Újabb fontos versenyügyi információk

2022. június. 22., 11:39   |    

Újabb fontos versenyügyi információk

Az alábbiakban ismét fontos, a 2022/2023-as évadra vonatkozó versenyügyi változásokra szeretnénk felhívni a figyelmet. Az MLSZ Elnöksége 2022. június elején módosította a Megyei-Budapesti I-IV. osztályú Férfi, Női Felnőtt nagypályás bajnokságok 2022/23-as szezonra vonatkozó alapversenykiírása, a Díjfizetési Rend (DR), valamint a Labdarúgás (LVSZ) és a Futsal (FVSZ) Versenyszabályzat egyes pontjait, melyek közül a legfontosabbak lentebb láthatók.

Felkerültek a férfi felnőtt megyei I-IV. osztályú versenykiírás-tervezetek honlapunkra
A versenykiírás-tervezetek megtalálhatók honlapunk (pest.mlsz.hu) letölthető dokumentumai között, a „Labdarúgás 2022/2023.” elnevezésű mappában. A többi versenykiírás-tervezet várhatóan a napokban kerül fel ugyanide. 

Emelkedtek a férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok nevezések díjai

  • I. osztály: 200.000 Ft (díjcsökkentéssel 20.000 Ft);
  • II. osztály: 190.000 Ft (díjcsökkentéssel 19.000 Ft);
  • III. és IV. osztály: 180.000 Ft (díjcsökkentéssel 18.000 Ft).

Az MLSZ hivatalos sportrendezvényein bárkiről kép- és hangfelvétel készíthető
A versenykiírásokban megjelent új elemként: a sportszervezetek kötelezettséget vállalnak arra, hogy hazai rendezésű mérkőzéseik alkalmával tájékoztatják a sportesemények minden nézőtéri részvevőjét, hogy a sportrendezvény ideje alatt bárkiről kép- és hangfelvétel készíthető.

Változott az NB III-ba való feljutás szabálya
Az új előírások értelmében, amennyiben a területi első osztály (esetünkben a „megye-egy) első helyezettjének nincs licensze, vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor a bajnokság 2. helyezettjét illeti meg az aranyérmessel azonos feltételek mellett az osztályozón való részvétel joga. Továbbá, ha a második helyezettnek sincs licensze vagy nem akar feljebb szerepelni, akkor a harmadik helyezettet illeti meg az osztályozón való részvétel joga. Amennyiben viszont a dobogósok egyike sem rendelkezik licensszel, vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozón.

A „megye-hármas” felnőttgárda miatt kötelezően szerepeltetendő utánpótláscsapatok indítása alóli kivételes felmentést kérelmezni kell
Mivel az új évadban a „megye-háromban” első számú felnőttcsapatot versenyeztető sportszervezet is csak maximum a vele egy településen működő sportszervezettel köthet szerződést kötelezően szerepeltetendő utánpótláscsapatai (U7 és U9) biztosítására, ezért ezen megkötés alól a 2022/2023-as évadra kivételesen és egyszeri alkalommal felmentés kérhető írásban a bajnoki rajtig.

Szigorodott a hétvégi hivatalos mérkőzések módosításáról szóló szabály
A Labdarúgás Versenyszabályzata (mely megtekinthető, illetve letölthető IDE kattintva) 27. § (2) bekezdés c) pontja szerint: „A bajnoki hétvége (péntek-szombat-vasárnap) valamely napjára kiírt mérkőzés konkrét időpontját megelőző 72 órán (3 napon) belül az érintett sportszervezetek sem az időpontot, sem a helyszínt nem módosíthatják ugyanazon bajnoki hétvége napjaira (péntek-szombat-vasárnap), kivéve, ha a módosítás a kérelmezőnek fel nem róható, rendkívül indokolt és méltányolható okból történik. Ebben az esetben az érintett sportszervezetek által benyújtott és indoklással ellátott közös kérelemről az illetékes Versenybizottság dönt azzal, hogy a módosítást ebben az esetben is elutasíthatja, ha a módosított időpontra játékvezető küldése nem megoldható.”

Ugyanez a módosítás bekerült a Futsal Versenyszabályzatába is (mely megtekinthető, illetve letölthető IDE kattintva).

Jócskán drágulnak a mérkőzésmódosítási díjak
Az új Díjfizetési Rendben (mely megtekinthető, illetve letölthető IDE kattintva) az alábbiak szerint egységesítették az amatőr labdarúgó- és futsalmérkőzések időpont- és helyszínmódosítási díjait:

  • ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 10.000 Ft az eljárási költség (korábban – szinttől függően – ez a díj 2-6.000 Ft volt);
  • ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 20.000 Ft az eljárási költség (korábban – szinttől függően – ez a díj 5-15.000 Ft volt).

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok