Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

2018. szeptember. 18., 11:04   |    

Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

Szeptember 17-én este hat órakor Pest Megye Önkormányzata (az MLSZ PMI székhelye) Nyáry Pál-termében tartotta küldöttválasztó ülését a Pest megyei futballtársadalom, amelyen a jelenlévő küldöttek – akárcsak az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is – egyhangúan választották képviselőjüknek a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttközgyűlésébe Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort.

Az ülést Benkő Tamás megyei igazgató nyitotta meg (lenti képünkön balra), a jelenlévők köszöntése után az MLSZ alapszabályának vonatkozó paragrafusai szerint lebonyolította a küldöttek megválasztását. Előzetesen kettő főre érkezett javaslat, Rózsavölgyi Sándorra (a Gödöllői SK vezetője, az MLSZ PMTE alelnöke 2011 óta, előtte már tagja volt a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének is 2010 júniusától) és Szlahó Csabára (Vecsés város polgármestere, az MLSZ PMTE elnöke 2011 óta). Az ülésen más személy jelöltségére nem tettek javaslatot. Ezt követően a Pest megyei NB III-as, a Pest megyei I-IV. osztályú bajnokságokban szereplő, valamint az önálló Pest megyei utánpótlás-nevelő sportszervezetek közös küldöttei egyhangúan választották közgyűlési küldötté a két jelöltet.

A szavazás után Benkő Tamás megyei igazgató néhány aktuális témában adott tájékoztatást a jelenlévőknek, majd kötetlen beszélgetésben kért véleményt az igazolási és átigazolási iroda munkamenetében a nyár elején bevezetett új eljárásrendről, előre vetítve, hogy a témában hamarosan teljes körű véleménynyilvánításra lesz lehetősége a klubok képviselőinek. Az igazgató leszögezte: hosszú idő óta esedékes volt már drasztikus változtatások bevezetése ezen a területen, mert a régi „szokások” mind a sportszervezeti partnerek, mind az igazgatósági apparátus tagjai számára elviselhetetlen, méltatlan állapotokat idéztek elő az átigazolási időszakok hajrájában. Az igazgatóság a jövőben tovább fogja bővíteni a kritikus időszakokban az ezen feladatokat ellátó munkatársak számát – ennek érdekében télen megkezdődik ezen plusz alkalmi munkaerők felkészítése –, illetve az egyesületi vélemények, tapasztalatok, javaslatok beérkezése után átgondolja a bevezetett rendszer további finomításának lehetőségét. A hozzászóló egyesületi vezetők megértéssel viszonyulva pozitívan értékelték az igazolási és átigazolási területen bevezetett változásokat. A nyáron bevezetett elektronikus nevezés tapasztalatai alapján ugyanakkor kifejezték abbéli reményeiket, hogy az jövőre jóval kevesebb papírmunkát fog jelenteni az egyesületeknek. (Emlékeztetésként: a Pest Megyei Igazgatóság 2013-ban vezette be elektronikus nevezési felületét – a tavalyi nevezési felület itt megtekinthető: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/7478d5e25a7377b04385e607b6843661 –, amely a használhatóság, egyszerűség szempontjából mind sportszervezeti, mind versenyszervezői oldalról hatékony volt.) A megyei igazgató igyekezett megnyugtatni mindenkit: a fejlesztők a versenyszervezőknél felgyülemlett tapasztalatok alapján már dolgoznak az e-nevezési rendszer tökéletesítésén.

Benkő Tamás végezetül kitért arra, hogy az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége augusztus elején elfogadott öt olyan Pest megyei szabályt, amely a hatályos, 2018/2019. évi versenykiírásokhoz, valamint az MLSZ Versenyszabályzata és Fegyelmi Szabályzata egy-egy rendelkezéséhez azok részletes kifejtésével szervesen kapcsolódik.

Ezen szabályok – nem árthat azokról itt is, újfent említést tenni – címük szerint a következők (az egyes szabályzatok a címre kattintva megtekinthetők):

- A pályatulajdonos időjárási körülmények miatti mérkőzés-lebonyolítását (-megrendezését) megtagadó bejelentésének eljárásrendje;
- Az IFA-rendszeren történő mérkőzésmódosítás menete;
- Kései mérkőzéslemondás és jelzés nélküli ki nem állás büntetési tételei;
- A hatályos LVSZ 34. § (4) bekezdésének bővített eljárásrendje;
- Az úgynevezett „feketézés” büntetési tételei


Címkék:

További hírek

Általános
A Taksony a MOL Vidit, míg a Budaörs a Kaposvárt fogadja szerdán a Magyar Kupában

2019-02-18 17:45:04

A Taksony a MOL Vidit, míg a Budaörs a Kaposvárt fogadja szerdán a Magyar Kupában

Két, még versenyben lévő Pest megyei csapatunk, az NB III, Közép-csoportjában szereplő Taksony és az NB II-es Budaörs lép pályára február 20-án, szerdán 14 órakor a Magyar Kupában, immár a legjobb nyolc közé jutásért.

Általános
Monoron döntőznek az I. osztályú U15-ösök és az öregfiúk a Futsal7végén

2019-02-15 16:45:45

Monoron döntőznek az I. osztályú U15-ösök és az öregfiúk a Futsal7végén

Két újabb korosztályban – az U15-ösöknél az I. osztályban, valamint az öregfiúknál – hirdetnek győztest február 17-én, vasárnap a Pest Megyei Futsal7végén.

Általános
Coerver®Intro tanfolyam lesz Deszken

2019-02-13 10:36:35

Coerver®Intro tanfolyam lesz Deszken

A Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésével egy napos Coerver®Intro-tanfolyamra kerül sor február 24-én, vasárnap, a Deszki Sportcsarnokban (6772 Deszk, Móra út 2.).

Általános
A Rubeola nyerte a női, míg a PILE-Szántó a férfi Futsal7végét

2019-02-12 09:50:50

A Rubeola nyerte a női, míg a PILE-Szántó a férfi Futsal7végét

Február 10-én, vasárnap két döntőnek is otthont adott az Üllő Városi Sportcsarnok. Előbb a 7. Női, majd a 18. Férfi Futsal7vége fináléira került sor. A nap végén a Rubeola és a PILE-Szántó örülhetett.

Értesítők, információk

2019-02-18 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2019.02.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2019-02-14 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2019.02.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2019-01-29 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2019.01.29.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok