Pest Megyei Női Kupa: a döntőbe jutás a tét

2023. március. 17., 12:08   |    

Pest Megyei Női Kupa: a döntőbe jutás a tét

Március 19-én, vasárnap 14:00 órakor az elődöntőkre kerül sor a Pest Megyei Női Kupában, melynek keretében – mint arról korábban már beszámoltunk – az egyik ágon Valkó – Érd, a másikon pedig Vácrátót – Ócsa párharcokat rendeznek a döntőbe jutásért.

Miután két héttel ezelőtt a tavalyi kupadöntős Ócsa hazai pályán 2–1-re legyőzte a címvédő Gödöllőt, eldőlt, hogy az idei kiírás végén mindenképpen új név kerül majd a Pest Megyei Női Kupa trófeára. A végjátékhoz közeledve megkérdeztük a még versenyben lévő csapatok edzőit, ők hogyan látják a hétvégi esélyeiket.

Az elődöntők programja:
Március 19., vasárnap
Valkó – Érd; Vácrátót – Ócsa (egyaránt 14:00).

JAKUS ROLAND, a Vácrátót edzője: – Óriási elismerés és öröm, hogy új csapatként az elődöntőben szerepelünk. Az elmúlt egy év izgalmakkal teli volt, de mindenképpen szeretnénk bejutni a döntőbe. A négy együttes közül az Ócsát gondolom a legerősebbnek, így nehéz mérkőzésre számítok, de felkészültünk, és alig várjuk, hogy szurkolóink előtt mindent megtegyünk a győzelemért.

MOLNÁR LÁSZLÓ, az Érd edzője: – Nem ismerem, és eddig nem is láttam még játszani leendő hétvégi ellenfelünket, így gyakorlatilag fejest ugrunk az ismeretlenbe. Egy hiányzónk valószínűleg lesz, Szekér Anita játéka bizonytalan, ugyanis a héten betegséggel küzdött. Számunka egyébként ugyanolyan fontos a kupaszereplés is, mint bármelyik bajnoki mérkőzés, nem helyezzük egyik sorozatot sem a másik elé, ha már idáig eljutottunk.

PÉNZES TAMÁS, az Ócsa edzője: – Heti két edzés jelentette a felkészülésünket, illetve volt már egy tavaszi bajnoki mérkőzésünk is az Érd ellen. Sajnos betegség miatt a kapusunkat nélkülöznünk kellett az elmúlt héten, de jó hír, hogy vasárnapra már mindenki „hadra fogható” lesz, és előreláthatólag teljes kerettel tudunk elutazni Vácrátótra. Senki sem véletlenül került a legjobb négy közé, így nincs okunk lebecsülni ellenfelünket sem. Az eddigi eredményeikből kiindulva, nagyon jól védekező csapattal találkozunk, akik legutóbb büntetőkkel jutottak tovább, amit mi mindenképpen szeretnénk elkerülni. Csapatom idén is döntőt szeretne játszani, és ezért mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön elérnünk a célunkat. A szurkolóink ezúttal is elkísérnek bennünket, a támogatásuk sokat számít majd a lányoknak.

SÁRA FERENC, a Valkó edzője: – Háromesélyes meccsnek megyünk neki. Nem ismerjük az ellenfelet, nem tudjuk, mire számíthatunk tőlük. A lányok nagyon várják már, szeretnének továbbjutni és döntőt játszani. Sok nézőnk lesz az biztos, úgyhogy nagyon készülünk. A legjobb tudásunk szerint állunk bele a mérkőzésbe, a bajnokságban pedig területi alapon készülünk a hosszú utazásokra, aztán majd a hétvégén eldől minden.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok