Pest Vármegyei Kupa, Magyar Kupa-pótselejtező: tét a döntőbe jutás, két hely még kiadó az országos főtáblán

2024. április. 09., 15:00   |    

Pest Vármegyei Kupa, Magyar Kupa-pótselejtező: tét a döntőbe jutás, két hely még kiadó az országos főtáblán

Április 10-én, szerdán délután, illetve kora este rendezik a Pest Vármegyei Kupa elődöntőit, melynek keretében az egyik ágon összecsap az I. osztályt kilenc ponttal vezető Dunaharaszti, amely a címvédő Gödöllő otthonába látogat. A másik ágon a legjobb négy között még versenyben lévő egyetlen II. osztályú együttes, a Déli csoportban bajnoki címért küzdő Diósd azt a Viadukt-Biatorbágyot fogadja, amelynek élén Vincze Gábor lemondása után az U19-esek szakvezetője, Urbán Zoltán irányít majd.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a legjobb négy közé jutott négy együttes jogot szerzett a MOL Magyar Kupa főtábláján való részvételre, itt azonban még további két hely kiadó, mivel Pest vármegye összesen hat együttest delegálhat az országos körbe. A fennmaradó két helyért a Vác a Pilissel, míg a II. osztályú Dunakanyar-Szentendre azzal a FÉMALK-Dunavarsánnyal mérkőzik majd, amellyel tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában már találkozott, akkor büntetőkkel a ’varsányiak vívták ki a jogot a főtáblán való részvételre.

Április 10., szerda
Pest Vármegyei Kupa elődöntők:
Gödöllő – Dunaharaszti (Szűcs Lajos Sportcentrum), 17:30; Diósd – Viadukt-Biatorbágy, 18:30.

Magyar Kupa pótselejtezők:
Dunakanyar-Szentendre – FÉMALK-Dunavarsány (Szentendre, Kőzúzó u.), 17:00. Vác – Pilis (Vác, stadion), 17:00.

Jó szokásunkhoz híven, természetesen ezúttal sem maradhat el a szerdai főszereplők képviselőinek esélylatolgatása, aki elmondták, hogyan készülnek két bajnoki találkozó közötti újabb jelentős megmérettetésre.

SIPEKI ISTVÁN, a Gödöllő vezetőedzője: – Nyilván jobb lett volna a Dunaharasztival csak a döntőben találkozni, de mivel kupát akarunk nyerni, mindegy is, mert előbb-utóbb mindenkit le kell győzni. Sérültünk, hiányzónk nincsen, elvileg komplett csapattal várhatjuk a szerdai elődöntőt.

UGHY MÁRK, a Dunaharaszti vezetőedzője: – Gyakorlatilag teljes kerettel utazhatunk Gödöllőre, ez alól a régóta combsérüléssel Kozári Csaba, valamint Gosztonyi Máté betegsége miatt fog hiányozni. Örülök annak, hogy jó minőségű pályán erős ellenféllel játszhatunk majd. Úgy tervezem, hogy a keretből mindenki játéklehetőséget kap majd. Szeretnénk továbbjutni, meglátjuk, mire lesz elég a szerdai játéknap...

POLÁKOVICS ATTILA, a Diósd vezetőedzője: – Probáld Attila játéka a betegsége miatt kérdéses, más hiányzónk szerencsére nem várható. Nagyon is érzem a fiúkon a fáradságot, két rangadó között vagyunk, komoly terhelésnek vannak kitéve. Úgy vagyunk vele, ha már idáig eljutottunk, mutassuk meg, mit tudunk, már csak presztízsből is szeretnénk döntőt játszani a kupában.

DR. CSERNICZKY TAMÁS, a Viadukt-Biatorbágy elnöke: – Az elsődleges célunkat, a főtáblára jutást teljesítettük, persze szeretnénk döntőt játszani. Az új edzőnk nincs könnyű helyzetben, akinek egyébként a szerdai lesz a bemutatkozó mérkőzése, lényegében most ismerkedik a játékosokkal. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég…

ANDRÁSI ZOLTÁN, a Dunakanyar-Szentendre vezetőedzője: – Mindenképpen szeretnénk a MOL Magyar Kupa főtáblájára kerülni, ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. A saját játékunkat fogjuk játszani, mint minden ellenfél ellen megpróbáljuk kihasználni a hazai pálya előnyeit, meglátjuk, ez mire lesz elég. Tavaly, ugyanebben a szakaszban játszottunk a Dunavarsánnyal, akkor sajnos büntetőkkel alulmaradtunk. Reméljük, most 90 perc leforgása alatt meg tudjuk nyerni a találkozót. Egyetlen hiányzóval számolunk, Málits Márkó nem áll rendelkezésünkre.

HOLLIK ANDRÁS, a FÉMALK-Dunavarsány edzője: – Két keresztszalag-sérüléssel bajlódó labdarúgónk van Horváth Ádám és Bene Máté személyében, míg Horváth Gyula sérülése kiújult, rajtuk kívül Hajas Bálint játéka kérdéses még. Ezért is vagyunk 18-an, hogy megoldjuk a felmerülő nehézségeket. Tiszteljük ellenfelünk eddig elért eredményeit, tudjuk, hogy a kisméretű pályájukon mást kell majd játszanunk, mint amit eddig megszoktunk. Nehéz mérkőzésre számítok, teljesen mindegy, hogy a rendes játékidőben vagy büntetőkkel, csak jussunk tovább. Egyébként megismétli magát a történelem, hiszen tavaly a kupának ugyanezen szakaszában találkozott már egymással a két csapat, akkor büntetőkkel végül mi kerültünk a főtáblára...

KOVÁCS PÉTER, a Vác vezetőedzője: – A Pilis elleni kupamérkőzés egyénileg és csapatként egyaránt nagyon fontos lépcsőfok a jövő szempontjából, amelyen nyerni szeretnénk. Akadnak ugyan kisebb-nagyobb sérülések a keretben, de a csapat jó formája és önbizalma megvan. Ismerjük a Pilis játékát, a „légi veszélyre” fel vagyunk készülve...

MIKLÓSVÁRI JÁNOS, a Pilis játékos-edzője: – Sajnos tele vagyunk sérültekkel, Csepregi Tamás és Kiss Balázs biztosan nem léphet majd pályára, Verhoczki László játéka ujjtörés, Sipos Istváné pedig térdproblémák miatt kérdéses, Bán Zsolt pályára lépése pedig betegség miatt nem valószínű. Egyértelműen a továbbjutás szándékával lépünk pályára, célunk ugyanis a Magyar Kupa főtáblájára kerülés kiharcolása.

A 17. Pest Vármegyei Kupa-döntőnek 2024. május 1-jén, szerdán – az elmúlt két évhez hasonlóan – a ceglédi Zsengellér Gyula Sportcentrum ad majd otthont.

A Pest Vármegyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:
– a rendes játékidőben győztes csapat;
– döntetlen esetén a legalább két bajnoki osztállyal alacsonyabb szinten szereplő csapat;
– döntetlen esetén, ha csak egyosztálynyi különbség van a csapatok között vagy azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a büntetőpárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).

A Pest Vármegyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok