Országos bajnok a Kistarcsa strandfociban!

2017. augusztus. 08., 12:25   |    

Országos bajnok a Kistarcsa strandfociban!

Augusztus 4-5-én, pénteken és szombaton az országos döntőkkel ért véget az idei utánpótlás strandlabdarúgó-szezon. Az esemény helyszíne ezúttal is a siófoki MLSZ Beach Aréna volt, s a tavalyi évhez hasonlóan – akkor az Aramis U19-es csapata győzedelmeskedett – ismét Pest megyei országos bajnokot köszönthetünk: az U16-os korosztályban a Kistarcsa együttese az ország legjobbja!

A pénteki napon a 14 évesek küzdelmeivel indult a versengés, ahol is a Városgazda Utánpótlás Akadémia képviselte a Közép-Magyarország régiót. A budapestiek előbb ugyan másodikként végeztek a Gödöllő mögött a megyei bajnokságban, de aztán a Nyugati középdöntőben visszavágtak és legyőzték a gödöllőieket. A siófoki négyes döntőben a későbbi győztes Energia SC-Gyöngyös állta útját Ughy Márk tanítványainak, ám a bronzmeccsen sikerült javítani, 8–4-re győzték le a LUA-Baja gárdáját. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

SZABÓ LÁSZLÓ, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakosztályvezetője: – Gratulálok a srácoknak az elért eredményhez! Kicsit keserű lehet a szánk íze, mivel az elődöntőben a kezdeti megilletődöttségünk miatt hamar elúszott a mérkőzés. Hiába alakítottunk ki sok helyzetet, már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A harmadik helyért rendezett találkozón aztán remek játékot nyújtva sikerült diadalmaskodunk. Remélem, hogy a következő évben ezzel a korosztállyal sikerül még fényesebb érmet szereznünk. Dicséret illeti a szervezőket is, remek eseményen vagyunk túl, ahol mindenki jól érezte magát.

A két évvel idősebbeknél, az U16-os korosztályban szenzációs Pest megyei siker született, hiszen a Kistarcsa remek megyei és selejtezős szereplése az országos négyes döntőben is folytatódott. A Burillák Mihály edzette kistarcsai együttes az elődöntőben 11–6-ra diadalmaskodott a FILO csapata ellen, majd következhetett a másnapi döntő, ahol a srácok a házigazda Siófok együttesét múlták felül, elhódítva ezzel az országos bajnoki címet. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

GYŐRI ISTVÁN, a Kistarcsai VSC elnöke:Egy nagyon profin szervezett eseményen vagyunk túl, ahol igazán kedvesen fogadtak bennünket, ráadásul Magyarország legjobb pályáján játszhattunk. A sorozat indulásakor nagyon bíztam abban, hogy bejutunk az országos négyes döntőbe, mert tavaly nagyon kicsi hiányzott ehhez. Így idén már ezzel is megelégedtem volna, de a hétvége során végig az látszódott a fiúkon és Burillák Mihály edzőn, hogy nagyon egyben vannak, és mindenképp nyerni akarnak. Így igazából nem is volt kérdés, hogy melyik a legjobb csapat a négy között. Köszönjük a Pest Megyei Igazgatóságnak is a megyei szervezést, szerintem sikerült öregbíteni a megye hírnevét.

Fotó: https://www.facebook.com/HungarianBeachSoccerAcademy/

Végül a legidősebb, U19-es korosztály küzdelmei következtek, ahol Pest megyét az FC Dabas legénysége képviselte. Az országos elődöntőben a Siófok csapata túl erősnek bizonyult (6–2-re győztek a Balaton-partiak), de a bronzmeccsen sikerült javítani a dabasiaknak, kilenc találatot szerezve győzték le a Debreceni EAC gárdáját. A mérkőzések jegyzőkönyvei IDE kattintva érhetők el.

CSOPAKI ISTVÁN, az FC Dabas edzője: – Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, hiszen tudni kell, hogy csupán 5 mezőnyjátékossal és 2 kapussal játszottuk végig a sorozatot. Ehhez képest megyei bajnokok lettünk, s az országban is a harmadik legjobb együttesként zártunk. 10 mérkőzésünkből csupán egyszer, az országos elődöntőben szenvedtünk vereséget, amikor is a találkozó elején kicsit bealudtunk, de az igazat megvallva jobban játszott az ellenfelünk. Ezt követően a bronzmeccsen viszont már nagyon simán nyertünk, így összességében sikerként tekintünk vissza erre a remek rendezvényre.

Fotó: https://www.facebook.com/HungarianBeachSoccerAcademy/

A hétvége eseményeiről készült fényképek elérhetők a Hungarian BEACH Soccer Academy Facebook-oldalán, IDE kattintva.


További hírek

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

2024-07-19 09:00:38

Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös évad Pest Vármegyei Kupa menetrendjét.

Általános
Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

2024-07-16 15:21:29

Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy 2024. augusztus 2., péntek éjfélig lehet nevezni az MLSZ-központ által kiírt és a területi igazgatóságok által szervezendő 2024/2025. évi férfi felnőtt futsal NB III-as bajnokságra. A nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani. A pontvadászat a futsal fülön és az MLSZ versenyei között található.

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok