Ünnepi évzáró: válogatott vélemények és fotógaléria képaláírásokkal

2012. december. 23., 10:28   |    

Ünnepi évzáró: válogatott vélemények és fotógaléria képaláírásokkal

Igazgatóságunk december 17-i ünnepi évzáró rendezvényére összesen huszonöt, a hazai profi és a Pest megyei amatőr labdarúgásban ismert jelenlévő sportember villámvéleménye, valamint több mint nyolcvan, képaláírással ellátott fénykép közreadásával tekintünk vissza. Jó szórakozást kívánunk!

Igazgatóságunk december 17-i ünnepi évzáró rendezvényére összesen huszonöt, a hazai profi és a Pest megyei amatőr labdarúgásban ismert jelenlévő sportember villámvéleménye, valamint több mint nyolcvan, képaláírással ellátott fénykép közreadásával tekintünk vissza. Jó szórakozást kívánunk!

Elnöki vélemény...

SZLAHÓ CSABA, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke, Vecsés város polgármestere:
- Véleményem szerint remekül sikerült az évzáró rendezvény, gördülékenyebben lezajlott, mint a tavalyi. Külön kiemelném, hogy a díjátadók és a vendégek közé olyan prominens személyeket sikerült meghívni, akik egytől egyig ismertek és elismertek a magyar futball életéből, mondanom sem kell, mekkora megtiszteltetést jelentett ez a Pest Megyei Igazgatóság számára. Nagyon aranyosak voltak az egyes Grund Road Show-állomások legifjabb díjazott futballista-palántái is, mindig öröm, ha ilyen fiatal tehetségeket lát az ember. Az ehhez hasonló év végi ünnepi évzárók mindig alkalmat adnak az értékelésére és a kiváló játékosok, szakemberek kitüntetésére. A jubiláló sportszervezetek is elismerésben részesültek, hiszen gondolni kell az elődeinkre, akik megalapozták a magyar labdarúgást. Úgy gondolom, kihúzhatjuk magunkat, hogy 90 és 100 éves klubok működnek Pest megyében. Nagyon jó hangulatban telt a délután, melyet a hivatalos rész után egy kötetlen beszélgetés és egy állófogadás tett teljessé.


Kitüntetett(i) nyilatkozatok...

BELÁK GYULA, a Vác Város LSE igazgatója:
- Nagy megtiszteltetés számomra és egyben köszönet az igazgatóság felé, hogy érdemesnek tartottak erre a díjra, ami kitűnő visszajelzés abban a tekintetben, hogy igenis érdemes a sportban, a labdarúgásban dolgozni. A rendezvényről maximálisan felsőfokban tudok csak beszélni, kitűnően szerveztek meg mindent, az előadók rendkívül felkészültek voltak, és a technikai háttér is jó volt.

CSIKI KÁROLY, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára:
- Nem számítottam rá, ugyanakkor nagyon örültem a kitüntetésnek és annak is, hogy egykori kollégáim és utódaik nem feledkeztek meg rólam, pedig már nagyon régóta nem tevékenykedem Pest megyében.

EKRIK ISTVÁN, a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő Kakucs KSE elnöke:
- Hosszú sportvezetői pályafutásomnak egyértelmű megkoronázása volt ez a kitüntetés, amely mondanom sem kell, hatalmas megtiszteltetést jelent számomra. Rengeteg élményt és sok barátot adott számomra a labdarúgás, már ezért érdemes is volt csinálni az egészet.

GYÖNGYÖSI KÁROLY, a Pest megyei I. osztályban szereplő Pilisi LK-Legea korábbi technikai vezetője:
- Természetesen nagy örömet és jóleső, felemelő érzést jelent számomra ez a kitüntetés, ami nyilvánvalóan az elmúlt 55 évben a labdarúgásban betöltött időszakomnak szól.

HANZL JÓZSEF, a Pest megyei I. osztályban szereplő Gödöllői SK technikai vezetője:
- Rengeteget jelent számomra ez a kitüntetés, hiszen az érdeméremmel az elmúlt 25 éves munkámat ismerték el a labdarúgásban. Mindez ugyanakkor arra sarkall és ösztönöz, hogy az elkövetkező időszakban, amennyiben az egyesületemnél megbíznak vele, az eddigieknél még jobban végezzem el a rám bízott feladatokat.

NAGY GYÖRGY, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottságának tagja, játékvezető:
- Rendkívül illusztris társaságban - gondolok itt elsősorban Csiki Károlyra és Pintér Sándorra - vehettem át ezt a kitüntetést, amely hatalmas meglepetés, és egyben nagyon jóleső érzés is volt számomra. Remekül szervezett és megrendezett évzáró volt, amelyen annak különösen örülök, hogy az egészen kicsi, utánpótláskorú labdarúgók is részt vettek, s ami nekem különösen szívet melengető, hogy az egyik díjazott, Oláh Tamás kisfia is folytatja a sportágban a családi hagyományokat.

PALCSÓ ANDRÁS, az NB III, Alföld-csoportjában szereplő Nagykőrösi Kinizsi TFC csapatmenedzsere, főtámogatója:
- Köszönöm az engem támogatóknak, hogy megkaphattam ezt a kitüntetést. Jó érzés volt itt lenni.

PINTÉR SÁNDOR, a Pest megyei I. osztályban szereplő Budakalászi MSE felnőtt és U19-es csapatának edzője, a Honvéd egykori 39-szeres válogatott labdarúgója, aki a világválogatottba is meghívást kapott:
- Nagy meglepetésként ért, ugyanakkor természetesen rendkívül büszke vagyok erre a díjra. Úgy érzem, ez a mögöttem hagyott sikeres pályafutásomnak szól főként, és egyértelmű, pozitív visszajelzése annak, amit csináltam és csinálok jelenleg is a hazai futballban.


Sokszorosan válogatott vélemények...

BODA IMRE, az MTK, a Vasas és a BVSC volt NB I-es játékosa, egykori 8-szoros válogatott labdarúgó, a megyei II. osztályú Gyáli BKSE elnöke:
- Évről évre egyre jobb színvonalúak a megyei igazgatóság évzáró rendezvényei, és örömmel fedeztem fel a széksorokban korábbi válogatott labdarúgókat, akik jelenlétükkel egyértelműen emelték az esemény rangját. Örültem, hogy itt lehettem ezen a magas színvonalú rendezvényen, amely ismét kitűnően megmutatta az igazgatóságon dolgozók színvonalas, komoly munkáját, elhivatottságát.

HAHN ÁRPÁD, az MTK, a Vác és a Kispest volt NB I-es játékosa, egykori 5-szörös válogatott labdarúgó, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja:
- Nagyon szimpatikus volt, hogy a Pest megyei Grund Road Show résztvevői személyesen is eljöttek az évzáróra, valamint jó volt ennyi sportvezetőt, és régi ismerős játékostársat látni, s közösen felidézni a korábbi történeteket. Nagyon jól éreztem magam.

HAMAR ISTVÁN, a Csepel, a Kispest-Honvéd, az MTK és a Videoton volt NB I-es játékosa, egykori 25-szörös válogatott labdarúgó, az NB III, Alföld-csoportjában szereplő Tököl VSK szakosztály-igazgatója:
- Lakonikusan és tömören összefoglalva: lélekemelő és biztató volt. Kicsit bővebben kifejtve, örömteli volt számomra, hogy a Grund-program és a Bozsik-program, illetve annak képviselői főszerepet játszottak ezen a remekül megszervezett évzárón. Az is rendkívül pozitív volt számomra, hogy több egykori játékostárssal is tudtam találkozni, ez egyértelműen a szervezők igyekezetét dicséri.

FEHÉR CSABA, a Pécs, az Újpest és az MTK volt NB I-es játékosa, egykori 41-szeres válogatott labdarúgó, a Pest megyei Grund Road Show egyik közreműködője:
- Egy folyamat részeként tekintek a hétfői évzáróra. Szerencsére egyre jobban megismerem az amatőr labdarúgásban dolgozó embereket, és ez a rendezvény is megerősített abban a hitemben, hogy alacsonyabb szinten még valóban a futball szeretetéért dolgoznak az emberek, és alázattal vannak a sportág iránt. Remekül éreztem magam, köszönöm a meghívást.

FEKETE LÁSZLÓ, az Újpesti Dózsa, a Budapesti Volán volt NB I-es játékosa, egykori 21-szeres válogatott labdarúgó, az 1978/1979-es szezon európai Ezüstcipőse:
- Minden nagyon szépen és remekül szervezett volt. Megható és egyben meglepő, de mindenképpen örömteli érzés volt ennyi korábbi nagy futballistával találkozni és beszélgetni velük egy-két órát. Köszönöm a rendezőknek, hogy meghívtak erre a jeles alkalomra.

KERESZTÚRI ANDRÁS, a Ferencváros, az MTK, a Parmalat (Székesfehérvár), a Csepel, a Békéscsaba és a Vasas volt NB I-es játékosa, egykori 20-szoros válogatott labdarúgó, az NB III-as FC Dabas szakvezetője:
- Mindig jó dolog a régi csapattársakkal, volt játékostársakkal összefutni, számomra viszont a legnagyobb élményt a korábbi világválogatottal, Pintér Sándorral való találkozás jelentette. Nagyon jól éreztem magam, már alig várom a következő Pest megyei futballrendezvényt, a január 6-i, gödöllői Szakmai Napot.

LISZTES KRISZTIÁN, a Ferencváros, a REAC, a Paks és a Vasas volt NB I-es játékosa, a Szeged 2011 jelenlegi NB II-es csapatának tagja és másodedzője, egykori 49-szeres válogatott labdarúgó, a Pest megyei Grund Road Show egyik közreműködője:
- Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy részese lehettem a Grund Road Shownak, amely remek kezdeményezés volt a Pest Megyei Igazgatóság részéről. Jó volt visszanézni az évzárón a helyszíneken készült fényképeket, videókat, valamint külön öröm volt a számomra, hogy rég nem látott ismerősökkel - Albert Flórián, Hamar István, Keresztúri András és még sorolhatnám - is összefutottam.

TELEK ANDRÁS, a Ferencváros és a Zalaegerszeg volt NB I-es játékosa, egykori 24-szeres válogatott labdarúgó, a Pest megyei Grund Road Show egyik közreműködője:
- Nagyon jól éreztem magam, örültem, hogy ennyi régi ismerőssel találkozhattam, az pedig, hogy ennyi gyerek és felnőtt futballozik Pest megyében, mint ahogyan azt az előadóktól megtudhattam, mindenképpen elismerésre méltó.

VÁRHIDI PÉTER, az Újpesti Dózsa volt NB I-es játékosa, NB I-es edző, egykori szövetségi kapitány, a Szigetszentmiklósi TK-Erima sportigazgatója, a Sport TV szakértője:
- Egy nagyon szervezett, színvonalas évzárón vagyunk túl. Maximális tájékoztatást kaphattunk arról, hogy milyen munka folyik a Pest Megyei Igazgatóságnál, milyen elveket tart szem előtt és mik a jövőképei. Az igazgatóság égisze alatt dolgozók láthatóan kiemelten foglalkoznak a gyermeklabdarúgással - mondhatom a Bozsik-, vagy akár a Grund-programot -, kézzelfoghatóan érzékelhető a siker és a pozitív megítélés. Kifogástalanul éreztem magam, minden részletre odafigyeltek a szervezők.

WEIMPER ISTVÁN, a Honvéd, az MTK és a Rába ETO volt NB I-es játékosa, egykori 6-szoros válogatott labdarúgó, a megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő Gyáli BKSE felnőtt csapatának edzője:
- Nagyon jó kis "megmozdulás" volt ez az igazgatósági évzáró, ahol számos egykori - talán nem túlzás ezt mondanom - legendás labdarúgó is megjelent. Remek dolog volt az ő meghívásuk a szervezők részéről, megkockáztatom, hogy gyakrabban, akár évente több alkalommal is sor kerülhetne hasonlóra Pest megyében. Annál is inkább, mivel a fiatal edzők számára joggal szolgálhatnak példaképül a korábbi ismert, neves labdarúgók, de a sportkapcsolatok építése szempontjából sem elhanyagolható, hogy találkozni tudnak egymással a különböző generációk, valamint a profi és amatőr futball képviselői.


Aranylabdás értékelések...

IFJABB ALBERT FLÓRIÁN, a Ferencváros volt NB I-es játékosa, egykori 6-szoros válogatott labdarúgó, az egyetlen  magyar európai aranylabdás Albert Flórián (a "Császár") fia, az idén első alkalommal meghirdetett Pest Megyei Amatőr Aranylabda-díj átadója, a Felsőpakony korábbi játékosa:
- Végre elkezdődött valami, ami lendíthet a sportágon! Nagyon fontosak ezek a kis "műhelyek", az amatőr futball ugyanis elengedhetetlen a magyar labdarúgás felemelkedéséhez. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm a meghívást és további sok sikert kívánok a Pest Megyei Igazgatóságnak.

WRÁBEL JÓZSEF, a 2012-es év Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás 1. helyezettje, a megyei II. osztályú Dabas-Gyón játékosa:
- Megmondom őszintén, nem hallottam az Aranylabda-szavazásról, így arról sem értesültem, hogy a jelöltek között vagyok. A klubom elnöke, Hornyák Pál hívott fel, hogy mennünk kellene hétfőn az évzáróra, mert bekerültem az első háromba. A helyszínen derült ki, hogy én nyertem meg a trófeát, ami óriási megtiszteltetés a számomra, hiszen többek között az ellenfelek edzői és csapatkapitányai láttak engem a legjobbnak. Külön megtisztelő volt ilyen nagynevű kiválóságok között tölteni a délutánt, nem mindennap találkozhat a hétfőihez hasonló illusztris társasággal az ember, nagyon jól éreztem magam. Természetesen szeretném megőrizni és megvédeni az aranylabdát, de a csapatom sikere előbbre való.

TÓTH MIHÁLY, a Kispest-Honvéd, a Parmalat (Videoton), a Ferencváros, a Sopron és a Diósgyőr volt NB I-es játékosa, egykori 1-szeres válogatott labdarúgó, a 2012-es év Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás 2. helyezettje, az NB III-as Nagykőrösi Kinizsi játékos-edzője:
- Nagyon jól sikerült a rendezvény, elérte a célját, hiszen maximális tájékoztatást kaptunk arról, hogy merre tart az igazgatóság és a megyei futball. Remek kezdeményezésnek tartom a Grund Road Show-t, mivel neves futballistákkal lehet igazán növelni a labdarúgás tömegbázisát, és nyilván ez az alapvető cél, mert ez később a profi klubok hasznára is válik. Viccesen egy ismerősöm egyébként kérdezte, hogy akkor most az arany-, vagy az ezüstlabdához gratuláljon, de természetesen a második hely is megtisztelő, mindig jól esik az embernek az elismerés. Örülök, hogy ennyi idősen is oda tudtam kerülni az első háromba, de mivel játékos-karrierem már a végéhez közeledik, immár az edzősködés az, ami a leginkább motivál.

GEDEI TIBOR, a 2012-es év Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás 3. helyezettje, a megyei I. osztályú Hévízgyörk játékosa:
- Bevallom, nem is tudtam róla, hogy egyáltalán létezik ilyen szavazás, éppen ezért nagyon meglepett, hogy az élmezőnyben tudtam végezni. Jóleső érzés volt a 3. helyezés, és így utólag remek ötletnek tartom ezt a kezdeményezést.


Sajtóvélemény...

B. Nagy Zoltán, a Sportszelet főszerkesztője:
- Az igazgatóság a technikai lehetőségek fel- és kihasználásában évek óta tapasztalt előrelépésének hatására immár sokkal érdekesebbek, látványosabbak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények. Jóleső érzéssel tölt el, hogy a korábban talán túl "száraznak" talált évzárót az utóbbi időszakban megszokott módon ezúttal is fotómontázs, sőt immár videobejátszás is tarkította. Emellett örülök, hogy a játékvezetők és a gólkirályok megjutalmazása mellett újabb Pest megyei premiernek lehettünk tanúi, miszerint a 2012-es esztendő legjobbja Aranylabda-díjat kapott, amelynek megvalósításához a Sportszelet is aktívan hozzájárult.


Az ünnepi évzáró a szervező igazgatóság szemszögéből...

BENKŐ TAMÁS, az MLSZ Pest megyei igazgatója:
- Bevallom, előzetesen nem számítottam ekkora részvételre, a meghívásunkat elfogadó több mint másfélszáz ember jelenléte hátborzongatóan jó érzés volt. A jelenlévő ismert, többszörösen bizonyított volt válogatott labdarúgók, a korábbi szövetségi kapitány ittléte pedig elmondhatatlan örömmel és büszkeséggel tölt el: hiszem és vallom, hogy az ő jelenlétük, időnkénti megjelenésük akár a Grund-program, Bozsik-torna, éremátadás, hírverő mérkőzés vagy bármilyen más amatőr és utánpótlás futballrendezvényen ösztönzőleg, lelkesítően hat a gyerekekre, emellett pedig életre szóló élménnyel ajándékozza meg a jövő reménységeit. Igenis vannak, lehetnek példaképeink, csak megfelelően kell kezelni az arra minden szempontból érdemes értékeinket. Csodálatos volt, hogy az egyes Grund-állomások legfiatalabb, még le nem igazolt résztvevői szüleikkel részt vettek évzárónkon, és ahogy a gyerekek megilletődve, de igazán bátran kiszaladtak átvenni ajándékaikat, majd fényképezkedtek a sztárokkal. A közönség soraiból őket kísérő tapsvihar és az őszinte, meghatódott mosoly különösen mélyen belém ívódott. Vendégeinknek köszönöm a részvételt és a pozitív visszajelzéseket, kollégáimnak pedig, hogy jól sikerült, sokaknak örömet jelentő rendezvény szervezésében voltak nélkülözhetetlen segítségemre.

Fényképek és képaláírások az évzáróról minden mennyiségben:
[KEPGALERIA(107)(MLSZ PMI évzáró ünnepi rendezvény, Megyeháza, Kossuth Lajos-(Dísz)terem, Budapest, 2012. december 17. képgaléria)]

Az ünnepi évzáróról készült beszámolónk:
2012: Sztárparádé és díjeső a Pest megyei évzárón

Az ünnepi évzáró fotói a Facebook-on:
http:/www.facebook.com/media/set/?set=a.461844123871853.106339.430411387015127&type=1

Korábbi évzárókról közzétett beszámolóink:
2011: Jó hangulatú évzáró ünnepi ligaértekezlet a Megyeházán (KÉPGALÉRIÁVAL!)
2010: Záró taggyűlést tartott a szövetség


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok