Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024. március. 28., 16:11   |    

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

A sorsolás szeszélye folytán az egyik ágon megmérkőzik egymással a tavalyi és a tavalyelőtti győztes, azaz a Valkó és a Gödöllő előbbi pályaválasztása mellett. A másik ágon az Alsónémedi fogadja a tavaly novemberben edzőváltáson átesett Dunakeszit, melynek kispadján Csorbai Nikolett irányít, aki az elmúlt években a női nagypályás korosztályos válogatottak mellett dolgozott. Kupabeharangozónkban a négy csapat szakvezetőjét kérdeztük várakozásaikról.

PÉNZES TAMÁS, az Alsónémedi edzője: – Totális kerettel várhatjuk a hétvégi kupamérkőzést, szerencsére mostanra mindenki felépült, így nem lesz hiányzónk. Természetesen nem becsüljük le ellenfelünket, akinek az edzőjével, Csorbai Nikolettel egyébként nagyon jó és korrekt a kapcsolatunk, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk kivívni a döntőbe jutást. Tavaly – még az Ócsa edzőjeként – előzetesen esélyesebbnek számítottunk, ám végül kiestünk. Ezúttal is kiegyenlített, szoros mérkőzésre számítok, amelyen a pillanatnyi forma fog dönteni.

CSORBAI NIKOLETT, a Dunakeszi edzője: – Tavaly novemberben kezdtem el a munkát Dunakeszin a 3/4-pályás felnőtt női és az U15-ös csapattal. Ez idő alatt számos pozitív élménnyel gazdagodtam. A lányok nagyon jó közösséget, mondhatni, baráti társaságot alkotnak. Kitűnő mentalitású játékosokkal dolgozhatok, abszolút nyerő típusúak, ami szinte elengedhetetlen. Természetes, ha egy csapat elindul egy versenysorozatban, akkor meg szeretné nyerni. Bevallom, annyira még nem ismerem sajnos a ránk váró csapatokat, de amit eddig láttam, az alapján ez a cél abszolút nem irreális a számunkra, persze tudjuk, a futballban bármi megtörténhet. Ahhoz, hogy klubszinten elérjük a jövőbeni céljainkat kis lépésekre van szükségünk, aminek a második állomása a Pest Vármegyei Női Kupa elődöntője lehet.

SÁRA FERENC, a Valkó edzője: – A lányok hatalmas lelkesedéssel készülnek a mérkőzésre, ahogy látom rajtuk, nagyon elszántak. Ezt mi sem mutatja jobban mint, hogy a mérkőzésen 16 játékosom lesz ott. Annak fényében, hogy a mérkőzés húsvét hétvégén lesz, ez hatalmas dolognak számít. A lányok segítik, biztatják egymást még az edzéseken is. Lelkesek, látom rajtuk a győzni akarást, egyszóval büszke vagyok rájuk. Nagyon jó iramú mérkőzésre számítunk, amelyen két hasonló képességű csapat fog összecsapni. Ennek a találkozónak nincs esélyese, a pillanatnyi forma fog dönteni, nyilván győzni szeretnénk és ott lenni a döntőben. Szerencsére elmondhatom, hogy sok hiányzónk nincs. Volentér Anett, Vasas Fanni és Keresztes Luca térdszalagműtéten esett át, így rájuk biztosan nem számíthatunk. Ezúton is jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk nekik!

ORBÁN CSILLA, a Gödöllő edzője: Nagyon várjuk már a mérkőzést, egyértelmű célunk a döntőbe jutás. Jobban szerettünk volna húsvét hétvége helyett másik időpontban pályára lépni, de ha már így alakult, színvonalas mérkőzésre számítunk. A csapaton belül remek a hangulat, nagyon egyben van a társaság, ennek is köszönhetjük, hogy egyre több fiatal játékos csatlakozik hozzánk. A találkozó előtt nem szeretnék konkrét neveket mondani, de családi okok miatt pár hiányzóval kell majd számolnom.

A Pest Vármegyei Női Kupa elődöntőinek párosításai:
Március 30., szombat
Alsónémedi – Dunakeszi, 13:00.

Március 31., vasárnap
Valkó – Gödöllő, 10:00.

Részletes program:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27539/3.html

A kupasorozatban továbbjutó csapat meghatározása
1.) a rendes játékidőben győztes csapat;
2) döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás négy-négy büntetőpontról végzett rúgással dől el (tehát nincs hosszabbítás) jelen versenykiírás 15. (Egyéb rendelkezések) pontjában részletezettek szerint.

A Pest Vármegyei Női Kupa versenykiírása IDE kattintva megtekinthető.

 

Fotó: Sipos Hajnalka


Címkék:

További hírek

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

2024-07-11 14:46:34

MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én, csütörtökön délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös szezon 1. fordulójának párosításait, melyet az érintettek online követhettek. Ezen Pest vármegyéből 11 csapatunk (öt NB III-as és hat I. osztályban szereplő) volt érdekelt és várhatta aktuális ellenfelét a főtáblás küzdelmek első körében.

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-04 14:05:18

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében.

Általános
Elhunyt Kővári Barbara

2024-07-03 14:04:00

Elhunyt Kővári Barbara

Tegnap, korán reggel értesültünk a szomorú hírről, hogy június 30-án, vasárnap éjjel, 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kővári Barbara, az MLSZ Pest (Vár)megyei Igazgatóság korábbi munkatársa.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok