Pest megyei amatőrválogatott: folyik a kiválasztás

2015. november. 20., 00:15   |    

Pest megyei amatőrválogatott: folyik a kiválasztás

November 18-án, szerdán este a gödöllői Táncsics Mihály úti sporttelep műfüves pályáján a Pest megyei amatőrválogatott szakmai stábja megtartotta első kiválasztó foglalkozását. A két turnusban rendezett kétkapus játék során a behívott 52 labdarúgónak végül több mint a fele, 30 játékos jelent meg.

November 18-án, szerdán este a gödöllői Táncsics Mihály úti sporttelep műfüves pályáján a Pest megyei amatőrválogatott szakmai stábja megtartotta első kiválasztó foglalkozását. A két turnusban rendezett kétkapus játék során a behívott 52 labdarúgónak végül több mint a fele, 30 játékos jelent meg.

Az NB III-as Érdi VSE trénere, az egykori 22-szeres válogatott Limperger Zsolt vezette szakmai stáb először október 30-án délelőtt találkozott Érden Benkő Tamás megyei igazgató kezdeményezésére, melyen természetesen a többi tag - azaz Jurácsik Mátyás (szaktanácsadó), Lengyel Roland (edző) és Vincze Gábor (edző) - is részt vett. A konzultáción döntöttek a válogatott keret kialakításának módjáról; így a személyes tapasztalatok mellett a Pest megyei I. osztályban szereplő klubok edzői, illetve a "megye-kettes" élcsapatok trénerei is javasolhattak labdarúgókat a kialakítandó csapatba.

E lista alapján kaptak behívót november 19-ére a játékosok, összesen 52-en, de munkahelyi, iskolai elfoglaltságok, valamint betegség, sérülés miatt csak 30-an tudtak részt venni a foglalkozáson. Őket két turnusra osztotta a szakvezetés, majd egy bemelegítés után kétkapus játékban mutathatták meg a labdarúgók, hogy érdemesek a november 27-én útra kelő Pest megyei amatőrválogatott kerettagságára. Ismert: a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája 2. (Közép- és délkelet-magyarországi) csoportjának november utolsó hétvégéjén rendezendő mérkőzésein - ennek a régiós ötösfogatnak a tagja Pest megye is - a tét nem kisebb, mint a döntőbeli szereplés kivívása. Címvédőként ugyanis az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága rendezi majd a kétnapos finálét december 5-én és 6-án, Pomázon és Szigetszentmiklóson. A szerdai foglalkozáson valamennyi szakvezető külön erre a célra készített jegyzettömbbel a kezében nézte a műfüvön igyekvő játékosok teljesítményét. Az edzés után a játékosok és a stáb a helyi klub jóvoltából szendvicseket és forró teát kaptak.

A labdarúgókról kialakult korábbi benyomások - ne felejtsük, a Pest megyei amatőrválogatott idén júniusban Veszprém megye, Budapest, Győr-Moson-Sopron és Fejér megye előtt végzett a budafoki felkészülési torna első helyén -, az edzői eszmecserék és a Gödöllőn látottak alapján a szakmai stáb a napokban tovább szűkíti a keretet, amely november 25-én, szerdán este ismét találkozik. A helyszín ezúttal is Gödöllő, a GSK főhadiszállása lesz, a cél pedig, hogy kialakuljon a Kecskemétre utazók 22 fős névsora.

A november 18-ai kiválasztóra behívott, és ott megjelent játékosok listája (zárójelben klubjuk nevével): Balázs Gergely, Budai László, Csík Tibor (Alsónémedi SE), Kovács Tamás (Dabas-Gyón FC), Hevesi Milán, Józsa Tamás, Kékesi Alexander, Milkó Dániel (Gödöllői SK), Ábrahám Sándor, Valenta Norbert (Halásztelek FC), Kisréti Marcell (Isaszegi SE), Szalkai Péter, Szili Zsolt (Nagykáta SE), Szebellédi Ádám (Nagykőrösi Kinizsi FC), Fischer Zsigmond (SURBER LKSE), Balla Csaba, Bátori Balázs, Fekete István, Husza Ádám (Tápiószecső FC), Cifra Máté (Tura VSK), Horváth László (UFC Gyömrő), Barta Dávid, Molnár Dániel, Molnár István, Novák Mátyás (Vecsési FC), Bánáti Gergő (Verőce SE), Szép Imre (Viadukt SE-Biatorbágy), Horváth Attila, Kun Tamás, Lakatos Sándor (Zsámboki SE).

A kiválasztóra behívott, de ott egyéb okok miatt távolmaradó játékosok listája (zárójelben klubjuk nevével):
Nádasy Gergő, Zsilik Károly (Albertirsa SE), Bukovszki Balázs, Cemmel Péter, Fábri Ádám, Varga Balázs (FC Dabas II.), Budafai Gergő (Maglódi TC), Komlósi Mihály, Petró Zoltán (Nagykőrösi Kinizsi FC), Szeibert Antal (Örkény SE), Bán Zsolt, Csikós Ferenc, Halgas István, Molnár Ákos (Pilisi LK), Herczeg Simon (Százhalombattai LK), Horváth Martin, Juhász Bertalan (Tápiószecső FC), Haciglu Sinan, Terbócs Richárd (Tököl VSK), Gáznár Norbert, Vattamány Dávid (Törökbálinti TC), Bartal Balázs (Vác-Deákvár SE).

A Pest megyei amatőrválogatottat (PMAV) üzemeltető MLSZ Pest Megyei Igazgatóság részéről a gödöllői kiválasztón jelen volt Benkő Tamás megyei igazgató, Rózsavölgyi Sándor csapatvezető (az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke), Boross Tamás sajtófelelős, Antalics Ádám (a 3. Megyei Amatőrválogatottak Nagypályás Tornája Pest megyei döntőjének kommunikációs vezetője), valamint Bokros János technikai vezető is. A szakmai stábot Limperger Zsolt vezetőedző, Lengyel Roland és Vincze Gábor edzők, Nagy Endre kapusedző, illetve Jurácsik Mátyás szaktanácsadó képviselte.


Képgalériánk megtekinthető a Facebook-on - Gödöllő: az amatőrválogatott első kiválasztó foglalkozása

Korábbi kapcsolódó közleményeink:
- Sorsoltak: Békés megye az első ellenfél a válogatottak tornáján
- Amatőrválogatott: Érden egyeztetett a szakmai stáb
- Országos első Pest megye amatőr válogatottja
- Veretlenül jutott tovább a Pest megyei válogatott


További hírek

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

2024-07-19 09:00:38

Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös évad Pest Vármegyei Kupa menetrendjét.

Általános
Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

2024-07-16 15:21:29

Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy 2024. augusztus 2., péntek éjfélig lehet nevezni az MLSZ-központ által kiírt és a területi igazgatóságok által szervezendő 2024/2025. évi férfi felnőtt futsal NB III-as bajnokságra. A nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani. A pontvadászat a futsal fülön és az MLSZ versenyei között található.

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok