Pest Vármegyei Futsal7végék: először nyert a Kakucs az öregfiúknál

2024. február. 23., 15:08   |    

Pest Vármegyei Futsal7végék: először nyert a Kakucs az öregfiúknál

A sorozat történetében első alkalommal nyert a Kakucs az öregfiúknál a Pest Vármegyei Futsalvégén. A 2023/2024-es kiírását lezáró, február 17-én Szigetszentmiklóson, a kézilabdacsarnokban megtartott, eredetileg négyesre tervezett döntő végül három együttes részvételével zajlott le, ugyanis a Dunakeszi betegségek és sérülések miatt nem tudta vállalni a játékot.

A Dunakeszi távolléte azt eredményezte, hogy a címvédő ProFee.hu-Inárcs játék nélkül jutott a fináléba, míg a másik ágon egy mérkőzést játszottak le a döntőbe jutásért, amelyet némi meglepetésre a kakucsiak 5–1-re megnyertek az eddigi ötszörös győztes érdi Asterix ellen, a másik – elmaradt – mérkőzés három pontját 3–0-s gólkülönbséggel az érdiek kapták.

Az elődöntők részletes jegyzőkönyvei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/28854/1.html

A döntőben a kakucsi együttes végül Simon Zsolt és Váradi Patrik góljaival – melyre csak Hazenauer Péter révén volt válasza az ellenfélnek – 2–1-re győzött, így a torna történetében ebben a korosztályban első alkalommal győzött.

A Profee.hu-Inárcs – Kakucs döntő részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/28854/3/1933583.html

A 12. Öregfiú Pest Vármegyei Futsal7vége végeredménye: 1. Kakucs; 2. ProFee.hu-Inárcs; 3. Asterix.

A csapatok részére a díjakat Gyetvai Péter, az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság IÁB-irodavezetője adta át. A mérkőzéseket Kovács Péter Róbert, dr. Molnár Péter és Páldi Ferenc vezették.

TÓTH FERENC, a tornagyőztes Kakucs csapatvezetője: – Sajnos a Dunakeszi visszalépésével három résztvevőssé alakult át a négyes döntő. A legigazságosabb lebonyolítás a hármas körmérkőzés lett volna, de ez bizonyos okokból nem volt kivitelezhető, így maradt az eredeti program, azaz az Inárcs erőnyerőként a döntőbe jutott, mi pedig az Érddel játszottuk az elődöntőt, melyen 5–1-es győzelmet arattunk, így jöhetett a döntő. Korrekt játékvezetés mellett magas színvonalú, sportszerű finálé volt, amelyen ezúttal a javunkra billent a mérleg nyelve, végül 2–1-re sikerült diadalmaskodnunk. Gratulálunk ellenfeleinknek, hiszen ahogy előtte is mondtam, valóban a napi forma döntött, szombaton mi bizonyultunk jobbnak. Ezzel a sikerrel Kakucs neve is felkerült a vándorkupára, ami egy évig most biztosan nálunk lesz. Szeretnénk megköszönni az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóságnak a remek szervezést és a körülményeket!

VARGA GÁBOR, a ProFee.hu-Inárcs elnöke: – Büszkeség számomra, hogy ilyen sportemberek alkotják csapatunkat. Közel az ötvenhez mindez elképesztő teljesítmény. A száraz tények pedig: az öregfiú Futsal7vége-sorozat döntőjében a kakucsi színekben induló inárcsi felnőtt futsal csapat 2–1-re legyőzte a mieinket a döntőben. Egy elpasszolt labdát követően Simon Zsolt köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba emelte a lasztit (0–1). Nem sokkal később Hasenauer Péter találatával egy szép támadást követően egyenlítettünk (1–1,) majd ismét egy hiba mezőnyben, és a kontrából megszerezte az újabb vezetést, egyben a győzelmet a Kakucs (2–1). Gratulálunk a győzelmükhöz! Sajnos a hiányzóinkat nem tudtuk pótolni, legfőképpen csapatkapitányunkat, Ughy Márkot és Simonyi Gábort hiányolhattuk, akik támadásban színezik a játékunkat, de természetesen Németh Péter vagy Schrancz Balázs hiánya is nagy érvágás volt, így a 10-15 évvel fiatalabb aktív futsalosok elhódították a kupát. Ezúton is gratulálunk hozzá! Nincs tragédia, három év alatt két arany és egy ezüstérem jött össze. Jövőre, reméljük, teljes csapattal és végre egy visszalépésektől mentes rangos sorozatban tudunk ismét harcba szállni az újabb bajnoki címért. Szép volt, fiúk!

GODÁNY BALÁZS, az Asterix-Érd elnöke, játékos-edzője: – Gratulálunk a négyes döntő három megjelent csapatának a teljesítményéhez és elért eredményeihez!

Fotós kollégánk, Sipos Hajnalka által készített képgaléria megtekinthető az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság hivatalos facebook oldalán az alábbi linkre kattintva:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.793505322810072&type=3

 

 

 


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok