Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

2018. szeptember. 18., 11:04   |    

Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

Szeptember 17-én este hat órakor Pest Megye Önkormányzata (az MLSZ PMI székhelye) Nyáry Pál-termében tartotta küldöttválasztó ülését a Pest megyei futballtársadalom, amelyen a jelenlévő küldöttek – akárcsak az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is – egyhangúan választották képviselőjüknek a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttközgyűlésébe Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort.

Az ülést Benkő Tamás megyei igazgató nyitotta meg (lenti képünkön balra), a jelenlévők köszöntése után az MLSZ alapszabályának vonatkozó paragrafusai szerint lebonyolította a küldöttek megválasztását. Előzetesen kettő főre érkezett javaslat, Rózsavölgyi Sándorra (a Gödöllői SK vezetője, az MLSZ PMTE alelnöke 2011 óta, előtte már tagja volt a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének is 2010 júniusától) és Szlahó Csabára (Vecsés város polgármestere, az MLSZ PMTE elnöke 2011 óta). Az ülésen más személy jelöltségére nem tettek javaslatot. Ezt követően a Pest megyei NB III-as, a Pest megyei I-IV. osztályú bajnokságokban szereplő, valamint az önálló Pest megyei utánpótlás-nevelő sportszervezetek közös küldöttei egyhangúan választották közgyűlési küldötté a két jelöltet.

A szavazás után Benkő Tamás megyei igazgató néhány aktuális témában adott tájékoztatást a jelenlévőknek, majd kötetlen beszélgetésben kért véleményt az igazolási és átigazolási iroda munkamenetében a nyár elején bevezetett új eljárásrendről, előre vetítve, hogy a témában hamarosan teljes körű véleménynyilvánításra lesz lehetősége a klubok képviselőinek. Az igazgató leszögezte: hosszú idő óta esedékes volt már drasztikus változtatások bevezetése ezen a területen, mert a régi „szokások” mind a sportszervezeti partnerek, mind az igazgatósági apparátus tagjai számára elviselhetetlen, méltatlan állapotokat idéztek elő az átigazolási időszakok hajrájában. Az igazgatóság a jövőben tovább fogja bővíteni a kritikus időszakokban az ezen feladatokat ellátó munkatársak számát – ennek érdekében télen megkezdődik ezen plusz alkalmi munkaerők felkészítése –, illetve az egyesületi vélemények, tapasztalatok, javaslatok beérkezése után átgondolja a bevezetett rendszer további finomításának lehetőségét. A hozzászóló egyesületi vezetők megértéssel viszonyulva pozitívan értékelték az igazolási és átigazolási területen bevezetett változásokat. A nyáron bevezetett elektronikus nevezés tapasztalatai alapján ugyanakkor kifejezték abbéli reményeiket, hogy az jövőre jóval kevesebb papírmunkát fog jelenteni az egyesületeknek. (Emlékeztetésként: a Pest Megyei Igazgatóság 2013-ban vezette be elektronikus nevezési felületét – a tavalyi nevezési felület itt megtekinthető: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/7478d5e25a7377b04385e607b6843661 –, amely a használhatóság, egyszerűség szempontjából mind sportszervezeti, mind versenyszervezői oldalról hatékony volt.) A megyei igazgató igyekezett megnyugtatni mindenkit: a fejlesztők a versenyszervezőknél felgyülemlett tapasztalatok alapján már dolgoznak az e-nevezési rendszer tökéletesítésén.

Benkő Tamás végezetül kitért arra, hogy az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége augusztus elején elfogadott öt olyan Pest megyei szabályt, amely a hatályos, 2018/2019. évi versenykiírásokhoz, valamint az MLSZ Versenyszabályzata és Fegyelmi Szabályzata egy-egy rendelkezéséhez azok részletes kifejtésével szervesen kapcsolódik.

Ezen szabályok – nem árthat azokról itt is, újfent említést tenni – címük szerint a következők (az egyes szabályzatok a címre kattintva megtekinthetők):

- A pályatulajdonos időjárási körülmények miatti mérkőzés-lebonyolítását (-megrendezését) megtagadó bejelentésének eljárásrendje;
- Az IFA-rendszeren történő mérkőzésmódosítás menete;
- Kései mérkőzéslemondás és jelzés nélküli ki nem állás büntetési tételei;
- A hatályos LVSZ 34. § (4) bekezdésének bővített eljárásrendje;
- Az úgynevezett „feketézés” büntetési tételei


Címkék:

További hírek

Általános
A Budaörs a Kaposvár, míg a Taksony a MOL Vidi ellen kezd hazai pályán

2018-12-13 16:32:19

A Budaörs a Kaposvár, míg a Taksony a MOL Vidi ellen kezd hazai pályán

Háromból két Pest megyei együttesünk lépett tovább a legjobb 16 közé a Magyar Kupa múlt heti fordulójából. A Taksony Sajóbábonyban győzött 1–0-ra, míg a Budaörs nem kis meglepetésre 5–3-ra győzött az élvonalbeli Diósgyőr ellenében. Az Érd otthon nem tudta „hozni a kötelezőt” az Andráshidával szemben, Limperger Zsolt együttese végül 0–0-s végeredményt hozó találkozón büntetőkkel maradt alul.

Általános
December 15-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

2018-12-13 10:59:56

December 15-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy december 15-én, szombaton igazgatási szünet lesz valamennyi irodájában.

Általános
December 28-áig lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás „tornára”!

2018-12-12 09:24:53

December 28-áig lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás „tornára”!

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága 2019-ben is lehetőséget biztosít sportszervezeteinek, hogy a tél folyamán szervezett keretek között edzőmérkőzéseket játszhassanak műfüves nagypályákon. A jelentkezőket – akárcsak a korábbi években – ezúttal is elsősorban a megyei, valamint az NB III-as bajnokságokban szereplő – elsősorban – Pest megyei felnőttcsapatok közül várjuk.

Általános
A Taksony, a Budaörs és az Érd száll harcba a 16 közé jutásért

2018-12-04 12:35:03

A Taksony, a Budaörs és az Érd száll harcba a 16 közé jutásért

Ma és holnap három Pest megyei – egy NB II-es (Budaörs) és két NB III-as (Érd és Taksony) – együttesünk szállt, illetve száll harcba a továbbjutásért a Magyar Kupa 8. fordulójában.

Értesítők, információk

2018-12-13 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.12.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-12-11 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.12.11.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2018-11-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.11.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok