Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024. március. 28., 16:11   |    

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

A sorsolás szeszélye folytán az egyik ágon megmérkőzik egymással a tavalyi és a tavalyelőtti győztes, azaz a Valkó és a Gödöllő előbbi pályaválasztása mellett. A másik ágon az Alsónémedi fogadja a tavaly novemberben edzőváltáson átesett Dunakeszit, melynek kispadján Csorbai Nikolett irányít, aki az elmúlt években a női nagypályás korosztályos válogatottak mellett dolgozott. Kupabeharangozónkban a négy csapat szakvezetőjét kérdeztük várakozásaikról.

PÉNZES TAMÁS, az Alsónémedi edzője: – Totális kerettel várhatjuk a hétvégi kupamérkőzést, szerencsére mostanra mindenki felépült, így nem lesz hiányzónk. Természetesen nem becsüljük le ellenfelünket, akinek az edzőjével, Csorbai Nikolettel egyébként nagyon jó és korrekt a kapcsolatunk, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk kivívni a döntőbe jutást. Tavaly – még az Ócsa edzőjeként – előzetesen esélyesebbnek számítottunk, ám végül kiestünk. Ezúttal is kiegyenlített, szoros mérkőzésre számítok, amelyen a pillanatnyi forma fog dönteni.

CSORBAI NIKOLETT, a Dunakeszi edzője: – Tavaly novemberben kezdtem el a munkát Dunakeszin a 3/4-pályás felnőtt női és az U15-ös csapattal. Ez idő alatt számos pozitív élménnyel gazdagodtam. A lányok nagyon jó közösséget, mondhatni, baráti társaságot alkotnak. Kitűnő mentalitású játékosokkal dolgozhatok, abszolút nyerő típusúak, ami szinte elengedhetetlen. Természetes, ha egy csapat elindul egy versenysorozatban, akkor meg szeretné nyerni. Bevallom, annyira még nem ismerem sajnos a ránk váró csapatokat, de amit eddig láttam, az alapján ez a cél abszolút nem irreális a számunkra, persze tudjuk, a futballban bármi megtörténhet. Ahhoz, hogy klubszinten elérjük a jövőbeni céljainkat kis lépésekre van szükségünk, aminek a második állomása a Pest Vármegyei Női Kupa elődöntője lehet.

SÁRA FERENC, a Valkó edzője: – A lányok hatalmas lelkesedéssel készülnek a mérkőzésre, ahogy látom rajtuk, nagyon elszántak. Ezt mi sem mutatja jobban mint, hogy a mérkőzésen 16 játékosom lesz ott. Annak fényében, hogy a mérkőzés húsvét hétvégén lesz, ez hatalmas dolognak számít. A lányok segítik, biztatják egymást még az edzéseken is. Lelkesek, látom rajtuk a győzni akarást, egyszóval büszke vagyok rájuk. Nagyon jó iramú mérkőzésre számítunk, amelyen két hasonló képességű csapat fog összecsapni. Ennek a találkozónak nincs esélyese, a pillanatnyi forma fog dönteni, nyilván győzni szeretnénk és ott lenni a döntőben. Szerencsére elmondhatom, hogy sok hiányzónk nincs. Volentér Anett, Vasas Fanni és Keresztes Luca térdszalagműtéten esett át, így rájuk biztosan nem számíthatunk. Ezúton is jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk nekik!

ORBÁN CSILLA, a Gödöllő edzője: Nagyon várjuk már a mérkőzést, egyértelmű célunk a döntőbe jutás. Jobban szerettünk volna húsvét hétvége helyett másik időpontban pályára lépni, de ha már így alakult, színvonalas mérkőzésre számítunk. A csapaton belül remek a hangulat, nagyon egyben van a társaság, ennek is köszönhetjük, hogy egyre több fiatal játékos csatlakozik hozzánk. A találkozó előtt nem szeretnék konkrét neveket mondani, de családi okok miatt pár hiányzóval kell majd számolnom.

A Pest Vármegyei Női Kupa elődöntőinek párosításai:
Március 30., szombat
Alsónémedi – Dunakeszi, 13:00.

Március 31., vasárnap
Valkó – Gödöllő, 10:00.

Részletes program:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27539/3.html

A kupasorozatban továbbjutó csapat meghatározása
1.) a rendes játékidőben győztes csapat;
2) döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás négy-négy büntetőpontról végzett rúgással dől el (tehát nincs hosszabbítás) jelen versenykiírás 15. (Egyéb rendelkezések) pontjában részletezettek szerint.

A Pest Vármegyei Női Kupa versenykiírása IDE kattintva megtekinthető.

 

Fotó: Sipos Hajnalka


Címkék:

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok