Visszatekintés a 13. Pest Megyei Futballszakmai Napra

2020. január. 16., 12:46   |    

Visszatekintés a 13. Pest Megyei Futballszakmai Napra

Az idei január első szombatján a szokásos forgatókönyv szerint indult az új esztendő: már kora reggel megtelt élettel a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályája, a trénerek 13. alkalommal indították focival és szakmai előadással az évet Pest megyében.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az MLSZ OTP Bank Bozsik Gyermek Labdarúgó Egyesületi Program öt régiós utánpótlásközpontjának képviseletében (FTC, Honvéd, MTK, Kecskemét, Vasas) megközelítőleg 80 aktív edzője tette tiszteletét a délelőtti focin. Érkeztek trénerek Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest megyéből és a főváros területéről is. A szervezők a csapatokat próbálták régiók és korosztályok szerint a legigazságosabban beosztani, továbbá a trénerek felmerülő kéréseinek igyekeztek minden tekintetben, a lehetőségeikhez mérten eleget tenni. Így alakult ki a hat edzői csapat, majd az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság gárdájával kiegészülve az edzői bajnokság mezőnye 7 tagúra bővült. Vagyis utánpótlástorna helyett ezúttal a mentorok, gyakorló edzők – megannyi ex-spílerrel a soraikban – kaptak lehetőséget, hogy megmutassák, ők miként bánnak a zsugával. (Az eseményről készített, a Facebook-oldalunkon megtekinthető albumok elérhetőségét cikkünk végén közöljük.)


Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke megnyitja az edzői tornát

A rendezvény megnyitójára (képünkön) a második forduló után került sor. A házigazdák nevében Rózsavölgyi Sándor (képünkön), a Pest megyei I. osztályú Gödöllői SK és az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, valamint Benkő Tamás Pest megyei igazgató tartott rövid beszédet, így a csapatok kis pihenőt követően újra birtokba vehették a placcot. A mérkőzések reggel fél kilenctől délután fél egyig egyszerre három kispályán zajlottak, pályánként két játékvezető közreműködésével, körmérkőzés-szerűen mindenki játszott mindenkivel. A színvonalra nem lehetett panasz, parádés gólok, nagyszerű védések, ellentmondást nem tűrő szerelések tömkelegét láthatták a kilátogató érdeklődők. A bajnokság első mérkőzéseiből már jól látszott, hogy a Vasas-régió és az MTK-régió Dunakeszi csapatai az idei rendezvényen meglehetősen komoly játékerőt képviselnek. Ezt támasztja alá, hogy előbbi háromgólos győzelemmel abszolválta a nyitó kört a tavaly előtti győztes Honvéddal szemben (akiknél pályára lépett a Pest megyei amatőrválogatott legutóbbi vezetőedzője, Szabados Tamás is kapusként), míg az utóbbi „házi rangadót” vívott az MTK-régió Gödöllő gárdája ellen (amiben Pozder Nenad, a Pest megyei amatőrválogatott asszisztensedzője és Bokros János korábbi MLSZ-munkatárs is szerepelt), ahol 6 góllal tömték ki a házigazda gödöllőiek hálóját. A bajnokság kiegyenlítettségét bizonyítja, hogy egészen az utolsó fordulóig három csapat volt esélyes a bajnoki cím elhódítására. A korábban említett két csapat (Vasas, MTK-Dunakeszi) mellett még egy alakulat, a „sötét ló” szerepét betöltő, a tornán résztvevő csapatok átlagéletkorát tekintve messze a legrutinosabb kerettel szereplő MLSZ Pest Megyei Igazgatóság szintén „harcban” volt a győztesnek járó érmekért és trófeáért. Az utolsó fordulóban a Vasas – MTK-Dunakeszi és az MLSZ PMI – FTC-régió Pest megye mérkőzések döntöttek a dobogós helyezésekről. A Vasas abban a tudatban léphetett pályára, ha nem kapnak ki, ők a veretlen bajnokok, miközben a két rivális kényszerhelyzetben volt: nyerniük kellett, ha a dobogó tetején szerettek volna végezni. Az utolsó fordulóban az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság együttese, ha szűken is, de hozta a kötelezőt, miközben a másik pályán az MTK-Dunakeszi nem tudott felülkerekedni a Vasas gárdáján, akik így 1 döntetlennel, veretlenül szerezték meg a bajnoki címet, kialakítva ezzel a végleges sorrendet.
A gyerekekkel foglalkozó szakemberek izgalmas, küzdelmes, sportszerű mérkőzéseket vívtak, rendkívül kevés volt a szabálytalanság. Ennek ellenére sajnálatos módon ezúttal is történt sérülés, az UTE csapatánál edzősködő Mihalik István (mellesleg a Vasas-régió csapatvezetője) egy rossz esés következtében csuklósérülést szenvedett; a jelenlévő egészségügyi szolgálat rögzítette a sérült testrészt. A szakember becsületére váljék, végig kitartott csapata mellett, így érthető büszkeséggel vehette át az eredményhirdetésen a bajnokoknak járó serleget.
A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság 2007 óta évről évre rendezi meg az edzői kar számára a már sokaknál a naptárba automatikusan bekerülő, hagyományos Évindító Futballszakmai Napot. A kezdeményezés deklarált célja, hogy a különböző kluboktól és megyékből érkező szakemberek minél több időt tölthessenek együtt kötetlenül, ezáltal is jobban megismerve egymást, nem utolsó sorban mindezt futballközeli, jó hangulatban.
A trénerek mini bajnokságát – a hét csapat bajnoki rendszerű tornán vett részt – közös ebéd, majd neves szakember érdekes előadása követett. 2007 óta egyébiránt Garami József, Bicskei Bertalan, Egervári Sándor, Várhidi Péter, Prukner László, Csábi József, Pisont István, Szalai László, Szélesi Zoltán, Németh Antal, Kiss-Baranyi Sándor, Sisa Tibor és Ferenczi Attila tartottak előadást.


Az edzők az előadást várják

Délután Róth Antal prezentációjával folytatódott a szakmai nap

A délelőtti mini bajnokságot követően az edzők a Gödöllői Egyetem Alma Mater Éttermébe vonultak, ahol a közösen elköltött ebéd után az eredményhirdetés és a díjak átadása következett. A különdíjakat és a dobogós helyezettek érmeit Csank János (mesteredző, volt szövetségi kapitány), Róth Antal (a szövetségi edzők vezetője), Kiss László (a Bozsik-program budapesti vezetője) és Rózsavölgyi Sándor (Gödöllői SK és az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke) adták át.


Szakemberek az eredményhirdetésnél: Csank János (balról), Németh Antal és Róth Antal

Ezután a szakmai fórum következett, ahol felvezetésképpen Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója bemutatta az előadót, Róth Antalt, a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi edzőinek vezetőjét, UEFA Pro licences-edzőt.
Az előadás témája a „Az U17-es labdarúgó-világbajnokság értékelése az utánpótlás-nevelés tükrében” címet viselte, annak befejeztével az edzőknek lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni, melyre Róth Antal készséggel és adott esetben kellő humorral válaszolt. Több kérdés is elhangzott, melyek többé-kevésbé kapcsolódtak az előadáshoz.
Az előadást több mint 100 fő érdeklődő, köztük több ismert neves szakember, hajdani élvonalbeli labdarúgó, így például Csábi József, Csank János, Bükszegi Zoltán, Kiss Baranyi Sándor, Kis János, Kiss László, Németh Antal, Nagy Tamás, Orosz Ferenc és Szenes Sándor, valamint az MLSZ Bozsik-programos szakmai hálózatának több képviselője is meghallgatta. A kérdezz-feleleket előbb Kiss László, majd Rózsavölgyi Sándor gondolatai zárták le.
Az esemény résztvevői Kis János felajánlásából az általa írt könyvekkel gazdagodtak, melyeket azok átvételekor nagyon sok edző dedikáltatta is a szerzővel. Az esemény végeztével a trénerek közel fele nem sietett rögtön haza, hanem a búcsúzkodások közepette jó néhány rögtönzött konzultáció zajlott még le, míg az utolsó szakember is elhagyta a helyszínt.

A mini bajnokság (edzői torna) végeredménye:
1. VASAS-régió (6 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 25–8, 16 pont)
2. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (6 m, 0 gy, 1 d, 0 v, 20–11, 15 pont)
3. MTK-régió Dunakeszi (6 m, 4 gy, 1 d, 1 v, 25–12, 13 pont)
4. FTC-régió Budapest (6 m, 2 gy, 1 d, 3 v, 15–20, 7 pont)
5. FTC-régió Pest megye (6 m, 2 gy, 0 d, 4 v, 9–14, 6 pont)
6. MTK-régió Gödöllő (6 m, 1 gy, 1 d, 4 v, 8–24, 4 pont)
7. HONVÉD-régió (6 m, 0 gy, 0 d, 6 v, 10–23, 0 pont)


A mini bajnokság győztese, a Vasas-régió

Gólkirály: Zserai Zsolt (VASAS-régió) 9 góllal.
Legjobb kapus: Raczkó István (VASAS-régió).
Legjobb mezőnyjátékos: Csordás Simon (MTK-régió Dunakeszi).
Hölgy résztvevők: Görög Emília Aténé, Solymos Krisztina (mindkettő FTC-régió Budapest), Králik Fanni, Orbán Csilla (mindkettő MTK-régió Gödöllő).
(A torna teljes, részletes eseménytörténetét és góllövőlistáját összeállításunk, visszatekintésünk végén közöljük.)

A csapatok keretei
FTC-régió Budapest: Lengyel Zsolt (kapus), Balogh Bence, Bükszegi Zoltán, Gál Lajos Péter, Görög Emília Aténé, Molnár István Jenő, Pataj Csaba, Solymos Krisztina, Somogyi Gábor, Varga Gergely János (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Bükszegi Zoltán.
FTC-régió Pest megye: Ledő László (kapus), Andrási Zoltán, André Milán, Egyed Viktor, Erdősi Ákos, Godány Balázs, Haffner Tamás, Icsó Attila, Kucsván István, Szőgyi Tamás (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Szőgyi Tamás.
HONVÉD-régió: Szabados Tamás (kapus), Borgulya Tamás, Kátai Szabolcs, Kiss Csaba, Nagy Attila, Nikl Gábor, Szabó Zoltán, Zacsovics Zoltán (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Kis-Németh Albert.
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság: Gráczer Zoltán (kapus), dr. Bársony Farkas, Benkő Tamás, Fekete László, Kucsák István, Nádudvari Zsolt, Szenes Sándor, Németh Antal, Tábori Zoltán, Zalaegerszegi Tamás (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Benkő Tamás.
MTK-régió Dunakeszi: Tarjányi László (kapus), Bagó Attila, Csordás Simon, Dizmatsek Emil, Havasi Zsolt, Józsa Csaba, Kelecsényi Gábor, Kiss Róbert, Szász Jenő, Tábori Ákos (mezőnyjátékosok). Csapatvezetők: Józsa Csaba, Bérczi József.
MTK-régió Gödöllő: Strehó József (kapus), Bokros János, Boromisza Norbert, Gróf Roland, Kapecska László, Králik Fanni, Lovrencsics László, Oszvári Tamás, Pozder Nenad, Tóth László, Kerecsényi-Fodor Norbert, Orbán Csilla (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Rózsavölgyi Sándor.
VASAS-régió: Raczkó István (kapus), Gallai Dávid, Gyárfás Róbert, Horváth Krisztián, Mihalik István, Orosz Ferenc, Tusor Dominik, Zakara Vilmos, Zserai Zsolt (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Orosz Ferenc.
A tornán közreműködő játékvezetők: Császár József Csaba, Kele Ádám, Resch Norbert, Sára Ferenc Zoltán, Szeifert Dávid, Varga Zoltán.

A torna eseménytörténete...

FTC-régió Pest megye – FTC-régió Budapest 1–2 (0–1)
G: Andrási Zoltán, ill. Görög Emília Aténé, Bükszegi Zoltán.
HONVÉD-régió – VASAS-régió 2–5 (1–4)
G: Nikl Gábor, Zacsovics Zoltán, ill. Zserai Zsolt (2), Gallai Dávid, Mihalik István, Orosz Ferenc.
MTK-régió Dunakeszi – MTK-régió Gödöllő 6–1 (3–0)
G: Bagó Attila (2), Csordás Simon (2), Havasi Zsolt, Szász Jenő, ill. Oszvári Tamás.
MTK-régió Gödöllő – HONVÉD-régió 3–2 (1–0)
G: Bokros János (2), Oszvári Tamás, ill. Nikl Gábor, Szabó Zoltán.
VASAS-régió – FTC-régió Pest megye 5–1 (2–1)
G: Zserai Zsolt (3), Gallai Dávid, Zakara Vilmos, ill. André Milán.
FTC-régió Budapest – MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 0–3 (0–2)
G: Fekete László, Kucsák István, Szenes Sándor.
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság – VASAS-régió 2–4 (0–2)
G: Benkő Tamás, Szenes Sándor, ill. Horváth Krisztián, Orosz Ferenc, Zakara Vilmos, Zserai Zsolt.
FTC-régió Pest megye – MTK-régió Gödöllő 2–0 (1–0)
G: Andrási Zoltán, Godány Balázs.
HONVÉD-régió – MTK-régió Dunakeszi 2–7 (0–2)
G: Szabó Zoltán (2), ill. Bagó Attila (2), Dizmatsek Emil (2), Tábori Ákos (2), Csordás Simon.
MTK-régió Dunakeszi – FTC-régió Pest megye 3–1 (0–0)
G: Csordás Simon, Dizmatsek Emil, Tábori Ákos, ill. Godány Balázs.
MTK-régió Gödöllő – MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 1–5 (1–2)
G: Bokros János, ill. Szenes Sándor (2), Kucsák István, Tábori Zoltán, Zalaegerszegi Tamás.
VASAS-régió – FTC-régió Budapest 4–2 (2–0)
G: Orosz Ferenc (2), Tusor Dominik, Zserai Zsolt, ill. Bükszegi Zoltán, Somogyi Gábor.
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság – MTK-régió Dunakeszi 3–1 (2–0)
G: Németh Antal (3), ill. Szász Jenő.
FTC-régió Pest megye – HONVÉD-régió 1–0 (1–0)
G: Egyed Viktor.
FTC-régió Budapest – MTK-régió Gödöllő 3–3 (2–2)
G: Balogh Bence, Molnár István, Pataj Csaba, ill. Oszvári Tamás (2), Kerecsényi-Fodor Norbert.
HONVÉD-régió – MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 2–3 (2–2)
G: Szabó Zoltán (2), ill. dr. Bársony Farkas, Tábori Zoltán, Zalaegerszegi Tamás.
MTK-régió Dunakeszi – FTC-régió Budapest 7–4 (4–1)
G: Dizmatsek Emil (3), Szász Jenő (2), Bagó Attila, Tábori Ákos, ill. Balogh Bence (2), Görög Emília Aténé, Pataj Csaba.
MTK-régió Gödöllő – VASAS-régió 0–6 (0–1)
G: Horváth Krisztián (2), Zserai Zsolt (2), Gyárfás Róbert, Zakara Vilmos.
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság – FTC-régió Pest megye 4–3 (2–0)
G: Benkő Tamás (2), Németh Antal (2), ill. Andrási Zoltán, André Milán, Icsó Attila.
VASAS-régió – MTK-régió Dunakeszi 1–1 (0–0)
G: Gallai Dávid, ill. Szász Jenő.
FTC-régió Budapest – HONVÉD-régió 4–2 (3–1)
G: Balogh Bence, Molnár István, Pataj Csaba, ill. Nikl Gábor, Kiss Csaba.


Az erős edzői mezőnyben ezüstérmet szerzett „házigazda”, az MLSZ PMI csapata

A góllövőlista végeredménye:
9 GÓLOS: Zserai Zsolt (VASAS-régió) – GÓLKIRÁLY;
6 GÓLOS: Dizmatsek Emil (MTK-régió Dunakeszi);
5 GÓLOS: Szabó Zoltán (HONVÉD-régió), Németh Antal (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Bagó Attila, Szász Jenő (MTK-régió Dunakeszi);
4 GÓLOS: Balogh Bence, Pataj Csaba (FTC-régió Budapest), Szenes Sándor (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Csordás Simon, Tábori Ákos (MTK-régió Dunakeszi), Oszvári Tamás (MTK-régió Gödöllő), Orosz Ferenc (VASAS-régió);
3 GÓLOS: Andrási Zoltán (FTC-régi Pest megye), Nikl Gábor (HONVÉD-régió), Benkő Tamás (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Bokros János (MTK-régió Gödöllő), Gallai Dávid, Horváth Krisztián, Zakara Vilmos (VASAS-régió);
2 GÓLOS: Bükszegi Zoltán, Görög Emília Aténé, Molnár István Jenő (FTC-régió Budapest), André Milán, Godány Balázs (FTC-régió Pest megye), Kucsák István (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Tábori Zoltán, Zalaegerszegi Tamás (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság);
1 GÓLOS: Somogyi Gábor (FTC-régió Budapest), Egyed Viktor, Icsó Attila (FTC-régió Pest megye), dr. Bársony Farkas, Fekete László (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Havasi Zsolt (MTK-régió Dunakeszi), Kerecsényi-Fodor Norbert (MTK-régió Gödöllő), Kiss Csaba, Zacsovics Zoltán (HONVÉD-régió), Gyárfás Róbert, Mihalik István, Tusor Dominik (VASAS-régió).

Az eredmények és a tabella megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/52/14/22038/1.html

Összegző vélemények, visszatekintések a 13. Évindító Pest Megyei Futballszakmai Nap kapcsán...

BÜKSZEGI ZOLTÁN, a Bozsik-program FTC-régió szakmai vezetője: – A délelőtti torna a megszokott jó hangulatban telt. Ezeken a rendezvényeken olyan kollégákkal, illetve régi ismerősökkel tudunk találkozni, akikkel év közben nem. Kiváló alkalom ez az ismerősök, szakmabeliek számára a véleménycserére, kötetlen beszélgetésre. A Gödöllőn elhangzott előadást az A-licences edzőképzésről már ismertem, de ettől függetlenül is tanulságos volt, és hallottam benne új dolgokat. Az egésznek volt egy olyan kontextusa, amelyre lehet építeni, s ami megszívlelendő, és egyúttal kijelölte azt is, ami a haladás iránya lehet. Nos, véleményem szerint ez az összefogás.

CSANK JÁNOS, mesteredző, volt szövetségi kapitány, a Pest megyei amatőrválogatott és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Tarpa SC szakmai vezetője: – Érdekes, jó kis rendezvény volt ez a szakmai nap. Akadtak kritikai észrevételek a hallgatóság részéről az előadás során, de ezeket Róth Antal kollégám jól kezelte, ilyesmire egész egyszerűen oda kell figyelni. Tetszett a statisztikai megközelítésből felépített előadás, amelyen több téma is terítékre került, többek között a rövidpasszos játék, vagy például a labdabirtoklás tekintetében. Úgy gondolom, az a tény, hogy az U17-es válogatott kijutott a világbajnokságra, mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény, hiszen Európából csak kevés válogatott – köztük a miénk – kvalifikálta magát, emiatt tehát semmiképpen sem érzem úgy, hogy bujdokolnunk kellene. Ismétlem magam, az előadáson volt egy-két nem odaillő hozzászólás, ami ugyan zavaró talán nem volt, ám nem is kell túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani nekik, a helyükön kell kezelni.

HARMATI TAMÁS, a Kelen SC szakmai igazgatója az NB III, Nyugati csoportjában szereplő felnőttcsapat vezetőedzője: – Most vettem először részt ezen az eseményen. Megérkezve a helyszínre nagyon pozitív volt számomra az a légkör, ami fogadott. Jó volt látni, hogy milyen baráti viszonyt ápolnak egymással a különböző klubok edzői, vezetői. A szakmai előadást már nagyon vártam, hiszen néztem az U17-es világbajnokságot, és vontam le belőle bizonyos következtetéseket, így igazán kíváncsi voltam, hogy a válogatott edzői és vezetői miképpen értékelik a megszerzett adatokat, statisztikákat. Az előadás után a saját meglátásaim visszaigazolást nyertek, és megerősítettek abban, hogy az az irány, amit a Kelen SC-ben kijelöltünk, az megfelel a modern kori labdarúgásnak.

KISS BARANYI SÁNDOR, a Budakeszi Labdarúgó Akadémia elnöke, futballszakember: A szakmai nap eleve nagyon jó kezdeményezés, amelyet évről évre megrendeznek Pest megyében. Amellett, hogy közösségi program, segít „beállítani” az irányokat, s egyúttal képet kaphatunk a futball aktuális trendjeiről is. Az idei téma nekem kimondottan tetszett, hiszen mindig hasznos dolog információkat kapni a nemzetközi futball irányvonaláról, megtudhatjuk, merre tart a sportág. Összességében az előadó, Róth Antal igyekezett levonni a konzekvenciákat, úgy gondolom, az előrelépés, a fejlődés irányát figyelhettük meg, és kaphattunk hasznos útmutatásokat és ötleteket arra nézve, hogyan haladjunk, illetve menjünk tovább...

KISS LÁSZLÓ, az MLSZ Grassroots Igazgatóság fővárosi szakmai koordinátora: – Bevallom őszintén, nagyon tetszett ez a statisztikákkal megtűzdelt előadás, ebből magam ki tudtam olvasni azokat az elemeket, amelyek számomra hasznosak. Kollégáim is hasonlóképpen látták mindezt, úgy gondolom, ki kell tudni emelni azokat a megfelelő következtetéseket, amelyek jobbá tudják tenni a labdarúgásunkat. Ugyanakkor Róth Antal az előadásában egy csapatot próbált meg elemezni, nekünk azonban, úgy gondolom, elsősorban egyéneket kellene előtérbe állítanunk és fejlesztenünk. Remélem, a jövőben egyszer egy olyan szakmai nap is megvalósul majd, amelyben az egyén áll a középpontban. Mindenesetre ez a rendezvény remek kezdeményezés, amelyen jó látni, hogy évről évre sokan vannak, nyilván ez az előadásoknak és az előadóknak egyaránt szól.

KIS JÁNOS, a futballadatok elemzésével foglalkozó Dataschma Zrt. szakmai igazgatója: – Az U17-es világbajnokság történéseit figyelemmel követtem, minden magyar vonatkozású mérkőzést láttam, éppen ezért is nagy várakozással tekintettem az idei rendezvény elé. Mivel a jelenlegi cégemnél jelenleg is elemzéseket végzünk, ebből adódóan kíváncsian vártam, hogy a magyar csapat esetében mennyire lehet hasonló analíziseket elvégezni. Számomra eléggé megdöbbentő volt, hogy az előadó a csapatot elemezte, nem pedig az egyéneket, holott az utóbbi sokkal többet elmond. Emiatt egy picit csalódás volt számomra, mert kíváncsi lettem volna az egyes játékosok értékelésére is. Az a véleményem, hogy egy egységes szakmai irányvonalnak mindenkire érvényesnek kellene lennie. Voltak hozzászólások, melyekre Róth Antalnak még kimerítőbb részletességgel, sokkal több adatismertetéssel kellett volna reagálnia.

LOVRENCSIS LÁSZLÓ, a Valkó KSK Bozsik csoportjának (U7-es, U9-es, U11-es és U13-as korosztályainak) vezetője: Visszaigazolva láttam azt, hogy a Magyar Labdarágó Szövetség beismerte, az úgynevezett „fiatal-szabály” az NB II-re rá van kényszerítve, és ez a megközelítés nem szerencsés. Úgy vélem, arra kellene inkább törekedni, hogy megtartsuk az egyéniségeket a sportág mellett. Örültem, hogy őszinte hangvételű volt az előadás, és kíváncsian várom a 2020–2030 közötti időszakra vonatkozó szakmai irányvonalból milyen hangsúlyok bontakoznak majd ki. Örülök, hogy itt lehettem.

NÉMETH ANTAL, az U17-es válogatott szövetségi edzője: – A rendezvény megint hozta a tőle megszokott magas színvonalat, ismét jó volt találkozni, beszélgetni és persze futballozni is a kollégákkal. Az előadást jónak értékelem, remekül összefoglalta mindazt, amit egy ilyen volumenű világeseményről tudni lehet és érdemes. Jó volt látni, hogy FIFA milyen szempontok alapján értékeli a különböző korosztályok kiemelt eseményeit. Így szembetűnő volt, hogy az U17-esek esetében az egyéni értékelés mennyire fontos a FIFA-nak.

OROSZ FERENC, az Újpest FC U8-U9-es csapatának edzője: – Nagyon jó volt újra együtt futballozni, még ha ez sokszor már fáj, és ami engem illet, egyre ritkábban van benne részem. Szerencsére sérülésmentesen sikerült lehozni ezt a kiválóan megszervezett tornát, amely gyorsan és flottul lezajlott, és végig kiegyenlített küzdelem volt, nem voltak nagy különbségek az egyes csapatok között. A rövid előadást jól illusztrálta a statisztikai, számadatokban bővelkedő megközelítés, amely azonban így is érdekfeszítőnek és izgalmasnak volt mondható.

VATAI ATTILA, a Honvéd-Magyar Futballakadémia régióvezetője: – Azt gondolom, az idei szakmai nap is hozta a megszokott magas színvonalat. A nagyszerű délelőtti focitorna után Róth Antal előadását hallgathattuk meg, melyet egy egészséges és konstruktív szakmai vita követett. Számomra nagyon találó volt Róth egyik diájának megállapítása, amely így szólt: „Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, akik azt hiszik, megtalálták...” Azt már én tenném hozzá: rengeteg munkával, remélem, meg is fogjuk találni. Az immár 13. alkalommal megrendezett színvonalas évindító rendezvényhez gratulálunk Benkő Tamás igazgató úrnak és kollégáinak!
(Az összeállítást Gráczer Zoltán, Gyetvai Péter és Kovács Krisztián készítette)

Facebook-albumok
13. Szakmai Nap: a Vasas-régió edzői nyerték a délelőtti focit (134 DB FOTÓ)
https://www.facebook.com/pg/pmlsz/photos/?tab=album&album_id=2813312385391670
13. Szakmai Nap:Róth Antal előadására százan voltak kíváncsiak (105 DB FOTÓ)
https://www.facebook.com/pg/pmlsz/photos/?tab=album&album_id=2816062708449971 

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok