Pest vármegyei amatőrválogatott: részben megújult stábbal november 21-én kezdi a felkészülést a címvédő

2023. november. 10., 17:13   |    

Pest vármegyei amatőrválogatott: részben megújult stábbal november 21-én kezdi a felkészülést a címvédő

Eltelt újabb két év, a területi válogatottak ismét belevágnak egy többhetes projektbe, amelynek részeként december 2-án és 3-án a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának (TAVONT) selejtezőin mérettetik meg magukat. Pest vármegye legjobb amatőr futballistái – akárcsak két évvel ezelőtt – ezúttal is Gyulán, a Grosics Gyula Sportakadémia impozáns létesítményében mérkőznek majd meg Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye hasonszőrű alakulataival. Újabb extra motiváció lehet a mieink számára, hogy a december 9-én és 10-én rendezendő országos négyes döntő házigazdája az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság lesz, az elődöntőknek és a helyosztóknak pedig Pomáz ad otthont.

A két évvel ezelőtti győztes együttesünk szakmai stábja részben átalakult erre az évre. A vezetőedző, a sikerek egyik letéteményese Győri Zoltán maradt, igaz, a 2023/2024-es szezonban már a II. osztály, Északi csoportjában szereplő Pomáz-ICO gárdáját vezetheti bajnoki címre. Segítői Somogyi Tibor, az első osztályban újonc Perbál edzője és a Dunakanyar-Szentendre utánpótlásának szakmai vezetője, valamint az előző kiírásban győztes együttes mellett is már asszisztensedzőként dolgozó Sárközi Szabolcs, a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark NB II-es felnőtt férfi futsalcsapatának játékos-edzője lesznek. A szakmai trió munkáját Jakab Attila, az I. osztályban listavezető Gödöllői SK kapusedzője segíti, a technikai vezetői teendőket pedig Tóth Ambrus, a gödöllőiek hasonló pozíciót betöltő sportszakembere látja el. Az utazó keret kijelöléséig a november 21-én elkezdődő felkészülés időszak során a 33 fős bő keret a tervek szerint 7 napon összesen 11 foglalkozáson vesz majd részt. A régi-új vezetőedzőt, Győri Zoltánt kérdeztük a felkészülési időszakról.

– A válogatott mikor kezdi meg a közvetlen felkészülést a gyulai selejtezőkre?
– Senkit sem szeretnénk a még zajló bajnokság közben a klubcsapatából elkérni, s ezzel terhet rakni az adott játékosra egy esetleges heti plusz edzéssel, vagy belekavarni az adott egyesület és kolléga kialakított heti ritmusába. Ennek függvényében az első foglalkozást az utolsó lejátszott bajnoki meccs utáni hét keddjére, azaz november 21-re terveztük.

– A korábban megszokotthoz képest idén is edzőmérkőzésekkel színesíti a stáb a programot, vagy csak közös gyakorlások lesznek?
– Rengeteg kiváló futballista játszik a vármegyében, szeretnénk közülük minél többnek lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassák tudásukat országos szinten is. Viszonylag kevés időnk lesz a felkészülésre, és idén úgy gondoltam, inkább az egymás közötti játékokkal készülünk, mert így egyszerre 22 labdarúgót tudunk megnézni, és akár rögtön tudjuk is a hibákat javítani egy-egy játékmegszakítással.

– A játékosok feltérképezése során jelölteket adó rivális klubok mennyire voltak együttműködőek?
– Szinte mindegyik egyesülettel felvettem már a kapcsolatot, akivel még nem, azzal ezután fogom megtenni. Beszéltem elnökökkel, vezetőedzőkkel és eddig kivétel nélkül mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, amiért ezúton is hálás köszönet jár nekik. Azt gondolom, egy klubnak vagy edzőnek hatalmas megtiszteltetés, ha egy ilyen országos tornára meghívást kap valamelyik játékosuk vagy akár több is egy adott egyesületből. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt években kiváló játékospolitikát folytatott a klub, jó vezetői döntésekkel, és persze kitűnő szakmai munka folyt a tréningeken.

– Milyen válogatási elveket tart szem előtt a szakmai stáb? Érkeztek például előzetesen ajánlások, javaslatok a labdarúgókkal kapcsolatban?
– Két évvel ezelőtt nagy megtiszteltetést jelentett számomra, amikor a vezetőedzői posztra engem kértek fel. Akkor több mint 70 játékost néztünk meg mérkőzéseken a helyszínen és utána a válogató edzéseken. 2022-ben sikerült az országos döntőt veretlenül megnyernünk. Az akkor kialakított keret a mostaninak is a vázát fogja adni. Jelen pillanatban kollégáimmal 47 nevet írtunk össze a keretbe, akiket szeretnénk személyesen is megnézni. Ebben ráadásul az ajánlások még nincsenek is benne, közülük 33-at fogunk kiválasztani egy ugyancsak bő keretbe, ez lesz majd leszűkítve a 22 fős utazó létszámra.

– Két éve az I. osztályú Gödöllőre épült a megyeválogatott játékoskerete. 2023-ban honnét, hány helyről várhatóak a kerettagok?
– Összesen 11 egyesületből nézünk meg játékosokat és nagy valószínűséggel két-három sportszervezet adja majd a keretnek a gerincét.

– Saját csapatából, a Pomázból várható, hogy lehetőséghez juthat majd valaki?
– Igen, szóba kerül két-három labdarúgóm neve a kiválasztásnál, innentől már csak rajtuk múlik, milyen teljesítménnyel fognak kirukkolni a válogatókon...
Kovács Krisztián

Fotó: 6. MAVONT-döntőn győztes Pest megyei amatőrválogatott Balatonalmádiban, az elődöntő előtt 2022. február 5-én
(Igazgatóságunk kommunikációs partnere, a Sportszelet Online nyomán)


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok