Pest Megyei Kupa: a Felsőpakony és a Gödöllői SK döntős, főtáblás helyen a Fémalk-Dunavarsány és a Pilis-Legenda Sport

2023. április. 13., 17:41   |    

Pest Megyei Kupa: a Felsőpakony és a Gödöllői SK döntős, főtáblás helyen a Fémalk-Dunavarsány és a Pilis-Legenda Sport

Szerdán került sor a Pest Megyei Kupában az elődöntőkre, melyen a Felsőpakony 11-esekkel jutott a döntőbe a Perbál ellenében, míg a másik ágon a Gödöllői SK magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott Dunaharasztiban, így története során – 2011 után – második alkalommal játszhat finálét a serlegért.

Ugyancsak tegnap mérkőztek meg a versenyben lévők a Magyar Kupa pótselejtezőjében a még kiadó két országos főtáblás helyért, amelynek során két korábbi Amatőr Kupa-győztes együttesünk kerekedett felül. A 2021-ben első Fémalk-Dunavarsány idegenben büntetőkkel múlta felül a Dunakanyar-Szentendrét, míg a 2014-ben nyertes Pilis-Legenda Sport Tápiószentmártonban győzött az Aranyszarvassal szemben.

A Pest Megyei Kupa, elődöntők:
Perbál – Felsőpakony 1–1, 11-esekkel: 3–4
GÓL: Bayer B., ill. Nagy Sz.
Részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/25493/6/1834058.html

Dunaharaszti – Gödöllői SK 1–4
GÓL: Sajgó Z., ill. Hámor Zs., Mertse Á., Koziorowski R., Balogh B.
Részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/25493/6/1834059.html

  Története során a Gödöllői SK 2011 után második alkalommal jutott be a Pest Megyei Kupa döntőjébe (Fotó: Patkovics Bence)

A Felsőpakony – Gödöllői SK párharc egyben azt is jelenti a Pest Megyei Kupa 2007 óta íródó újkori történetében, hogy az idei lesz a harmadik olyan alkalom, amikor két megyei I. osztályú gárda játszhatja majd a döntőt, erre eddig először 2011-ben, Nagykőrösön a Törtel – Gödöllői SK (2–0) párharcban volt példa, majd öt évvel később, 2016-ban a Tura – Viadukt-Biatorbágy döntő (2–1) jelentett hasonló klubbesorolást. (Előnézeti képünkön a Perbálon 11-esekkel továbbjutó Felsőpakony csapata látható. Fotó: Barta Zoltán.)

Pest Megyei Kupa Magyar Kupa pótselejtezők:
Dunakanyar-Szentendre – Fémalk-Dunavarsány 2–2, 11-esekkel: 3–5
GÓL: Füry M., Fischer Zs., ill. Szabó E., Füry M. (öngól).
Részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/27104/1/1834062.html

Aranyszarvas-Masterplast – Pilis-Legenda Sport 0–1
GÓL: Gyökér T.
Részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/27104/1/1834061.html
A Fémalk-Dunavarsány és a Pilis-Legend Sport csapata ezzel jogot szerzett a MOL Magyar Kupában a főtáblán való részvételre.

A két, frissen döntőbe jutó együttes vezetőedzőjét, valamint a sikerből oroszlánrészt vállaló egy-egy játékost kérdeztünk a továbbjutással, illetve az idei kupasorozattal kapcsolatban.

MEGYESI LÁSZLÓ, a Felsőpakony vezetőedzője:
– A Dunavarsány után a Perbált is büntetőkkel búcsúztatták. – Mennyire tudta nyomás alá helyezni a csapatát a Perbál?
– Erős Perbálra számítottam az eldöntőben, valamint arra, hogy inkább ők fogják a labdát birtokolni, ami be is igazolódott. Ritkán élünk át ilyet még a „megye-egyben” is, mint amit ők hoztak az első félidőben. A szünetben szükségszerűen cseréltünk, sőt szerkezetet is kellett váltanunk. A játék képe ugyan nagyjából megmaradt, viszont rendkívül veszélyes ellentámadásaink voltak a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Nagyon akartuk a sikert, ez egyaránt igaz a szurkolókra, a csapatra, a teljes felsőpakonyi közösségre is. Megcsináltuk, és csak ez számít! Nagyon boldogok vagyunk!

– Döntőbeli ellenfelük a Gödöllő lesz, amellyel van még hátra egy hazai bajnokijuk is. Hasonló volt a „képlet” a ’varsányiak ellen is. Ez lehet jó előjel a Felsőpakonynak?
– Az ősszel egyszer már sikerült – ráadásul idegenben – nyernünk a Gödöllő ellen. Egyébként is, nyugodtan állíthatom, hogy a miénk egy bravúrcsapat, amelynek a kupasorozat igazán jó terep.

– A bajnokság és a kupa kettős terhelése komoly kihívás az edző számára is. Van fontossági sorrend?
– A keretünk 21 fős, benne mindenkinek fontos szerepe van. Nincs sorrend, nincs biztos kezdőcsapat, „sztárjátékosok” sem jellemeznek minket. Jelenleg generációváltáson megyünk át, amelynek során az idősebbek és a nagyon fiatal játékosok nem mindig tudják ugyanazt hozni. Egyetlen mérkőzésen bármi lehetséges, a kupadöntőbe jutással már így is sporttörténelmet írtunk, amit maximálisan megérdemelt ez futballszerető közösség. A kérdése második felére válaszolva: nincs pihentetés, nincs fontossági sorrend, a bentmaradás számunkra éppolyan lényeges és elérendő cél, ugyanakkor természetesen a döntőre sem feltartott kézzel érkezünk. Csapatom és én magam is mindig, mindenhol nyerni akarunk. Egy nagy elődöt idézve azt úgy fogalmaznék: én csak győzelmet tervezek, a vereség az jön magától...

GYŐRI ZOLTÁN, a Gödöllői SK vezetőedzője:
– A vártnál talán simábban, három góllal győztek az egyik nagy bajnoki riválisok otthonában. A pálya mellől nézve is ennyire egyértelmű volt a mérkőzés?
– Kétségtelen, nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, nyugodtan készültünk, jól fókuszáltunk a célra, és végig szervezettek voltunk. A ’Haraszti veszélyes ellenfél, kimondottan jó játékosállománnyal és edzőkkel rendelkezik, de ezúttal kijelenthetem: ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe.

– Miben múlták fel a Dunaharasztit?
– Mint már említettem, a mérkőzés teljes egészében szervezettek voltunk, és jól sikerült a félidei szerkezetátalakítás is, ami még nagyobb stabilitást eredményezett a csapat védekezésében. A helyzeteinket jó arányban tudtuk értékesíteni, ami sosem mellékes az eredményesség vonatkozásában.

– Egyik korábbi nyilatkozatában említette, hogy az eredményes Pest Megyei Kupa-szereplés egyfajta kompenzáció lehet a bajnokságbeli botlásokért. Még a duplázás is simán összejöhet, azaz nincs elveszve a szezon.
– Másfél éve dolgozom Gödöllőn, ezalatt bajnokságot és Pest Megyei Szuperkupát nyertünk, természetes, hogy szeretnénk még begyűjteni ezek mellé a Pest Megyei Kupát is. Korábban egyik címmel sem rendelkezett az egyesület, így ez nekem hatalmas megtiszteltetés, a munkám egyértelmű visszaigazolása, kiváló visszacsatolás is egyben. A címek bezsebelése új élmény a játékosoknak, amit már senki sem vehet el tőlük. A bajnokságban volt pár hét holtpont, amiből szerintem sikeresen felálltunk. Maximálisan koncentrálunk az előttünk álló feladatokra. Szeretnénk elérni az „osztályozós” helyet a bajnokságban, és abban is biztos vagyok, a csapat mindent meg is fog tenni az elkövetkezendő pár hétben, hogy ezt a célunkat is elérjük.

– Mit szól a Felsőpakony elleni fináléhoz. Erre számított?
– Amelyik együttes bejut az elődöntőbe, az csakis jó csapat lehet. Nem morfondíroztam a kérdésen, teljesen mindegy, ki az ellenfél, hiszen, ha kupagyőztes akarsz lenni, akkor mindenkit le kell győznöd. Jókat hallottam a Perbálról és a ’Pakony is remekül felkészített csapat a megyei I. osztályban. Egyébként ezúton is gratulálok a Felsőpakonynak a döntőbe kerüléshez. Várjuk a finálét, remélem, nagy érdeklődés fogja övezni az összecsapást.

HÁMOR ZSOMBOR, a Gödöllői SK játékosa: – Nagyon jó érzés volt visszatérni a ’Haraszti pályájára a tavaly megnyert bajnoki döntő után. Amikor kivonultunk a gyepre, szerintem mindenki azt a rengeteg nézőt képzelte oda, akik akkor kilátogattak a mérkőzésre, bár az is igaz, most sajnos kevesebben voltak, ám a tét így is óriási volt. A bajnoki cím megszerzése és az augusztusban, a Bugyi ellen megnyert Pest Megyei Szuperkupa-döntő után most a Pest Megyei Kupát is szeretnénk megnyerni, ennek a tudatában mentünk ki a pályára. Kicsit álmosan kezdtük a találkozót, utána viszont véleményem szerint, a tavaszi idény legjobb játékával rukkoltunk elő, melyet megpróbálunk a bajnokságra is átmenteni. Ameddig matematikai esélyünk van abban a sorozatban az első helyre, addig nem fogjuk feladni a harcot. Számomra azért is különösen jó érzés, hogy bejutottunk a döntőbe, mert a tavalyi Szuperkupa-finálén sérülés miatt nem tudtam játszani, de az ilyesféle hangulatot volt már szerencsém átélni a Pest Megyei Amatőrválogatottal, teljesen más ezeknek a döntőknek a hangulata. A Felsőpakony elleni találkozóra kitérve, szeretnénk majd revansot venni a rajtuk az őszi bajnoki mérkőzés után, ahol sajnos egygólos vereséget szenvedtünk. Az lesz a célunk, hogy nyomás alá helyezzük őket, mindenesetre bizakodva várom a mérkőzést.

SÁSDI DOMINIK, a Felsőpakony játékosa, az előző szezon tavaszi idényében a Gödöllői SK kapusa volt: – Úgy gondolom, a Vecsés ellen megnyert kupamérkőzés után kezdtük elhinni, hogy sokáig el tudunk majd jutni a sorozatban. Nem jó előjelekkel érkeztünk Perbálra, ugyanis a hétvégén nagy pofonba szaladtunk bele, éppen az imént említett Vecsés otthonában. Jó csapathoz látogattunk, viszont felkészülten érkeztünk, mindenképpen ki szerettük volna harcolni a döntőbe jutást. Kicsit görcsösen kezdtük a mérkőzést, ennek eredményeképpen megszerezte a vezetést a hazai együttes. A félidőben aztán átbeszéltük a dolgokat, szerencsére meg is változott a játék képe, sokkal határozottabban és harciasabban mentünk ki a második játékrészre, gyorsan ki is egyenlítettünk. Ezek után – immáron harmadjára – bebizonyítottuk, hogy kötélből vannak az idegeink és a szétlövésből mi jöttünk ki győztesen. Szeretnénk ezt a szereplést átmenteni a bajnoki találkozókra is, hiszen a következő szezont is a megyei I. osztályban kívánjuk tölteni. Még nyolc „döntőnk” van hátra a mostani szezonból a kupadöntővel együtt, ezeken maximálisan oda kell tennünk magunkat. A Gödöllő személyében a megye egyik legjobb csapatával fogunk találkozni, számomra különösen érdekes összecsapás lesz, ugyanis egy éve még náluk futballoztam, így bíztam abban, hogy mellettünk ők fognak majd bejutni. Reménykedem a sok nézőben, abban, hogy sikerül megtölteni a döntő helyszínének a lelátóját, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a végén mi emeljük a magasba a trófeát, és emellett még abban, hogy a bajnokságban is meg tudjuk őket „fricskázni”.

https://www.facebook.com/sportszelet.online/ nyomán


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok