Pest Megyei Női Kupa: Hazai pályán vághat vissza a megerősödött Ócsa a Gödöllőnek

2023. március. 03., 16:02   |    

Pest Megyei Női Kupa: Hazai pályán vághat vissza a megerősödött Ócsa a Gödöllőnek

Egy héttel a bajnokság tavaszi folytatását megelőzően szombaton két, vasárnap pedig a Pest Megyei Női Kupa 2. fordulójának egy mérkőzésével rajtol el hivatalosan is az idei év a hölgyek ¾-pályás küzdelmeiben. A négy közé jutásért összekerült egymással az elmúlt év kupadöntőjének két résztvevője, a címvédő Gödöllői SK és a mostani szezonra alaposan megerősített Ócsa.

A megyei kupasorozat soron következő köre is tartogat(hat) izgalmas párharcokat, elég csak az Ócsa – Gödöllői SK mérkőzésre gondolni, 2022 júniusában ugyanis eme két együttes játszotta a finálét Cegléden, és akkor a jobb erőkből álló gödöllőiek fölényesen, 3–0-s első játékrészt követően 6–1-re győztek. Azóta sok minden történt mindkét csapat haza táján, játékosok jöttek-mentek, a bajnoki eredményeket figyelembe véve pedig egyértelműen közeledett egymáshoz a két együttes, így alighanem lényegesen szorosabb és kiegyenlített mérkőzésre van kilátás Ócsán. S ha már a párharcoknál tartunk, egyaránt kétesélyesnek tűnik a Kistarcsa – Valkó és a Kék Duna – Vácrátót mérkőzés, előbbi esetében a hazaiaknál több egykori kerepesi, míg a vendégeknél számos volt tóalmási labdarúgó lép majd pályára, míg az utóbbi párosításnál a vendégeknél az a Jakus Roland ül majd a kispadon, aki korábban volt a Kék Duna edzője, és távozása után több volt játékosa is vele tartott Vácrátótra. Egyedül az érdiek nézhetik „páholyból” a hétvégi küzdelmeket, hiszen a Páty visszalépése miatt Molnár László csapata játék nélkül jutott a legjobb négy közé.

A Pest Megyei Női Kupa 2. fordulójának párosításai:
Március 4., szombat: Kistarcsa – Valkó, 10:00. Kék Duna – Vácrátót (Kosdon), 14:00.
Március 5., szombat: Ócsa – Gödöllői SK, 13:00.

A játéknap rangadójához visszatérve, megkérdeztük a két szakvezetőt is az esélyekkel, illetve csapatuk téli felkészülésével kapcsolatban.

PÉNZES TAMÁS, az Ócsa edzője: Sajnos a felkészülésünket hátráltatta, hogy nálunk sokan befejezték a labdarúgást és Poprádi Anna személyében fontos játékosunk távozott a Ferencvároshoz. Gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építenünk, hat új labdarúgót muszáj beépítenünk az együttesbe, emiatt elég korán el is kezdtük a felkészülést. Az öt lejátszott edzőmérkőzésünkből kiindulva bizakodóak lehetünk az előttünk álló tavaszi idényben. A felkészülés során NB II-es riválissal, a Honvéddal is játszhattunk, mindegyik megvívott mérkőzésünket magabiztos győzelemmel zártuk. Az egyértelműen látszik, egyénileg nagyon jó játékosok alkotják a jelenlegi Ócsát, és az is igaz, csapatszinten kell még fejlődnünk, de nagyon jó úton haladunk. Hogy mire számítok a mérkőzésen? A tavalyi döntős csapatomból két játékosom, Pelsőczi Dalma és Juhos Judit maradt. Akkor a két csapat között komoly minőségbeli különbség volt, de a mostani jól sikerült átigazolásainknak köszönhetően már egyenrangú ellenfelek csatája előtt állunk. Csapatom minden egyes tagja sikerre éhes, biztos vagyok benne, ezúttal sokkal nehezebb dolga lesz a Gödöllőnek. Amelyik fél jobban akarja majd a győzelmet, az fog diadalmaskodni és továbbjutni.

NAGY IMRE, a Gödöllői SK edzője: – A téli felkészülésünk a ráfordított időt és az elvégzett munka mennyiségét tekintve egyaránt rendben volt. Január 15-én, hazai környezetben kezdtük el a közös munkát, amelynek során annyi változás történt, hogy a korábban megszokott három helyett egy héten csak kétszer tudtunk edzeni, de a bajnokság során visszaállunk az eddigi, jól bevált rendszerre. Nándori Emma fél év után visszatért hozzánk a Vasastól, Csicsiri Dominika hosszabb kihagyás után újrakezdte a játékot; ők ketten komoly erősítést jelentnek számunkra a tavaszi folytatásban. Sérülés miatt nem, de utánpótlásedzői elfoglaltságaik miatt Králik Fanni és Orbán Csilla nem állhat majd rendelkezésünkre az ócsai mérkőzésen. Egészséges önbizalommal várjuk a vasárnapi kupamérkőzést, amelyen természetesen célunk a továbbjutás kiharcolása jó erőkből álló ellenfelünk otthonában.

A Pest Megyei Női Kupa 2. fordulójának részletes(ebb) műsora:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/25572/2.html

A Pest Megyei Női Kupában továbbjutó csapat meghatározása:

– a rendes játékidőben győztes csapat;

– döntetlen esetén, ha különböző bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor az alacsonyabb osztályú csapat;

– döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás 4-4 (négy-négy) büntetőpontról végzett rúgással dől el (tehát nincs hosszabbítás) a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (döntetlen esetén további egy-egy rúgás az első hibáig).

 

A Pest Megyei Női Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok