Osztályozók a vármegyei II. és III. osztályba jutásért

2023. június. 05., 16:26   |    

Osztályozók a vármegyei II. és III. osztályba jutásért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda június 5-én, hétfő délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a II., illetve a III. osztályba jutásért való osztályozók párosításait.

FRISSÍTÉS! (2023.06.06.)

Új sorsolás a Pest vármegyei III. osztályba jutásért

Új sorsolást kellett tartani a 2023/2024. évi Pest vármegyei férfi felnőtt III. osztályú labdarúgó-bajnokságba jutásért kiírt osztályozók esetében, mert új, eddig figyelmen kívül hagyott tényre lett figyelmes a Versenyiroda.

Sajnálatos módon az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyirodája nem járt el a legkörültekintőbb módon az első sorsolást megelőző versenykiírás elkészítésekor tegnap délután, ugyanis nem vette figyelembe a hatályos Pest megyei IV. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírásának 9. pont B) alpontját, amely így rendelkezik: „Amennyiben a Pest megyei I-IV. osztályú felnőtt bajnokságokban feljutást érő helyen végez olyan tartalékcsapat, amely a sportszervezete első számú felnőttegyüttesének osztályba sorolása miatt nem juthat fel a magasabb osztályba (mert a tartalékcsapat feljutása esetén nem valósulna meg a jelen versenykiírás 13./A)/a. pontjában előírt legalább egyosztálynyi különbség), abban az esetben a feljutást jelentő hely mögött közvetlenül végzett sportszervezetet illeti meg a magasabb osztályba lépés lehetősége. Ezen előírást – a tabellán lefelé haladva – az alapprobléma fennállásáig kell alkalmazni.”

A fentebb idézett szabálypont miatt a Göd II. mögött második helyen végzett Vácduka feljutott a IV. osztály, Északi csoportjából – azaz vele egyáltalán nem kellett volna számolni az első sorsolás alkalmával. A korábbi viszonyok tehát megváltoztak, hiszen így az előzetesen számolt hárommal ellentétben négy csapat jutott fel egyenes ágon (a Cegléd II., a Taksony és a Veresegyház VSK II. első helyezettként, míg a Vácduka a fentebb leírtak miatt), és „csak” két szabad hely maradt az ezüstérmeseknek. Mindezek után az MLSZ PVI úgy gondolta, hogy akkor jár el a legszabályosabban és legigazságosabban, ha – értelemszerűen – a korábbi sorsolást érvényteleníti és új sorsolást készít, azaz az érintett négy második helyezett csapatot két párba sorolja (mely párharcok győztesei jutnak majd fel a következő évadbeli III. osztályú bajnokságba).

Az új sorsolás alkalmával – amelynek videóközvetítését az érintettek élőben követhettek nyomon – ismételten Perbál II. – Szada párosítás született, ráadásul ugyanabban a sorrendben, azaz az odavágón perbáli vendéglátással. Abban sem történt változás, hogy hazai pályán kezdhet a Hernád. Így utólag tehát elmondható, hogy az egyetlen – ám egyáltalán nem elhanyagolható – különbség, hogy a Tököl II. átvette a Vácduka, míg a Vácduka az érthetően csalódott Tököl II. helyét.

Az érintettektől – különösen a tököliektől – ezúton is elnézést kérünk! Nagyon sajnáljuk.

A III. osztályba jutásért kiírt osztályozó menetrendje (alapesetben):

- június 10., szombat, 17:00: Hernád – Tököl II.;
- június 10., szombat, 17:00: Perbál II. – Szada;
- június 18., vasárnap, 17:00: Tököl II. – Hernád;
- június 18., vasárnap, 17:00: Szada – Perbál II.

(Az előre meghatározott napoktól és kezdési időpontoktól az érintettek közös megegyezéssel – és a Versenyiroda jóváhagyásával – eltérhetnek.)

 

Eredeti hírünk: (2023.06.05.)

A II. osztályú nyilvános sorsoláson az Abony KID (Szepesi Bence, játékos-edző és Angyal László, játékos) és a Tahitótfalu (Szijj Krisztián, elnök és játékos-edző), a III. osztályú nyilvános sorsoláson pedig a Hernád (Manhalt Richárd, elnök), valamint a Vácduka (Stetina Csaba, technikai vezető) képviselői vettek részt.

A hatályos és vonatkozó versenykiírások értelmében a Pest megyei III. osztály idei bajnokai automatikusan feljutnak a másodosztályba, míg a negyedik feljutást érő hely osztályozón (körmérkőzéses formában, mindenki egyszer lép pályára otthon illetve idegenben) dől el az ezüstérmesek között. A IV. osztályban az öt bajnok alanyi jogon indulhat a következő szezonban egy szinttel feljebb, a második helyezettek részére pedig osztályozót kell tartani, ugyanis a feljutók száma összesen 6 (hat) lehet. A Göd II. nem léphet feljebb, mert az egyesület első csapata jövőre is III. osztályú lesz, és a legalsó szintet kivéve egy klub két felnőttcsapata nem szerepelhet azonos osztályban. Mivel az Üröm nem vállalta a magasabb osztályt, ezért az öt csoport második helyezettjei küzdhetnek meg a fennmaradó három helyért. Az öt résztvevő sportszervezetből sorsolás útján egyik erőnyerő játék nélkül, automatikusan feljut a III. osztályba. A maradék négy csapatot két párba sorsoltuk, amelyek oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással, hogy eldöntsék a feljutók kilétét.

Az II. osztályba jutásért kiírt osztályozó menetrendje:
Június 10., szombat, 17:00: Tahitótfalu – Dunaharaszti II.;
Június 14., szerda, 17:30: Dunaharaszti II. – Abony KID;
Június 18., vasárnap, 17:00: Abony KID – Tahitótfalu.

Részletes program:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/27288/1.html

A III. osztályba jutásért kiírt osztályozó menetrendje:
Június 10., szombat, 17:00: Hernád – Vácduka;
Június 10., szombat, 17:00: Perbál II. – Szada;
Június 18., vasárnap, 17:00: Vácduka – Hernád;
Június 18., vasárnap, 17:00: Szada– Perbál II.

Részletes program:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/27289/1.html
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/27289/2.html

A Tököl II. csapata erőnyerőként jutott fel a harmadosztályba.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok