Pest megyei U19-es és U16-os Bajnokok Tornája: a Sülysápi Gyerekfoci, a Vác-Deákvár, a Dány, a Ferihegy-Sportakadémia és az Albertirsa neve került fel a serlegre

2022. június. 21., 13:56   |    

Pest megyei U19-es és U16-os Bajnokok Tornája: a Sülysápi Gyerekfoci, a Vác-Deákvár, a Dány, a Ferihegy-Sportakadémia és az Albertirsa neve került fel a serlegre

Az elmúlt hétvégén két korosztály, az U19-esek és az U16-osok három osztályában (II., II. és IV.) került sor az idei Bajnokok Tornájára. Két helyszínen, Sülysápon és Vecsésen egyetlen találkozó döntött az „abszolút elsőségről”, s mindkét esetben a hazai pályán játszó egyesület, a Sülysápi Gyerekfoci, illetve a Ferihegy-Sportakadémia örülhetett. Három helyen, Zsámbokon, Albertirsán és Piliscsabán pedig tornarendszer szerint alakultak ki a végső helyezések, s végződtek a Vác-Deákvár, az Albertirsa (cikkünk előképén láthatók) és a Dány elsőségével.

Értékelő körképünkben természetesen ezúttal is megszólaltattuk a résztvevő együttesek edzőit, mondják el, hogyan látták az övéik szereplését a szezon, illetve a Bajnokok Tornája során. A díjakat Zsámbokon és Vecsésen Nagy Henrietta szervező, Piliscsabán Gyetvai Péter, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársa, Albertirsán Kovács Tibor, Vecsésen pedig Nagy György szövetségi ellenőrök adták át.

II. osztályú U19-es Bajnokok Tornája:
Sülysápi Gyerekfoci – Péceli Spartacus 2–0 (0-0)
GÓL: Bíró Á., ill. Farkas B.

POTOCZKI ZSOLT, a Sülysáp játékos-edzője: – Nagyon jó erőkből álló, felkészült ellenféllel játszottunk, a Bajnokok Tornájának mérkőzése méltó volt a két csapathoz. A vendégeknek is megvoltak a helyzetei, el kell ismerni, akár fordítva is alakulhatott volna az eredmény, de ellenfelünk kihagyta a kínálkozó lehetőségeit, míg mi a kevés helyzetünkből kettőt értékesíteni tudtunk, és ez döntött a javunkra. Ami pedig a bajnokságot illeti, szerencsére elkerültek minket a betegségek és a sérülések, ez nagyba hozzájárult ahhoz, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot. Gratulálok a fiúknak!
SÍK PATRIK, a Péceli Spartacus edzője: – Nem volt ismeretlen a két csapat egymásnak, ősszel ugyanis már találkoztunk egymással, nagyjából tehát tudtuk, mire számítsunk. Akkor is szoros meccset vívtunk, ezúttal sem volt másként. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, hiába érkeztünk jól a bepasszolt labdákra, az ellenfélből mindig volt, aki tisztázzon az utolsó pillanatban. Gratulálok a Sülysápnak és további sok sikert kívánok nekik, szép szezont futottak! Az enyémeknek szeretném megköszönni, hogy számíthattam rájuk, nagyon jó kis összetartó társaság lettünk. Mindenkinek jó pihenést kívánok a nem túl hosszú nyári szünetre!

III. osztályú U19-es Bajnokok Tornája (Zsámbok):
Vác-Deákvár – Pilis 1–0 (0–0)
GÓL: Kővári G. (11-esből).
KIÁLLÍTVA: Szegedi M. (Pilis) a 22. percben (a második sárga lap után).

Pilis – Zsámbok 1–0 (0–0)
GÓL: Pintér S.

Zsámbok – Vác-Deákvár 0–1 (0–1)
GÓL: Kalencsik B.

Végeredmény: 1. Vác-Deákvár 6 pont; 2. Pilis 3 p; 3. Zsámbok 0 p.

TELEK ÁRPÁD, a Vác-Deákvár vezetőedzője: Jól éreztük magunkat a tornán, ugyanis nagyon barátságos hangulatban telt az egész esemény. Kis csúszás ugyan volt az időpontokban, s ez kicsit átírta a napi programunkat, de végül is nem volt probléma. Jó csapatok ellen tudtunk játszani, szoros eredmények születtek, melyekből mi jöttünk ki győztesen. Büszke vagyok a játékosaimra, ugyanis egész évben kiváló teljesítményt nyújtottak és szerencsére a mostani Bajnokok Tornáját is meg tudtuk nyerni.

KEREPESZKI ZOLTÁN, a Pilis vezetőedzője: – Tizenkét fővel, több meghatározó labdarúgóm hiányában tudtunk elutazni a tornára, így ennek fényében büszke vagyok a fiúkra, hogy ennyire helytálltak. Az első meccset tompán indítottuk, s amikor kezdtünk feléledni, sajnos akkor kiállították a csapatkapitányunkat, Szegedi Mátét, így tíz emberrel végül az utolsó percekben bekapott 11-es góllal kikaptunk a Vác-Deákvártól. A Zsámbok ellen 11-en maradtunk, hősies védekezésünknek és Bakos Richárd kiváló kapusteljesítményének köszönhetően kibekkeltük a mérkőzést, sőt Pintér Simon jól eltalált lövésének köszönhetően az utolsó percben még a győztes gólt is megszereztük. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak ehhez a teljesítményhez és a hozzáálláshoz! Köszönjük a zsámboki egyesületnek a rendezést, gratulálok a Vác-Deákvár csapatának a győzelemhez!

KOVÁCS VIKTOR, a Zsámbok vezetőedzője:– Óriási öröm és elismerés, hogy hazai környezetben rendezhettük meg a tornát. Az egész szezon megkoronázása volt ez a bónusz játék, ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de így is nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ha az első meccsen, a Pilis ellen csak mi támadtunk 49 percig, berúgjuk a helyzeteinket, akkor a Vác-Deákvár ellen nem esünk szét fejben. Mindhárom meccs 1–0-val végződött, ebből is látszik, mennyire apró nüanszokon múlt az egész. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen együttes edzője lehetek.

IV. osztályú U19-es Bajnokok Tornája (Piliscsaba, Dévényi Antal Sportközpont):
Elődöntők:
Dány – Piliscsaba 0–0, 11-esekkel: 3–2
Kerepes – Abony KID 0–2 (0–1)
GÓL: Molnár B., Pribély Sz.

A 3. helyért:
Piliscsaba – Kerepes 2–1 (2–1)
GÓL: Tüske M., Molnár L., ill. Ilyés R.

Döntő:
Dány – Abony KID 1–0 (1–0)
GÓL: Szabó D. (11-esből).

Végeredmény: 1. Dány; 2. Abony KID; 3. Piliscsaba; 4. Kerepes.

LITKEY MÁTÉ, a Dány vezetőedzője: Köszönettel tartozunk az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársainak, hogy megszervezték a tornát, nagy élmény volt a gyerekeknek, így még inkább futballistának érezhették magukat. Jó színvonalú mérkőzések voltak, viszont a nagy meleg rányomta a bélyegét a teljesítményekre, látszódott, hogy máshogy mozogtak a játékosok. Ettől függetlenül mind a négy együttes jól futballozott, mindenhol ügyes játékosok találhatóak. Az elődöntőben kiélezett, „egál” mérkőzésen büntetőkkel tudtunk csak bejutni a döntőbe, ahol a sorsolásnak is köszönhetően valamivel kipihentebbek voltunk. A nagyon jó játékerőt képviselő Abonyt fizikálisan múltuk felül, utána pedig a gyerekek nagyon örültek a díjazásnak.

NÉMEDI TIVADAR, az Abony KID vezetőedzője: Összességében nagyon jól éreztük magunkat, fontosnak tartom, hogy sikerült megrendezni a tornát. Nagyon jó, hogy a IV. osztályról sem feledkeztek meg, hiszen ezek a srácok ugyanannyit dolgoztak, mint a többi osztályban résztvevők. Szoros eredmények születtek, bármelyik együttes megnyerhette volna a tornát, egyenlő erőviszonyok voltak. Remek szervezésnek voltunk a részesei, örültünk, hogy itt tudtunk lenni. A Kerepes elleni találkozón nagyobb tempóban játszottunk, viszont a döntőben fizikálisan felülmúlta Dány a nagyon fiatal átlagéletkorú gárdámat, akikre büszke vagyok, hiszen nagyot küzdöttek és teljesítették azt, amit kértem. Köszönöm szépen az elnökünknek, Molnár Károlynak, hogy kiváló feltételek között készülhettünk, megteremtett mindent ahhoz, hogy profin tudjunk dolgozni.

KOVÁCS JÓZSEF, a Piliscsaba vezetőedzője: Teljesen azonos szinten lévő együttesek játszottak egymással, így szerencsére kiegyenlített mérkőzéseket hozott a Bajnokok Tornája. Néha volt ugyan némi kis „parázs”, de ez természetesen benne van az ilyen eseményekben. Összességében küzdelmes, de sportszerű összecsapások voltak a nagy melegben. Úgy gondolom, a torna jól sikerült, örülünk, hogy meg tudtuk rendezni.

BENKŐ LAJOS CSABA, a Kerepes technikai vezetője: Nagyon jól éreztük magunkat a tornán, viszont a meleg szemmel láthatólag hatással volt a játékosokra. Felszabadultan futballoztunk, igazából nem volt semmi probléma, de a saját játékunkat nem tudtuk ugyanolyan szinten hozni, mint ahogy tettük korábban a bajnokságban. Volt három fontos hiányzónk is, talán a srácokon lehetett látni, hogy kissé görcsösek, de büszke vagyok rájuk, mert odatették magukat és megvalósították, amit kértem tőlük.

II. osztályú U16-os Bajnokok Tornája:
Ferihegy Sportakadémia (Vecsés) – Perbál 5–3 (1–0)
GÓL: Tasnádi M. (2), Kótai K. (2), Bárdos A., ill. Simon M., Kovács B., Farkas M.
PALOTAI PÁL, a Ferihegy-Vecsés edzője:Először is szeretnék köszönetet mondani az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának, hogy a IV. osztályban is részt vehettünk a Bajnok Tornája selejtezőjén, ám ott sajnos Albertirsán, remek körülmények közepette kikaptunk, ami után sok sikert kívántunk az ’irsaiaknak, és innen is gratulálunk a tornagyőzelmükhöz! A Perbál elleni találkozónk rendkívül sportszerű és fordulatos volt, először mi vezettünk, majd sikerült fordítania ellenfelünknek, a végén azonban mi örülhettünk. Véleményem szerint nagyon kulturált játékkal rukkoltak elő a vendégek, akiket a lefújást követően természetesen megvendégeltünk. Nagyon örültünk, hogy kupát kaptunk és átadtuk a bajnoki aranyérmeinket, valamint a serleget is a srácoknak. Szerintem összességében tisztességes Bajnokok Tornáját sikerült rendeznünk, mindezt korrekt játékvezetés mellett. Méltó befejezése volt a szezonnak.
KÁLDI SÁNDOR, a Perbál edzője:Nagy melegben zajlott a találkozó, ahol a helyzeteink alapján az első tíz percben akár már 3–0-ra is vezethettünk volna, sajnos azonban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A viszonylag eseménytelenebb első félidő után a második játékrész érzelmekben meglehetősen gazdagra sikeredett, előbb ellenfelünk vezetett, majd megfordítottuk az eredményt, további három kapufát rúgtunk, végül azonban a Vecsés tudta lezárni a mérkőzést. Véleményem szerint a döntetlen reálisabb lett volna, de így is a szezon egyik legjobb kilencven percét játszottuk. Szeretnék gratulálni a Vecsésnek, nagyon kulturált és szimpatikus volt, a játékuk és a körülmények tekintetében egyaránt.

IV. osztályú U16-os Bajnokok Tornája (Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep):
Elődöntők:
Albertirsa – Felsőpakony 2–1 (1–0)
GÓL: Német G. (2), ill. Szabó M.

Solymár – Aszód Utánpótlásáért 6–3 (4–2)
GÓL: Vecsey T.(2), Gerő M. (2), Barna P., Keleti A., ill. Balogh K., Gyimesi B., Szenti P.

Az Aszód Utánpótlásáért a 4. helyet szerezte meg

A 3. helyért:

Felsőpakony – Aszód Utánpótlásáért 7–4 (2–3)
GÓL: Aczberger A. (6, egyet 11-esből), Zay B. (11-esből), ill. Balogh K. (3), Tóth A (11-esből).

A Felsőpakony lett a harmadik

Döntő:
Albertirsa – Solymár 3–0 (1–0)
GÓL: Német G (2), Horhi L.

A tartalékos Solymárnak meg kellett elégednie a második hellyel

Végeredmény: 1. Albertirsa; 2. Solymár; 3. Felsőpakony; 4. Aszód Utánpótlásáért.

VARGA VIKTOR, az Albertirsa U16-os csapatának edzője:Igazán komolyan készültünk a srácaimmal a tornára. Tavaly az U15-ös Bajnokok Tornáját is mi rendezhettük, akkor harmadikok tudtunk lenni, ezek után idén, mondhatni, még komolyabban vettük a tornát és felkészültünk a vendég együttesekből. Az első találkozón a gyakorlatilag jobban koncentráló csapat tudta megnyerni a mérkőzést, a döntőben pedig külön öröm volt számomra, hogy – energia hiányában is, de – fel tudtuk venni a versenyt a Solymárral és mindent beleadva jó kis kilencven percet tudtunk játszani. Ezekkel a srácokkal nagyon régóta dolgozunk együtt, két éve még az U14-et nyertük meg, tavaly pedig a már említett U15-ben sikerült nagyon szoros verseny után győzni, most pedig az U16-ban sikerült diadalmaskodnunk. A Bajnokok Tornája elsőséggel egyértelműen feltettük a koronát a teljesítményünkre. A sorozat előtt úgy voltunk vele, hazai környezetben mindent beleadva be kell húznunk az aranyérmet, úgy gondolom, tökéletesen sikerült megoldanunk a feladatunkat, ezért elégedett vagyok a csapatommal. Hosszú évek óta dolgozunk együtt, úgy érzem, beérett az a munka, amit eddig együtt elvégeztünk, és ki tudja, hol van még ennek a vége?

MOLNÁR RICHÁRD, a Solymár U16-os csapatának edzője: Nagyon örültünk a tornának, hogy van még egy plusz lehetőség a gyerekeknek. Egyetlen dolgot bántunk csak, hogy nem előbb tudtuk meg az időpontját, így mi is csak kevés cserével mentünk el, és nem a legerősebb összeállításunkban, ugyanis a házi gólkirályunk, Wakai Zente sem tudott velünk tartani. A rendezés remekül sikerült, örültünk, hogy párhuzmosan két pályán tudtunk játszani. Nagyon meleg volt, így talán az időjárás is kiszívott minket a második mérkőzésünkre. Számunkra ismeretlenek voltak az ellenfelek, előzetesen úgy gondoltuk, az Aszód lehet a legerősebb rivális, az volt a tervünk, hogy a leginkább gólérzékeny játékosukat, Balogh Kevint – aki 38 góllal végzett a bajnokságban – megpróbáljuk kivenni a játékból, ami elég jól sikerült is. Már 4–0-ra is vezettünk, ekkor kissé elkényelmesedtünk, de szerencsére így is mi jutottunk be a döntőbe. Mivel csak három cserénk volt, ráadásul közülük ketten is kapusposzton szoktak szerepelni, így a fináléban meglehetősen fáradtak voltunk. Az Albertirsa erős együttes benyomását keltette bennem, gyorsan vezetést szereztek, a végén kitámadtunk az egyenlítés reményében, ellenfelünk azonban kontrák után újból betalált, így összességében megérdemelten nyerte meg a találkozót.

NAGY SZABOLCS, a Felsőpakony U16-os csapatának edzője:Az elődöntőben sajnos későn ébredtünk fel, gyorsan vezetést szerzett az Albertirsa, és bár a második félidőben bár ki tudtunk egyenlíteni, sajnos a végén kaptunk egy gólt, amit véleményem szerint kezezés előzött meg. Kár volt érte, mert döntetlenszagú találkozó volt, így azonban „csak” a bronzmérkőzés jutott nekünk. Az Aszód ellen az első félidőben gyorsan vezetést szereztünk, ám a félidő végére ismét hátrányba kerültünk. A szünetben próbáltam megnyugtatni a csapatomat, ha a második játékrészben továbbra is sikerül kontrollálnunk a játékot, akkor nem lesz probléma. Ezek után viszonylag sima győzelmet arattunk, megszerezve a bronzérmet. Köszönjük az Albertirsának a színvonalas szervezést és gratulálok nekik a tornagyőzelemhez!

NAGY ROLAND, az Aszód Utánpótlásáért edzője:Nehéz mit mondani, sajnos nem tudtunk teljes kerettel elutazni Albertirsára, rengeteg hiányzónk volt, többek között az első számú kapusunk sem tudott eljönni. Ebből kifolyólag nem tudtunk úgy szerepelni, mint elterveztük, bár a dobogóra jók lehettünk volna. Kitűnően éreztük magunkat, remek együttesek ellen játszottunk, sajnálom, hogy nem tudtunk azonos ellenfelei lenni a többieknek. Rettentően örülök csapatom bajnoki címének, és gratulálok valamennyi játékosaimnak! Köszönjük szépen a szervezést és az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság egész éves munkáját, valamint a házigazda Albertirsának is a rendezést. A rendezvény plusz lehetőség volt a játékosaim számára, hogy megmérettessék magukat a többi osztály bajnokaival szemben. Amennyiben a közeljövőben ismét sikerülne bajnokságot nyernünk, szívesen részt vennénk újból a tornán, remélhetőleg akkor már a teljes keretünkkel. Gratulálok az Albertirsa győzelméhez, és gratulálok a többi együttesnek is, hogy idáig eljutottak!

A fotókat az Albertirsa technikai vezetője, Dudás Szilvia bocsátotta rendelkezésünkre, segítségét ezúton is nagyon szépen köszönjük.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok