Részletes kupanapi beszámoló a Sportszelet Online nyomán

2022. június. 18., 14:46   |    

Részletes kupanapi beszámoló a Sportszelet Online nyomán

Médiapartnerünk, a Sportszelet Online (facebook.com/sportszelet.online) részletesen beszámol igazgatóságunk idei páros kupadöntőiről, amelyet pünkösdhétfőn rendezett az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság a minden igényt kielégítő ceglédi Zsengellér Gyula Sporttelepen június 6-án.

Nézőcsúcs született Cegléden; a Gödöllői SK és a Bugyi SE nyerte meg a kupát

Nézőcsúcs született 2022. június 6-án, pünkösdhétfőn Cegléden, ugyanis a tavalyi, budaörsi finálé 900 fős nézettségét felülmúlva telt ház, 950 néző tekintette meg a Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelepen a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntőjét, a Pomáz-ICO – Bugyi derbit. (További fotók albumba rendezve az MLSZ PMI Facebook-oldalán: facebook.com/pmlsz)

Már az előmérkőzésen, a 9. Football Factor Pest Megyei Női Kupa döntőjében, a Gödöllői SK – Ócsa találkozón is kiváló volt a hangulat, elvégre mintegy 400 – a második félidőben már 450 – lelkes szurkoló foglalt helyet a lelátókon. A találkozó azonban ezúttal sem hozott túl sok izgalmat a két együttes viszonylatában, lévén a nagyobb játékerőt képviselő Gödöllői SK (amely 2019-ben egyszer már eljutott a végjátékig) ezúttal is – akárcsak a két egymás elleni felsőházi bajnokin (4–1, 4–0) – magabiztosan igazolta az előzetes várakozást. Nagy Imre csapata nem bízva a véletlenre a döntést, már az első játékrészben 3–0-ra vezetve végül 6–1-re (gólszerzők: Králik Fanni (3), Grnács Emese, Nándori Emma, Kovács Maja, ill. Nagy Zsuzsanna /büntetőből/) győzött az Ócsa ellenében, története során először elhódítva a Pest Megyei Kupát. [Fotóalbum 238 db képpel: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5344458128943737&type=3]

A hölgyekhez hasonlóan a férfiaknál is új név kerül majd a vándorserlegre a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntőt követően, melyet kiegyenlített mérkőzésen, a hajrában parázs hangulatú küzdelemben 1–0-s hátrányból fordítva a Bugyi együttese 2–1-re nyert meg (gólszerzők: Horváth Renátó, illetve Somogyi Martin, Kucsván Martin) a Pomáz ICO-val szemben. Utóbbi együttes Sergő Márton kiállítása miatt a 82. percben emberhátrányba került. Szőgyi Tamás vezetőedző csapatának ezzel az első alkalommal megnyert kupagyőzelemmel összejött a duplázás a 2021/2022-es szezonban, hiszen a II. osztály, Déli csoportjában megszerzett bajnoki címe is hozzájuk került. [Fotóalbum 275 db képpel: https://www.facebook.com/media/set?set=a.5344504812272402&type=3]

Az idei Pest Megyei Kupanapot a női döntő esetében Csank János mesteredző, egykori szövetségi kapitány, míg a férfiaknál a Pest megyei amatőrválogatott MAVONT-győztes edzőpárosa, az I. osztályban bajnok Gödöllői SK szakvezetője, Győri Zoltán és Sárközi Szabolcs, a Nagykáta-Ulviczky Kft. játékos-edzője értékelte televíziós szakkommentátorként. A hölgyeknél az ünnepélyes kezdőrúgást a 2. félidőben Lovász Gyöngyi, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja, korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó, a férfiaknál pedig előbb Fogl Katalin korábbi 25-szörös felnőtt női válogatott labdarúgó, majd a második félidőben Csank János, mesteredző, korábbi szövetségi kapitány, az NB III, Közép-csoportjában szereplő Vác FC vezetőedzője végezte el.

A hölgyek fináléjának szünetében került sor az igazgatóság által tavasszal rendezett amatőr sportszervezői tanfolyamot sikerrel elvégző hallgatók tanúsítványának átadására, melyet Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, valamint Benkő Tamás igazgató adott át a hallgatóknak a pálya szélén. [Fotóalbum 25 db képpel: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5344519152270968&type=3]

A Pomáz-ICO – Bugyi mérkőzés szünetében került sor a 9. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő ünnepélyes eredményhirdetésére, melyen az érmeket a két egykori kiválóság, Lovász Gyöngyi, valamint Fogl Katalin adták át a két csapat és a szakmai stábok tagjainak. Böőr Zoltán korábbi 21-szeres felnőtt válogatott labdarúgó, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja és Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója a játékvezetőknek emléklapot, Pénzes Tamásnak (az Ócsa edzőjének) ajándékcsomagot, Juhász Lottinak (az ócsaiak legjobb játékosának) különdíjat, Nagy Imrének (a Gödöllő edzőjének) és Králik Fanninak (a gödöllőiek legjobb játékosának) a különdíjat, illetve a vándorserleget adták át. Mindkét csapat vásárlási utalvánnyal is gazdagodott, amelyet a Football Factor boltjaiban válthatnak be.

A férfi döntőt követően került sor a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő ünnepélyes eredményhirdetésére, melyen Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány; Rózsavölgyi Sándor alelnök; Ványi Zsolt, a Cevasport Kft. ügyvezetője, a Ceglédi Vasutas NB III-as felnőttcsapatának vezetőedzője és Benkő Tamás Pest megyei igazgató adták át az ajándékcsomagokat és utalványokat a névadó támogató, a Football Factor jóvoltából. A friss Pest Megyei Kupa-győztes Bugyi játékosai és stábja ugyanitt, ugyanekkor vehették át a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának első helyéért járó aranyérmeiket is – szépszámú szurkolóseregük érthető ovációja közepette.

A két találkozó szakkommentátorainak véleménye alapján mindkét mérkőzésen megválasztották valamennyi csapat legjobbjait. Gödöllői SK legjobb játékosa: Králik Fanni; Ócsa VSE legjobb játékosa: Juhász Lotti; Pomáz-ICO legjobb játékosa: Bencze Zsolt; Bugyi SE legjobb játékosa: Kucsván Martin.

9. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő

Gödöllői SK – Ócsa 6–1 (4–0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 450 néző. Vezette: Molnár-Sáska Zs. E. (Petrovszki Zs. E., Décsi K. V.) Tartalék-játékvezető: Resch N.
GÖDÖLLŐI SK: Végi O. – Sólyom M., Grnács E., Lakatos B. – Hrapan J., Nándori E., Kovács M., Nagy M. – Králik F. Edző: Nagy Imre. Csereként pályára lépett: Szávuj M. (kapus), Lados K., Görbe Zs., Orbán Cs., Tóth N., Hiripi H., Palya K.
ÓCSA VSE: Nagy Zs. – Pop Cs., Juhos J., Juhász L. – Poprádi A., Boros A., Cserna N., Pelsőczi D. – Donkó M. Edző: Pénzes Tamás. Csereként pályára lépett: Veress K., Pintye I., Kanizsai J., Havasi N., Benedek A., Ruttkai K.
GÓL: Králik F. (3), Grnács E., Nándori E., Kovács M., ill. Nagy Zs. (büntetőből).
A mérkőzés 18. percében az ócsai Pop Csenge, a 68.-ban pedig a gödöllői Lados Krisztina szenvedett sérülést.
NAGY IMRE, a Gödöllői SK vezetőedzője: – Hatalmas dolog ezt megélni, hogy duplázni tudjon csapatunk, ráadásul mi nagyon hosszú utat jártunk be, egészen lentről kezdtük, majd szépen lassan javultunk. Három évvel ezelőtt, amikor először játszhattunk kupadöntőt Üllőn, már akkor is nagyon büszke voltam a lányokra, annak ellenére, hogy alárendelt szerepet játszottunk a fináléban, akkor megérdemelten nyert a Tárnok. Most teljesen másképp jutottunk el ide, azt hiszem, felnőttünk és rutinosabbak lettünk, s bár sokszor létszámgondokkal küszködtünk, de minőségben teljesen mást képviseltünk, mint annak idején. Egy ilyen mérkőzés és kupagyőzelem után mindenkit szeretnék kiemelni, mivel úgy érzem, ennek a keretnek az az erőssége, hogy mindenki tökéletesen végzi a feladatát azon a poszton, amelyen játszik. Mindenkinek megvan a maga feladata és ezt tökéletesen látják el azok a játékosok, akiknek gólt kell rúgniuk, és azok is, akiknek védekezniük kell. Büszkén és nyugodtan állíthatom: igazi csapat vagyunk.
PÉNZES TAMÁS, az Ócsa vezetőedzője:Sajnos beigazolódott a papírforma, ezúton is gratulálok a Gödöllőnek a kupagyőzelemhez! Köszönjük a lehetőséget, hogy itt lehettünk, most azért fogunk dolgozni mi is, hogy másodjára nekünk is sikerüljön elhódítanunk a trófeát. Büszke vagyok a lányokra, mert az utolsó percig hajtottak, de sajnos csak ennyire tellett. Még egyszer szeretnénk megköszönni a lehetőséget. Mindenki számára jelentős dolog volt a kupadöntő, biztos vagyok benne, hogy a lányokban ott volt a stressz, de szerintem sajnos nem ez volt a mérvadó...

A 9. Football Factor PMNK-döntő hivatalos jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/14/23849/4/1733519.html

15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő

Pomáz – Bugyi 1–2 (1–0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 950 néző. Vezette: Futó T. (Molnár L., Berendi T. Cs.) Tartalék-játékvezető: Dévényi B.
POMÁZ-ICO SE: Icsei G. – Báthory P., Vida D., Németh Z., Bogár A. – Ferencz D. (Sergő M., 77.), Molnár G. – Horváth R. (Szenczi A., 58.), Faragó D., Gyurkovics Á. (Bácsi O., 56.) – Bencze Zs. Edző: Szalai Áron.
BUGYI SE: Lengyel Zs. – Gáspár Zs., Kucsván Milán, Kovalik R. (Somogyi M., 56.), Posta N. – Kóbor Cs. (Erdős B., a szünetben), Czili D. (Pekker G., 93.), Riesz D. (Turcsán P., a szünetben), Kucsván Martin, Horák Gy. (Józsa M., 75.) – Nahóczky B. Edző: Szőgyi Tamás.
GÓL: Horváth R., ill. Somogyi M., Kucsván M.
SÁRGA LAP: Horváth R., Vida D., Gyurkovics Á., ill. Kovalik R.
KIÁLLÍTVA: Sergő M. a mérkőzés 82. percében (veszélyes játékért).
SZALAI ÁRON:Először is szeretném megköszönni a szervezőknek a mérkőzés körülményeit. Nagyon jó hangulatú volt az egész rendezvény, tényleg érezhető volt az elejétől kezdve egészen az utolsó pillanatig, hogy igazán jól megrendezett kupadöntő volt, ez látszott a pályán belül és azon kívül is. Úgy gondolom, a döntőnek a sportszakmai értéke is igen magas volt. Nyilván ilyenkor az ember picit még csalódott, fel kell dolgoznunk ezt az eseményt, ami történt. Vezettünk a félidőben, szerettük volna az előnyt megtartani, jó lett volna még egy gólt rárúgni. Úgy éreztem, a 60. perc körül ez meg is fog történni. Aztán sajnos ahelyett, hogy mi tudtuk volna eldönteni a találkozót, kaptunk egyet, majd pedig jött a második gól is, és innentől kezdve az indulatok is elszabadultak egy kicsit. Van némi kétségem a játékvezetés szempontjából, nem szeretném minősíteni, de vannak bennem kérdőjelek, főleg így, hogy visszanéztem a piros lapos szituációt. Nem az én tisztem eldönteni, hiszen edző vagyok, nem játékvezető, de ahogyan már említettem, vannak bennem kérdőjelek továbbra is...
SZŐGYI TAMÁS:Első körben köszönjük mindenkinek a gratulációt! Másodsorban pedig engedjék meg, hogy ezúton nyilvánítsak köszönetet az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak, hiszen hihetetlen kupahangulatot teremtettek ide, le a kalappal előttük. Szeretném megköszönni a Ceglédi VSE-nek azt a miliőt, ami fogadott minket, mindez úgy gondolom, közel van a profi élvonalhoz is. Szeretném továbbá még megköszönni a ceglédi önkormányzatnak, hogy támogatta a rendezvényt, illetve nem utolsó sorban köszönjük községünk, Bugyi önkormányzatának, valamint a Bugyi Sportegyesület vezetőinek is, hogy ebben a csodálatos szezonban végig mellettünk álltak. Külön szeretném megköszönni helyi támogatóinknak, szponzorainknak, továbbá azoknak a szurkolóknak és kísérőiknek, akik Cegléden buzdítottak minket. Az az igazság, hogy nem életünk legjobb kilencven perce volt, de úgy gondolom, hogy ez a hétfői történet az egész éves jó teljesítményünknek köszönhető. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sok gólt kaptunk az előző fél évben, hiszen a bajnokság tavaszi fordulóiban mindössze négyet. Nyilván kétszer-háromszor fel kellett állnunk a padlóról, de jellemző ránk, hogy a második félidőben mindig tudunk ritmust váltani, így volt ez most is. A teljesítményünktől nem voltam elájulva, sőt azt éreztem, hogy fiatal játékosaimat megfogta a nem mindennapi, sajátos hangulat. További sok sikert kívánok a Pomáz-ICO vezetőinek és kollégámnak, Szalai Áronnak!

A 15. Football Factor PMK-döntő hivatalos jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/14/23839/7/1733518.html

Az alábbi nyilatkozatcsokorral – a leginkább érintett főszereplők, valamint a rendezvényen közreműködő sportszakemberek véleményét tolmácsolva – szeretnénk visszatekinteni az idei Pest Megyei Kupanapra, hogy az érdeklődő olvasók még teljesebb képet kaphassanak a rendezvény jelentőségéről, hátteréről. Következzenek az eseményről született vélemények – a nyilatkozó személyek ábécérendjében.

BÁCSI SÁNDOR korábbi 2-szeres válogatott labdarúgó, a Bp. Volán, az Újpesti Dózsa, a Vasas és a Gödöllői SK egykori támadója, a Pomáz-ICO labdarúgójának, Bácsi Olivérnek az édesapja: – Nagyon tetszett a kupadöntő. Sajnálom, hogy a végén kicsit elfajultak a dolgok, szerintem a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de ehhez kicsit előbb kellett volna felébrednie a Pomáznak. Igazi kupafinálé volt, úgy gondolom, pont így volt kerek, ahogy volt.

BAI MIKLÓSNÉ, a Bugyi SE elnöke: Először is nagyon örülök annak, hogy idáig eljutottunk, a kupagyőzelemmel ugyanis történelmet írtunk, hiszen ez korábban még nem történt meg velünk. Kicsivel több, mint 20 éve vagyok már a pálya szélén, nem is igazán gondoltuk volna, hogy eddig eljuthatunk, azt pedig, hogy meg is nyerjük, az hatalmas öröm számomra. Külön szeretnék gratulálni és köszönetet mondani mindenkinek, aki kivette a részét ebből a munkából, gondolok itt az önkormányzatra, a szponzorainkra, a szurkolókra, a szakmai stábra és természetesen a játékosokra. Ez mind a település, mind pedig az egyesületünk labdarúgó szakosztályára nézve óriási dicsőség. Köszönjük az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak és Ceglédnek is, hogy ilyen parádés rendezést bonyolítottak le és ilyen remek helyszínt biztosítottak.

BENCZE ZSOLT, a Pomáz-ICO SE – a döntőn nyújtott teljesítménye alapján legjobbjának választott – játékosa:Először is hadd gratuláljak a Bugyinak, mégiscsak ők nyerték meg a Pest Megyei Kupát. Úgy érzem, az első félidőben sikerült dominálnunk a játékot, több lehetőségünk volt, illetve többet is volt nálunk a mezőnyben is a labda. A második játékrészben kaptunk egy olyan gólt, amilyet... Véleményem szerint lökés előzte meg, de a játékvezető nem így gondolta, úgyhogy biztosan nem. Utána már kissé kicsúszott a kezünkből az irányítás, jött a második gól, majd a piros lap, ettől eléggé kaotikus lett a helyzet, s onnantól kezdve a futball szempontjából nem sok érdemi rész maradt. Helyzeteink mindig voltak, főleg magamat tudom hibáztatni, mert mindegyik kimaradt, de ilyen az élet, reméljük, jövőre jobb lesz. Egy éven át tartó sérülésből visszatérve volt egy olyan időszak, ami után úgy éreztem, döcögött a szekér rendesen. Most már nem is gondolok rá, nem zavar a sérülésem sem. Tény, a helyzetkihasználásomon látszik, hogy még nem vagyok a régi, de mezőnyjátékban, úgy gondolom, egyre jobban sikerül visszatérnem. Remélem, jövőre már százszázalékos állapotban fogok tudni ismét játszani.

BÖŐR ZOLTÁN korábbi 21-szeres felnőtt válogatott labdarúgó, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökség tagja:Sajnálatos módon csak a férfimérkőzésre tudtam kiérni, amelyen azonban igazi kupadöntő-hangulat fogadott Cegléden. A mérkőzés ennek megfelelően méltó volt a feszültség és az érzelmek terén egy igazi, vérbeli fináléhoz. Játékban talán mindkét együttes tud ennél jobban is teljesíteni, de a győztes együttes szempontjából ez érdektelen, hiszen a végső céljukat elérték. Tavaly, Budaörsön voltam először Pest Megyei Kupa-döntőn, úgy gondolom, akkor is és idén is jól lehetett látni, hogy micsoda érzelmeket vált ki az emberekből ez az esemény, mekkora presztízse van a trófeának. Nagyon jó volt látni a boldogságot a győztesek arcán és külön öröm, hogy a két klub ilyen elánnal vetette bele magát a párharcba. Szeretném kiemelni továbbá a szurkolókat, akiknek köszönhetően a játékosok remek hangulatban, telt ház előtt tudtak játszani.

BUKODI KÁROLY, az Ócsa VSE elnöke, Ócsa város polgármestere, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja: – Hosszú évek után ez volt az első alkalom, hogy nemcsak mint vendég, hanem mint érdekelt vehettem részt a Pest Megyei Kupanap rendezvényen, s ez külön öröm volt számomra. Amennyire tudtak, helytálltak a lányok, remek mérkőzést játszottak a Gödöllővel. A férfi kupadöntő színvonalában és iramában is jó mérkőzés volt. Véleményem szerint a helyszínválasztás tökéletesre sikerült, korszerű létesítményben szurkolhattunk. Emellett kiemelném: testközelből láthattam, hogy az igazgatóság munkatársai mennyit dolgoznak, és milyen sokat tesznek azért, hogy mindenféle akadály nélkül végbemenjen egy ilyen jelentős rendezvény. Köszönetet szeretnék nekik mondani, hogy ezt a nagyszerű eseményt megszervezték.

CSANK JÁNOS mesteredző, korábbi szövetségi kapitány, az NB III, Közép-csoportjában szereplő Vác FC vezetőedzője:Nem mindennapi izgalmakat hozott a döntő és vele együtt ritkán látható verekedést is, persze nem leminősítve ezzel a futballt, ami egyébként nem volt rossz. A végére sajnos kissé elszabadultak az indulatok, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Úgy gondolom, hogy a tömegjelenetnél magasabb szinteken minimum négy piros lap lett volna, végül megúszták a játékosok eggyel. Összességében remek volt mindkét döntő, jó hangulatban telt, zömében sportszerű keretek között zajlott, leszámítva azt az egy jelenetet. A végére, ahogy már említettem, kissé fagyos hangulatú lett a találkozó, de ez benne van az ilyen mérkőzésekben. Mindent egybevetve, szerintem jól sikerült a rendezvény. Minden elismerésem a Pest Megyei Igazgatóság munkájáért, hosszú évek óta tapasztalom, milyen alázattal, mennyire példamutatóan állnak a sportághoz.

FOGL KATALIN korábbi 25-szörös felnőtt női válogatott, 4-szeres magyar bajnok, 4-szeres Magyar Kupa-győztes labdarúgó, a László Kórház, az Újpest, a Femina, az Astra, az MTK Hungária, a Dorogi Diófa, a Kóka, a Ferencváros és a Soroksár volt játékosa: – Őszintén bevallom, hosszú pályafutásom során ilyen tökéletes szervezéssel, ekkora profizmussal, mint amit itt kaptam Cegléden, eddig csak a Ferencvárosnál tapasztaltam. Csakis a legjobbakat mondhatom el a hétfői rendezvényről, minden tényleg a helyén volt: a protokoll, a szervezés, a biztonsági személyzet, a sok szurkoló pedig csodás hangulatot varázsolt ebbe az igazi kis ékszerdoboznak számító létesítménybe.

GYŐRI ZOLTÁN, a Pest megyei I. osztályban aranyérmes Gödöllői SK vezetőedzője, a Pest Megyei Kupa-döntő szakkommentátora:Nagyon új volt számomra a szakkommentátori szerep, de élveztem a feladatot. Két jó csapat játszotta a döntőt, mindketten megérdemelten, hiszen nagy menetelésnek köszönhetően jutottak el a fináléig. A vége meglehetősen harcosra sikeredett, talán szerencsésebb lett volna annál az esetnél kiállítani egy-egy játékost mindkét együttesből, nem csak egyet a Pomázból. Remek mérkőzést láttunk, és talán mondhatom azt, hogy megérdemelt volt a Bugyi győzelme.

JANKOVICS ISTVÁN, a Ceglédi Vasutas utánpótlás technikai vezetője: – Jó volt ennyi futballszerető embert vendégül látni Cegléden. Amikor ennyien vannak egy-egy sporteseményen, újult lendülettel veti bele magát a munkába az ember. Jól látszik, hogy az amatőr sport is sokakat képes megmozgatni, és milyen érzelmeket tud felszabadítani.

JUHÁR TAMÁS, a Pomáz-ICO SE elnöke:Szenzációs volt a rendezés, remekül előkészített a pálya, és feltüzelt hangulatú a mérkőzés, amelynek a végén egy kicsit érthetetlen játékvezetői döntés született. Addig azonban, úgy gondolom, fantasztikus találkozó volt. Két vérmes együttes csapott össze, akik mindent megtettek a győzelemért, kár, hogy a vége így alakult, de így is nagyon büszke vagyok a játékosainkra és a teljes pomázi közösségre. Remélem, ebből a jövőre nézve is tudunk majd tanulni. A keretünk zöme helyiekre és fiatalokra épül, a fiúk saját maguknak harcolták ki a lehetőséget, hogy idáig eljutottak, ezért nagyon büszke vagyok rájuk.

JUHÁSZ LOTTI, az Ócsa VSE – a döntőn nyújtott teljesítménye alapján legjobbjának választott – játékosa: – Úgy éreztem, a támadásoknál kissé elvesztünk, ha a sérült játékosaink tudtak volna játszani, úgy gondolom, más is lehetett volna a mérkőzés végeredménye. Sajnos ennyit sikerült kihozni ebből a találkozóból, de az ezüstérem is szépen csillog. Az elején talán kissé zavarban is voltunk a szépszámú közönséget látva, de végül sikerült mindezt kizárni és csakis a mérkőzésre fókuszáltunk.

 KISS MÁRIA, a Bp. Építők Spartacus és a Femina volt játékosa, 2-szeres magyar bajnok, egykori 53-szoros válogatott labdarúgókapus, az első hivatalos hazai női válogatott mérkőzés résztvevője 1985-ben: – Csakis felsőfokban tudok beszélni a Pest Megyei Kupanapról, amely az én éltemben a második ilyen esemény volt, hiszen tavaly Budaörsön is ott voltam. Ezúttal is nagyon tetszett, szenzációsan oldották meg a szervezők a lebonyolításnak minden egyes szakaszát, igazán példaértékű volt a hozzáállásuk. Jó volt látni, hogy vannak egyéni díjazottak is, igazán kitett magáért az igazgatóság minden munkatársa. Szuper volt a hangulat, jók voltak a mérkőzések, a szurkolótáborok parádés hangulatot varázsoltak a ceglédi sporttelepre. Mindezek mellett öröm volt régi játékostársakkal, a női labdarúgás világából régi ismerősökkel találkozni. Ha ötös skálán kellene osztályoznom a rendezvényt, akkor legszívesebben hatost adnék az idei Pest Megyei Kupanapra. Végül engedjék meg, hogy egy érdekességet megemlítsek: az első hivatalos női válogatott mérkőzésen, 1985. május 9-én, melyen jómagam is játszottam, szerepelt egy ócsai illetőségű hölgy, Vrábel Ibolya, a Femina egykori játékosa, az ő góljával győztünk 1–0-ra az egykori NSZK nemzeti csapata ellen.

KRÁLIK FANNI, a Gödöllői SK – a döntőn nyújtott teljesítménye alapján legjobbjának választott – játékosa:Hatalmas élmény volt itt futballozni, nagyon örülök annak, hogy a csapat ennyire jól tudott játszani. Úgy gondolom, ezúttal sokkal jobb teljesítményt tudtunk nyújtani, mint az Ócsa elleni korábbi bajnokikon. Roppantul boldogok vagyunk, elmondhatjuk, hogy tökéletes szezont sikerült produkálnunk.

KUCSVÁN MILÁN, a Bugyi SE – a döntőn nyújtott teljesítménye alapján legjobbjának választott – játékosa:Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szimpatizánsainknak a buzdítást, nagyon sokat segített a szurkolásuk számunkra. Nem sokszor fordul elő az ember életében, hogy ilyen körülmények közepette játszhasson, nekem, hála Istennek, már másodszor adatott meg, de még így, a találkozó elején is megfogott a látvány. A második félidőre már sikerült túljutnunk ezen és fordítani tudtunk. Véleményem szerint az együttesnek a jövője biztos lábakon áll, talán csak egy-két változtatást kell eszközölni, de a következő szezonra is minél magasabb célokat fogunk kitűzni magunk elé, aztán félévkor kirajzolódik majd egy rangsor, utána pedig lehet majd továbblépni.

LOVÁSZ GYÖNGYI, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja, korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó, a László Kórház és a német GW Brauweiler volt játékosa, 3-szoros magyar, 1-szeres német bajnok, 1-szeres német kupagyőztes, az első hivatalos hazai női válogatott mérkőzés résztvevője 1985-ben: Úgy gondolom, a női mérkőzés a papírforma szerint alakult, habár az ócsai együttes mindent megtett, hogy megnehezítse az ellenfél dolgát. A Gödöllő nagyon lendületesen és erősen kezdett, a szép támadások eredményeként látványos gólokat szereztek, összességében tehát megérdemelten nyertek, gratulálok nekik. A férfi találkozóról azt szeretném elmondani, hogy nagyon izgalmas és kiegyenlített játékot láttam. Az első félidőben inkább a Pomáz dominált, szebb támadásokat vezettek, viszont a második játékrészre a Bugyi visszajött a mérkőzésbe, összeszedték magukat és meg is tudták fordítani az eredményt, ami szerintem a lelkesedésüknek volt köszönhető. A szervezés nagyon tetszett, mindenki kitett magáért. Örülök, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen, ami megyei szinten szerintem nagyon ritka.

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, az MLSZ Pest megyei társadalmi és a Gödöllői SK alelnöke: Nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, úgy gondolom, szép helyszín, jó fogadtatás és kiváló szervezés várt minket, tehát minden adott volt a remek kupanaphoz. Külön örülök annak, hogy a Gödöllői SK női csapata nyerte a Pest Megyei Női Kupát. A férfi döntőben mindkét együttes megnyerhette volna a találkozót, de talán a Bugyinak volt egy hangyányival több szerencséje, így ők örülhettek a végén. Köszönöm az élményt és gratulálok mindenkinek, aki részt vett ennek a rendezvénynek a megszervezésében.

SÁRKÖZI SZABOLCS, a Nagykáta SE vezetőedzője, a Pest Megyei Kupa-döntő szakkommentátora:Számomra is nagyon új volt ez a szerep, tapasztalatszerzésnek nagyszerű volt. Magáról a találkozóról elmondható, hogy két rendkívül motivált csapatot láthattunk, ez talán a döntő miatt természetes is volt. Az is látható volt, hogy mindkét együttes eléggé elfáradt a végére, talán ennek is volt köszönhető ez a kis jelenet itt a vége felé. Úgy gondolom, egy ilyen hatalmas téttel bíró párharc során – nem azt mondom, hogy benne van, de – sajnos megesik az ilyesmi. A csapatoknak megvoltak a lehetőségeik, több helyzetnek is a szemtanúi lehettünk, akadtak nagy védések is, és ne feledkezzünk meg a szurkolókról, akik végig fantasztikus hangulatot teremtettek. Szóval, aki Ceglédre ellátogatott, nagyszerű futballhangulat részese lehetett.

 VÁNYI ZSOLT, a Cevasport Kft. ügyvezetője, az NB III, Közép-csoportjában szereplő Cegléd vezetőedzője:Nagy örömömre szolgált, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság és Benkő Tamás igazgató úr Ceglédben, a mi létesítményünkben gondolkodott az idei Pest Megyei Kupanap megrendezése kapcsán. Példaértékű lebonyolítást és szervezettséget tapasztaltam a nap folyamán. Ezen felül kiemelném a szervezők munkamorálját az előkészületek során, illetve az aznapi munkák is végig gördülékenyen és hatékonyan zajlottak. Remélem, a helyszín sem vallott szégyent, ez az esemény a jövőre nézve nagy lendületet ad számunkra.

(A Sportszelet Online nyomán)


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok