Vasárnap Pest vármegyei kupadöntők Cegléden – sportvezetői nyilatkozatokkal

2023. május. 19., 17:39   |    

Vasárnap Pest vármegyei kupadöntők Cegléden – sportvezetői nyilatkozatokkal

Mint arról már beszámoltunk május 21-én, vasárnap – akárcsak tavaly – ezúttal is Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban rendezi meg az MLSZ Vármegyei Igazgatóság az idei évtől már „Pest Vármegyei Kupanap 2023.” elnevezést viselő nagyszabású rendezvényét. A kupanap programja 14:30-tól a női fináléval kezdődik, amelyen a 10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa döntőjében a tavaly nyáron újjáalakult Valkó a Vácrátóttal, míg 17:00 órától az uraknál, a 16. Football Factor Pest Megyei Kupa döntőjében a Pest vármegyei I. osztályban a kiesés ellen küzdő Felsőpakony a 2. helyre pályázó Gödöllői SK-val mérkőzik meg a serlegért, s amely együttes az I. osztály és a Pest Megyei Szuperkupa címvédője is egyben. Ami bizonyos: ahogy 2022-ben, úgy idén is új győztest avatnak, lévén sem a férfi (Felsőpakony – Gödöllői SK), sem pedig a női döntő (Valkó – Vácrátót) résztvevői nem nyertek még eddig a kupa 2007, illetve 2010 óta futó „újkori” történetében.

10. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő:
Valkói KSK (felsőház, II. csoport, 1. helyen áll) – Vácrátót KSE (alsóház, I. csoport, 3. helyen áll), 14:30. Vezeti: Szabó Bence (Schenk Henrietta, Kollár Valentina). Tartalék-játékvezető: Stefkó Dominika.

16. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő:
Felsőpakonyi KSE (I. osztály, 15. helyen áll) – Gödöllői SK (I. osztály, 3. helyen áll), 17:00. Vezeti: Laczkó Zoltán (Berki András, Kara Pál). Tartalék-játékvezető: Tóth Szabolcs.

Színes kupakiadvány a múlt előtt tisztelegve

A nagyszabású esemény tiszteletére a szervező MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság szokásához és a hagyományokhoz hűen ezúttal is színes műsorfüzetet jelentetett meg, amely idén – rendhagyó módon – 16 oldalon mutatja be a résztvevő együtteseket, a kupanap főszereplőit. A megszokott nyolc oldalnál nagyobb terjedelem oka, hogy – mintegy futballtörténeti kuriózumként – a kiadvány összeállítást közöl a 2007 óta valamennyi Pest Megyei Kupa-győztes férfi, illetve 2010 óta minden Pest Megyei női Kupa-győztes együttesről azok korabeli csapatképével és névsorával együtt. E kiadvány a helyszínen kiosztásra kerül a döntős csapatok, a játékvezetők, valamint a kilátogató szurkolók számára.

A rendezvényre készült színes, 16 oldalon megjelent kiadványunk a következő linken keresztül érhető el digitális formában:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.624826133011326

A Pest Megyei Kupa bő másfél évtizedes történetében 2021 és 2022 után a mostani lesz a harmadik olyan alkalom, amikor a női és a férfi finálét egyenes adásban közvetíti valamelyik szolgáltató, mégpedig a gödöllői székhelyű Régió Plusz Televízió (RPTV) – a két finálét ennek köszönhetően a YouTube-on is nyomon lehet követni. A Pest Vármegyei Kupanap 2023-ra a belépés ingyenes. Az idei női döntőt szakkommentátorként Dénes Dorottya egykori 5-szörös felnőtt válogatott labdarúgó, a Magyar Labdarúgó Szövetség női szakágának vezetője, a férfiakét pedig Boér Gábor, a friss MOL Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg labdarúgócsapatának vezetőedzője kíséri majd figyelemmel.

A két szakkommentátor, Dénes Dorottya és Boér Gábor pályaképe az alábbi linken a fotóikra kattintva érhető el:
https://www.facebook.com/pmlsz/posts/pfbid035PqE5UWkUWzxW5AbvUNEu6XV1m3rcSaQ7MkPnfCW6w6fKL5ZRJVRWMkkG9UwgfHl

A Valkó-Vácrátót női mérkőzés linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=-zlGniivStY

A Felsőpakony-Gödöllő mérkőzés linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=4Hyt-PC-oqw

A névadóról

A modern külsőt kapott, teljen átalakított ceglédi sportlétesítmény 2018 óta viseli Zsengellér Gyula (1915-1999), a legendás „Ábel” nevét. Az 1915. december 27-énn Cegléden született sportember pályafutása során a Salgótarján, az Újpest, az olasz AS Roma az Ancona é kolumbiai Deportivo Samarios labdarúgója volt, 1936 és 1947 között összesen 39 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, mellyel ezüstérmes lett az 1938-as franciaországi világbajnokságon. Egy évvel később az Újpesttel megnyerte a szép emlékű Közép-Európa Kupát. 1939-ben és 1945-ben európai Aranycipős lett, játékosként négyszer magyar bajnoki, ötször pedig gólkirályi címet szerzett. A visszavonulását hosszú és sikeres edzői pályafutás követte, melynek döntő hányadában Olaszországban és Cipruson dolgozott, utóbbiban bajnoki cím és kupagyőzelem fémjelezte munkája sikerességét. 1958 és 1960 között két éven keresztül volt a ciprusi válogatott szövetségi kapitánya.

A vasárnapi női és férfi kupadöntőkkel kapcsolatban az érintett klubok képviselőinél érdeklődtünk nem csupán az esélyeket, hanem a személyes várakozásaikat illetően is.

PELYHE JÓZSEF, Gödöllő önkormányzati képviselője, a Gödöllői SK elnöke, egykori játékvezető:Elsősorban igazi futballünnepet várok, valódi, döntőhöz méltó hangulatot és természetesen azt, hogy sportszerű keretek között, a játék szellemiségének legjavát szolgálva a Gödöllői SK nyerje meg a találkozót és legyen ezzel az idei kupagyőztes.

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, a Gödöllői SK és az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság társadalmi alelnöke: – Azt várom, hogy a vasárnapi kupanap a tavalyihoz hasonlóan színvonalas rendezvény lesz. Remélem, sportszerű mérkőzést láthatunk, sportszerű közönséggel a lelátón és persze egyértelmű gödöllői sikert. Remélem, a játékban és az eredményben is ki fogjuk szolgálni a kilátogató szurkolókat.

NAGY JÁNOS, Felsőpakony polgármestere, a Felsőpakonyi KSE elnöke: – Nagyon örülök annak, hogy ilyen kimagasló eredményt értünk el azzal, hogy bejutottunk a kupadöntőbe, ahol véleményem szerint nem feltétlenül igazolódik be minden esetben a papírforma, felborulhatnak az erőviszonyok. Ősszel, a bajnokságban egyszer már legyőztük ellenfelünket, miért ne történhetne meg ez vasárnap is!? Sok szurkoló fogja elkísérni az együttest, nagy a várakozás, viszont még a bajnokságban is van teendőnk. Utóbbi sorozat csalódás számunkra, a kupa viszont annál inkább pozitív. Nagyon örülök annak, hogy az eddigi eredményeinknek köszönhetően már biztosan főtáblásak vagyunk a MOL Magyar Kupában és képviselhetjük benne Felsőpakonyt. Azt kértem a srácoktól, hétvégén mindenki becsülettel tegye oda magát, élvezze a játékot és hozzák ki magukból a legtöbbet, hogy a mérkőzés után mindenki azt mondhassa, megtett mindent a siker érdekében. A magam részéről elöljáróban ezúton is szeretnék gratulálni a döntőbe jutott együtteseknek!

MUDROCH MENDEL, a Gödöllői SK korábbi, a Veresegyház jelenlegi labdarúgója, aki a GSK színeiben 2022-ben Pest Megyei Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett: – Kemény, férfias küzdelmet várok a döntőben. Úgy gondolom, a Felsőpakonynak ez már nagy siker, hogy bejutottak a fináléba és akár meg is nyerhetik a sorozatot, viszont abban is biztos vagyok, nem lesz egyszerű dolguk a Gödöllő ellen. Mindkét együttes masszív, szívós csapat, de én mégiscsak gödöllői sikert várok. Úgy gondolom, leginkább volt együttesem fogja dominálni a játékot, de minden a helyzetkihasználáson fog múlni. Mindenesetre ott leszek a helyszínen és a Gödöllőnek fogok szurkolni, ahol jó barátaim, illetve ismerőseim játszanak.

HEVESI TAMÁS, énekes-dalszerző, a 2020/2021-es bajnoki szezonban a Gödöllői SK vezetőedzője: – Gödöllői győzelem lesz, ezt szinte biztosra veszem, mivel erősebb játékosállománnyal rendelkeznek és jó átigazolásokat is eszközöltek a télen. Mondom ezt úgy, hogy minden tiszteletem a ’Pakonyé, akik tudom, most nagy harcban vannak a bennmaradásért. Mindkét klub elnöké, igazi futballfanatikus szakemberekként ismerem, így örülök, hogy az ő csapataik játszhatnak a fináléban. Ha a mérkőzés pszichéjét nézzük, akkor a Gödöllőtől szinte elvárható volt, hogy eljusson idáig, ezzel szemben a Felsőpakonynak nagyon jelentős dolog már a döntőben való szereplés is. Úgy gondolom, ezt a szép menetelésüket szeretnék majd hétvégén egy győzelemmel lezárni.

GYUROK TAMÁS, négyszeres Pest Megyei Kupa-győztes labdarúgó, a Turával kétszer, a Dabas-Gyónnal és a CSO-KI-val egy-egy alkalommal nyert a sorozatban: – Folyamatosan követem a Pest vármegyei labdarúgás történéseit a közel két évvel ezelőtti visszavonulásom óta is. Úgy gondolom, minden egyes kupadöntő, amelyen szerepelhettem, maradandó élményekkel gazdagított. Kiváló volt a körítésük és a szervezés is, kivétel nélkül kiváló helyszíneken, remek pályákon játszhattunk, és nem utolsó sorban jó hangulat közepette. Egy-egy döntőt megelőzően mindig nagy elszántsággal készül az egész csapat és a stáb egyaránt. Sokszor eszembe jutott már, van-e még olyan játékos rajtam kívül, aki négyszer is elhódíthatta a trófeát, bevallom, jólesik, hogy én vagyok az egyetlen. Bármennyire is könnyűnek hangozhat a kupát megnyerni, hiszen egy megyei szintű versenyről van szó, de ha megnézzük, a tavalyi évet leszámítva kivétel nélkül szinte csak I. osztályú csapatoknak sikerült megnyerniük. Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy négyszeres kupagyőztesnek mondhatom magam.

SPIEGELHALTER LÁSZLÓ, a Vácrátót KSE elnöke: – Úgy gondolom, már a döntőbe jutás is óriási eredmény és meglepetés nekünk. Természetesen nagyon fogunk örülni annak is, ha a lányok megnyerik, de az ezüstéremmel is hazajöhetnek. Remélem, jól játszanak majd, és színvonalas lesz a mérkőzés, és persze az időjárásra sem lehet majd panaszunk.

SZIRA JÓZSEF, a Valkói SK elnöke: – Korábban már versenyeztettünk női labdarúgó csapatot, azonban kisebb technikai szünet után tavaly indult újra egy jelentősebb mag érkezésével és a helyi lányokkal kiegészítve ez a szakágunk. A tavaszi idény alapján elmondható, a lányok mostanra összeértek, jó és erős közös kollektívát alkotnak, ami alapja lehet a sikernek. Külön öröm, hogy a 2400 fős településünk egyesülete a 2022/2023-as bajnoki szezonban U7-es, U9-es, U11-es, U13-as, U16-os, U19-es és felnőtt korosztályok mellett női csapatot versenyeztethet. Egyik-másik csapatunknál ugyan több-kevesebb sikerrel, de alapvetően probléma nélkül zárjuk az évadot.

SZIRA ATTILA, a Valkó férfi csapatának edzője: – A lányok érkezésével újraindult a női szakág is. Az edzéseink napjai ugyan eltérnek egymástól, azonban egy-két bajnokit és- vagy kupamérkőzést kölcsönösen láthattunk. Nagy a különbség a két szakág között, de az biztos, lányaink lelkesedése, akarata, hozzáállása és edzéslátogatottsága példamutatónak kell legyen a felnőtt csapatunk számára is.

LOVRENCSICS LÁSZLÓ, a Valkó U16-os csapatának edzője, a 2011-ben a Pest Megyei Kupa-döntő ezüstérmes Gödöllői SK egykori vezetőedzője: – Azt várom, hogy a Valkó és a Gödöllő is megnyeri majd a kupát. Elsősorban szép és színvonalas mérkőzéseket, jó játékot várok. Biztos vagyok benne, hogy a valkói lányoknak nagy élmény lesz ez a kupadöntő. Tizenkét évvel ezelőtt, 2011-ben Nagykőrösön számomra is óriási élmény volt a döntőben a gödöllői kispadon ülni. Gondolom, ez most a ’Pakony számára sem lesz másként, Gödöllő pedig egy rendkívül erős, komoly játékerőt képviselő csapat. Ami ugyancsak lényeges, az időjárás is fogadja majd kegyeibe a rendezvényt.

KORCSMÁROS TAMÁS, a Felsőpakony elnökségi tagja, a felnőtt csapat korábbi edzője és technikai vezetője: – A kupadöntőn szoros eredményt várok a csapattól. Tudom, nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a siker elérése érdekében. Hajrá, ’Pakony!

Az előnézeti képen Lengyel Zsolt, a 2022-ben Pest Megyei Kupát nyerő Bugyi SE kapusa látható (Fotó: Sipos Hajnalka)


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok