Pest Vármegyei Kupa: Tápiószelére látogat a címvédő Gödöllő

2024. február. 15., 11:53   |    

Pest Vármegyei Kupa: Tápiószelére látogat a címvédő Gödöllő

Február 17-én, szombaton hét találkozóval folytatódnak a Pest Vármegyei Kupa nyolcaddöntős küzdelmei, egyszersmind ezzel a versennyel rajtol a 2023/2024-es versenyszezon tavaszi idénye. A Csömör – Vác mérkőzésre március 6-án, szerdán 18:30-kor, míg az idei női és férfi kupadöntőre május 1-jén kerül sor. Az MLSZ elnökségének február 5-i döntése értelmében Pest vármegye a MOL Magyar Kupa 2024/2025. évi kiírásának főtáblájára ismételten hat csapatot delegálhat (azaz a PVMK ezen kiírásának hat legtovább jutó egylete a következő évadban ismét az MK főtábláján szerepelhet).

A szombati kupanapon egyébként 11 Pest vármegyei I. osztályú klub mellett négy másod- és egyetlen harmadosztályú egyesület, az idei kiírás meglepetéscsapatának számító Tápiószele van meg versenyben. Fehér Szilárd csapatára talán a legnehezebb feladat vár a tavaszelőn, hiszen nem mást, mint a címvédő Gödöllőt fogadják. A ’szeleiek eddigi menetelése minden elismerést megérdemel, hiszen az eddigi fordulókban rendre magasabb osztályú együtteseket, két II. (Aranyszarvas és Abony KID), valamint egy I. osztályú Nagykáta-Ulviczky Kft.) riválist búcsúztatták. A hétvégi, 4. fordulóban három „megye-egyes” párharcot rendeznek, az I. osztály éllovasa, a télen sok nehézséggel küzdő Dunaharaszti az Örkényt, a Dunakeszi a Viadukt-Biatorbágyot, míg az Ausztriából hazatérő Vaskó Tamást átigazoló FÉMALK-Dunavarsány a Perbált fogadja.

A bravúrosan szereplő III. osztályú Tápiószele nem feltartott kézzel várja a címvédő Gödöllőt

Nem állna (még) meg a bravúrcsapat

A bravúrcsapat, a Tápiószele háza táján picit jobban körülnéztünk, Fehér Szilárd vezetőedzőt többek között a téli történésekről és a szombati 90 perccel kapcsolatos esélyeikről is kérdeztük.

– Mennyire ég már kupalázban Tápiószele? Több szurkolóra számítanak, mint az „átlagos” bajnokikon?
– Az az igazság, hogy az egyesület háza táján mindenki nagyon várja már a mérkőzést. A játékosoknak, a szakembereknek, a vezetőknek és a szurkolóinknak egyaránt inspiráló lesz ez az esemény. A nézőszámot nehéz lenne megsaccolni, de mint ahogy említettem az előbb, nem véletlenül használtam az ,,esemény” szót, hogy mindenki átérezhesse, mennyire egyedi és jelentős nap lesz ez a tápiószelei labdarúgás történelmében – az eredménytől teljesen függetlenül. Többek között ennek tudatában és fényében várunk minden kedves szurkolót és érdeklődőt.

– Mikor volt hasonlóan jelentős mérkőzésre példa a Pest (Vár)megyei Kupa történetében?
– Pár évvel ezelőtt, még a 2018/2019-es kupasorozatban, amikor felülmúltuk a jelenlegi helyzetünket, hiszen akkor a legjobb nyolc között szerepeltünk. 2019 május elsején Péteribe látogattunk, és a mérkőzés számunkra roppant jól alakult, végig irányítottunk és az eredmény is nekünk kedvezett. Sajnos a hajrában, 3–1-es vezetésnél gólt kaptunk, a hazaiak egy gólra feljöttek. Ami pedig utána történt, az maga volt a rémálom és a mai napig egy igazán fájó pont számomra. A 94. percben vendéglátóink egy öngóllal kiegyenlítettek, így 3–3 lett a rendes játékidő követően büntetők következtek, amit „természetesen” 4–3-ra elveszítettünk. Emlékeim szerint, hazai pályán még nem volt példa hasonló „kaliberű” találkozóra, főleg nem ilyen magas színvonalat képviselő rivális ellen, ezzel aligha mondok újat róluk. Aki ebben a vármegyében mozog a labdarúgás terén, tisztában van vele, hogy a Gödöllő nagyon hosszú évek óta meghatározó tagja az I. osztálynak, ráadásul egyesületi szinten is rendben mennek a dolgok, elég csak az infrastruktúrát, a több száz igazolt sportolót, vagy a figyelemreméltó eredményeiket megemlíteni.

– Hogyan sikerült a felkészülésük?
– Volt már jobb és rosszabb téli felkészülésünk is az elmúlt évek során. A menterend heti két edzésből és két edzőmérkőzésből állt. A foglalkozások látogatottsága átlagosan 14 fő volt. A mögöttünk álló hét volt csak gyengébb, sajnos a rengeteg megbetegedés miatt az edzéslátogatottság terén negatív rekordot állítottunk be, ezért a szerdai Nagykáta elleni mérkőzésünket le kellett mondanunk, ezeket a külső tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Pici hiányérzetem még van a játékunkkal kapcsolatban, de ne feledjük, nekünk még szűk hónapunk van a március 9-i tavaszi rajtig. A srácok összességében jól dolgoztak, az egység és az akarat is megfelelő. Március 9-ig mindenki ereje teljében lesz, amennyire csak tőlünk telik, igyekszünk magabiztosan futballozni tavasszal is, ahogy azt ősszel tettük.

– Mennyiben változott meg a tápiszelei keret a téli átigazolási időszakban?
– Most sem volt „átjáróház” a felnőtt együttesünk háza táján. Vannak visszatérő játékosaink, akik kisebb kihagyást követően újfent a labdarúgóink lettek, közéjük tartozik például a rutinos Ivanics Sándor, aki a védelem bármely részén megállja a helyét. Rajta kívül Lőrincz László, Nánási József és Gyurcsik Szabolcs csatlakozott még a kerethez. Ők eleve ’szelei labdarúgók, csak az őszi idényt egyéb okok miatt ki kellett hagyniuk. Mostanra viszont már nagy részük megfelelő állapotban van és a segítségünkre tudnak lenni. Az előbb említetteken kívül két kapussal is sikerült megegyezni. Egyikőjük, az örökifjú Suta Attila, aki a felnőtt együttest fogja erősíteni, a másik szerzeményünk, Szrapkó László utánpótláskorú, ő az U19-esek mellett az első csapatban is szerepet kap majd.

– Milyen eredményre számít a címvédő ellen?
– Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy emlékezetes és jó mérkőzést játsszunk. Úgy gondolom, mi ennek a derbinek csakis győztesei lehetünk, hiszen egyetlen legalacsonyabb osztályú klub vagyunk a legjobb tizenhat között. Számunkra, vármegyei III. osztályban szereplőkként, amit eddig elértünk, igencsak figyelemreméltó eredmény. Szerintem senki sem fog megkövezni bennünket, ha netán úgy alakulnának a dolgok, hogy nem jutunk tovább. Akkor is elmondhatjuk, hogy eljutottunk idáig és egy I. osztályú élgárda mutatta fel számunkra a stoptáblát. Abszolút fesztelenül, teher nélkül játszhatunk, nincs rajtunk semmiféle nyomás. Ha esetleg nekünk kedvez majd a szerencse, és a hazai „katlan” előnyét is kihasználjuk, akkor pedig megint csak rajtunk lenne, ha nem is a világ, de a vármegye szeme biztosan. Az biztos, most következik számunkra a legmagasabb lépcsőfok. Bár az se felejtsük el, hogy az előző három fordulóban sem mi voltunk az esélyesek. Többek között ezért is szép sport a labdarúgás, mert valóban bármi megtörténhet benne...

Újabb bravúr előtt Tápiószelén?

A Tápiószele emlékezetes szereplése a Pest Megyei Kupában a 2018/2019-es szezonban:
https://adatbank.mlsz.hu/club/49/14/18953/4/181435.html

Május 1-jén lesz a Pest Vármegyei Kupanap

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság tervei szerint jelentős újítással élne a 2023/2024-es versenyszezon vége felé megrendezendő Pest Vármegyei Kupanappal kapcsolatban. Az elmúlt években már-már megszokottá vált, hogy a felnőtt női és férfi kupafinálékra jellemzően június első napjaiban kerül(t) sor, kivételt ez alól a tavaly nyári kupafinálé képezett, amelyet május 21-én, Cegléden rendeztek. Az idei kupanap ugyanakkor már május 1-jén, szerdán, később kijelölendő helyszínen lenne. Ami viszont változatlan: az igazgatóság elképzelései szerint továbbra is csak olyan sportlétesítmény jöhetne szóba, ami minden infrastrukturális tekintetben megfelel és méltó a közelmúltbeli döntőkhöz, valamint az esemény rangjához.

A megszokotthoz képest több mint egy hónappal korábbi időpontnak egyébként több oka is van. Egyrészt indokolt lehet ez az NB III-ba jutásért játszandó, június elejére (egész pontosan alapesetben június 8-ára, szombatra és 12-ére, szerdára) kiírt osztályozók játéknapjai miatt, amelynek oda-visszavágós lebonyolítási rendjében potenciális résztvevő lehet a Pest vármegyei I. osztály két élcsapatának egyike, a listavezető Dunaharaszti és a második helyen álló – egyben a kupában címvédő – Gödöllő is, amelyek pontvadászata – a II. osztály két csoportjához hasonlóan – június első hétvégéjén ér véget. Fontos megjegyezni, hogy mindkét említett gárda versenyben van még a Pest Vármegyei Kupában is a legjobb tizenhat között: a télen sok nehézséggel küzdő Dunaharaszti hazai pályán az Örkénnyel, a címvédő Gödöllő pedig a meglepetéscsapat Tápiószele otthonában folytatná tovább a jó szereplését. Aligha kérdéses, a két, meghatározónak számító együttes jó eséllyel juthat el (ismét) akár a kupadöntőig is, a korábban megrendezett finálé esetén viszont elkerülhető lehetne a szezonvégi sűrű program, és az ebből óhatatlanul kialakuló időpontegyeztetési nehézségek. Mindez persze természetesen igaz a többi résztvevőre is a kupában, hiszen a nyolcaddöntőben nem kevesebb, mint tizenegy I. osztályú egylet folytatja szereplését négy másod- és egy harmadosztályú csapat, a már említett Tápiószele társaságában. A másik – ugyancsak nem mellékes szempont –, hogy idén június 14. és július 14. között rendezik Németországban a labdarúgó Európa-bajnokságot a magyar válogatottal a mezőnyben, ezért a túlságosan elhúzódó (értsd akár június közepéig is kitolódó), a kontinensbajnoksággal szinte egybeérő versenyszezon nem volna túl szerencsés a csapatok és a szurkolók számára sem. A május 1-jei dátum kijelöléséhez nem titkoltan adott volt a jó és működő példa, hiszen az MLSZ Budapesti Igazgatóság hosszú évek óta majáliskor rendezi meg a Budafok Promontor utcai stadionjában a Budapest Kupa döntőjét.

A Pest Vármegyei Kupa február 17-én, szombaton a 4. fordulóval, azaz a nyolcaddöntőkkel folytatódik, nagypályán ezzel veszi ténylegesen is kezdetét a 2023/2024-es évad tavaszi idénye.

A nyolcaddöntő (4. forduló) párosításai:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27517/4.html

A Pest Vármegyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:
– a rendes játékidőben győztes csapat;
– döntetlen esetén a legalább két bajnoki osztállyal alacsonyabb szinten szereplő csapat;
– döntetlen esetén, ha csak egyosztálynyi különbség van a csapatok között vagy azonos bajnoki osztályban szerepelnek a felek, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a büntetőpárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).

A Pest Vármegyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

Összeállította: Kovács Krisztián
Forrás: együttműködő kommunikációs partnerünk, a Sportszelet Online cikke nyomán


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok