Pályán a parlamenti képviselők, a megyei polgármesterek, tucatnyi volt válogatott játékos és a megyei igazgatók

2014. január. 09., 14:50   |    

Pályán a parlamenti képviselők, a megyei polgármesterek, tucatnyi volt válogatott játékos és a megyei igazgatók

A 9. Országos Sípmester Fesztivál betétprogramjaként az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága január 11-én, szombaton 12:40-től egy focigálát rendez négy közönségcsalogató csapat részvételével a Budakalászi Sportcsarnokban. A résztvevők: Parlamenti Válogatott, Pest megyei Polgármesterek, Pest megyei Grundfocisták és az MLSZ megyei igazgatóinak csapata. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan, és garantált az egyedülálló futballélmény.

A 9. Országos Sípmester Fesztivál betétprogramjaként az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága január 11-én, szombaton 12:40-től egy focigálát rendez négy közönségcsalogató csapat részvételével a Budakalászi Sportcsarnokban. A résztvevők: Parlamenti Válogatott, Pest megyei Polgármesterek, Pest megyei Grundfocisták és az MLSZ megyei igazgatóinak csapata. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan, és garantált az egyedülálló futballélmény.

Az 1996-os atlantai nyári olimpián részt vett olimpiai labdarúgó-válogatott egykori menedzsere, Magyar Zoltán 2010 óta irányítja a Parlamenti Válogatottat. A budakalászi gála kapcsán kérdeztük az ismert sportvezetőt.
- Mikor jött létre a Parlamenti Válogatott?
- Jómagam 2010-ben kerültem a csapathoz, mint szövetségi kapitány, de a parlamenti képviselőkből álló, jelenleg a Parlamenti Sportegyesület égisze alatt működő együttes még a ’90-es évek derekán jött létre, és évente számos jótékonysági, pályaavató és egyéb rendezvényen vett és vesz részt. A miénk elsődlegesen nagypályás csapat ugyan, de természetesen a teremidényben is aktívak vagyunk, és kispályán is igyekszünk megmutatni magunkat.
- Az elmúlt esztendőben hány "fellépésük" volt az országban?
- Összesen 26 alkalommal léptünk pályára a határokon innen és túl a különféle meghívásos eseményeken, ezek között vannak természetesen állandó jellegű alkalmak is, ilyen például a Top Kupa az Elektromos Népfürdő utcai sportcsarnokában, amelyen velünk együtt négy együttes, a Magyar Villamos Művek, az üzletemberek csapata, valamint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok élsportolókból összeállított gárda vett részt. Emellett évek óta rendszeresen járunk Erdélybe, Csíkszentdomokosra, ahol - ha úgy tetszik - amolyan jószolgálati jelleggel veszünk részt Edvi Péter Önkéntes Gyermekmentő Szolgálata által szervezett mérkőzésen, ahol hagyományosan a székelyföldi közméltóságokból összeállított csapat ellen lépünk pályára.
- Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által szervezett tornára várhatóan hány játékossal érkeznek?
- Nálunk adott egy tizenöt fős játékos létszám, a mindenkori összeállításunk pedig természetesen nagyban függ a kerettagok egyéb elfoglaltságaitól, időbeosztásától, de tíz fővel egészen biztosan ott leszünk Budakalászon is.
- Ön anno, az atlantai olimpián részt vett válogatott menedzsereként elsősorban szervezői feladatokat látott el.
- Ennél a csapatnál főleg a szakmai munka irányítása tartozik hozzám, de olykor persze belőlem is előbújik a szervezői vér, ha éppen a helyzet megkívánja. Ilyen téren egyébként rengeteg segítséget kapok Csampa Zsolttól, aki a Parlamenti SE elnöke és egyben a csapatkapitányunk is, ő a munkaidején túl is hatalmas lelkesedéssel, rengeteget dolgozik a csapatért. A mi kis közösségünk fő ismérve, hogy nálunk mindenki szereti a futballt, és a szó nemes értelmében amatőrök vagyunk, NB-s múltja itt senkinek sincs, megyei szinten viszont egykor többen is futballoztak. Számunkra minden egyes rendezvényre szóló meghívás öröm és megtiszteltetés, a legfontosabb célunk, hogy egyfajta jószolgálati feladatot betöltsünk és eljussunk oda, ahova hívnak bennünket.

A sportdiplomáciában feltétlenül erős, az MLSZ Pest megyei igazgatójának kezdeményezésére tavaly januárban alakult Pest megyei polgármesterek csapata is részt vesz a 9. Országos Sípmester Fesztivál keretében megrendezett focigálán. A sportszerető megyei polgármesterekből verbuvált alakulat létjogosultsága elvitathatatlan, már csak azért is, mivel több települési vezető a helyi sportkör elnöke is egyben. A várakozásokról a településvezetői csapat és a megyei futballélet meghatározó alakja, dr. Riebl Antal, Délegyháza polgármestere, a község sportkörének elnöke fejtette ki véleményét:
- Nagyon jól éreztem magam a Gödöllőn megrendezett szakmai napon, a szervezőknek ezúton is szeretnék gratulálni a munkájukhoz, igazán nívós rendezvényt sikerült idén is összehozniuk. A budakalászi eseménytől elsősorban jó hangulatot várok, és azt, hogy a résztevők közül mindenki szeresse a focit, hiszen ez lenne végül is a legfontosabb. A mi kis polgármesteri csapatunknak az igazat megvallva erős a mezőny, hiszen nálunk mindenki amatőr, többször kellene összejönnünk ahhoz futballozni, hogy vérmes reményeink legyenek. Sokan a csapatból időnként futballoznak, mégsem ez a tipikusan jellemző, holott, talán otthon, a saját településükön is más szemmel nézhetnének a sportolókra. Anno, még Turóczi Béla főtitkársága idején magam is szorgalmaztam hasonló együttes létrehozását, mindenesetre a polgármesteri csapat létjogosultsága ma is abszolút megvan.

Sok-sok egyéb feladattal párhuzamosan a megyei igazgatóságok feladata a labdarúgás népszerűsítése is. Mivel Pest megyében (bár futballban mégoly gazdag, színes, s országosan a legaktívabb megyéről van szó) sokunk őszinte sajnálatára jelenleg - és már jó ideje, 2007 óta… - nincsen NB I-es felnőtt futballcsapat, relatíve kevés igazán fajsúlyos, már eleve "kész" marketingeszköz áll rendelkezésre ezen feladat hatékony megvalósítására. Az MLSZ PMI 2012-ben indította Grund Road Show-sorozatát, amelynek keretében a megye különböző pontjain szervezett 4-14 éves gyerekek számára játékos focifoglalkozásokat Várhidi Péter, Kovács "Kokó" Zoltán, Lisztes Krisztián, továbbá Fehér Csaba, Nyilas Elek és Telek András aktív közreműködésével. A kezdeményezést továbbgondolva 2012 év végén a nevezett (el)ismert urak - kiegészülve Albert Flóriánnal - az igazgatóság év végi ünnepségén is részt vettek, és díjakat adtak át. A "Pest megyei elgrundosodás" következő lépcsőfoka a 2013. január 6-i, gödöllői 7. Pest megyei Szakmai Nap keretében rendezett kispályás torna volt, amelyre első alkalommal verbuválta össze a megyei futballvezetés a Pest Megyei Grundfocistákat, akik döcögős kezdés után magabiztos tornagyőzelmet arattak. Idén január 4-én így már ismerősként tértek vissza a gödöllői műfüves pályára, ahol ugyan nem sikerült a címvédés, de a legjobb négy közé beverekedte magát a gárda. A csapat tagjainak válogatási elve tehát: olyan korábbi NB I-es, akár válogatott egykori labdarúgók meghívása, akik valamilyen módon kapcsolódtak, kapcsolódnak a Pest megyei amatőr és/vagy utánpótlás labdarúgáshoz, és még ma is vitathatatlan elfogadottságukkal, ismertségükkel jó szolgálatot tesznek feladatunk megvalósításához, a futball népszerűsítéséhez.
Telek András, a Pest megyei Grundfocisták csapatának emblematikus játékosa:
- Bízom benne, hogy csapattársaimmal jobban összeszedjük magunkat, mint egy héttel ezelőtt a gödöllői 2. Évnyitó Focitornán, ahol bizony még akadozott a gépezet. Mindenkitől nagyobb koncentrációra lesz szükség, Koszta Janitól pedig még több bravúrra. A többiek közül csak a polgármesterek csapatát ismerem, ők lelkes ellenfélnek bizonyultak Gödöllőn, de szerencsére a végén kijött a tudásbeli különbség és legyőztük őket. Biztos vagyok abban, hogy a másik két együttes is komoly játékerőt képvisel és mindenki ellen színvonalas mérkőzést játszunk majd, ám természetesen csakis a tornagyőzelemmel lennék elégedett, hogy bizonyítsuk: még nem felejtettünk el futballozni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóinak együttese átlagosan egy-háromhavonta találkozik kihelyezett országos szakmai értekezletek keretében, amelyek alkalmával - időnként igen extrém késő esti időpontokban - a megyei futballvezetők igyekeznek közös focival kinyújtóztatni elcsigázott végtagjaikat. Az MLSZ helyi vezetői közül többen NB-s futballmúlttal rendelkeznek, így a focigálán tőlük is elvárható a közönségszórakoztató produkció. Kiváltképpen, mert a marsallbot egy korábban az NB I-ben is bemutatkozó szakember kezében van, aki a következőképpen látja az igazgatók esélyeit.
Losonczy László, a megyei igazgatók csapatának vezetője:
- Tavaly Békés megyében is részt vettünk egy hasonló tornán, már akkor nagyon jó csapatunk volt, ám egy végletekig kiélezett fináléban Vad II István gólja végül a vereségünket jelentette - a kudarc azonban még erősebbé tett minket. Csige László kiszorította a kapuból a korábban NB I-ben is védő Bogyay Zoltánt, mellette a volt élvonalbeli gólkirály, a Vas megyei Dobány Lajos, a Pest megyei Benkő Tamás és a Veszprém megyei Csik Ferenc a legnagyobb erősségei a csapatunknak. Természetesen a többi kolléga is fontos láncszeme az együttesnek, mellyel minimális elvárás a mezőny első felében végezni. Ezúttal azonban nem szeretnénk beérni a második hellyel…


Az 1. Pest megyei Focigála Tornán résztvevő csapatok bő keretei:

Magyar Országgyűlés labdarúgó-válogatottja (Parlamenti Válogatott): Hacker Gábor (kapus; miniszterelnökség); Csampa Zsolt (csapatkapitány; az Országgyűlés Honvédelmi bizottságának alelnöke, a Parlament SE elnöke), dr. Bácskai János (országgyűlési képviselő, Ferencváros polgármestere), Varga József (országgyűlési képviselő, Ferencváros alpolgármestere), dr. Papcsák Ferenc (országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere), dr. Szűcs Lajos (országgyűlési képviselő, a Pest megyei közgyűlés elnöke), Balogh Gábor (miniszterelnöki tanácsadó, világbajnok öttusázó), Takács Mihály (miniszterelnöki tanácsadó), dr. Zsilinszky László (miniszterelnökség), dr. Lenhardt Balázs (országgyűlési képviselő), Birkás Tivadar (korábbi országgyűlési képviselő), Kovács Norbert (az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának szakértője), Hosszú Zoltán (az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának szakértője), Maml Péter (az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának szakértője), dr. Turi Ákos (az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának szakértője). Szövetségi kapitány: Magyar Zoltán (a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi technikai igazgatója). Technikai vezető: Rácz László. Masszőr: Kádár Gábor.
Pest megyei Polgármesterek: dr. Riebl Antal (kapus; Délegyháza); Dian József (Csővár), dr. Gál Imre László (Inárcs), Horinka László (Sülysáp), Klement János (Csomád), Kőszegi Zoltán (Dabas), Pető Tibor (Vác alpolgármestere), dr. Petrányi Csaba (Újszilvás), Szadai József (Ráckeve), Szehofner József (Tatárszentgyörgy), Szentgyörgyi József (Halásztelek), Sziráki Szilárd (Valkó), dr. Török Balázs (Szentendre alpolgármestere). Csapatvezető: Szlahó Csaba (Vecsés, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke).
Pest megyei Grundfocisták: Koszta János, Kövesfalvi István (kapusok); Aranyos Imre, Egressy Gábor, Jenei Sándor, Keresztúri András, Kovács Kálmán, Nagy Tibor, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Répási László, Telek András, Várhidi Péter. Szakvezetők: Csank János, Dunai Antal.
MLSZ megyei igazgatók: Csige László (kapus, Hajdú-Bihar); dr. Barczi Róbert (Szabolcs-Szatmár), Benkő Tamás (Pest), Bogyay Zoltán (Baranya), Csik Ferenc (Veszprém), Horváth László (Győr-Moson-Sopron), Khéner László (Komárom-Esztergom), Krausz Márton (Tolna), Lovász Tamás (Budapest), Roskó Zoltán (MLSZ operatív igazgató), Sajti Viktor (Borsod-Abaúj-Zemplén), Schuchmann Attila (Nógrád), Szpisják Zsolt (Békés). Szakvezető: Losonczy László (Bács-Kiskun).

A program:
12:40: Pest megyei Grundfocisták - Pest megyei Polgármesterek
12:58: MLSZ megyei igazgatók - Parlamenti Válogatott
13:16: Pest megyei Polgármesterek - MLSZ megyei igazgatók
13:34: Parlamenti Válogatott - Pest megyei Grundfocisták
13:52: Pest megyei Grundfocisták - MLSZ megyei igazgatók
14:10: Pest megyei Polgármesterek - Parlamenti Válogatott

Az 5+1-es, általános kispályás szabályok szerint rendezendő mérkőzéseket Arany Tamás, Ábrahám Attila, Juhos Attila és Sápi Csaba vezetik.

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-06 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok