UEFA REGIONS’ CUP: győztes rajt a svájciak ellen Horváth László szabadrúgásgóljával

2022. október. 07., 11:50   |    

UEFA REGIONS’ CUP: győztes rajt a svájciak ellen Horváth László szabadrúgásgóljával

Tegnap délután megkezdte szereplését a Pest Megyei Amatőrválogatott a spanyolországi Vigóban zajló 12. UEFA Regions’ Cup 7. csoportjában. A mieink jobban nem is kezdhették volna a tornát, hiszen első mérkőzésüket a Vecsés játékosának, Horváth Lászlónak a 18. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1–0-ra nyerték, megalapozva ezzel a reményeink szerinti sikeres folytatást.

Sajnos üröm is vegyült a siker felett érzett örömbe, hiszen a csereként beálló Vida Dominik csak pár percet tölthetett a pályán, amikor megsérült, kifordult a válla, mentő szállította kórházba, így számára sajnos idő előtt véget ért a torna. Neki ezúton is mielőbbi gyógyulást, a csapatnak pedig hasonlóan eredményes folytatást kívánunk. Hajrá, Pest megye!

1. FORDULÓ

Genf – Pest Megyei Amatőrválogatott
0–1 (0–1)
Sanxenxo, Estadio de Baltar, 50 néző. Vezette: Jaanovits J. /észt/ (Roos J. /észt/, Blanco Rodríguez F. /spanyol/, Muñiz Ruiz A. /spanyol/)
GENFI TARTOMÁNYI VÁLOGATOTT: Lamers F. – Tshikomb J., Rezzonico M. (Pinto M., 75. p.), Sarr O., Borges C. – Bilalli B. (Sene O., a szünetben), Mukenge B., Khelil R. (Henda A., 75. p.) – Munishi H. (Palermo M., 53. p.), Salan D. (Ibongo G., 75. p.), Mboso J. Edző: Patrick Girod.
PEST MEGYEI AMATŐRVÁLOGATOTT: Bonica S. – Balogh Bálint (Richter T., 53. p.), Abért M., Bartucz M., Hámor Zs. – Halmos R. (Orbán M., 89. p.), Novák R. (Balogh D., 68. p.), Tóth R. – Balogh Bence (Mudroch M., 53. p.), Koziorowski R. (Vida D., 89. p.), Horváth L. Edző: Győri Zoltán.
GÓL: Horváth L.
SÁRGA LAP: Saar O., ill. Balogh Bálint, Tóth R., Bartucz M., Vida D., Bonica S.
KIÁLLÍTVA: Borges C. a 49. percben (második sárga lap után).
GYŐRI ZOLTÁN: – Kiválóan kezdtük a tornát. A svájci csapat fizikálisan nagyon komoly erőt képviselt, hiszen gyorsak és erősek voltak a játékosaik. Ezt nagyon erős akarattal, lelkesedéssel, csapatmunkával és a gólnál egy kis szerencsével sikerült kompenzálnunk. A kiállítást követően sem tudtuk átvenni a mérkőzés feletti uralmat, emberhátrányban is többet támadott a svájci együttes, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy tényleges helyzetig csak egyszer sikerült eljutniuk a jól záró védelmünkkel szemben. Volt két százszázalékos helyzetünk, amivel akár már hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót. Büszke voltam a srácainkra, nagyot küzdött mindenki. Jó érzésekkel tértünk nyugovóra, ugyanis nemcsak az első két félidőt sikerült megnyernünk, hanem a harmadikat is fölényesen hoztuk!

HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID, a Pest Megyei Amatőrválogatott győztes góljának szerzője: – Belülről rendkívül fárasztónak éreztem a mérkőzést, ugyanis nagyon magas volt a páratartalom, amihez nem vagyunk hozzászokva, a 30. perc környékén már légszomjam volt. Kimondottan erős, masszív ellenféllel találtuk szembe magunkat, hasonló képességűek voltak, meg fogják nehezíteni a többiek dolgát is. Nagyon remélem, hogy meg tudjuk nyerni a csoportunkat és tovább fogunk jutni. Az első mérkőzést kipipáltuk, már „csak” kettő van hátra.

A Pest Megyei Amatőrválogatottról további információk megtekinthetők az UEFA honlapján:
https://www.uefa.com/regionscup/clubs/2612332--pest-region/

Képek a genfi tartományi válogatott elleni mérkőzésről (FOTÓK: Patkovics Bence):

 


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok