Valkói kupagyőzelem a hölgyeknél

2023. május. 26., 16:52   |    

Valkói kupagyőzelem a hölgyeknél

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2023. május 21-én, vasárnap nagyszabású kupanapot rendezett, melynek helyszíne – akárcsak egy évvel ezelőtt – Cegléd, a Zsengellér Gyula Sportcentrum volt. A rendezvény történetében harmadik alkalommal a gödöllői Régió Plusz Televízió jóvoltából az interneten is nyomon követhették az eseményeket az érdeklődők.

10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa, döntő

Az ünnepélyes kezdőrúgást a második félidőben Böőr Zoltán 21-szeres válogatott labdarúgó, az MLSZ Pest vármegyei társadalmi elnökségi tagja végezte el.

Valkói KSK – Vácrátót KSE
1–1 (1–1); 9-esekkel: 3–2
Cegléd, Zsengellér Gyula Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Szabó B. (Schenk H., Kollár V.). Tartalék-játékvezető: Stefkó D.
VALKÓI KSK: Csenteri A. – Vanda G., Kiss D. – Pálházi B., Borók F., Pápai V. – Lőrincz B., Révész V., Bari V. Edző: Sára Ferenc. Csereként pályára lépett: Vasas F., Keresztes L., Bencsik E., Laczkó T., Kosztonyák V., Képes V., Volentér A.
VÁCRÁTÓT KSE: Lencsés I. – Szlivon J., Richterné Redniczky T., Neuprand-Kenyeres A. – Kocsis D., Vastag V., Géczi F. – Rezsnák E., Árvai D. Edző: Jakus Roland. Csereként pályára lépett: Mészáros R., Kutasi K., Filep D., Csáki-Bíró L., Hajdu K., Fábián J., Veligdán F.
GÓL: Révész V., ill. Árvai D.
KIÁLLÍTÁS: Richterné Vedrinczky T. az 58. percben (megrúgta ellenfelét).

SÁRA FERENC, a Valkó edzője: – Még amikor a mérkőzés előtt beszélgettünk, akkor is elmondtam, hogy győzelemre számítok. Tudtam, hogy itt és most bármi történhet, így is lett. A lányok kondicionálisan összeszedettek voltak, de ezúttal talán saját magunknak voltunk a legnagyobb ellenfelei. A szurkolók szerintem erőt adtak a lányoknak, a biztatás feldobta őket a mérkőzés elején. Nagyon jól sikerült az egész rendezvény.

JAKUS ROLAND, a Vácrátót edzője: – Teljes mértékben azt gondolom, hogy tisztes volt a helytállás, sőt azt is hozzátenném, az, hogy eggyel kevesebben játszottunk, végig kitartottunk és – úgymond a szerencsére hagyatkozva – büntetőkkel kaptunk ki, ez nemcsak tisztes helytállás, hanem remek produkció volt. A mostani teljesítményünkkel kapcsolatban azt mondhatom, jobb játékosaink vannak, az előzőek is kifejezetten karakteres labdarúgók voltak, de most olyanokat tudtunk igazolni, akik tudásban előrébb járnak, a passzoknál előrelépést jelentettek, jobban akarnak és egységesek. A lányok arcát látva azt tudom mondani, nyilván van bennük csalódottság, de pár nap, pár óra, lehet, hogy egy hét is eltelik, és utána rájönnek, milyen élményt kaptak így is.

DÉNES DOROTTYA, a 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő szakkommentátora, korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, az MLSZ női szakágának vezetője: – Szakkommentátornak lenni számomra nem volt újdonság, de azért mégis volt benne kihívás, hiszen itt az egész mérkőzés alatt gyakorlatilag végig beszélgettünk. Igyekeztem olyan információkkal szolgálni a női futballt kevésbé követőknek, amelyek érdekesek és hasznosak lehetnek. Remélem, ezáltal még többen fogják szeretni és követni a női labdarúgást. Megmondom őszintén, a mérkőzés nagyon tetszett, jó volt a hangulata és a szervezés egyaránt. Valóban öröm volt látni, ahogy ezek a lányok ennyire szeretik űzni ezt a sportágat és köszönöm nekik, hogy ezzel is népszerűsítik a női labdarúgást. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm szépen a meghívást! A szurkolók maguk is kitűnő hangulatot teremtettek, de ehhez az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság munkája is nagyban hozzájárult.

A 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa döntő hivatalos jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/25572/4/1836381.html

Az online televíziós közvetítés linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=-zlGniivStY

A mérkőzés szakkommentátora, Dénes Dorottya véleménye alapján megválasztották a két csapat legjobbjait. A Valkói KSK legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Révész Viktória Laura; a Vácrátót KSE legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Árvai Dorina.

A Felsőpakony – Gödöllői SK férfi finálé szünetében került sor a 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa ünnepélyes eredményhirdetésére, melyen Dénes Dorottya (egykori ötszörös válogatott labdarúgó, az MLSZ női szakágának vezetője), dr. Szűcs Lajos (országgyűlési képviselő), Rózsavölgyi Sándor (az MLSZ Pest vármegyei társadalmi alelnöke, a Gödöllői SK sportigazgatója), Fehér Zsolt (az MLSZ Pest vármegyei társadalmi elnökségi tagja, a Pátyi SE elnöke), valamint Benkő Tamás igazgató a játékvezetőknek emléklapot, a két szakvezetőnek (Jakus Rolandnak – Vácrátót; Sára Ferencnek – Valkó) ajándékutalványt, Árvai Dorinának (a Vácrátót legjobbjának) és Révész Viktóriának (a Valkó legjobbjának) különdíjat adtak át. A névadó támogató jóvoltából mindkét együttes vásárlási utalványokkal gazdagodott, amelyet a Football Factor boltjaiban válthatnak majd be.

A 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntőn Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken megtekinthetők:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.629808505846422&type=3

 

 

Forrás: Sportszelet Online nyomán


További hírek

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

2024-07-11 14:46:34

MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én, csütörtökön délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös szezon 1. fordulójának párosításait, melyet az érintettek online követhettek. Ezen Pest vármegyéből 11 csapatunk (öt NB III-as és hat I. osztályban szereplő) volt érdekelt és várhatta aktuális ellenfelét a főtáblás küzdelmek első körében.

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-04 14:05:18

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében.

Általános
Elhunyt Kővári Barbara

2024-07-03 14:04:00

Elhunyt Kővári Barbara

Tegnap, korán reggel értesültünk a szomorú hírről, hogy június 30-án, vasárnap éjjel, 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kővári Barbara, az MLSZ Pest (Vár)megyei Igazgatóság korábbi munkatársa.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok