Törökbálinti labdarúgósiker a sportolók karácsonyán

2010. december. 17., 16:48   |    

Törökbálinti labdarúgósiker a sportolók karácsonyán

Pest Megye Közgyűlése a megye sportéletének kiválóságait minden évben a Sportkarácsonyi ünnepségén részesíti elismerésben. Sportolók és edzők december 17-én, a Megyeházán vehették át a legjobbaknak és legeredményesebbeknek járó díjakat világhírű sportolóktól, valamint a Közgyűlés képviselőitől.

Pest Megye Közgyűlése a megye sportéletének kiválóságait minden évben a Sportkarácsonyi ünnepségén részesíti elismerésben. Sportolók és edzők december 17-én, a Megyeházán vehették át a legjobbaknak és legeredményesebbeknek járó díjakat világhírű sportolóktól, valamint a Közgyűlés képviselőitől.

Az ünnepség alkalmával 15 kategóriában közel fél száz díjat ítéltek oda. A díjakat Pest Megye Közgyűlésének elnöke, alelnökei valamint az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke adta át. A Sportkarácsonyon a kitüntettek példaképekkel, világhírű magyar sportolókkal is találkozhattak. Díjat adott át a legendás Aranycsapat tagja, Buzánszky Jenő; a fogathajtó sport örökös bajnoka, a hatszoros világbajnok, hétszeres magyar hajtó derby győztes Lázár Vilmos; a kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok öttusázó Martinek János; valamint Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A díjazottak között speciális sportágak kategóriában a Váci Reménység SE kapta a legtöbb elismerést. A veresegyházi Fabriczius József Általános iskola két kategóriában is díjat kapott, míg a középiskolák között a Váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium eredményeit három díjjal jutalmazta Pest Megye Közgyűlése.

Az év legjobb diáksportolója Fuchs Renáta lett, aki atlétika sportágban 2010-ben ötször állt fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az év legjobb sportolója női utánpótlás korosztályban Hagymási Anita kajak-kenu versenyző lett, aki a 2010-es Utánpótlás Európa-bajnokságon ifjúsági kategóriában három aranyérmet nyert, valamint ő volt a magyar csapat legeredményesebb tagja.

Az év legjobb férfi sportolója utánpótlás korosztályban Deák Nagy Marcell atléta lett, aki az Országos Junior Bajnokságon hat aranyérmet nyert. 2010-ben fedett pályán kétszer, szabadtéren négyszer javított országos rekordot.

Az év legjobb női sportolója a felnőtt korosztályban Wágner Vivien kick-box versenyző, aki Felnőtt Kick-Boksz Országos Bajnokságon, az Európa-bajnokságon, a Világ Kupán és a Szlovák Openen is aranyérmet nyert.

Az év legjobb férfi sportolója felnőtt korosztályban Galambos Péter evezős lett, aki Világ Kupán Münchenben és Luzernben is győzött, az Európa-bajnokságon hetedik, a világbajnokságon harmadik helyezést ért el.

Ami a Pest megyei labdarúgást illeti, a díjazottak között volt a Lindab-Törökbálinti TC U13-as gárdája is, ugyanis Lipők András tanítványai nyerték el a "2010. év legjobb megyei utánpótláskorosztályú csapata" kitüntető címet. A neves alkalomból természetesen megkerestük a trénert, nyilatkozzon az egyesület sikereiről.
- Milyen apropóból kapták a díjat a Pest megyei Sportkarácsonyon?
- A tavalyi U13-as kiemelt bajnokságot, mondhatom, hogy toronymagasan megnyertük - kezdte Lipők András, a Lindab-Törökbálinti TC U13-as csapatának edzője -, összesen egy döntetlenünk és egy vereségünk volt. Úgy gondolom, hogy egy nagyon színvonalas bajnokságban sikerült diadalmaskodnunk. A Monorral, a Százhalombattával és a Dunakeszivel voltunk nagy csatában, de végül sikerült elhódítanunk az első helyet. Egyébként magam sem gondoltam volna, hogy ez érdemessé tesz minket ennek a díjnak az elnyerésére, különösen, hogy nem csak labdarúgó egyesületek voltak a jelöltek között. Megelőztük többek között a Vác leány kosárlabdacsapatát, valamint egy evezős klubot is sikerült magunk mögé utasítani.
- Ez valóban növeli a díj értékét. Ennyire jó a törökbálinti utánpótlás-nevelés?
- Nagyon tehetséges gyerekek fociznak nálunk, sokan már öt éve nálunk játszanak, ők képezik a csapat gerincét. Ez a díj is jó reklámja annak, hogy mennyire egységes tud lenni egy csapat. Ennél az utánpótlás-nevelő akadémiánál az U13 mellett az U14-es gyerekekkel is én foglalkozom. Az első bajnokságban, amelyen elindultunk ötödikek, a következő évben másodikak, majd tavaly elsők lettünk.
- Ezek szerint a játékosállomány is megfelelő ahhoz, hogy bajnokságokat nyerjenek és díjakat söpörjenek be?
- Nagyon jó labdarúgók alkotják a csapatot, négy-öt játékosom rendszeresen szerepel a Pest megyei válogatottban is. Volt egy fiú, Deák Attila, akit elvittek Felcsútra, továbbá más focistáinkkal is "szemeznek" a nagyobb klubok. Hacknauer Tamás vagy Hordós Mátyás is ilyen, de ők egyelőre nem akarnak eligazolni, hiszen remek csapatunk van, ahol szívesen játszanak. Jövőre viszont, ha szabad így fogalmazni, én fogom "elküldeni" őket. Nagyon ügyesek, magas színvonalon fociznak és szeretném, ha tovább lépnének. Egyelőre azonban úgy gondolom, hogy jó kezekben vannak.


A díjazottak listája itt érhető el.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok