Pest megyei I. osztály: Szombaton Dunaharasztira figyel Pest megye

2022. május. 25., 16:19   |    

Pest megyei I. osztály: Szombaton Dunaharasztira figyel Pest megye

Nem könnyű megfelelő jelzőket megtalálni a tét nagyságát illetően a szombati Pest megyei I. osztályú rangadóra, amelyen az utolsó, 30. fordulóban a házigazda Dunaharaszti az éllovas, vele a tabellán pontazonossággal álló Gödöllői SK-t fogadja a „bajnoki döntőben”. A nagy érdeklődéssel várt találkozó tétje a bajnoki aranyérem megszerzése és az, hogy melyik együttes mehet majd az osztályozóra, amelyen már az NB III-ba jutás sorsa fog eldőlni.

Nem vitás, ennél jobb dramaturgia aligha lett volna elképzelhető a végjátékot tekintve, hogy ilyen kiélezett csatában, csak az utolsó pillanatban dőljön el a bajnoki elsőség kérdése. A két fél mindenesetre nem tette meg a másiknak azt a „szívességet”, hogy nagyot hibázzon és ezáltal a másik jelentősebb lépéselőnybe kerüljön. A szombati derbi „képlete” mindenesetre egyszerű: a hazaiaknak mindenképpen győzniük kell, míg a gödöllőieknek elég a döntetlen is az üdvösséghez a bajnoki aranyérem megszerzéséhez. Összeállításunkban a két szakvezető, a Dunaharasztit irányító Gálhidi György és a Gödöllőt vezető Győri Zoltán mellett két kulcsjátékos, a hazaiak részéről Szalai András, a vendégektől pedig Abért Márton is megosztja velünk várakozásait a nem mindennapi 90 perccel kapcsolatban.

– Véleménye szerint, mi fog dönteni a rangadón?
GÁLHIDI GYÖRGY, a Dunaharaszti vezetőedzője: Azzal aligha mondok újat, hogy két nagyon jó erőkből álló együttes néz majd farkasszemet egymással a bajnoki címet eldöntő rangadón. Úgy gondolom, egészen apró momentumok dönthetnek ezen a találkozón, az elsődleges szempont, hogy nem szabad hibáznunk. Ami biztató, hogy több olyan játékos, Simon Attila, Eszlátyi István, Novák Richárd is akad a keretünkben, akik egymaguk is képesek egy-egy mérkőzést eldönteni, de ugyanígy megemlíthetem még Tóth Ferencet is, aki két meccset is eldöntött már az utóbbi hetekben. Bízom a védelmünkben is, nagyon kevés gólt kaptunk eddig, de természetesen tudjuk azt is, hogy ellenfelünk soraiban is több gólerős labdarúgó található, akikre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
GYŐRI ZOLTÁN, a Gödöllői SK vezetőedzője: Örülünk, hogy az utolsó fordulóra maradt a döntés, játékosként is szerettem az ilyen mérkőzéseket. Mi fog dönteni? Bevallom, nem tudom. Ha tudnám, sem biztos, hogy elmondanám. A viccet félretéve, ami biztos, nyolc forduló óta fantasztikus formában vagyunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ez idő alatt 32 gólt lőttünk. Öröm nézni, ahogy a srácok edzenek, ahogy egymással kommunikálnak, együtt küzdenek a sikerért, egymásért. Ez mindenki ellen egyértelműen előnyt jelentett.

– Mennyire lehet előny, előny e egyáltalán, hogy a Gödöllőnek már a döntetlen is elég lehet a bajnoki címhez?
G. GY.: Igyekszünk elsősorban saját magunkkal foglalkozni, annak persze nagyon örülünk, hogy tavasszal sikerült a korábban meglévő három pont hátrányunkat lefaragni a Gödöllővel szemben, hiszen a tavasz folyamán nem sok hibázási lehetőséget adott a két csap egymásnak.
GY. Z.: Ez természetesen előnyt jelent. Viszont a szurkolók azért járnak meccsre, hogy gólokat lássanak. Nekünk az a feladatunk, hogy minél jobban kiszolgáljuk őket. A bunkerfocit sosem szerettem, viszont valamikor célfutballt kell játszani az eredmény érdekében. Ki tudja, hogy most melyik lesz?! Az a jövő titka.

– Lesznek-e sérülés, illetve eltiltás miatti hiányzóik?
G. GY.: Eltiltottunk szerencsére nincsen, Pintér Nikolasz egy ideje sérült, rá biztosan nem számíthatok. Rajta kívül Simon Attila és Palásthy Dávid szenvedett izomsérülést, de ők egészen biztosan játszani fognak, míg Eszlátyi István pályára lépése – ugyancsak sérülés miatt – egyelőre kérdéses.
GY. Z.: Thoma Krisztián sérülés miatt hetek óta nem tud rendelkezésre állni, ahogy Dolhai Gergő sem, de a többiek egészségesek, így mindenki harcra kész.

– Hogyan próbálja levenni a terhet a játékosai válláról?
G. GY.: Igyekszem nyugalmat sugározni a játékosaim felé, próbálok türelmesen, megfontoltan viselkedni. Nem várok tőlük sem teljesíthetetlent a mérkőzésen sem, csak annyit, hogy tegyék oda magukat, mutassák meg, amire képesek.
GY. Z.: Nincs rajtunk teher tavaly nyár óta. A nyugodt légkör megteremtése a munka első lépése. Mindenki örömmel játszik, tisztában van a saját képességeivel, megbízik a társában, nagyon fegyelmezett, másra nincs is szükség.

– Számított rá hogy az utolsó fordulóra marad majd a döntés?
G. GY.: A tavaszi idényben, az első néhány fordulót követően beszélgettem Győri Zoltán kollégámmal, akkor „megállapodtunk” abban, hogy a döntés aligha fog az utolsó fordulóra maradni. Ebből is látszik, tévedtünk és nem jól tippeltünk. Magam egyébként sem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, abban nem vagyok jó. Ami viszont kifejezetten biztató, hogy hetek óta jól néz ki a csapat, ami természetesen ugyanúgy igaz a Gödöllőre is.
GY. Z.: Számítottunk rá, sőt titkon reméltük is. Mindenki másképpen jutott el idáig, az út hosszú volt, de szerintem minden résztvevő élvezte a közös munkát. Mi tisztességesen felkészültünk, mind fizikálisan, mind taktikailag és mentálisan egyaránt. Várjuk a meccset. Már nagyon sokat nyertünk eddig is, minden napot ajándékként élünk meg, szeretnénk kiélvezni a döntő minden percét. A fair play szellemében sok sikert kívánok a ’Harasztinak!

Szalai András hazai közönség előtt szerezné meg a bajnoki aranyérmet

A 24 éves Szalai András a fiatalságot képviseli a Dunaharaszti keretében, a jobbhátvédet játszó labdarúgó másfél évvel ezelőtt, 2021 telén az akkor még NB III-ban szerepelt Taksonyból került mostani klubjához, korábban pedig volt a Vasas Akadémia, az MTK Budapest, a Paks, a Dorog és a Balmazújváros labdarúgója is.

– Kezdjük talán a legfontosabbal: mit vár a találkozótól?
– Mindenféleképpen győzelmet várok, mindegy, hogyan, csak nyerjük meg ezt a mérkőzést!

– Mennyire érzik már a feszültséget az öltözőben egy ilyen sorsdöntő mérkőzés előtt?
– Feszültséget abszolút nem érzünk, hála Istennek, inkább egészséges izgalom és várakozás van bennünk, természetesen bizakodva állunk a Gödöllő elleni összecsapáshoz. Szeretnénk mindenkinek megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.

– Jelenthet előnyt a számukra, hogy hazai pályán játszanak majd?
– Úgy gondolom, a hazai pálya számunkra hatalmas előnyt jelenthet, bízom benne, hogy ez meg is fog mutatkozni az eredményben és végül itthon fogunk tudni bajnoki címet ünnepelni rengeteg ’Haraszti-szurkoló előtt.

– Az ősszel 1–1-es döntetlent játszottak egymás ellen, ami most viszont kevés lenne Önöknek. Mit gondol, milyen esélyeik vannak a győzelemre?
– Szerintem jó esélyekkel vágunk neki a találkozónak, sokkal jobb formában vagyunk, mint az őszi idény utolsó fordulójában. Úgy érzem igazi csapattá értünk és formálódtunk az azóta eltelt időben, az elvégzett munka gyümölcsének meg kell mutatkoznia. Megvan a csapatban a kellő alázat és tisztelet az ellenfél felé, de mindképpen nyerni szeretnénk.

Abért Márton sok gólt vár a rangadón

A Gödöllői SK 20 esztendős belső védője, a Pest megyei amatőrválogatottal idén országos tornát nyerő Abért Márton tavaly nyáron, edzőjével, Győri Zoltánnal együtt érkezett a Nógrád megyei Héhalom együttesétől jelenlegi klubjához.

– A Dunaharaszti győzelmi kényszerben lép pályára a hétvégén. Ön szerint nagy nyomás helyeződik majd a védelemre?
– Igazából azt tudom mondani, hogy inkább a Dunaharasztin lesz a nagyobb nyomás – habár nekünk is komoly veszítenivalónk van –, egyértelműen nekik kell majd támadni. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején megpróbálnak majd megzavarni minket, ezáltal az első félidőben sok dolga lesz a hátsó alakzatunknak, de ha fenn tudják tartani a kezdeti tempót, akkor az egész találkozón megdolgoztathatnak minket.

– Remek tavaszt fut mindkét gárda, hiszen alig veszítettek pontokat. Mi az, ami mégis eldöntheti a csúcsrangadót?
– Mindenféleképpen a csapategység, az élesség és a helyzetkihasználás, de szóba jöhet az aktuális edzettségi állapot is a várhatóan nagy tempó miatt. Ha valamelyik gárda korán megszerezné a vezetést, az döntően befolyásoló tényező lehet. Személy szerint sokgólos derbire számítok.

– Az „év mérkőzésére” más módon készülnek, mint a korábbiakban?
– Nem készülünk másképp a hétvégi találkozóra, ugyanaz a séma, mint a korábbiakban. Mindig csak a következő összecsapásra fókuszálunk, próbáljuk majd a saját játékunkat játszani.

– Az ősszel 1–1-es döntetlennel zárult a rangadó, ahol Ön szerezte a GSK egyenlítő gólját. Milyen volt akkor a játék képe?
– Akkor a ’Haraszti körülbelül az első 20 percben dominált, ránk erőltette az akaratát. Ahogy telt az idő, kezdtük felvenni a ritmust, ezáltal átvettük az uralmat is a pályán. Végül, úgy gondolom, az összképet nézve mi domináltuk a találkozót, most is egy hasonló forgatókönyvben reménykedem.

Rövid közös közelmúlt – nyomasztó dunaharaszti fölénnyel

Ha csak a két együttes közös, kétezres évekbeli közelmúltja számítana, aligha volna kérdéses a szombaton pályaválasztó Dunaharaszti sikere, de ettől még tény: a Gödöllőnek nem sok babér, mindössze a tavaly őszi 1–1-es döntetlen termett számukra eddig a két együttes egymás elleni párharcai során. Olyannyira nem, hogy még gólt is csak ritkán szerzett a GSK, mindössze két alkalommal sikerült betalálnia mostani listavezető együttesnek, s ezek a gólok is az elmúlt két szezonban születtek meg, amikorra már kinőtte a korábban sokszor megtapasztalt középmezőnyt a gárda. A kétszeres Pest Megyei Kupa-győztes (2010, 2013) Dunaharaszti – még a korábbi sikeredző, Króner Péter irányításával 2008 és 2019 között az NB III-ban szerepelt, a harmadik vonalbeli szereplésüknek csak a koronavírus-járvány miatt „befagyasztott” bajnokság vetett véget.

2006/2007
15. forduló: Gödöllői SK – Dunaharaszti 0–9 (0–6)
30. forduló: Dunaharaszti – Gödöllői SK 8–0 (7–0)

2007/2008
7. f.: Gödöllői SK – Dunaharaszti 0–4 (0–3)
22. f.: Dunaharaszti – Gödöllői SK 6–0 (3–0)

2020/2021
13. f.: Dunaharaszti – Gödöllői SK 3–0 (3–0)
28. f.: Gödöllői SK – Dunaharaszti 1–2 (1–2)

2021/2022
15. f.: Gödöllői SK – Dunaharaszti 1–1 (0–1)
30. f.: Dunaharaszti – Gödöllői SK ??? – ???
Összesítésben: 7 DMTK-győzelem, 1 döntetlen, 0 GSK-győzelem; 33–2-es gólkülönbség.

Összeállította: Kovács Krisztián, Kovács Kristóf és Szepesi Péter 


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok