Valkói kupagyőzelem a hölgyeknél

2023. május. 26., 16:52   |    

Valkói kupagyőzelem a hölgyeknél

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2023. május 21-én, vasárnap nagyszabású kupanapot rendezett, melynek helyszíne – akárcsak egy évvel ezelőtt – Cegléd, a Zsengellér Gyula Sportcentrum volt. A rendezvény történetében harmadik alkalommal a gödöllői Régió Plusz Televízió jóvoltából az interneten is nyomon követhették az eseményeket az érdeklődők.

10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa, döntő

Az ünnepélyes kezdőrúgást a második félidőben Böőr Zoltán 21-szeres válogatott labdarúgó, az MLSZ Pest vármegyei társadalmi elnökségi tagja végezte el.

Valkói KSK – Vácrátót KSE
1–1 (1–1); 9-esekkel: 3–2
Cegléd, Zsengellér Gyula Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Szabó B. (Schenk H., Kollár V.). Tartalék-játékvezető: Stefkó D.
VALKÓI KSK: Csenteri A. – Vanda G., Kiss D. – Pálházi B., Borók F., Pápai V. – Lőrincz B., Révész V., Bari V. Edző: Sára Ferenc. Csereként pályára lépett: Vasas F., Keresztes L., Bencsik E., Laczkó T., Kosztonyák V., Képes V., Volentér A.
VÁCRÁTÓT KSE: Lencsés I. – Szlivon J., Richterné Redniczky T., Neuprand-Kenyeres A. – Kocsis D., Vastag V., Géczi F. – Rezsnák E., Árvai D. Edző: Jakus Roland. Csereként pályára lépett: Mészáros R., Kutasi K., Filep D., Csáki-Bíró L., Hajdu K., Fábián J., Veligdán F.
GÓL: Révész V., ill. Árvai D.
KIÁLLÍTÁS: Richterné Vedrinczky T. az 58. percben (megrúgta ellenfelét).

SÁRA FERENC, a Valkó edzője: – Még amikor a mérkőzés előtt beszélgettünk, akkor is elmondtam, hogy győzelemre számítok. Tudtam, hogy itt és most bármi történhet, így is lett. A lányok kondicionálisan összeszedettek voltak, de ezúttal talán saját magunknak voltunk a legnagyobb ellenfelei. A szurkolók szerintem erőt adtak a lányoknak, a biztatás feldobta őket a mérkőzés elején. Nagyon jól sikerült az egész rendezvény.

JAKUS ROLAND, a Vácrátót edzője: – Teljes mértékben azt gondolom, hogy tisztes volt a helytállás, sőt azt is hozzátenném, az, hogy eggyel kevesebben játszottunk, végig kitartottunk és – úgymond a szerencsére hagyatkozva – büntetőkkel kaptunk ki, ez nemcsak tisztes helytállás, hanem remek produkció volt. A mostani teljesítményünkkel kapcsolatban azt mondhatom, jobb játékosaink vannak, az előzőek is kifejezetten karakteres labdarúgók voltak, de most olyanokat tudtunk igazolni, akik tudásban előrébb járnak, a passzoknál előrelépést jelentettek, jobban akarnak és egységesek. A lányok arcát látva azt tudom mondani, nyilván van bennük csalódottság, de pár nap, pár óra, lehet, hogy egy hét is eltelik, és utána rájönnek, milyen élményt kaptak így is.

DÉNES DOROTTYA, a 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő szakkommentátora, korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, az MLSZ női szakágának vezetője: – Szakkommentátornak lenni számomra nem volt újdonság, de azért mégis volt benne kihívás, hiszen itt az egész mérkőzés alatt gyakorlatilag végig beszélgettünk. Igyekeztem olyan információkkal szolgálni a női futballt kevésbé követőknek, amelyek érdekesek és hasznosak lehetnek. Remélem, ezáltal még többen fogják szeretni és követni a női labdarúgást. Megmondom őszintén, a mérkőzés nagyon tetszett, jó volt a hangulata és a szervezés egyaránt. Valóban öröm volt látni, ahogy ezek a lányok ennyire szeretik űzni ezt a sportágat és köszönöm nekik, hogy ezzel is népszerűsítik a női labdarúgást. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm szépen a meghívást! A szurkolók maguk is kitűnő hangulatot teremtettek, de ehhez az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság munkája is nagyban hozzájárult.

A 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa döntő hivatalos jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/25572/4/1836381.html

Az online televíziós közvetítés linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=-zlGniivStY

A mérkőzés szakkommentátora, Dénes Dorottya véleménye alapján megválasztották a két csapat legjobbjait. A Valkói KSK legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Révész Viktória Laura; a Vácrátót KSE legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Árvai Dorina.

A Felsőpakony – Gödöllői SK férfi finálé szünetében került sor a 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa ünnepélyes eredményhirdetésére, melyen Dénes Dorottya (egykori ötszörös válogatott labdarúgó, az MLSZ női szakágának vezetője), dr. Szűcs Lajos (országgyűlési képviselő), Rózsavölgyi Sándor (az MLSZ Pest vármegyei társadalmi alelnöke, a Gödöllői SK sportigazgatója), Fehér Zsolt (az MLSZ Pest vármegyei társadalmi elnökségi tagja, a Pátyi SE elnöke), valamint Benkő Tamás igazgató a játékvezetőknek emléklapot, a két szakvezetőnek (Jakus Rolandnak – Vácrátót; Sára Ferencnek – Valkó) ajándékutalványt, Árvai Dorinának (a Vácrátót legjobbjának) és Révész Viktóriának (a Valkó legjobbjának) különdíjat adtak át. A névadó támogató jóvoltából mindkét együttes vásárlási utalványokkal gazdagodott, amelyet a Football Factor boltjaiban válthatnak majd be.

A 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntőn Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken megtekinthetők:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.629808505846422&type=3

 

 

Forrás: Sportszelet Online nyomán


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok