Pest Megyei Futsal7végék: Monoron játsszák a „final fourt” az öregfiúk

2023. február. 24., 16:08   |    

Pest Megyei Futsal7végék: Monoron játsszák a „final fourt” az öregfiúk

Február utolsó hétvégjével a Pest Megyei Futsal7végék idei kiírása is búcsúzik a 2022/2023-as évadtól. Február 25-én és 26-án 12 helyszínen összesen 220 mérkőzéssel zárul a nagyszabású futsaltorna sorozat. A férfi és női utánpótlás versenyek mellett a végére maradt a 11. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége klasszikus négyes döntője, amelyre vasárnap 15:45-től Monoron, a Városi Sportcsarnokban kerül majd sor.

Az idei „final four” érdekessége, hogy harcba száll az újabb serlegért a címvédő ProFee.hu-Inárcs együttese, amelynek nem kisebb riválisokkal kell majd megküzdenie, mint az ebben a korosztályban már öt (!) tornagyőzelemmel rendelkező érdi Asterix-szel, a tavalyelőtti bronzérmes Dunakeszivel és az idén első alkalommal induló Salgótarjánnal, amely amolyan „sötét ló” szereppel bír, hiszen aligha lehetnek ismertek a vetélytársak előtt, ugyanakkor a mostani szereplésük mindenképpen elismerést érdemlő. A bevezetőben már utaltunk a „klasszikus” lebonyolítási formára, s valóban, ezúttal is oda-visszavágós elődöntőkre kerül sor, ezt követik majd a helyosztók a 3. helyért, valamint a döntőben.

Elődöntő:
Salgótarján – Asterix-Érd, 15:45.
ProFee.hu-Inárcs – Dunakeszi, 16:20.
Asterix-Érd – Salgótarján, 16:55.
Dunakeszi – ProFee.hu-Inárcs, 17:30.

A 3. helyért: két elődöntő vesztese, 18:15.
Döntő: két elődöntő győztese, 19:00.

A monori négyes döntő részletes programja:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/26942/1.html

Az elmúlt öt év győztesei az öregfiúknál:
2017/2018: Asterix-Érd;
2018/2019: Asterix-Érd;
2019/2020: Asterix-Érd;
2020/2021: Asterix-Érd;
2021/2022: ProFee.hu-Inárcs;
2022/2023: ???

Megmaradva a jól bevált hagyományoknál, ezúttal is megkérdeztük a hétvége leendő főszereplőit, osszák meg velünk várakozásaikat a négyes döntővel kapcsolatban.

GODÁNY BALÁZS, az Asterix-Érd elnöke, játékos-edzője: – Ötszörös győztesként igyekszünk a torna színvonalának és a hagyományoknak megfelelően szerepelni a négyes döntőben is, szerencsére ezúttal a pályán tudunk megtenni mindent a serleg elhódításáért. Magas szintű és izgalmas mérkőzésekre számítunk, ugyanis sportszerű és jó futsalt játszó csapatok jutottak be a fináléba. A torna lebonyolítása szimpatikus, viszont sajnálatos, hogy korábban néhány együttes is visszalépett. Örülnék neki, ha a jövőben még több gárda venne részt a küzdelmekben.

HORVÁTH SZABOLCS, a Salgótarján elnöke, játékosa: – Idén először neveztünk Pest megyébe salgótarjáni csapatként. A legjobbak között már ott vagyunk, hiszen négyes döntőn játszunk, reméljük, hogy a legjobb eredményt fogjuk majd elérni...

VARGA GÁBOR, az Inárcs elnöke: – A minimális tervünket, bekerüljünk a négyes döntőbe, sikeresen abszolváltuk, de még csak most jön a neheze. Hétvégi ellenfelünk, a Dunakeszi bizonyára „rágós falat” lesz, de ennek ellenére természetesen szeretnénk döntőzni, úgyhogy rajtuk kell valahogy átverekednünk magunkat. Nem lesz egyszerű a feladat, hiszen ahogy ellenfelünk szlogenje is jelzi: „Dunakeszi odateszi” – ebben biztos vagyok. Jó keretük van, kérdés mennyien és milyen összetételben jönnek, de nekünk sincs okunk panaszra. A srácok tavaly és idén is megmutatták, hogy a játékban nem igazán van ellenfelük, ám az érdiek elleni meccsen a küzdeni tudás is megmutatkozott. Paprikás lett a vége, döntőnek beillő hangulat, ahol részünkről az eredmény is elfogadható volt, hiszen 2–1-re nyertünk. A másik ágon Salgótarján – Asterix összecsapás lesz, amelyen véleményem szerint az érdiek „könnyedén” túljutnak majd, ezért bízva a saját továbbjutásunkban is újabb Asterix – ProFee.hu-Inárcs döntőt várok.

ZALAEGERSZEGI TAMÁS, a Dunakeszi szakosztályvezetője, játékosa: – Az alapvető célunk annyi volt, hogy szerettünk volna minél tovább eljutni, de a legfontosabbnak mégis azt tartjuk: érezzük jól magunkat, legyen ez a torna mindenki számára egyfajta kikapcsolódás és remek program. Ha esetleg kiemelkedő eredményt érünk el, lényegében már csak ráadás lenne, hab azon a bizonyos tortán. Egyetlen hiányzónk lesz vasárnap, Tóth László ugyanis külföldön tartózkodik, így rá biztosan nem számíthatunk majd a monori négyes döntőn.

A következő két nap során egyébként Monor mellett Alsónémedin, Budaörsön (Aramis Csarnok), Dunakeszin (Szent István Általános Iskola), Érden (Aréna), Gödöllőn (Hajós Alfréd Általános Iskola), Kistarcsán, Nagykátán, Szentendrén (Ferences Sportcsarnok), Törökbálinton (Sportközpont), Üllőn és Veresegyházon (Kosárlabdacsarnok) kerül sor mérkőzésekre.

A Pest Megyei Futsal7végék február 25-26-i játéknapjainak teljes műsora a https://adatbank.mlsz.hu/ oldalon érhető el.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok