Pest Vármegyei Kupa: megvan a 2. és 3. forduló sorsolása

2024. augusztus. 27., 10:44   |    

Pest Vármegyei Kupa: megvan a 2. és 3. forduló sorsolása

Az MLSZ PVMI Versenyiroda kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa 2. és 3. fordulójának párosításait, amelynél továbbra is a földrajzi elvek alapján történő besorolás volt a mérvadó. A következő játéknap szeptember 3-án, kedden, illetve 4-én, szerdán lesz.

Nem leszünk híján az érdekesnek ígérkező mérkőzéseknek, elsőként elég csak a csomádi települési rangadót megemlíteni, amelyen a harmadosztályban bajnoki címre törő Csomád KSK és a „megye-egyes” CSO-KI mérkőzik meg egymással a továbbjutásért. A következő fordulóban is lesz egy Tápió-menti rangadó, amelyen két második ligás egylet, az újonc Tápiószele a Tápióságot fogadja. Megjósolhatatlan a kimenetele Felsőpakony – Bugyi-OBO találkozónak is, amely az előző években még az I. osztályban számított megszokott párharcnak, ám a leendő házigazda ’pakonyiak most a második vonalban kénytelenek bizonyítani. A bajnokságban majd csak október elején jön össze az évek óta nagyon várt térségi „el clasico” a Budakalász és az újonc Pomáz között, a kupasorozat azonban egy hónappal korábban elhozta az újabb rangadót a két egyesület között. A Fortuna-Kismaros épp a Mogyoród-Astra Studios ellen kezdte a bajnokságot, a kupában pedig hamarosan újra megmérkőzhet egymással Verebes Gergő és Orenstein József együttese. A Vác-Deákvár otthon nem számít esélytelennek az egy osztállyal feljebb futballozó Dunakeszivel szemben és a nyáron osztályt váltó Albidok-Kartal is könnyen meglepheti hazai pályán a Bagot. Ugyancsak nagy küzdelem várható a hagyományosnak számító két szomszédvár, az Aranyszarvas és a Nagykáta-Ulviczky Kft. találkozóján is

A Pest Vármegyei Kupa 2. fordulójának párosításai:
https://adatbank.mlsz.hu/league/63/14/29413/1.html

A 2. forduló hivatalos játéknapjai: szeptember 3-4. (kedd-szerda)
A játéknapokkal kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy az esélyegyenlőség jegyében és a meccsek időbeli megosztása miatt minden olyan párharc keddre lett kiírva, amelynek résztvevői a kupameccset megelőző hétvégén ugyanazon a napon játsszák a bajnoki összecsapásukat, míg szerdára azok, amelyek résztvevői nem ugyanazon a napon szerepelnek. Mindebből következően a játéknapok csak igen nehezen lesznek módosíthatóak, a központilag megadott 16:30-as kezdési időpontok csúsztatásának viszont nincs akadálya, ha az adott sporttelep rendelkezik megfelelő villanyvilágítással.

A Pest Vármegyei Kupa 3. fordulójának párosításai: Vasad/Albertirsa – Pilis; Abony/Tápiószecső – Cegléd; Tápiószele/Tápióság – Aranyszarvas/Nagykáta-Ulviczky Kft.; Táborfalva/Örkény – Hernád/Alsónémedi; FÉMALK-Dunavarsány – Dabas-Gyón/Vecsés; Felsőpakony/Bugyi – Újhartyán/Taksony; Fortuna-Kismaros/Mogyoród FC – Göd/Csömör; Szada/Fót – Csomád/CSO-KI; Gödöllő – Vác/Veresegyház; Vác-Deákvár/Dunakeszi – Viadukt-Biatorbágy; Leányfalu/Perbál – Budakalász/Pomáz; Piliscsaba/PILE-Szántó – Pilisvörösvár/Dunakanyar-Szentendre; Zsámbok/Isaszeg – Albidok-Kartal/Bag; Valkó/Maglód – Ecser/Pécel; Halásztelek/Ráckeve – Páty/Diósd; Szigetbecse/Tárnok – Százhalombatta/Tököl.

A 3. forduló hivatalos játéknapja és kezdési időpontja (alapesetben): szeptember 11. (szerda), 16:30.
A találkozókat közös megegyezéssel legkésőbb december 31-ig el lehet majd halasztani.

A PVMK 4. fordulója várhatóan – az utóbbi években megszokott módon – ezúttal is az első tavaszi játéknap előtti hétvégén lesz.

A Pest Vármegyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:
– a rendes játékidőben győztes csapat;
– döntetlen esetén a legalább két bajnoki osztállyal alacsonyabb szinten szereplő csapat;
– döntetlen esetén, ha csak egyosztálynyi különbség van a csapatok között vagy azonos bajnoki osztályban szerepelnek a felek, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a tizenegyespárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).

A Pest Vármegyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

 


Címkék:

További hírek

Általános
MOL Magyar Kupa: Dunavarsányba az Újpest, Monorra a Fehérvár látogat

2024-08-27 13:54:44

MOL Magyar Kupa: Dunavarsányba az Újpest, Monorra a Fehérvár látogat

Mint arról korábban már beszámoltunk, Pest vármegyéből öt csapatunk vette sikeresen a MOL Magyar Kupa elmúlt hétvégi 2. fordulóját. Tegnap este el is készítették a 3. forduló párosításait, melyre szeptember 14-én, szombaton, illetve 15-én, vasárnap kerül sor. Ebben a körben már bekapcsolódnak a küzdelmekbe a profik, azaz az NB I-es és az NB II-es klubok is, két csapatunk, a FÉMALK-Dunavarsány és a Monor mindezt testközelből is megtapasztalhatja majd

Általános
MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

2024-08-26 14:29:10

MOL Magyar Kupa: hatból öt csapatunk továbbjutott

Eredményes hétvégét zártak a Pest vármegyei csapatok a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában ugyanis a hat, még versenyben lévő együttesünk közöl öten: Budaörs, Érd, Gödöllő, FÉMALK-Dunavarsány (hosszabbítás után) és Monor (11-esekkel) is továbbjutott, csak a Dunaharasztinak nem volt esélye a BKV Előre elleni párharcban.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

2024-08-26 13:00:08

Pest Vármegyei Kupa: három helyen 11-esekkel dőlt el a továbbjutás

Hétvégén befejeződött a Pest Vármegyei Kupa négynaposra nyúlt 1. fordulója (előselejtezője), amely jobbára a papírformát hozta, azért-egy-két érdekesebb eredmény így is született, három helyen pedig 11-esekkel dőlt el a továbbjutás sorsa.

Általános
MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

2024-08-22 10:19:16

MOL Magyar Kupa: hatan még versenyben

A Pest Vármegyei Kupához hasonlóan – ha úgy tetszik, azzal párhuzamosan – a MOL Magyar Kupában is hétvégén rendezik a következő fordulót, igaz, utóbbiban már a második játéknapra kerül sor. Mint arról korábban már beszámoltunk, Pest vármegyéből hatan maradtak versenyben, két vármegyei I. osztályú (FÉMALK-Dunavarsány, Gödöllő) és négy NB III-as együttesünk (Budaörs, Érd, Dunaharaszti, Monor). Valamennyien szombaton, 16:30-kor lépnek pályára.

Értesítők, információk

2024-08-26 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.08.26.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-08-23 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.08.23.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok