Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

2024. augusztus. 26., 13:00   |    

Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

Hétvégén befejeződött a Pest Vármegyei Kupa négynaposra nyúlt 1. fordulója (előselejtezője), amely jobbára a papírformát hozta, azért-egy-két érdekesebb eredmény így is született, három helyen pedig 11-esekkel dőlt el a továbbjutás sorsa.

A vármegyei II. osztályba idén nyáron felkérést követően feljutó Pilisvörösvár csoportbeli riválisát, a Tahitótfalut győzte le hazai pályán 2–1-re, így várhatja a következő fordulót. A negyedosztályú Nagytarcsa már két góllal is vezetett és igencsak megnehezítette a második vonalban szereplő Valkó dolgát, amely a hajrában fordította a maga javára a végül nyolc gólt hozó találkozót. Figyelmet érdemel a negyedosztályú Vasad győzelme is, amelyet izgalmas, hét gólt eredményező mérkőzésen vívtak ki a III. osztályú Gyállal szemben. Térségi rangadót nyert meg Tápiószőlősön a nyáron a másodosztályba feljutó Tápiószele, és hasonlóképpen „járt el” a két góllal győző Szigetbecse a szomszédvár Szigetcséppel szemben. Ritkán találkozik egymással tétmérkőzésen a Délegyháza és a Taksony; Hégner Zoltán együttese ezúttal négygólos, sima győzelmet könyvelhetett el ellenfele otthonában. S ha már a bevezetőben a 11-eseket említettük, három párharcban: a Dunabogdány – Piliscsaba, a Kóka – Zsámbok és a Galgagyörk – Göd találkozókon is a „ráadás” döntött, valamennyi esetben a vendégeknek kedvezett a szerencse és a pillanatnyi jobb idegállapot.

A Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának (előselejtezők) eredményei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/63/14/29413/1.html

A 2. forduló hivatalos játéknapja(i): szeptember 3-4. (kedd-szerda).

A Pest Vármegyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:
– a rendes játékidőben győztes csapat;
– döntetlen esetén a legalább két bajnoki osztállyal alacsonyabb szinten szereplő csapat;
– döntetlen esetén, ha csak egyosztálynyi különbség van a csapatok között vagy azonos bajnoki osztályban szerepelnek a felek, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a tizenegyespárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).

A Pest Vármegyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

A Pest Vármegyei Kupa idei kiírásával kapcsolatban megjelent korábbi cikkünk:
https://pest.mlsz.hu/hir/pest-varmegyei-kupa-tajekoztato-es-menetrend

 


Címkék:

További hírek

Általános
MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

2024-08-26 14:29:10

MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

Eredményes hétvégét zártak a Pest vármegyei csapatok a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában ugyanis a hat, még versenyben lévő együttesünk közöl öten: Budaörs, Érd, Gödöllő, FÉMALK-Dunavarsány (hosszabbítás után) és Monor (11-esekkel) is továbbjutott, csak a Dunaharasztinak nem volt esélye a BKV Előre elleni párharcban.

Általános
MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

2024-08-22 10:19:16

MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

A Pest Vármegyei Kupához hasonlóan – ha úgy tetszik, azzal párhuzamosan – a MOL Magyar Kupában is hétvégén rendezik a következő fordulót, igaz, utóbbiban már a második játéknapra kerül sor. Mint arról korábban már beszámoltunk, Pest vármegyéből hatan maradtak versenyben, két vármegyei I. osztályú (FÉMALK-Dunavarsány, Gödöllő) és négy NB III-as együttesünk (Budaörs, Érd, Dunaharaszti, Monor). Valamennyien szombaton, 16:30-kor lépnek pályára.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: két továbbjutó már van, ma és hétvégén folytatódnak az előselejtezők

2024-08-21 11:49:50

Pest Vármegyei Kupa: két továbbjutó már van, ma és hétvégén folytatódnak az előselejtezők

Hétvégén két találkozóval elrajtolt, ma délután további kilenc, hétvégén pedig újabb 14 mérkőzéssel folytatódik a Pest Vármegyei Kupa 2024/2025-ös szezonjának 1. fordulója, azaz az előselejtezők, melynek következtében a 83 indulóból 58-an maradnak.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

2024-08-08 13:37:20

MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a MOL Magyar Kupa 2. fordulójának párosításait. Az előző körből hat (két vármegyei I. osztályú és négy NB III-as) együttesünk jutott tovább.

Értesítők, információk

2024-08-26 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.08.26.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-08-23 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.08.23.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok