Több mint száz gyermek grundfocizott Dunakeszin (145 db FOTÓVAL!)

2014. október. 08., 08:14   |    

Több mint száz gyermek grundfocizott Dunakeszin (145 db FOTÓVAL!)

A Pest Megyei Grund Road Show ez évi sorozatának első állomásán, a Dunakeszi Repülőtéren kialakított grundon több mint száz gyerek futballozhatott együtt a közel- és távolabbi múlt meghatározó magyar labdarúgói közül jó néhánnyal. Október 7-én, kedden délután nem csupán Dunakesziről, hanem Szentendréről, Pomázról, Vácról, Gödről, Fótról, Mogyoródról, Csörögről és még Dunabogdányból is érkeztek gyerekek a mezőre, hogy hamisítatlan, felhőtlen örömfoci élményében legyen részük.

A Pest Megyei Grund Road Show ez évi sorozatának első állomásán, a Dunakeszi Repülőtéren kialakított grundon több mint száz gyerek futballozhatott együtt a közel- és távolabbi múlt meghatározó magyar labdarúgói közül jó néhánnyal. Október 7-én, kedden délután nem csupán Dunakesziről, hanem Szentendréről, Pomázról, Vácról, Gödről, Fótról, Mogyoródról, Csörögről és még Dunabogdányból is érkeztek gyerekek a mezőre, hogy hamisítatlan, felhőtlen örömfoci élményében legyen részük.

Apropó, felhőtlen! Az egyébként egész nap borongós, felhős időjárás a kezdő sípszó felharsanásakor mintegy varázsütésre napsütésre váltott, amely talán szimbolizálja is: a magyar labdarúgás - sajnos immár évtizedek óta tartó sikertelensége miatt - elborult egét a jelenkor fiataljaiba vetett hit, és a velük való hozzáértő foglalkozás válthatja csak sok munkával, kitartással, szorgalommal, összefogással ismételten derűssé.

A szebb jövőben és a kitartó, megfelelő szakmai munkában bízó, azt lehetőségeivel, eszközeivel elősegíteni igyekvő országos szakszövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás is ebben a szellemben köszöntötte a megjelenteket. Amíg a mezőn kialakított nyolc pályán a foci legkülönbözőbb formáját űzték a gyerekek a "grund-arcokkal" közösen, a megyei igazgató kifejtette: - A játék megismertetését, annak megszerettetését leginkább az 5-9 év közötti korban kell elérni a gyerekeknél, az igazgatóság a Pest Megyei Grund Road Show 2012 őszét követő ismételt megszervezésével ebben, valamint a labdarúgás népszerűsítésében kíván elöl járni. A megyei futballvezető így folytatta: - Régóta nincsenek már klasszikus grundok, márpedig a korábbi időszakban felnövekvő, komoly futballtudást megszerző játékosok anno az egyesületnél végzett edzések mellett napestig rúgták a labdát az utcákon, tereken, ráadásul a fejlődést elősegítő módon nem csak azonos korosztályú grundtársaik között. Törvényszerű, hogy a több játéknak, a több labdaérintésnek, az így kifejtett végtelen gyakorlásnak megvolt az eredménye: a grundokon felnövők képzettebb játékossá, egyszersmind sikeresebb sportolóvá, eredményesebb csapatok tagjaivá váltak.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága legutóbb 2012 őszén Cegléd, Kartal, Kosd, Nagykáta és Szigetszentmiklós grundpályáin "állomásozott", a program akkor Várhidi Péter, Lisztes Krisztián, Kovács "Kokó" Zoltán, Fehér Csaba, Nyilas Elek és Telek András közreműködésével vált hamar közkedveltté. Az idei első grund-show alkalmával a Dunakeszi Repülőtér által ideális grundkörülményeket biztosító mezejére Batári Csaba (egykori Honvéd-, Ferencváros és Újpest-játékos), Bozó Bodi István (a ma 72 éves, de még mindig aktívan focizó, Dunakeszi-alsón élő egykori játékos a Mészöly Kálmán, Farkas János, Ihász Kálmán nevével fémjelzett Vasasban játszott 1963-ban), Halmai Gábor (korábbi 57-szeres válogatott, Videoton-, Honvéd- és MTK-játékos), Juhár Tamás (20-szoros válogatott, Vasas- és Újpest-hátvéd), Leboniczki Imre (a Szeged, a Vasas és a Békéscsaba egykori kapusa), Pintér Sándor (39-szeres válogatott, szerepelt az 1978-as argentínai világbajnokságon), Steidl Sándor (az Újpesti Dózsa 3-szoros kupagyőztes hajdani játékosa) és Telek András (24-szeres válogatott, egykori Ferencváros- és Zalaegerszeg-játékos) futott ki a gyerekek sűrűjében. Az esemény záróbeszédében Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány felelevenítette saját gyerekkorát, amikor ugyanígy, mint most látta, az ügyesebb gyerekek akár a náluk 3-5 évvel idősebbel is felvették a küzdelmet, és a rengeteg játék sokat csiszolt valamennyiük technikai felkészültségén. A jelenleg az NB III-as Vác FC-t irányító szakember örömmel üdvözölte az összesereglett gyerekhadat és az őket elkísérő szülőket, s zárásként azt kívánta a jelenlévőknek, hogy nagyon sok örömüket leljék az önfeledt játékban, a gyerekekben és a megújulás nehéz időszakát élő honi futball mielőbbi szebb jövőjében.

A grundfoci végén a gyermekek meleg teát és Smile-palacsintát fogyaszthattak a szervező megyei igazgatóság jóvoltából, és minden kis grundjátékos MLSZ PMI-s karkötőt kapott ajándékba. Az eseménynek a szervezők által meglepetésként prezentált tűzijáték kölcsönzött minden kétséget kizáróan fényesen ragyogó befejezést.

- A Pest Megyei Igazgatóság népszerűnek bizonyuló programja természetesen nem a régi grundokat próbálja pótolni, hanem meghatározó élményt kíván nyújtani a mostani gyerekeknek ahhoz, hogy minél több fiatal kössön életre szóló kapcsolatot a focival, ezen felül pedig célunk a meghívott ismert egykori játékosokkal, edzőkkel népszerűsíteni a labdarúgást - foglalta össze a Pest Megyei Grund Road Show küldetését Antalics Ádám, az igazgatóság grassroots koordinátora a rendezvényt követő sajtónyilvános kötetlen beszélgetés közben. Ezalatt kisebb csoportokba verődve társalogtak ifjabbak és idősebbek, hölgyek és férfiak az egykori futballistákkal, s közben közös fényképek tucatjai készültek és kerültek aláírások az igazgatóság által az őszi Grund Road Show alkalmából kiadott színes, "Pest megyei GRUNDfoci" címet viselő magazin oldalaira.

A Dunakeszi grund-eseményen készült fényképek galériája IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A show természetesen megy tovább: október 10-én Vecsésen, október 17-én Vácott, október 31-én délután pedig Pomázon találkozhatnak és futballozhatnak együtt korábbi válogatott játékosokkal és neves szakemberekkel az érdeklődő gyermekek Pest megyén innen és túl.


A Pest Megyei Grund Road Show kétperces kedvcsináló promóciós kisfilmje az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:
http:/www.youtube.com/watch?v=P59je5Mh8-M


Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság megtalálható a Facebook-on is: https:/www.facebook.com/pmlsz

Hogy az egyes állomásokra éppen mely ismert labdarúgó és szakember várja majd a gyerekeket és a szülőket, nagyszülőket, arról a Facebook-on és a www.pmlsz.hu oldalon adunk folyamatosan friss tájékoztatást.

Találkozzunk a Pest megyei grundokon!


Korábbi közleményünk végén az előző, 2012-es Pest Megyei Grund Road Show-ról megtalál minden lényeges látni- és olvasnivalót:
- Idén újra: Pest Megyei Grund Road Show!



További hírek

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

2024-07-19 09:00:38

Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös évad Pest Vármegyei Kupa menetrendjét.

Általános
Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

2024-07-16 15:21:29

Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy 2024. augusztus 2., péntek éjfélig lehet nevezni az MLSZ-központ által kiírt és a területi igazgatóságok által szervezendő 2024/2025. évi férfi felnőtt futsal NB III-as bajnokságra. A nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani. A pontvadászat a futsal fülön és az MLSZ versenyei között található.

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok