Tájékoztató a koronavírus applikáció elfogadásáról és használatáról

2021. május. 21., 08:37   |    

Tájékoztató a koronavírus applikáció elfogadásáról és használatáról

Az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működtetője a védőoltások valamelyikét igazoltan megkapottak számára applikációt biztosít, mely applikáció az érintett azonosítását követően – az EESZT-ből szerzett adatok alapján – igazolja az érintett oltottságát, azaz védettségét.

Mint az bizonyára ön előtt is ismert, 2021. május 1-től az MLSZ megyei (budapesti) igazgatóságai által szervezett labdarúgó- és futsaleseményeket (is) ismét nézők előtt lehet megtartani. A mérkőzések felnőtt nézőként/szurkolóként történő megtekintése érvényes védettségi igazolványhoz kötött, ahogyan ezt egy korábbi cikkünkben már megírtuk. Később felhívást intéztünk minden Pest megyei sportegyesülethez, hogy nem lehet önkényesen zártkapus mérkőzéseket tartani. Most pedig arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet kitér a koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció adott esetben lényegileg védettségi igazolványként történő használatára, azaz – többek között – a mérkőzésekre nézőként/szurkolóként történő belépésre is.

Mindezek miatt kérünk minden Pest megyei egyesületet, hogy legyen felkészülve a koronavírus elleni védettség telefonos applikációval történő igazolásának ellenőrzésére (is).

A szóban forgó rendelet szerint a koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas a védettségi igazolvány, valamint az applikáció is.

A rendeletből megtudható továbbá, hogy az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működtetője a védőoltások valamelyikét igazoltan megkapottak számára applikációt biztosít, mely applikáció az érintett azonosítását követően – az EESZT-ből szerzett adatok alapján – igazolja az érintett oltottságát, azaz védettségét. Az applikáció az érintett nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, valamint a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg.

Az oltottság (védettség) ellenőrzésének lépései – pl. egyesületeknek:
1.) Töltse le az App Store-ból (IOS) vagy a Play Áruházból (Android) az EESZT Covid Control elnevezésű mobilalkalmazást a telefonjára!
2.) A telefonra letöltött EESZT Covid Control alkalmazás az első elindításakor engedélyt fog kérni a kamera applikációban történő használatához (ami QR-kód beolvasásához szükséges).
3.) Az applikáció elindítása után, az alkalmazás közepén található kék QR-kód jelre kattintva kezdheti meg a vendég/látogató/néző/szurkoló saját EESZT-alkalmazásában megjelenő QR-kódjának beolvasását.
4.) A megjelenő adatokból eldönthető, hogy a vendég/látogató/néző/szurkoló védett-e a fertőzéssel szemben, avagy sem.
5.) A megjelenő adatokkal vesse össze a belépni szándékozó vendég/látogató/néző/szurkoló adatait! – ahogy azt tenné védettségi igazolvány esetén is.

Az alkalmazás vendég/látogató/néző/szurkoló általi használatának lépései:
1.) Töltse le az App Store-ból (IOS) vagy a Play Áruházból (Android) az EESZT elnevezésű mobilalkalmazást a telefonjára!
2.) Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).
3.) Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.
4.) A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.
5.) Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!
6.) Válassza ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi.

Részletes tájékoztató a védőoltást igazoló mobilalkalmazásokról:
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/tajekoztato_a_vedooltast_igazolo_mobilalkalmazasrol_-_2021.05.14.pdf


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok