Országos bajnok a Kistarcsa strandfociban!

2017. augusztus. 08., 12:25   |    

Országos bajnok a Kistarcsa strandfociban!

Augusztus 4-5-én, pénteken és szombaton az országos döntőkkel ért véget az idei utánpótlás strandlabdarúgó-szezon. Az esemény helyszíne ezúttal is a siófoki MLSZ Beach Aréna volt, s a tavalyi évhez hasonlóan – akkor az Aramis U19-es csapata győzedelmeskedett – ismét Pest megyei országos bajnokot köszönthetünk: az U16-os korosztályban a Kistarcsa együttese az ország legjobbja!

A pénteki napon a 14 évesek küzdelmeivel indult a versengés, ahol is a Városgazda Utánpótlás Akadémia képviselte a Közép-Magyarország régiót. A budapestiek előbb ugyan másodikként végeztek a Gödöllő mögött a megyei bajnokságban, de aztán a Nyugati középdöntőben visszavágtak és legyőzték a gödöllőieket. A siófoki négyes döntőben a későbbi győztes Energia SC-Gyöngyös állta útját Ughy Márk tanítványainak, ám a bronzmeccsen sikerült javítani, 8–4-re győzték le a LUA-Baja gárdáját. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

SZABÓ LÁSZLÓ, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakosztályvezetője: – Gratulálok a srácoknak az elért eredményhez! Kicsit keserű lehet a szánk íze, mivel az elődöntőben a kezdeti megilletődöttségünk miatt hamar elúszott a mérkőzés. Hiába alakítottunk ki sok helyzetet, már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A harmadik helyért rendezett találkozón aztán remek játékot nyújtva sikerült diadalmaskodunk. Remélem, hogy a következő évben ezzel a korosztállyal sikerül még fényesebb érmet szereznünk. Dicséret illeti a szervezőket is, remek eseményen vagyunk túl, ahol mindenki jól érezte magát.

A két évvel idősebbeknél, az U16-os korosztályban szenzációs Pest megyei siker született, hiszen a Kistarcsa remek megyei és selejtezős szereplése az országos négyes döntőben is folytatódott. A Burillák Mihály edzette kistarcsai együttes az elődöntőben 11–6-ra diadalmaskodott a FILO csapata ellen, majd következhetett a másnapi döntő, ahol a srácok a házigazda Siófok együttesét múlták felül, elhódítva ezzel az országos bajnoki címet. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

GYŐRI ISTVÁN, a Kistarcsai VSC elnöke:Egy nagyon profin szervezett eseményen vagyunk túl, ahol igazán kedvesen fogadtak bennünket, ráadásul Magyarország legjobb pályáján játszhattunk. A sorozat indulásakor nagyon bíztam abban, hogy bejutunk az országos négyes döntőbe, mert tavaly nagyon kicsi hiányzott ehhez. Így idén már ezzel is megelégedtem volna, de a hétvége során végig az látszódott a fiúkon és Burillák Mihály edzőn, hogy nagyon egyben vannak, és mindenképp nyerni akarnak. Így igazából nem is volt kérdés, hogy melyik a legjobb csapat a négy között. Köszönjük a Pest Megyei Igazgatóságnak is a megyei szervezést, szerintem sikerült öregbíteni a megye hírnevét.

Fotó: https://www.facebook.com/HungarianBeachSoccerAcademy/

Végül a legidősebb, U19-es korosztály küzdelmei következtek, ahol Pest megyét az FC Dabas legénysége képviselte. Az országos elődöntőben a Siófok csapata túl erősnek bizonyult (6–2-re győztek a Balaton-partiak), de a bronzmeccsen sikerült javítani a dabasiaknak, kilenc találatot szerezve győzték le a Debreceni EAC gárdáját. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

CSOPAKI ISTVÁN, az FC Dabas edzője: – Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, hiszen tudni kell, hogy csupán 5 mezőnyjátékossal és 2 kapussal játszottuk végig a sorozatot. Ehhez képest megyei bajnokok lettünk, s az országban is a harmadik legjobb együttesként zártunk. 10 mérkőzésünkből csupán egyszer, az országos elődöntőben szenvedtünk vereséget, amikor is a találkozó elején kicsit bealudtunk, de az igazat megvallva jobban játszott az ellenfelünk. Ezt követően a bronzmeccsen viszont már nagyon simán nyertünk, így összességében sikerként tekintünk vissza erre a remek rendezvényre.

Fotó: https://www.facebook.com/HungarianBeachSoccerAcademy/

A hétvége eseményeiről készült fényképek elérhetők a Hungarian BEACH Soccer Academy Facebook-oldalán, IDE kattintva.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok