Pest Megyei Kupa: a CSO-KI és a Dunakeszi pályázik a még kiadó helyre

2022. október. 18., 13:49   |    

Pest Megyei Kupa: a CSO-KI és a Dunakeszi pályázik a még kiadó helyre

A Pest Megyei Kupa 4., jövő tavaszi fordulójára 15 hely már korábban elkelt, a nyolcaddöntőben egyetlen kiadó van még, erről a megyei I. osztályba a nyári kiesését követően szélsebesen visszaigyekvő CSO-KI és az ugyanide nyáron – egy év kényszerű szünet után – visszatérő Dunakeszi szerdai párharca dönt majd.

A két együttes között egy osztálynyi a különbség, hiszen éppen egymást váltották a nyáron, a CSO-KI távozott a megyei élvonalból, míg a Dunakeszi följutott. Utóbbi együttesnek ez lesz a debütáló mérkőzése ebben a sorozatban, hiszen a tavalyi teljesítményük miatt kiemeltek voltak, így nem kellett az első két fordulóban részt venniük. Ezzel szemben Davcsó Károly legénységének már a Kerepesen és a Veresegyházon is át kellett verekednie magát, hogy eljuthasson idáig. Egyik sem volt azonban különösebben nehéz feladat, hiszen a kerepesieket idegenben 7–0-ra, a szomszédvár együttesét pedig hazai pályán 5–2-re múlták felül. A tét egyre csak fokozódik, ugyanis a győztes egy lépéssel közelebb kerülhet a kupaelődöntőhöz és vele együtt a jövő évi, főtáblát jelentő MOL Magyar Kupa-szerepléshez, ebbe azért február 11-én a Perbálnak is lesz majd alighanem beleszólása, hiszen a következő körben Somogyi Tibor csapatához látogat a szerdai párharc győztese. A két edzőt az izgalmasnak ígérkező kupacsata esélyeiről kérdeztük.

DAVCSÓ KÁROLY, a CSO-KI edzője: – Azt nem mondom, hogy a kupa nem fontos számunkra, hiszen két évvel ezelőtt sikerült behúznunk a trófeát, majd a Pest Megyei Szuperkupát is, ami felemelő érzés volt és ezt szeretnénk újra átélni. Örülünk neki, hogy a Dunakeszivel játszunk, mert a megyei II. osztályban sajnos visszaszorultunk az osztály hangulatához, ezért mi is csak félgőzzel tudunk játszani. Ezzel szemben a Veresegyház ellen, az előző fordulóban fel tudtuk szívni magunkat és lefutballoztuk őket, gyakorlatilag a mi javunkra volt meg az osztálykülönbség. Nem tudom, ellenfelünk milyen összetételben fog eljönni, az viszont biztos, hogy komolyan vesszük a szerdai mérkőzést, szeretnénk minél tovább jutni, hogy a MOL Magyar Kupában is ott tudjunk lenni jövőre a főtáblán. Természetesen az eredeti célunkat sem felejtjük el, ami a bajnokság megnyerése, de tudjuk, ugyanilyen elképzelésekkel vágott neki a szezonnak a Maglód és a Perbál is, így ott eléggé háromesélyesnek tűnik a dolog.

KECSKÉS ZOLTÁN, a Dunakeszi edzője:Őszintén megmondva, leginkább azt szeretném, hogy minden játékosom egészségesen megússza ezt a mérkőzést, mivel nagyon sűrű két hét áll előttünk, szerda-szombat ütemben fogjuk játszani a bajnokijainkat. Nem vagyunk sokan, sajnos több sérültem is akad a keretben, ezért kicsit nehéz helyzetben vagyok, éppen ezért néhány fiatalabb, ifjúségi korú játékosunk is lehetőséget fog kapni a bizonyításra. Becsülettel szeretnénk helytállni, természetesen mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, de most elsősorban az a legfontosabb számunkra, hogy ne sérüljön meg senki, lehetőleg mindenki fitten tudjon az előttünk álló feladatokkal szembenézni.

Pest Megyei Kupa, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Október 19., szerda, 16:00: CSO-KI – Dunakeszi (Csomádon). Jv.: Kéri I Z. (Soós K., Lamos B.)


Címkék:

További hírek

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

2024-07-11 14:46:34

MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én, csütörtökön délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös szezon 1. fordulójának párosításait, melyet az érintettek online követhettek. Ezen Pest vármegyéből 11 csapatunk (öt NB III-as és hat I. osztályban szereplő) volt érdekelt és várhatta aktuális ellenfelét a főtáblás küzdelmek első körében.

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-04 14:05:18

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében.

Általános
Elhunyt Kővári Barbara

2024-07-03 14:04:00

Elhunyt Kővári Barbara

Tegnap, korán reggel értesültünk a szomorú hírről, hogy június 30-án, vasárnap éjjel, 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kővári Barbara, az MLSZ Pest (Vár)megyei Igazgatóság korábbi munkatársa.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok