Pest Vármegyei Futsal7végék: trónfosztás Üllőn, vagy tovább menetel az Airnergy?

2024. február. 02., 17:23   |    

Pest Vármegyei Futsal7végék: trónfosztás Üllőn, vagy tovább menetel az Airnergy?

Ismét egynapos fordulóra kerül sor február 4-én, vasárnap a Pest Vármegyei Futsal7végéken, amelyen ezúttal kilenc helyszínen összesen 129 mérkőzést játszanak a csapatok. A 23. (Férfi Felnőtt) Pest Vármegyei Futsal7vége mezőnyében a torna a végéhez ér, lévén 15:20-tól az üllői sportcsarnokban rendezik meg a négyes döntőt, melynek három tagja, a címvédő és négyszeres győztes fővárosi Airnergy, valamint az érdi Asterix és a Mogyoród FC-Astra Studios már tavaly is tagja volt a final fournak, míg a tornán újoncnak számító Gyöngyöshalász most először szerepelhet a legjobbak között.

A férfi felnőtt torna mellett természetesen az utánpótlás korosztályok sem pihennek, olyannyira, hogy az U11-eseknél az I. és a III. osztály, U19-ben pedig az alsó-, közép- és felsőház küzdhet az újabb pontokért. A három csoportban zajló 13. Serdülő (U17-es) Futsal7végén az A-jelű mezőnyben Gödön, a Balázsovits János, illetve Szentendrén, a Ferences Sportcsarnokban vasárnap véget érnek a küzdelmek, itt az Újpesti TE és a Dunakeszi vív nagy harcot az elsőségért, nem szem elől tévesztve a Talent 2019 I. és II. csapatát sem, akik matematikailag ugyancsak beleszólhatnak még az élmezőny végső sorrendjébe. Az öregfiúknál két helyszínen, Gödön és Mogyoródon – három-három találkozó erejéig – vigaszági mérkőzéseket játszanak, amelynek továbbjutói a jövő heti negyeddöntőkbe kvalifikálják magukat.

A 13. Serdülő (U17-es) Futsal7vége A-csoportjának hétvégi menetrendje:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/28417/4.html

Az üllő négyes döntő mérkőzéseit Aszódi Csaba, Fenyvesi Szabolcs és Muhari Gergő vezetik.

Elődöntők:
Airnergy – Gyöngyöshalász, 15:20.
Asterix-Érd – Mogyoród FC-Astra Studios, 15:55.
Gyöngyöshalász – Airnergy, 16:30.
Mogyoród FC-Astra Studios – Asterix-Érd, 17:05.
A 3. helyért: két elődöntő vesztese, 17:55.
Döntő: két elődöntő győztese, 18:40.

A 23. (Férfi Felnőtt) Pest Vármegyei Futsal7vége üllői négyes döntőjének részletes programja:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/28764/1.html

Az elmúlt öt év győztesei a felnőtteknél:
2018/2019: PILE-Szántó;
2019/2020: Airnergy (Budapest);
2020/2021: Airnergy (Budapest);
2021/2022: Airnergy (Budapest);
2022/2023: Airnergy (Budapest);
2023/2024: ???

Szokásunkhoz híven ezúttal is megkérdeztük a leendő főszereplőket, hogyan látják csapatuk esélyeit a Pest Megyei Futsal7vége idei négyes döntője kapcsán.

GABURA GYULA, a négyszeres győztes Airnergy elnöke, vezetőedzője: – Mostanra már ötödik alkalommal indulunk el a Pest Vármegyei Futsal7végén. Az első négy évben a felnőtt csapatunk a harmadosztályban szerepelt futsal szakágban, idén azonban – először – már NB II-es csapatként veszünk részt. Az elmúlt négy évben nagyszerű lehetőségként tekintettünk a Futsal7végére, ami a téli felkészülésünk betervezett programja, és egyébként is egy sikeres és remek kezdeményezésnek gondolunk. Külön öröm, hogy eddig négyből négy alkalommal tudtuk elhódítani a trófeát, azonban az idei évben kicsit másképp állunk a tornához. Sokkal nagyobb számban szerepeltetünk fiatalokat, és azt tartjuk legfontosabbnak, hogy ők kellő rutint tudjanak szerezni a bajnokságra. Persze a fiatalokon kívül azért van egy pár fős, tapasztaltabb magja is a csapatnak, akik továbbra is a keretben maradtak. A döntőre is ennek megfelelően készülünk, néhány rutinosabb játékosunk mellett zömmel fiatalokkal fogunk kiállni. Nem akarjuk megszakítani a jó sorozatunkat, így az idén is az a célunk, hogy mi emelhessük a magasba a kupát, de bárhogy lesz, már most kijelenthetem, jövőre is szeretnénk a részesei lenni ennek a versenysorozatnak.

GODÁNY BALÁZS, az Asterix-Érd elnöke, játékos-edzője: – Negyedik alkalommal jutottunk be a négyes döntőbe, voltunk már negyedikek, harmadikok és ezüstérmesek is. Bízunk benne, hogy idén a „kollekció” még hiányzó érmét, az aranyat is megszerezzük. Úgy gondolom, a sokszoros győztes Airnergy most is a fő esélyes. Célunk a döntőbe jutás, ahol majd megpróbálunk jól teljesíteni. Ez a hétvége lesz az ötödik a sorban, amikor a felnőtt versenysorozatban szerepelünk. Eddig általában nagyon alacsony korösszetételű kerettel vettünk részt, szinte kivétel nélkül huszonkét évnél fiatalabb játékosok léptek pályára. Bízunk benne, hogy mindenki átérzi, mekkora lehetőség előtt állunk.

KIS GÁBOR VIKTOR, a Gyöngyöshalász csapatvezetője: – A Gyöngyöshalász felnőtt futsal csapata a tavaly megszűnt JVSE-Rosenberger csapatának alapjaira építve 2023 nyarán alakult meg. A Heves vármegyei szervezésű NB III-as csoportban szerepelünk, értelemszerűen első alkalommal indultunk el a Pest Vármegyei Futsal7hétvége-sorozatban. A csapat korösszetétele hozzávetőlegesen ötven-ötven százalékban a 20-21 éveseket, valamint a 26-30 év közötti, rutinosnak nevezhető játékosokat. Az elmúlt időszakban a fiatalabbak rutinszerzésével jelentősen tudott előre lépni a csapat. A különböző elfoglaltságok miatt a tornán minden alkalommal más-más összetételű játékoskeret tud összejönni. Sajnos decemberben a csapatkapitányunk, Szabó Viktor súlyos sérülést szenvedett, így rá és még pár játékosra nem számíthatunk majd a négyes döntő során, ahol ettől függetlenül kiélezett mérkőzésekre számítok. Amennyiben a ránk jellemző egységes és fegyelmezett védekezést tudjuk hozni, abban az esetben a dobogós helyezés elérhető...

RIBAI ÁRON, a Mogyoród Astra-Studios játékosa, csapatvezetője: – A csapatunk magja régi barátokból állt össze, akikhez a télen sikerült igazolnunk kiváló játékosokat. A tavalyi szezon után idén is szívesen indultunk el a Pest Vármegyei Futsal7végén. Mivel nem edzünk, ezért nagyszerű lehetőség felkészülni a bajnokságra és láthatjuk, hogy az új játékosok hogyan tudnak beilleszkedni a csapatba. Az pedig külön öröm, hogy ismét sikerült bejutnunk a final4-ba. Természetesen itt már mindegyik résztvevőnek az a célja, hogy megnyerje a tornát. Külön motiváció lehet, hogy tavaly sajnos a döntőben alulmaradtunk, idén viszont szeretnénk egyel feljebb lépni a képzeletbeli dobogón. Egy fontos hiányzónk sajnos lesz a hétvégén, a kapusunk, Lőrentz István személyében, akinek a pótlása nagyon nehéz lesz, de reméljük, sikerülni fog...


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok