Pest Vármegyei Szuperkupadöntő képgalériával: gödöllői címvédés és súlyos sérülés

2023. augusztus. 03., 14:29   |    

Pest Vármegyei Szuperkupadöntő képgalériával: gödöllői címvédés és súlyos sérülés

Július 30-án a címvédő Gödöllői SK 2–0-s győzelmével ért véget Maglódon, a Kertész Károly Stadionban a Vecsés elleni 11. Pest Vármegyei Szuperkupadöntő (a 17. szuperkupagyőztesi címért), amely az új tréner, a legutóbb Tiszaföldváron dolgozó Molnár Zoltán és csapata számára az első hivatalos tétmérkőzés is volt egyben.

A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását – a szervező MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság felkérésére – a Rába ETO, a Ferencváros és az osztrák Sturm Graz egykori 12-szeres válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes támadója, Szokolai László végezte el, aki a 2009/2010-es évadban a Maglódi Torna Club edzőjeként dolgozott.

Az ünnepélyes kezdőrúgást a Fradi legendája, Szokolai László végezhette el (mellette Fekete Róbert, a Vecsés támadója látható)

A helyszínen 600 néző által megtekintett Szuperkupadöntőn a végeredmény már az első félidőben kialakult, hiszen a 28. percben Mertse Ábel, a 49.-ben pedig az első találat előtt csapattársának gólpasszt adó Barabás Ádám talált be a vecsési kapuba. Sajnos a találkozóra árnyékot vetett a gödöllőiek védőjének, a nyáron a fővárosi Kelentől átigazoló Wild Tamásnak a súlyos, síp- és szárkapocscsonttöréssel járó sérülése, amelyet a 32. percben a vecsési Tóth Tamás felelőtlen és elkésett belépőjének következményeként szenvedett el.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen részt vett és díjat adott át dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő; Szokolai László, egykori 12-szeres válogatott labdarúgó; Ádám Mihály, az MLSZ PVMI Fellebbviteli Bizottságának tagja, a Játékvezetői Bizottság egykori elnöke, korábbi NB I-es játékvezető; Böőr Zoltán, az MLSZ Pest Vármegyei Társadalmi Elnökség tagja és Benkő Tamás, Pest vármegyei igazgató is.

A lelátói hangulatra és az érdeklődésre nem lehetett panasz Maglódon

A találkozó szakkommentátori feladatát az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság felkérésére a Gödöllői SK volt edzője, Győri Zoltán látta el, aki a hamarosan rajtoló évadban már a Pomázzal szeretne újabb kiemelkedő sikereket elérni.
Az edzők nyilatkozatai mellett a találkozó szakkommentátorának, Győri Zoltánnak a javaslata alapján a két csapat legjobbjának megválasztott labdarúgók, Bonica Sebastian és Barabás Ádám (Gödöllő) értékelése olvasható.

SZŰCS LAJOS, a Vecsés vezetőedzője: – Először is, gratulálok a Gödöllő csapatának, hogy megnyerték a Szuperkupát, egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánok a játékosuknak, Wild Tamásnak, aki roppant tehetséges futballista és bízom benne, mielőbb vissza fog térni a pályára. Ez a jelenet döntően befolyásolta a mérkőzés egészének a folyamatát. Úgy gondolom, a sérülést és a kiállítást követően semmilyen szakmai értéke nem volt a találkozónak. Edzőként még nem éltem át ilyet, ami a pályán történt, teljesen meghatározta a játékosaimnak is a lelkiállapotát, emiatt nem voltak egészséges párharcok, nem volt meg az irama a találkozónak, úgyhogy onnantól kezdve szerintem szakmailag értékelhetetlen volt a mérkőzés.

MOLNÁR ZOLTÁN, a Gödöllő vezetőedzője: – Ha a mérkőzést értékelném, akkor azt mondhatnám, az egyik szemem sír, a másik pedig örül. A győzelemnek és a Szuperkupa-sikernek örülök és gratulálok a csapatomnak, nyilván rontja képét a döntőnek a sajnálatos sérülés, onnantól ugyanis nehéz volt szakmailag értékelni a mérkőzést. Úgy gondolom, mindkét csapat dicséretet érdemel azért, hogy folytattuk és lejátszottuk a mérkőzést. Nyilván belemehetnék abba, hogy sok kapu előtti szituáció volt, meg szakmailag is értékelhetnénk, de szerintem nem érdemes. Megragadom az alkalmat, hogy Wild Tamásnak mielőbbi gyógyulást kívánjak és az egész csapat nevében a támogatásunkra számíthat, ezt megígérhetem. Mindig a következő feladatra készülünk, azt tartjuk szem előtt, most ez volt a feladat, készültünk is a Szuperkupára. Úgy gondolom, a sajnálatos sérülésig is jól teljesítettünk, előnyben is voltunk. a győztes kezdést követően folytatjuk tovább.

Új edzője, Molnár Zoltán (jobbra felül) vezetésével megvédte Szuperkupa-elsőségét a Gödöllői SK

BONICA SEBASTIAN, a Vecsés játékosa: – Készültünk nagyon erre a mérkőzésre, és nem ilyen eredményre számítottunk. Sajnos a sérülés és a kiállítás után kicsit szétestünk, úgy éreztem, ekkor fejben már kicsit feladtuk. Teljes mértékben megérdemelten nyert a Gödöllő, szeretnék gratulálni nekik, a sérült játékosuknak pedig mielőbbi felépülést kívánok az egész csapat nevében!

BARABÁS ÁDÁM, a Gödöllő játékosa: – Megmondom őszintén, vártuk és nagyon felkészültünk erre a mérkőzésre, mert új edzőnk, új felfogás van, másképp játszunk, de a cél ugyanaz: nyerjük meg a bajnokságot. Csúnyán fogalmazva, ez egyfajta „főpróba” volt, ami sikerült, de sajnos egy szomorú esemény is történt, melyen több-kevesebb sikerrel próbáltuk túltenni magunkat. Úgy gondolom, úrrá lettünk a megrázkódtatáson, sok helyzetet dolgoztunk ki volt, de sajnos nem éltünk vele, ennek ellenére is magabiztosan nyertük meg a találkozót. Reméljük, jövőre nemcsak amatőr, hanem profi szinten is folytatódik ez a sikerszériánk.

A Pest Megyei Kupa után a Szuperkupadöntőben is Barabás Ádám (kékben) lett a Gödöllő legjobbja

A mérkőzés kiemelt színvonalú biztosítását a Pest Megyei Polgárőr Szövetség látta el dr. Bilisics Péter elnök – az MLSZ Pest Megyei Társadalmai Elnökségének tagja – vezetésével, a találkozón készült képgalériát fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka jóvoltából adjuk közre, amely az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.671951474965458

A Vecsés – Gödöllő mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/27519/1/1838362.html


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-08 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.08.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok