Pest megyei IV. osztályú Bajnokok Tornája: szokolyai siker Újlengyelben

2022. június. 15., 16:21   |    

Pest megyei IV. osztályú Bajnokok Tornája: szokolyai siker Újlengyelben

Június 11-én, szombaton délután négy IV. osztályú bajnokcsapat, a Szokolya (Északi csoport), a Tahitótfalu (Nyugati), a Csévharaszt (Keleti) és a házigazda Újlengyel (Délkeleti) részvételével került sor az idei Bajnokok Tornájára.

Párhuzamosan, egyszerre két pályán, rövidített játékidejű mérkőzéseken zajlottak a küzdelmek, melyet végül az Északi csoport aranyérmese, a Szokolya nyert meg, miután előbb a házigazdát győzte le 1–0-ra, majd a döntőben a Tahitótfalu elleni elődöntőn magabiztosan győzelemmel túljutó Csévharaszt sem állta útját Lózs Bencééknek, a vége ugyanis háromgólos szokolyai siker és vele az "abszolút bajnoki cím" lett. A tornát követően a díjakat Nagy György, szövetségi ellenőr adta át a résztvevőknek.

Elődöntők:
Újlengyel – Szokolya 0–1 (0–0)
GÓL: Igwilo S. K.

Tahitótfalu – Csévharaszt 1–3 (1–2)
GÓL: Virok V., ill. Báló Zs., Pintér L., Farkas K.

A házigazda Újlengyel 4. lett 

A 3. helyért:
Újlengyel – Tahitótfalu 2–3 (2–1)
GÓL: Ásoth D., Horváth R., ill. Szabó M., Virok V. (11-esből), Brucker L.
KIÁLLÍTVA: Telepóczki J. (Újlengyel) a 31. percben a kispadról (a játékvezetők megsértéséért).

A Tahitótfalu végzett a 3. helyen 

Döntő:
Szokolya – Csévharaszt 4–1 (2–0)
GÓL: Lózs B. (2), Pálmai Zs., Bucsek Á., ill. Farkas K.
Végeredmény: 1. Szokolya; 2. Csévharaszt; 3. Tahitótfalu; 4. Újlengyel.

A Csévharaszt futott be másodiknak

Így látták a főszereplők

MONORI ZSOLT, az Újlengyel edzője: Sajnos elég szerencsétlenül jártunk, hiszen hat-hét standard kezdőjátékosunk elutazott nyaralni, így viszonylag foghíjasan tudtunk csak kiállni. Azt azonban, úgy hiszem, túlzás nélkül állíthatom – nem a hazabeszélés végett –, beszéltem csapatvezetőkkel és mindenki nagyon jól érezte magát. Jókat beszélgettünk, finomakat ettünk a mérkőzések után, úgy gondolom, elértük a célunkat, és jó kis tornát sikerült megrendeznünk. Voltak nehézségek, ugyanis a nagy vihar miatt a centerpályánkat rendbe kellett raknunk, de szerencsére sikerült megoldanunk. Szoros meccseket játszottunk, nincs tehát ok panaszra. Felszabadultan játszottunk, a kellő tűz is megvolt. Bevallom, ezelőtt még nem láttam sem a Tahitótfalut, sem a Szokolyát, jó volt megismerni az ő játékukat is. Egy dolgot sajnálok, hogy nem tudtunk teljes kerettel kiállni, de a célját így is elérte a rendezvény. Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki részt vett a tornán!

SZIJJ KRISZTIÁN, a Tahitótfalu elnöke és játékos-edzője: – Az egyesületünk részéről mindennel elégedettek voltunk, annyit említenék csak meg, hogy a pályától egy kilométerre lévő iskola tornatermében kellett öltöznünk, de ez csak egy apró hiányosság. Hatékony volt a lebonyolítás szempontjából, hogy egyszerre két pályán is zajlottak a találkozók, gördülékenyen lement az esemény. Ezen a tornán nem tudtuk teljesen felmérni az ellenfelek erejét, úgy gondolom, mindenhol voltak hiányzók. Jó iramú mérkőzéseket játszottunk, szeretnénk gratulálni a Szokolyának a végső győzelemhez! Köszönjük szépen az Újlengyelnek a szervezést és a torna utáni bográcsozást, kiváló baráti hangulat alakult ki a csapatok között.

FARKAS ZOLTÁN, a Csévharaszt edzője:Úgy gondolom, jó megrendezett és elég színvonalas torna volt. Csapatom tisztességesen helytállt, ám sajnos nagyon tartalékosan, mindössze tizenhárman tudtunk csak elmenni. A srácok azonban a szívüket-lelküket beletették a mérkőzésekbe.

NÉMETH CSABA, a Szokolya elnökségi tagja: – Összességében mindennel meg voltam elégedve, jó volt a szervezés és a pályák minősége is kifogástalan volt. Szerencsére a sérültjeinken kívül teljes kerettel tudtunk pályára lépni. Talán annyit mondanék, lehettek volna hosszabb mérkőzések, de így is jó tornán vehettünk részt.

2022-ben a Pest megyei IV. osztályú Bajnokok Tornájának győztese a Szokolya

FOTÓK: Fajthné Virág Anita


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok