és győzelmeinket emlékére ajánlottuk fel. A mérkőzések után közös gyertyagyújtást szerveztünk a klubház előtt. Szikszai István, a Tanár úr, 74 évet élt. Emléke örökké közöttünk él, és nagyon hiányozni fog."


Szikszai István 2010. december 13-án a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége "Pest megye labdarúgásáért" érdeméremmel tüntette ki. Az akkori összeállítás az alábbiak szerint foglalta össze Pista bácsi sportvezetői tevékenységét:

"A 72 éves sportvezető ma is rendkívül agilisan, nagy lendülettel látja el egyesülete, az ősszel a megyei III. osztály, Keleti csoportjában szereplő Úri KSK ügyes-bajos dolgait, amelynek elnöki tisztét 1991 óta - két év szünetet leszámítva - látja el. Nyugdíjazásáig a helyi általános iskolában matematika-kémia szakos tanárként oktatott, emellett képesítés nélküli testnevelő tanárként is dolgozott. A labdarúgáson kívül személyéhez köthető a női és a férfi kézilabda meghonosítása a településen, a futballt illetően arra a legbüszkébb, hogy hosszú évekkel ezelőtt a felnőtt csapat szerepelhetett a megyei II. osztályban."
Forrás:
http:/www.pmlsz.hu/docs/PMLSZ-kituntetettek_20101213_netre.pdf

A kitüntetési ünnepségről szóló korábbi közleményünket IDE kattintva olvashatják.

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-08 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.08.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok